Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

meraba canım sen ne iş yepıyorsun ki işte olduğun süreçte kim bakıyo oğluna öp benim yerime annesi

DAMLAUMUT bugun hic gorunmedi yada ben denk gelmedim. insallah yarin guzel bir haberle gelip bombayi patlatir.

ayy sıra banada geldi de böyle merak ediliyorum. çok tşk. ederim. mutlu oldum.
buralardayım aslında biraz yoğundum dün ama girip okuyorum yazdıklarınızı.
kızlarda son zamanlarda sık yazmayınca sayfalar ilerlemedi. listeyi de
güncellemedim. ama farkettim ki sizlerde her gün takiptesiniz.
canım bomba için biraz daha zaman var sanırım. benim oğluşum biraz daha bekletecek
annesini sıramız 3.. dün aradım kurumu değişiklik var mı diye değişiklik yok. aynıyız.
kısmet vakti zamanı geldiğinde gelecek kucağıma. heyecanla bekliyorum.
stresli, heyecanlı, korkulu hepsi karışık bir durumdayım. haber geldiğinde size de
haber verilir merakta bırakmayız sizleri hep aklımda olacaksınız. gcs arkadaşımız müjdeyi verir size.
ikimiz birden aynı heyecanla bekliyoruz.

meraba canım sen ne iş yepıyorsun ki işte olduğun süreçte kim bakıyo oğluna öp benim yerime annesi

canım ben görme engelliler okulunda öğretmenim.Aslında branşım çocuk gelişimi.Küçükten büyüğe bir sürü görme engelli öğrencim var,onlara faydalı olmak benim için büyük mutluluk.Oğluma anneannesi yani annem bakıyor,babam da sağolsun yardım ediyor.O konuda çok şanslıyım çok şükür,onlar da oğluma çok düşkün.
Aysberk paylaşımın beni mutlu etti.Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin,başvurun hayırlı olsun.

HeidiAnkara hani demişsin ya ben beklerken deniz geldi, lee26 yı okuyup umutlanırdım. diye bizde ilk başvuru yaptığımız zamanlarda sen oğlunu almıştın. heyecanla okumuştum yazdıklarını. halada okuyorum. birbirimize umut oluyoruz.
tanımasak ta birbirimizin heyecanını aynı şekilde paylaşıyoruz, üzüntüsünü aynı acıyla hissediyoruz. oğluşunun iyi olmasına
sevindim. benim oğluşum geliyor teyzesi az kaldı. dua edin hayırlısıyla atlatalım büyük günü.. stres tavan yaptı bende.
beni en iyi siz anlarsınız herşey karmakarışık.

Evet senin gerçekten çok az kaldı gibi.Ben de son bir ayda anormal heyecanlıydım.Seni çok iyi anlıyorum.Nasıl bir bebek?Anne olucam,herşey nasıl gelişecek vs.ama ben bir bakım çantası alıp ilk aşamada almaya giderken olması gerekenleri hazırlamanı tavsiye ederim.Ayını bilemesende bebeğinin biberon,termos,alt değiştirme minderi,emzik vs.Ben 3-4 aylık bebek giysileri de almıştım,olmuştu.Ortalama 6 aylığa kadar bir kaç parça alabilirsin.Bir tane çıngırağım,üzerine takmak için küçük kuran bile almıştım.Hber geldiği akşam ise yatağını,mamasını ve bezlerini almıştık.Çünkü haber gelince sen sen olmuyorsun.Ben haber geldiğinde bir gün boyunca heyecan ve sevinçten ağladım.Giderken de ben ben değildim.Eşim olmasa dizlerim kımıldamazdı heyecandan.O nedenle herşeyini hazırla.Ama şuna inan aranızdaki o bağ,aşk ilk anda oluyor.Çünkü o senin yavrun zaten sen onu sabırsızlıkla bekledin,o da seni bekledi.Sakin olmaya çalış.Ben de dua edicem senin için.Zaten devamlı bekleyen tüm arkadaşlar için ediyorum.Sen de çok mutlu bir anne olacaksın inşallah.Evet birbirimizin yüzünü görmesekte kalpten kalbe yol var,birbirimizi çok iyi anlıyoruz.her paylaşım duygularımıza tercüman oluyor.
Hadi iyi haberlerini bekliyoruz inşallah.

DAMLAUMUT çok çok çok çok çok teşekkür ederim. Yaklaşık aynı zamanda başvurumuzu yapmışız. Şuan ne hissettiğimi bende adlandıramıyorum.

