Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Şöyle söyleyeyim.. Biz başvurumuzu yaptık, bir liste verdiler. Bu evrakları tamamlayıp 1 ay içerisinde gelin dediler. Gelmeden de randevu alın. Randevu için aradığımda görüşme de yapıcaz ztn dediler. Bizim özgeçmişlerimiz hazır, bu hafta götüreceğiz. Kitap fln tavsiye edilmedi henüz. Sanırım yazdıklarımızı soracaklar, yanılmıyorsam? :) inşallah güzel geçer... Teşekkür ederim!

Sağlık işlerini hallettim dedim ama tam hallolmamış! Ciğer filmlerimizi verem savaştan almış eşim ama rapor kısmı boşmuş. Oradaki görevli aile hekimine götürmeniz gerekiyor demiş ama aile hekimimle konuştum, onun bilgisi yok bu evlat edinme prosedürü ile alakalı. Aslında rapor kısmında birkaç cümle ile verem savaş bunu belirtebilirdi yanılmıyorsam. Aranızda aile hekimine giden var mı? Yoksa verem savaş'ın raporu mu olması gerekiyor? Sosyal hizmetler hangisini kabul ediyor bilen varsa lütfen acil cevaplasın, son güne kaldı resmen. Kızıyorum kendime.. :/

Merhaba Babiesrus

Biz ciğer filmini verem savaştan çektirdik ve onların verdiği evrakları teslim ettik. Aile hekimine hiç gitmedik. Diğer istenilenleri de Devlet hastanesinde halletmiştik. Tabii her il 'de işlemler farklı ilerliyor. Ama aile hekimine gideni hiç duymadım. Kızma kendine sakin ol herseyin hayırlısı. Bu aksilikler bir şekilde halolacak nasılsa kendini sıktığın ile kalıyorsun sonra.

Sevgiler

teşekkür ederim! :)
peki verem savaştan verilenlerde raporda ne yazıyordu anımsıyor musun? rapor boşmuş eşime verilen.. O zaman söyleyeyim tekrar gitsin alsın. Böyle iş mi olurmuş. Bence de verem savaş yazıyodur. Aile hekimine gitmenin mantığı yok ztn. Aile hekimimiz telefonda evlilik raporuyla karıştırmış olmasınlar? diye sordu. Onlar için gidiliyormuş yanılmıyorsam.

bizde daha yeni aldık biliyosun bizede aile hekimeine onaylatmanız lazım dediler ama kuruma sordum aile hekimine onaylatmana gerek yok dediler verem savaştaki kağıttada ** akciğerler de aktif tüberküloz lezyonuna rastlanmamıştır** diye yazıyor daha doğrusu kaşeyle basıyolar ki herkeze bu kaşeyi basıyorlar ayrıca bir rapor vermiyorlar onu aile hekimi veriyor ama dediğim gibi kurum zaten sadece verem savaşı kabul ediyor

evet, çok teşekkür ederim. :) bizde de o yazıyormuş ama çok küçükmüş eşim farketmemiş. Tekrar geri gitti öğrendi. Sanırım tamamlamış olduk. Kan tahlillerimiz çıkmıştı ama bastırın kağıdı getirin öyle onaylayalım demişler. Hastanenin vermemesine şaşırdım açıkçası. Bir de referanslara kimlere yazdınız acaba? Aile dostu, dayı, arkadaş yazdık 3'üne.. ama 4-5 bulamıyoruz. İşyerinden birileri mi olması gerek? Yoksa kuzen ya da abla anne yazılabilir mi? daha mı uzak olması lazım, bir bilgin var mı acaba?

canım telaşlısın belliki... telaş etme. herşey yolunda yaptıklarınız evraklarınız tam.
sizin sanırım sağlık raporlarını erken istemişler. uzmanınızla birlikte tercihlerinizi de içeren bir form dolduracaksınız.
o soracak siz eşinle birlikte cevap vereceksiniz. formu dolduracak. kolay gelsin. hayırlısı olsun.
referanslara bizde arkadaşlarımızı ailemizi yazdık. aileyi kabul etmiyorlar. (yani anne ve babayı)
bizde evli çift arkadaşlarımızı yazdık. aileden de birkaç kişi kardeşimi ve eşini yazdık.
aslında aradıklarında sizin hakkınızda güzel konuşabilecek sizi anlayan birileri olması güzel olur.
pek aradıklarını sanmıyorum. bizden kimseyi aramadılar mesela.. 3 arkadaş çift ,1 kardeş çift,1 amca oğlu yazdım....:)
umarım faydası olur.

güzel kızın ve sen nasılsınız arkadaşım.
görüşemedik. sıramız aynı en son sana söylediğim gibi...
arayan soran yok. kulağımız telefonda bekliyoruz..
heyecan dorukta tahmin ettiğin gibi. hazırlıklar tam hız devam ediyor.
dua et arkadaşım herşey yolunda gitsin. allah gönlümüze göre versin.

bizden özellikle anne baba kardeş istidi uzmanımız birde komşu eger yazmadıysan anne ve baba yada kardeş yaz aileden istiyorlar çünki

