biz kuruma başvuralı 3 ay oldu ama daha gelen giden yok evimize geçen gün rüyamda sizin yazdığınız özgeçmiş beyenilmediği için size bebek verilmicek dediler nası ağlıyorum bidaha yazayım diyorum ama olmaz dediler, gerçi yine aynısını yazardım ya)neyse bugün kurumu aradım en azından bizim ev ziyaretine onları beklediğimizi bilsinler istedim...
biz kuruma başvuralı 3 ay oldu ama daha gelen giden yok evimize geçen gün rüyamda sizin yazdığınız özgeçmiş beyenilmediği için size bebek verilmicek dediler nası ağlıyorum bidaha yazayım diyorum ama olmaz dediler, gerçi yine aynısını yazardım ya)neyse bugün kurumu aradım en azından bizim ev ziyaretine onları beklediğimizi bilsinler istedim...
melek anneler ve anne adayları mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum hepimize....
başvurumuzu yaparken ve yaptıktan sonra bizi neler bekliyor bilmemiz gereken önemli noktalar varmı bu konuda beni aydınlatırmısınız
lütfen....
canım rabbim senin hayırlısı nasıl olacaksa öyle versin. olumsuz sonuç almana üzüldüm.
ama kısmetinde bir bebek var. sırada olman büyük şans bence. en azından 3 ay ertelememiş oldun.
ev ziyareti içinde kasma kendini (biz yaptık sen yapma bari) gelirler merak etme. ama arada bir kurumu aramakta fayda var.
iyi yapmışsın. hakkında hayırlısı olsun
allah gönlünüze göre versin canım....tıpkı tedavi sürecindeki gibi burda da sabırlı olmak en büyük desteğimiz sanıyorum....allah yar ve yardımcımız olsun....
Kızına çok geçmiş olsun.Allah iyilik versin,hepsi geçecek inşallah.selamkızlar kızım hasta 2 gündür gündüz gece acillerde idik.Dr.na gittik tekrar idrar enfeksiyonu olmuş.kız çocuklarda sık görülürmüş ama yavrum nasıl acı ile ağlıyor bi babası ile ne yapacağımızı şaşırdık mahvolduk.dr. 10 tane iğne verdi.bu sabah daha 2. yi olduk.çok yakıyormuş oda kızım uğunuyor olurken dün ağlayacaktım dokunsalar artık...bu gün daha iyi nasıl kahkaha attı canım içime soktum öyle gülünce
Bu arada malibu sizede geçmiş olsun..
zamancığım üzülme be ...benimde babam görsün diye götürdüğümde eresi günü kızıma tuhaf tuhaf bakarken yakalamıştım.Çok soğuktu yani.Bunu bizler yaşayıyoruz mecbur o yüzden 1. sınıf akrabalar dışında imkanınız şartınız uykunsa herkese söylemeyin bence.aileler bilse yeter
selamkızlar kızım hasta 2 gündür gündüz gece acillerde idik.Dr.na gittik tekrar idrar enfeksiyonu olmuş.kız çocuklarda sık görülürmüş ama yavrum nasıl acı ile ağlıyor bi babası ile ne yapacağımızı şaşırdık mahvolduk.dr. 10 tane iğne verdi.bu sabah daha 2. yi olduk.çok yakıyormuş oda kızım uğunuyor olurken dün ağlayacaktım dokunsalar artık...bu gün daha iyi nasıl kahkaha attı canım içime soktum öyle gülünce
zamancığım üzülme be ...benimde babam görsün diye götürdüğümde eresi günü kızıma tuhaf tuhaf bakarken yakalamıştım.Çok soğuktu yani.Bunu bizler yaşayıyoruz mecbur o yüzden 1. sınıf akrabalar dışında imkanınız şartınız uykunsa herkese söylemeyin bence.aileler bilse yeter
Filo'cuğum kalbi ile ilgili sorunun çözülmesine çok sevindim.İnşallah Allah rast getirir,iyi bir doktora düşersiniz çok başarılı bir ameliyat geçirir tatlı oğlun inşallah.Biliyorsun benimki de peygamber sünnetliydi ve bu konuda ameliyat oldu.Kulağında da önemli bir sorun yoktur inşalalh.Allah senin gibi bir meleği gönderdiğine göre oğlunun her işi rast gidecek,Rabbim iyilik versin senin yavruna ve nerde hasta çocuk varsa.Herkese merhaba,
Öncelikle olmadığım sürede yavrusuna kavuşan anneleri kutlarım. Hepiniz için çoook çok mutlu oldum. Siteyi sürekli cep telefonumdan takip ettim, bütün yazılanları okudum ama bir şey yazamadım. Cepten girip yazamıyorum. Evdeki bilgisayar zaten bebişimin uzanamayacağı bir yere kalktı. İş yerim de çok kalabalık istediğim siteye giremiyorum vs. vs. Ama bugün biraz fırsat buldum. Geçen gün bebeğini alan anneler nerede diyordunuz içim gitti bir şeyler yazmak için ama olmuyor işte.