Arkadaslar gunaydin,
Uzun zamandir yazamadim. Bebeklerine kavusan tüm arkadaslarima yavrulariyla huzurlu, saglikli güzel bir yasam nasip etsin Rabbim...

Bu sabah uzmanımızı aradim. Epeydir aramıyordum. Forumda bircok arkadasim uzmanlarin aksiliklerinden bahsedince cekinmistim : ) Ama Allah bizim uzmanımızdan binkere razı olsun o kadar iyiki... Sabah "ikinci ev ziyaretine gelecektiniz, bekliyoruz" dedim... Cevap: "Sizin dosyaniz onaylandi, ikinci kez gelmeye gerek görmüyorum. Hatta yakin bir zamanda haber verebilirim" dedi. Ben "15 güne tasiniyoruz, yeni evimizde bebek odasini hazirlayabilir miyiz" dedim. Gülerek "hazirlayin siz, hatta erkek cocuk icin hazirlayin" dedi. Evin icinde deli gibi dolaniyorum. Bagirmak istiyorum bagiramiyorum, aglamak istiyorum aglayamiyorum. Beni bi siz anlarsiniz dedim ve paylasmak istedim.... Dualarinizi eksik etmeyin...
Herkese sevgiler

melihanur canım hadi gözün aydın .heyecan dorukta desene.ne mutlu sana.herşey gönlünce olsun inş canım .tez yavrunu kucagına alırsın ins

Çok sevindim.yakında oğluşun geliyor,sen de anne oluyorsun.Sana taşınmanda ve hazırlıklarında kolay gelsin.Allah yavruna hayırlısıyla kavuştursun.

Hazan72, HeidiAnkara
iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Ben de su an hersey durmus durumda. Evi mi toparliim, oglumun eksiklerine mi adapte olayim bilmiyorum. Su an aklımda bir tek o var. Şimdi nerde, napıyor, ona kim bakıyor. iyi bakıyorlar mı... bi gelse, bi sarılsam bi kez.... cennet kosunu bi çeksem içime...

Rabbim kısa zamanda kucaklarınızı doldursun bacım heidiankara nın da dediği gibi hazırlık yap ne zaman geleceği belli olmaz sıran 3 bakarsın bugün haber gelir.

maşallah bacıma baksana seninde sıran gelmiş sakin ol dicem ama kendimi senin yerine koyuyorum çokda sakin oluncak bir durum değil haklısın hazırlığın varmı bilmiyorum da hiç değilse bi takım giyincek ve biboron al evinide boş ver nasıl olsa bundan sonra hep dağınık olcak :)

Çok teşekkür ederim. Dilerim her birimiz için hayırlı yarınlar bizleri bekliyor olsun.

Ortalama aynı güçlükleri omuzlamış, aynı hüzünleri yaşamış, aynı soluksuz günleri solumuş insanlarız. Ama Allah'ım umutsuzluğa kapılmanın sadece bir yanılgı olduğunu, her sonun bir başlangıç için ufuk olduğunu bizlere gösterdi. Şimdi çok şükür geçmişi araladığımda yaşadıklarımı daha güçlü kaldırabiliyorum.

Sizlerden aldığımız güçle birkaç saat önce kurumu aradık , sıramızı sonunda öğrendik ve bizler içinde yakında o ufuktan bir güneş doğacak artık bunu biliyoruz. O an yaşadıklarımın hala adını koyamıyorum. Böyle bir anı daha önce yaşadım mı, bu duygularla daha önce buluştum mu bilmiyorum.

Sanki o an kapı aralandı ve eksik olan parçamız bize o küçük elini uzattı. O anda koynumda sarıp, sarmaladığım sıcaklığa sen bizimsin, bizim o el diye seslendim. Allah en hayırlı zamanlarda anne ve baba sözcüklerinin evlatlarımızca kulaklarımızda çınlatılmasını nasip eylesin.