Canım arkadaşım biz çok iyiyiz kızım yürüteçe binmeye başladı durum vahim hiç yerimizde durmuyoruz devamlı peşimde canım rabbim senin yavrunuda senin için bekletiyordur ama içimde bi his bu ay sana hadi gel oğluşunu al dicekler bizde kızımla size gelip damadımızla tanışıcağız dualarım seninle canım biliyorsun biraz sabır......

hayırlısı olsun bacımmm.herşey gönlünce olsun ins .yavruna tez kavuşman dilegiyle

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek .05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek .01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız .06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek .06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek .07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek .08.2012
cindy74 .08.2012 kız
Pırılım .09.2011 kız .09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek .10.2012
pare55 Samsun 11.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek .12.2012
kukusum Ankara 16.09.2011 kız .09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız .02.2013
koz13 Ankara kız :.03.2012
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız .03.2013
destina0706 01.2012 kız .04.2013
gerçek19 27.11.2012 Çorum-kız-.04.2013
fillo 01.2013 İstanbul Terk-rıza erkek-.04.2013
ozlemrahdeniz 12.06.2012 İstanbul erkek .05.2013
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz) 05.2013
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek 06.2013

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU
melihanur 08.11.2012 Kayseri kız-erkek :18:
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız:18:
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız :18:
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek:18:
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
gazıduz 09.2012 Mersin
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
zaman 04.01.2013 İstanbul Terk kız
tu-runcu 18.01.2013 İstanbul
LVNY 01.02.2013 İstanbul
kedicik2 02.2013 İstanbul
eslu 07.03.2013 erkek
Hazan72 11.03.2013
cansunida 18.03.2013 İstanbul kız(ikiz)
sudenazaz 11.04.2013
babiesrus 06.05.2013 İstanbul kız

herkese gunaydin gününüz güzel gecsin, Ruyamda biri 2 tane ikiz kiz bebek veriyodu bana, bebekler sarisin yuzlerindede ciller vardi cok tatlilardi, ama ben istemiyodum bebekleri, icimden kime verebilirim diye dusunuyodum, insallah bugun iki melege iki yavru gelir. ruyam hayrolsun.

günaydın bacımmm inşallah rüyan gerçekleşir .çok bekleyenler yavrularına kavuşur

bebeklerine kavuşan anneler nereye kayboluyo cok merak ediyorum.aylarca burada yazışıyorlar .yavrularına kavuşunca buraya gelmiyorlar çok enterasan.yavrularıyla olan dialoglarını anlatsalar bizim gönlümüzede su serpseler ne kadar güzel olur

:2: Bebeklerini alan anneler ne yapıyor ?kendi adıma konuşayım
Kızıma bakmak için işimi bıraktım
Sabah saat 7-8 arası kafama çıngırak vurularak yada saçlarım yolunarak uyanıyorum ve karşımda bir cadı kikirdiyor ...kalk mama hazırla uyku gittiii .saat 10 cadıya kahvaltı yedirdim sildim derken 12 uyku zamanı 1 saatlik uykusunda ev topla yatak ört mskineyi çalıştır derken kıçım yer görmeden ceee uyandııı..yoğurdu yedir bezine bak oyun oyna dışarı çıkar pat 3 te uyku zamanı hadi uykuya... Yine 1 saat çamaşır as ütü yap vs yine ceee uyandı hadi yemek oyun akşam yemeği hazırla derken saat altı uyku zamanı ohhh 1 saat uyuyacak derken yarım saatte kalmmış yine ceee ....akşam yemeği yenir 9 gibi anca sofra biter saat 10 yine uyku (en çok sevdiğim) ohh uyudu inşallah gece uyanmaz dualarıyla yatarsın.

Dip boyan geçer kaşın çıkar ütülerin birikir evin darmadağınık olur .ama olsun

Dünya tatlısı kızımız hayatımızda :))

SERMUH cok guzel anlatmis aslinda:) dun basimdan gecen bi olayi anlatayim, bankaya acil gitmem gerekiyodu ailem burda olmadigi icin birakacak kimsem yok. aldim oglumu gittim ama inanilmaz sira var, siramizi beklerken oglum basladi mızırdanmaya, eyvah uykusu var, normalde besiginden baska hic bir yerde asla uyumaz, ve uykusunu alana kadar surekli sallayacaksin, en derin uykuda bile gozunu acar benim yaninda olup olmadigimi kontrol edip tekrar uykusuna devam eder, neyse benimki basti cigligi ama kiyametleri kopariyo, arabasindan battaniyesini cikardim ordaki bi bayana rica ettim bankaqnin ortasinda salliyoruz:) ee oglum yok, eee oglum, eeeeee oglum, eeeeeeeeee oglum sesim giderek yukseliyo cunku gurultuden duyamadigi icin uyumuyo, tam daldi bayanin sirasi geldi, arabasina koydum basti cigligi, bu sefer baska birine rica ettim, kabus gibi onunda sirasi geldi,yaşli bi amcayla sallamaya başladik ama ben etrafa bakamiyorum artik herkes halime guluyo, baktim olmuyo esimi aradim izin al banka isini sen hallet oglum yikti ortaligi dedim eve nasil geldim bilmiyorum:) insanin hayati bastan sona degisiyor, kendini bazen esini aileni dostlarini unutuyorsun, hayatin merkezi oluyor yavrularimiz. hem yaziyorum hem oglumu salliyorum arada gozlerini acip kontrol ediyo yine:) bisey daha soylemek istiyorum, bazen yazmak istiyorum oglumla gecen anlarimi gunlerimi, ama bekleyen anneleri dusununce vazgeciyorum, evlat hasreti cekmenin ne demek oldugunu cok iyi bilirim,bekki onlar okuyup uzulur, beklemenin agirligini daha cok hisseder diye paylasmaktan vazgeciyorum. neyse Allahim bekleyenlerin yuzunu guldursun tez zamanda

