Ben mümkün olduğunca yazmaya çalışıyorum aslında.Oğlumu ameliyat kontrolüne götürdük pazartesi.Doktor herşeyin normal olduğunu,bir daha getirmemize gerek olmadığını söyledi.Çok şükür ,nasıl rahatladım,üstümden yük kalktı.Oğlum gün geçtikçe bana benzetiliyor.Bir uzaman demişti,bir arada oldukça gen yapısı bile etkileniyor,değişiyor diye.Hakkaten bana çok benziyor şimdi.Tatil günümde parka götürdüm oğlumu.Salıncağa ve kaydırağa bindirdim.Oynayan çocuklara baktık hep çocuklu anneler vardı.Yani dün oğlumdan önce ben o kadar mutlu oldumki.Bugünleri de gördüm.Bundan sonra fırsat buldukça götüreceğim.Yavrum çok alışık olmadığı için şaşkın,şaşkın çevreyi inceledi mutlu da oldu.Aynen Sermuhun dediği gibi,mutluluk var ama uyku yok.Bizimki de beş buçuk bilemedin,altı da uyanır.Erkenci çocuğum benim.Tatil günleri de altıda uyanırız.Artık yatakta zıplamalarmı,sallanmalarmı ne istersen son sürat harekete devam.Eğer uyanmazsan bağırır durur,gözlerini açmaya çalışır:)Dünya tatlısı ,benim lokumum.İşten geldiğimde beni görünce çok sevinir,ellerini çırpar.Evimize gittiğimizde yemek hazırlamaya başladığımda çığlık çığlık bağırır beni kucağına al beni sev diye.Nasıl yemek hazırladığımı bilemem.Babası alsa bile yanıma gelmek ister.Odadan çıkınca ağlamaya başlar.Tuvalete giderken arabasına bindiririm,kapının önünde beni bekler:)Yumuşak topu var çok güzel oynuyoruz,kitapları,oyuncakları birlikte oynuyoruz,akşamları.Hiç televizyon izlemiyorum,sadece onunla oynuyorum.Artık kucağımda da uyuya kalabiliyor.Eskiden çok değişik yemekler yapardım.Şimdi klasik,doyacağımız yemekler.Ben de geçen fark ettim.Oğlum olduğundan beri kaşlarımı aldırmamışım,,ev de zaten eskisi gibi düzen aramıyorum.Tatil için güneş gözlüğü aldık,bir yakıştıki.Simit ve şişme havuz,güneş kremi aldık,çok özeniyorum onunla tatile gitmeye,inşalalh herşey gönlüme göre olur.O benim bir tanem,küçük yakışıklı aslanım,lokumum.Allah böyle tatlı yorgunluk herkese versin.Herşey beklediğinizden de güzel olsun güzel anneler,güzel anne adayları.
DAMLAUMUT bugun hic gorunmedi yada ben denk gelmedim. insallah yarin guzel bir haberle gelip bombayi patlatir.
meraba canım sen ne iş yepıyorsun ki işte olduğun süreçte kim bakıyo oğluna öp benim yerime annesi
Herkes ne güzel ne kadar benzer şeyler yazmış.Hazan,effsa ve tüm adayları güzel,samimi duygularınıza ve gönlünüze göre olsun herşey.Siz bu duygular içindesiniz ya hazırsınız anneliğe ben herşeyin çok güzel olacağına inanıyorum.
Ben beklerken deniz geldi,lee26 gibi pek çok anneyi okur,umutlanırdım ay ne güzel benim de böyle olurmuki diye heyecanlanırdım,karamsarlığım biterdi.Her okuduğumuda eşimle paylaşırdım.Bekleme sürecinde annelerimizin yazdıklarının ve sitenin duygusal hazırlanma sürecinde bana çok faydası oldu.Hepsinden Allah razı olsun.Sizlerin yazdıklarını okuyunca da çok duygulanıyorum.Tatilde annemlerin komşusu küçük bir çocuk vardı,nasıl bağlanmıştım giderken eve ağlamıştım ayrılıyorum diye yol boyu.Oğluma hayırlı olsuna geldiler,o çocuk benim için artık sıradan bir çocuktu.Çünkü benim oğlum vardı.allah hepinizin kucağını doldursun,kimseyi evlatsız bırakmasın,en hayırlılarını da size nasip etsin.