cennetin gülleri gününüz aydın olsun.hadisi şerif ( Ve kim yanında bulunacak kız veya erkek bir yetime iyilik ederse ben onunla cennette şu iki parmak gibi (yan-yana) olurum”(190) buyurmuştur. ...)anlatmış olduğunuz her şeyi bizde yaşadık.uzun yıllar tedavi gördük.olmadı.bu zaman zarfında ne zorluklar ne zorluklar tabi.bizim toplum insanı rahat bırakırmı?neden tedavi olmuyorsunuz,niye duruyorsunuz,sorun kimde,hatta eşime boşan başkasıyla evlen diyen bile olmuş.böyle olunca insanın toplum içine giresi de gelmiyor ve sosyal ilişkiler kopuyor.çocuğun var mı? diyenlere yok demek ne kadar ne kadar zor ben bilirim.Allah düşmanımsa dahi bu eksikliği vermesin.neyse eşimden Allah razı olsun bir yavru alalım ne dersin dedi belki benimde içimden geçerdi ama bu kadar net olamıyordum.eşimden bu teklif gelince çok sevindim ve hemen işlemlere başladık.tabi herkesin anlattığı klasik liste meslek,sağlık raporu,gelir durumu,vs,vs.sonuçta dosyamız kabul oldu.0.6 ay kız istedik.15 yıl kadar beklemiştik ve yine bekliyorduk arkadaşların moralini bozmamak için süreyi yazmıyorum.uzun süreceğini söylemişlerdi kurumu çokta fazla aramadık.ta ki onlar arayıp önünüzde 3 kişi var diyene kadar. o saatten sonra sabırsızlanmaya başladık.ve o gün geldi kurumdan çocuğunuz hazır görüşmeye gelin dediklerinde o günün sabahı nasıl oldu hatırlamıyorum.sevinçten elim ayağım birbirine dolaştı.sabah ilk iş il merkezine kuruma gitmek için yola çıktık.yoldada heyecan devam ediyor tabi.nihayetinde kuruma vardık önce ön bilgi çocuğun sağlık durumu,kuruma geliş şartları falan.ve hazırsanız getirelim dediler kalbim sanki içimden çıkacak.ve prensesimiz geldi yıllardır boş olan kucağıma buyrun alın dediler.kucağıma aldığım o anı hiç unutmuyorum battaniyesini açtım ve bana kocaman bir gülücük Allahım sen ne büyüksün.sanki ben seni bekliyordum sen benim annemsin diyordu.tabi sağlıklı bir gebelik olmadığı için erken doğum ve yaşıtlarından düşük kilolu idi.ama ama hayata tutunma adına elleriyle ellerimden tutup beni sakın bırakma diyordu.ben eşime baktım eşim dünden razı tamam dedi.ikimzde okeyledikten sonra resmi işlemler yapıldı ve biz kurumdan ayrıldık.tabi 0-6 aylık kız çocuğu istiyorsun ama kaç aylık olacağını kestiremediğin için çokta fazla bir hazırlığım yoktu.ama hiç sıkntı olmuyor herşey zamanla ve tanıdıkların sayesinde halloluyor.. devam edeceğim daha sonra, bu kısım biraz uzun oldu .

bacılar morealim çok bozuk iş için şehir dışındaydım dün akşam geldim az öncede annem aradı naptın geldin mi falan sonra kurumu aradın mı nolmuş öğrendin mi dedi bende yalan söyledim biliyorum kötü bişey yaptım sadece annemin tepkisini merak ettim zira hiç razı değil ağzının ucuyla olur inşallah falan der ama cümlenin sonun kendi kanından canın dan olsun inşallah der acaba gerçekten samimi mi diye merak ediyodum neyse uzatmıyım dedim gibi aradı kurumu sordu bende olmıcak galiba dedim insan üzülmezmi hayırlısı olsun dedi niye dedi dedim gelir gider belgesinden dolayı eksiklik var dedim halbu ki bolluk içinde büyücekti dedi bende baktım hiç üzülmüyo sanki rahatlamış gibi konuşuyor dedim hayırlısı olsun napalım dedim tutdu bana olsun boşver olmadığı iyi olmuş elden gelen aş olmaz gelsede zamanında bulunmaz elin cocugundan evlatmı olur falan saydırmaya başladı bende daha fazla dayanamadım kapatmam lazım çalışıyorum sonra ararım dedim çok sinirlendim başıma ağrılar girdi bu benim annem ne diyim kızlar dicek lafım yok tamam zaten kararı biz verdik isterlerse kabul etmesinler zaten etmiyolarda ne bilim kırıldım insan bi destek bekliyor onların oluru olmasda olur benim için fakat bu şekilde dile getirmeleri çok kırdı beni çok üzüldüm moralim sıfır

Merhaba zamancım canım kardeşim sıkma canını benim kayınvalidemde aynısını söylüyordu ben elin çocuğunu sevemem başınızı neden ağrıtıcaksınız hayatınızı yaşayın diyordu ama şimdi görmediği gün telefon açıp meleğimi soruyor seninkilerde böyle olucak merak etme bizde 2 gündür hastanedeydik kızım yine mahvoldu hastanede ama şükürler olsun doktorumuzun söylediği yaşıtlarını(kendi ay gurubunu) yakalamış bir dahaki kontürolümüz aralıkta işallah onuda atlatırız ALLAHIN izniyle yazdıklarını okuyunca yan odada uyyan kızıma baktım inan çektiğim bütün sıkıntılara değmiş dedim rabbim sana ve bekleyen bütün arkadaşlara nasip etsin kucağınıza aldığınız gün herşey bitiyor kim ne söylerse söylesin umursamıyorsun çünki her şey evladın oluyor sana bir gülüşü var dünyaya bedel bir kadın başka ne isterki bunuda ancak bizim yaşadıklarımızı yaşayan anlar sabret her şey yoluna girer........