Oğlum büyüyor. 2 ayda 1,5 kilo aldı 5 cm uzadı. Doktor bile şaşırdı. Çok iştahlı ama hala olması gereken kilonun altında. Ameliyat olması için biraz daha kilo almasını bekliyoruz. Oğlumda ileri derece peygamber sünneti benzeri bir durum var. Ameliyattan sonra 10 gün hastanede yatmamız gerekiyormuş. Öyle de hareketli bir çocuk ki orada nasıl zaptederim bilemiyorum artık. Bir de kalbinde delik vardı Onun için de başta ameliyat demişlerdi. Ama son kontrolde yavaş yavaş kendi kendine kapanıyor dediler. 1 yıl sonra tekrar kontrol edecekler. Muhtemelen ameliyata gerek kalmayacak dediler. Ailecek bayram ettik:))
Bu arada çok iyi bir bakıcı buldum. Eski anaokulu öğretmeniymiş. Allah razı olsun kendi çocuğu gibi ilgileniyor, oğlum da onu çok seviyor. Ama akşam ben gelince sevinç çığlıkları atıp bacaklarıma sarılıyor. Bakıcı ablasına da artık sen git der gibi işaretler yapıyor. Görseniz öyle şirin ki aşam ne yorgunluk kalıyor ne iş gerginliği. 10 gündür kendi başına yürüyebiliyor ve artık hiç durmuyor. Sürekli yürümek istiyor. Sokakta gezerken herkes bize bakıyor oğlumu sevmeye geliyorlar. Görünüşü daha 6-7 aylık gibi olduğundan şaşırıyorlar bu bıdık nasıl yürüyor diye. Görseniz çizgi filmden fırlamış gibi.
Müziği çok seviyor. Her duyduğu tıngırtıda dansetmeye başlıyor. Bir de kulak problemi var. Doktor yüzde 15 işitme kaybı olabilir dedi. Gerçi ben inanamadım çünkü her sese tepki veriyor. Başka bir hastaneye daha götüreceğim bakalım.
Anneleri tepki gösteren arkadaşlar hiç üzülmeyin. Bebişi gördükleri zaman herşey düzeliyor. Benim annem de beni çok ağlatmıştı. Şimdi oğlumdan kıymetlisi yok. Her gün arayıp fotoğraf istiyor. Bir de bana ayar çekiyor üşütme çocuğu, karnını iyi doyur, yeleğini giydirdin mi diye.
İşte böyle her şey yavaş yavaş yoluna giriyor. Bütün o stresler sıkıntılar hepimiz için birer anı olarak kalacak yakında.
İlk fırsatta tekrar yazacağım
Günaydın Arkadaşlar,
tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Şimdi devlet memurlarının ücretsiz izin hakkı var. 2 yıl.
ama bu izin hakkını ne zaman kullanmaya başlayabiliyoruz.? Bize bebeğimizi
almaya gittiğimizde verdikleri Geçici Bakım Sözleşmesi iznimizin başlaması için yeterli oluyor mu?
Yoksa mahkemenin karar tarihini mi dikkate alıyorlar?
Memur arkadaşlar varsa izin talebini nereye bildirmemiz gerekiyor? ne gibi işlemler yapmak gerek?
Şimdiden teşekkürler.
Kanunda şöyle diyor;
C) bendinde "Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi hâlinde memur olan eşlerine, çocuğun ana ve babasının rızasının kesinleştiği tarihten veya vesayet dairelerinin izin verme tarihinden itibaren, istekleri üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin verilir. Evlat edinen her iki eşin memur olması durumunda bu süre, eşlerin talebi üzerine yirmidört aylık süreyi geçmeyecek şekilde, birbirini izleyen iki bölüm hâlinde eşlere kullandırılabilir."