Ben mümkün olduğunca yazmaya çalışıyorum aslında.Oğlumu ameliyat kontrolüne götürdük pazartesi.Doktor herşeyin normal olduğunu,bir daha getirmemize gerek olmadığını söyledi.Çok şükür ,nasıl rahatladım,üstümden yük kalktı.Oğlum gün geçtikçe bana benzetiliyor.Bir uzaman demişti,bir arada oldukça gen yapısı bile etkileniyor,değişiyor diye.Hakkaten bana çok benziyor şimdi.Tatil günümde parka götürdüm oğlumu.Salıncağa ve kaydırağa bindirdim.Oynayan çocuklara baktık hep çocuklu anneler vardı.Yani dün oğlumdan önce ben o kadar mutlu oldumki.Bugünleri de gördüm.Bundan sonra fırsat buldukça götüreceğim.Yavrum çok alışık olmadığı için şaşkın,şaşkın çevreyi inceledi mutlu da oldu.Aynen Sermuhun dediği gibi,mutluluk var ama uyku yok.Bizimki de beş buçuk bilemedin,altı da uyanır.Erkenci çocuğum benim.Tatil günleri de altıda uyanırız.Artık yatakta zıplamalarmı,sallanmalarmı ne istersen son sürat harekete devam.Eğer uyanmazsan bağırır durur,gözlerini açmaya çalışır:)Dünya tatlısı ,benim lokumum.İşten geldiğimde beni görünce çok sevinir,ellerini çırpar.Evimize gittiğimizde yemek hazırlamaya başladığımda çığlık çığlık bağırır beni kucağına al beni sev diye.Nasıl yemek hazırladığımı bilemem.Babası alsa bile yanıma gelmek ister.Odadan çıkınca ağlamaya başlar.Tuvalete giderken arabasına bindiririm,kapının önünde beni bekler:)Yumuşak topu var çok güzel oynuyoruz,kitapları,oyuncakları birlikte oynuyoruz,akşamları.Hiç televizyon izlemiyorum,sadece onunla oynuyorum.Artık kucağımda da uyuya kalabiliyor.Eskiden çok değişik yemekler yapardım.Şimdi klasik,doyacağımız yemekler.Ben de geçen fark ettim.Oğlum olduğundan beri kaşlarımı aldırmamışım,,ev de zaten eskisi gibi düzen aramıyorum.Tatil için güneş gözlüğü aldık,bir yakıştıki.Simit ve şişme havuz,güneş kremi aldık,çok özeniyorum onunla tatile gitmeye,inşalalh herşey gönlüme göre olur.O benim bir tanem,küçük yakışıklı aslanım,lokumum.Allah böyle tatlı yorgunluk herkese versin.Herşey beklediğinizden de güzel olsun güzel anneler,güzel anne adayları.

Bende yazayim biseyler bari 2 hafta oldu kizimiza kavusali ilk bir hafta duzenimiz karisti mama saati uykusu gelen giden derken neyseki bu hafta duzene girdik cok sukur bize cok alisti evimize cok alisti artik etrafi incelemiyo ama baska biyete giderken sus pus oluyo bana bile tepki vermiyo buarada pepeye bayiliyo gozunu kirpmadan izliyo iki kere gezmelere ciktik biraz usuttuk neyse simdi gene toparladik kendimizi bizdede zamam yeme alt alma oyun oynama ve uyuma olarak devsm ediyo herkes saglicakla kalsin tez zamanda yavrulariniza kavusun inşallah

hayırlı günler yüregi güzel anneler
sizin yazdıklarınızı okuyunca inanın kendimi sizin yerinize koyuyorum .rabbime binlerce şükür ediyorum bana bu yolu gösterdigi için .umudum var çünki .eninde sonunda bende anneligi tadacagım diye umutluyum .sakın öle düşünmeyin güzel yazılarınız okudukça gözlerim parlıyo kalbimin atması hızlanıyo ..beklemek zor ama en azından kesin bir neticeye ulaşacagım için beklemekte yormuyo beni.. inci tanelerinizle hep mutlu olasınız .sizlere hayırlı evlat olsunlar inş.torunlarınızıda görmeyi nasip etsin rabbim sizlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…