HeidiAnkara hani demişsin ya ben beklerken deniz geldi, lee26 yı okuyup umutlanırdım. diye bizde ilk başvuru yaptığımız zamanlarda sen oğlunu almıştın. heyecanla okumuştum yazdıklarını. halada okuyorum. birbirimize umut oluyoruz.
tanımasak ta birbirimizin heyecanını aynı şekilde paylaşıyoruz, üzüntüsünü aynı acıyla hissediyoruz. oğluşunun iyi olmasına
sevindim. benim oğluşum geliyor teyzesi az kaldı. dua edin hayırlısıyla atlatalım büyük günü.. stres tavan yaptı bende.
beni en iyi siz anlarsınız herşey karmakarışık.
Çok sevindim.yakında oğluşun geliyor,sen de anne oluyorsun.Sana taşınmanda ve hazırlıklarında kolay gelsin.Allah yavruna hayırlısıyla kavuştursun.Arkadaslar gunaydin,
Uzun zamandir yazamadim. Bebeklerine kavusan tüm arkadaslarima yavrulariyla huzurlu, saglikli güzel bir yasam nasip etsin Rabbim...
Bu sabah uzmanımızı aradim. Epeydir aramıyordum. Forumda bircok arkadasim uzmanlarin aksiliklerinden bahsedince cekinmistim : ) Ama Allah bizim uzmanımızdan binkere razı olsun o kadar iyiki... Sabah "ikinci ev ziyaretine gelecektiniz, bekliyoruz" dedim... Cevap: "Sizin dosyaniz onaylandi, ikinci kez gelmeye gerek görmüyorum. Hatta yakin bir zamanda haber verebilirim" dedi. Ben "15 güne tasiniyoruz, yeni evimizde bebek odasini hazirlayabilir miyiz" dedim. Gülerek "hazirlayin siz, hatta erkek cocuk icin hazirlayin" dedi. Evin icinde deli gibi dolaniyorum. Bagirmak istiyorum bagiramiyorum, aglamak istiyorum aglayamiyorum. Beni bi siz anlarsiniz dedim ve paylasmak istedim.... Dualarinizi eksik etmeyin...
Herkese sevgiler
ayy sıra banada geldi de böyle merak ediliyorum. çok tşk. ederim. mutlu oldum.
buralardayım aslında biraz yoğundum dün ama girip okuyorum yazdıklarınızı.
kızlarda son zamanlarda sık yazmayınca sayfalar ilerlemedi. listeyi de
güncellemedim. ama farkettim ki sizlerde her gün takiptesiniz.
canım bomba için biraz daha zaman var sanırım. benim oğluşum biraz daha bekletecek
annesini sıramız 3.. dün aradım kurumu değişiklik var mı diye değişiklik yok. aynıyız.
kısmet vakti zamanı geldiğinde gelecek kucağıma. heyecanla bekliyorum.
stresli, heyecanlı, korkulu hepsi karışık bir durumdayım. haber geldiğinde size de
haber verilir merakta bırakmayız sizleri hep aklımda olacaksınız. gcs arkadaşımız müjdeyi verir size.
ikimiz birden aynı heyecanla bekliyoruz.
Arkadaslar gunaydin,
Uzun zamandir yazamadim. Bebeklerine kavusan tüm arkadaslarima yavrulariyla huzurlu, saglikli güzel bir yasam nasip etsin Rabbim...
Bu sabah uzmanımızı aradim. Epeydir aramıyordum. Forumda bircok arkadasim uzmanlarin aksiliklerinden bahsedince cekinmistim : ) Ama Allah bizim uzmanımızdan binkere razı olsun o kadar iyiki... Sabah "ikinci ev ziyaretine gelecektiniz, bekliyoruz" dedim... Cevap: "Sizin dosyaniz onaylandi, ikinci kez gelmeye gerek görmüyorum. Hatta yakin bir zamanda haber verebilirim" dedi. Ben "15 güne tasiniyoruz, yeni evimizde bebek odasini hazirlayabilir miyiz" dedim. Gülerek "hazirlayin siz, hatta erkek cocuk icin hazirlayin" dedi. Evin icinde deli gibi dolaniyorum. Bagirmak istiyorum bagiramiyorum, aglamak istiyorum aglayamiyorum. Beni bi siz anlarsiniz dedim ve paylasmak istedim.... Dualarinizi eksik etmeyin...
Herkese sevgiler
canım ben görme engelliler okulunda öğretmenim.Aslında branşım çocuk gelişimi.Küçükten büyüğe bir sürü görme engelli öğrencim var,onlara faydalı olmak benim için büyük mutluluk.Oğluma anneannesi yani annem bakıyor,babam da sağolsun yardım ediyor.O konuda çok şanslıyım çok şükür,onlar da oğluma çok düşkün.