Merhaba. ben de devlet memuruyum. hatta su an ist.erkek 1. Siradayim. sanirim sen de benim arkamdasin :) benim o maddeden anladigim mahkemeyi beklemiyoruz. Oglumuzun bizimle kalacagina dair yaziyi aldigimiz gibi ucretsiz izne cikiyoruz. hatta ben mudurumle de konustum mudur yard.la da, ikisi de aksi bisey soylemedi. eger farkli bir bilgiye ulasirsan beni de haberdar et lutfen. ben de seni haberdar ederim. allah hepimize sabir versin.
Herkese merhaba,
Öncelikle olmadığım sürede yavrusuna kavuşan anneleri kutlarım. Hepiniz için çoook çok mutlu oldum. Siteyi sürekli cep telefonumdan takip ettim, bütün yazılanları okudum ama bir şey yazamadım. Cepten girip yazamıyorum. Evdeki bilgisayar zaten bebişimin uzanamayacağı bir yere kalktı. İş yerim de çok kalabalık istediğim siteye giremiyorum vs. vs. Ama bugün biraz fırsat buldum. Geçen gün bebeğini alan anneler nerede diyordunuz içim gitti bir şeyler yazmak için ama olmuyor işte.
Oğlum büyüyor. 2 ayda 1,5 kilo aldı 5 cm uzadı. Doktor bile şaşırdı. Çok iştahlı ama hala olması gereken kilonun altında. Ameliyat olması için biraz daha kilo almasını bekliyoruz. Oğlumda ileri derece peygamber sünneti benzeri bir durum var. Ameliyattan sonra 10 gün hastanede yatmamız gerekiyormuş. Öyle de hareketli bir çocuk ki orada nasıl zaptederim bilemiyorum artık. Bir de kalbinde delik vardı Onun için de başta ameliyat demişlerdi. Ama son kontrolde yavaş yavaş kendi kendine kapanıyor dediler. 1 yıl sonra tekrar kontrol edecekler. Muhtemelen ameliyata gerek kalmayacak dediler. Ailecek bayram ettik:))
Bu arada çok iyi bir bakıcı buldum. Eski anaokulu öğretmeniymiş. Allah razı olsun kendi çocuğu gibi ilgileniyor, oğlum da onu çok seviyor. Ama akşam ben gelince sevinç çığlıkları atıp bacaklarıma sarılıyor. Bakıcı ablasına da artık sen git der gibi işaretler yapıyor. Görseniz öyle şirin ki aşam ne yorgunluk kalıyor ne iş gerginliği. 10 gündür kendi başına yürüyebiliyor ve artık hiç durmuyor. Sürekli yürümek istiyor. Sokakta gezerken herkes bize bakıyor oğlumu sevmeye geliyorlar. Görünüşü daha 6-7 aylık gibi olduğundan şaşırıyorlar bu bıdık nasıl yürüyor diye. Görseniz çizgi filmden fırlamış gibi.
Müziği çok seviyor. Her duyduğu tıngırtıda dansetmeye başlıyor. Bir de kulak problemi var. Doktor yüzde 15 işitme kaybı olabilir dedi. Gerçi ben inanamadım çünkü her sese tepki veriyor. Başka bir hastaneye daha götüreceğim bakalım.
Anneleri tepki gösteren arkadaşlar hiç üzülmeyin. Bebişi gördükleri zaman herşey düzeliyor. Benim annem de beni çok ağlatmıştı. Şimdi oğlumdan kıymetlisi yok. Her gün arayıp fotoğraf istiyor. Bir de bana ayar çekiyor üşütme çocuğu, karnını iyi doyur, yeleğini giydirdin mi diye.
İşte böyle her şey yavaş yavaş yoluna giriyor. Bütün o stresler sıkıntılar hepimiz için birer anı olarak kalacak yakında.
İlk fırsatta tekrar yazacağım
selamkızlar kızım hasta 2 gündür gündüz gece acillerde idik.Dr.na gittik tekrar idrar enfeksiyonu olmuş.kız çocuklarda sık görülürmüş ama yavrum nasıl acı ile ağlıyor bi babası ile ne yapacağımızı şaşırdık mahvolduk.dr. 10 tane iğne verdi.bu sabah daha 2. yi olduk.çok yakıyormuş oda kızım uğunuyor olurken dün ağlayacaktım dokunsalar artık...bu gün daha iyi nasıl kahkaha attı canım içime soktum öyle gülünce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?