selamlar güzel yürekli hanımlar....sizlerden bir ricam olacak....evlat edinmede ilk öngörüşmeden sonraki yaşanan süreci bana anlatabilirmisiniz....

selamlar güzel yürekli hanımlar....sizlerden bir ricam olacak....evlat edinmede ilk öngörüşmeden sonraki yaşanan süreci bana anlatabilirmisiniz....

İllere göre farklılık göstermekle birlikte genel olarak ilk uzmanların evi ziyareti.Kısa ve hakkınızda bilgi almaya yönelik bir ziyaret.İkinci görüşme de eşlerin kurumda uzmanlara görüşmesi .Evliliğe ve çocuk yetiştirmeye yönelik bir görüşme.Daha sonra istenilen evrakların tamamlanması(Fotoğraf,sicil kaydı,sağlık raporu,ikametgah,özgeçmişlerin ayrıntılı olarak yazıldığı bir kompozisyon).Daha sonra başvurunuz onaylanıyor ve sıra bekliyorsunuz.Sonra bir bakmışsınız anne olmuşsunuz.

teşekkür ederim öncelikle....dün kuruma gidip ilk görüşmemizi yaptık....önümüzdeki hafta randevu alıp evlat edinmek için başvurumuzu yapıcaz allahın izniyle....şu an duygu olarak çok yoğunum ben bir taraftan şu bir kaç gün bir an önce geçsin istiyorum bir taraftan bizi neler bekliyor onları merak ediyorum....yardımlarınızı esirgemezseniz çok memnun olurum arkadaşlar....inşallah allahım en hayırlısını nasip etsin ....14 yılldır bunu bekliyoruz inşallah allahım bizede nasip eder....

Nasıl üzüldügünü tahmin edebiliyorum. Benim annem de ilk etapta tepkisiz kalmıştı. "Hayırlısı olsun, allah bakarsin size de verir kendi evladinizi" demişti. Yani beni üzmemek icin cokta istekli olmadigini belli etmemisti ama ben anladim... Kurumdan her iyi haber aldığımda onunla paylaştım. Hani inadına inadına derler ya, biraz öyle oldu : ) Benim hamile olduğumu ve bebegimi beklediğimi farzetsin istedim. Hatta birgün tuttum kolundan alışveriş için onu da götürdüm. Saatlerce bebek mağazalarına girip çıktık. Sürekli onun fikrini sordum. Uzak durmaya çalıştı ilk etapta... "sen bilirsin, siz daha iyi bilirsiniz" falan. inatla üstüne gittim. Günün sonunda gezmek istediğim ama bakamadigimiz bir iki mağaza kalmıştı. "Hafta içi de çalışıyorum, artık h.sonu gelir onlara da bakarım" dedim. Annem aynen şöyle dedi "yok kızım benim işim ne, ben hafta içi gelir bakarım hepsine sana söylerim ne var ne yok" dedi : ) sonrada eve gidip yıllardir benim ve kardeşimin çocuklari icin hazirladigi örme kıyafetleri getirip, seç içinden begendiklerini dedi... Eminim ki su an arasam ve cevap olumsuz vermiyorlar desem benim annem de ayni tepkiyi gösterecektir. Bunu biraz da ben üzülmiim diye yapacaktir. Eminim ki senin annen de biraz öyle düşünüp söylemiştir bunları... Sonuçta onlar da anne. bizim üzülmemizi istemezler...

Ve dediğin gibi... biz bu yola etraf ne der diye çıkmadık. Tabiiki onlarin destegi bizim icin ayrı bir mutluluk olurdu ama... Destek olana da eyvallah, olmayana da... Sevgiyle kal...

DAMLAUMUT çok çok çok çok çok teşekkür ederim. Yaklaşık aynı zamanda başvurumuzu yapmışız. Şuan ne hissettiğimi bende adlandıramıyorum.

canım yakın zamanda yada aynı gün bile alabiliriz. merak ettim doğrusu.

İstanbul hareketlenmeye hazır olun yakında yıkılacak burası.................
peşpeşe gelecek paşalar, prensesler.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…