Aysberk paylaşımın beni mutlu etti.Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin,başvurun hayırlı olsun.
bacılar morealim çok bozuk iş için şehir dışındaydım dün akşam geldim az öncede annem aradı naptın geldin mi falan sonra kurumu aradın mı nolmuş öğrendin mi dedi bende yalan söyledim biliyorum kötü bişey yaptım sadece annemin tepkisini merak ettim zira hiç razı değil ağzının ucuyla olur inşallah falan der ama cümlenin sonun kendi kanından canın dan olsun inşallah der acaba gerçekten samimi mi diye merak ediyodum neyse uzatmıyım dedim gibi aradı kurumu sordu bende olmıcak galiba dedim insan üzülmezmi hayırlısı olsun dedi niye dedi dedim gelir gider belgesinden dolayı eksiklik var dedim halbu ki bolluk içinde büyücekti dedi bende baktım hiç üzülmüyo sanki rahatlamış gibi konuşuyor dedim hayırlısı olsun napalım dedim tutdu bana olsun boşver olmadığı iyi olmuş elden gelen aş olmaz gelsede zamanında bulunmaz elin cocugundan evlatmı olur falan saydırmaya başladı bende daha fazla dayanamadım kapatmam lazım çalışıyorum sonra ararım dedim çok sinirlendim başıma ağrılar girdi bu benim annem ne diyim kızlar dicek lafım yok tamam zaten kararı biz verdik isterlerse kabul etmesinler zaten etmiyolarda ne bilim kırıldım insan bi destek bekliyor onların oluru olmasda olur benim için fakat bu şekilde dile getirmeleri çok kırdı beni çok üzüldüm moralim sıfır
selamlar güzel yürekli hanımlar....sizlerden bir ricam olacak....evlat edinmede ilk öngörüşmeden sonraki yaşanan süreci bana anlatabilirmisiniz....
İllere göre farklılık göstermekle birlikte genel olarak ilk uzmanların evi ziyareti.Kısa ve hakkınızda bilgi almaya yönelik bir ziyaret.İkinci görüşme de eşlerin kurumda uzmanlara görüşmesi .Evliliğe ve çocuk yetiştirmeye yönelik bir görüşme.Daha sonra istenilen evrakların tamamlanması(Fotoğraf,sicil kaydı,sağlık raporu,ikametgah,özgeçmişlerin ayrıntılı olarak yazıldığı bir kompozisyon).Daha sonra başvurunuz onaylanıyor ve sıra bekliyorsunuz.Sonra bir bakmışsınız anne olmuşsunuz.
bacılar morealim çok bozuk iş için şehir dışındaydım dün akşam geldim az öncede annem aradı naptın geldin mi falan sonra kurumu aradın mı nolmuş öğrendin mi dedi bende yalan söyledim biliyorum kötü bişey yaptım sadece annemin tepkisini merak ettim zira hiç razı değil ağzının ucuyla olur inşallah falan der ama cümlenin sonun kendi kanından canın dan olsun inşallah der acaba gerçekten samimi mi diye merak ediyodum neyse uzatmıyım dedim gibi aradı kurumu sordu bende olmıcak galiba dedim insan üzülmezmi hayırlısı olsun dedi niye dedi dedim gelir gider belgesinden dolayı eksiklik var dedim halbu ki bolluk içinde büyücekti dedi bende baktım hiç üzülmüyo sanki rahatlamış gibi konuşuyor dedim hayırlısı olsun napalım dedim tutdu bana olsun boşver olmadığı iyi olmuş elden gelen aş olmaz gelsede zamanında bulunmaz elin cocugundan evlatmı olur falan saydırmaya başladı bende daha fazla dayanamadım kapatmam lazım çalışıyorum sonra ararım dedim çok sinirlendim başıma ağrılar girdi bu benim annem ne diyim kızlar dicek lafım yok tamam zaten kararı biz verdik isterlerse kabul etmesinler zaten etmiyolarda ne bilim kırıldım insan bi destek bekliyor onların oluru olmasda olur benim için fakat bu şekilde dile getirmeleri çok kırdı beni çok üzüldüm moralim sıfır
DAMLAUMUT çok çok çok çok çok teşekkür ederim. Yaklaşık aynı zamanda başvurumuzu yapmışız. Şuan ne hissettiğimi bende adlandıramıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?