sabır en önemli destekçimiz bu süreçte ama ben onayı aldıktan sonra birahatladım anlatamam şimdi beklemedeyim dosyamız onaylandıya çok şükür inşallah başvuru süreciniz hiç sıkıntu yaşamadan su gibi akıp geçer kucağın tez vakitte dolsunteşekkür ederim öncelikle....dün kuruma gidip ilk görüşmemizi yaptık....önümüzdeki hafta randevu alıp evlat edinmek için başvurumuzu yapıcaz allahın izniyle....şu an duygu olarak çok yoğunum ben bir taraftan şu bir kaç gün bir an önce geçsin istiyorum bir taraftan bizi neler bekliyor onları merak ediyorum....yardımlarınızı esirgemezseniz çok memnun olurum arkadaşlar....inşallah allahım en hayırlısını nasip etsin ....14 yılldır bunu bekliyoruz inşallah allahım bizede nasip eder....
ablam napim zoruma gitti böyle demesi ömür boyu evlattan mahrum kalcam diyorum olsun diyor Allaha havale ediyorum sanki nezaman yanımda oldularki doğurup doğurup anca cocuk baktırdı gözümün kurdu dermi bir anne evladına bana öyle derdi çok kırdı beni ablam çok kırdıMerhaba zamancım canım kardeşim sıkma canını benim kayınvalidemde aynısını söylüyordu ben elin çocuğunu sevemem başınızı neden ağrıtıcaksınız hayatınızı yaşayın diyordu ama şimdi görmediği gün telefon açıp meleğimi soruyor seninkilerde böyle olucak merak etme bizde 2 gündür hastanedeydik kızım yine mahvoldu hastanede ama şükürler olsun doktorumuzun söylediği yaşıtlarını(kendi ay gurubunu) yakalamış bir dahaki kontürolümüz aralıkta işallah onuda atlatırız ALLAHIN izniyle yazdıklarını okuyunca yan odada uyyan kızıma baktım inan çektiğim bütün sıkıntılara değmiş dedim rabbim sana ve bekleyen bütün arkadaşlara nasip etsin kucağınıza aldığınız gün herşey bitiyor kim ne söylerse söylesin umursamıyorsun çünki her şey evladın oluyor sana bir gülüşü var dünyaya bedel bir kadın başka ne isterki bunuda ancak bizim yaşadıklarımızı yaşayan anlar sabret her şey yoluna girer........
aman bacım ne üstüne gitcem anne hakkı olduğu için susuyorum çok kırıldım anlatamamNasıl üzüldügünü tahmin edebiliyorum. Benim annem de ilk etapta tepkisiz kalmıştı. "Hayırlısı olsun, allah bakarsin size de verir kendi evladinizi" demişti. Yani beni üzmemek icin cokta istekli olmadigini belli etmemisti ama ben anladim... Kurumdan her iyi haber aldığımda onunla paylaştım. Hani inadına inadına derler ya, biraz öyle oldu : ) Benim hamile olduğumu ve bebegimi beklediğimi farzetsin istedim. Hatta birgün tuttum kolundan alışveriş için onu da götürdüm. Saatlerce bebek mağazalarına girip çıktık. Sürekli onun fikrini sordum. Uzak durmaya çalıştı ilk etapta... "sen bilirsin, siz daha iyi bilirsiniz" falan. inatla üstüne gittim. Günün sonunda gezmek istediğim ama bakamadigimiz bir iki mağaza kalmıştı. "Hafta içi de çalışıyorum, artık h.sonu gelir onlara da bakarım" dedim. Annem aynen şöyle dedi "yok kızım benim işim ne, ben hafta içi gelir bakarım hepsine sana söylerim ne var ne yok" dedi : ) sonrada eve gidip yıllardir benim ve kardeşimin çocuklari icin hazirladigi örme kıyafetleri getirip, seç içinden begendiklerini dedi... Eminim ki su an arasam ve cevap olumsuz vermiyorlar desem benim annem de ayni tepkiyi gösterecektir. Bunu biraz da ben üzülmiim diye yapacaktir. Eminim ki senin annen de biraz öyle düşünüp söylemiştir bunları... Sonuçta onlar da anne. bizim üzülmemizi istemezler...
Ve dediğin gibi... biz bu yola etraf ne der diye çıkmadık. Tabiiki onlarin destegi bizim icin ayrı bir mutluluk olurdu ama... Destek olana da eyvallah, olmayana da... Sevgiyle kal...
canım yakın zamanda yada aynı gün bile alabiliriz. merak ettim doğrusu.
İstanbul hareketlenmeye hazır olun yakında yıkılacak burası.................
peşpeşe gelecek paşalar, prensesler.....
bacılar morealim çok bozuk iş için şehir dışındaydım dün akşam geldim az öncede annem aradı naptın geldin mi falan sonra kurumu aradın mı nolmuş öğrendin mi dedi bende yalan söyledim biliyorum kötü bişey yaptım sadece annemin tepkisini merak ettim zira hiç razı değil ağzının ucuyla olur inşallah falan der ama cümlenin sonun kendi kanından canın dan olsun inşallah der acaba gerçekten samimi mi diye merak ediyodum neyse uzatmıyım dedim gibi aradı kurumu sordu bende olmıcak galiba dedim insan üzülmezmi hayırlısı olsun dedi niye dedi dedim gelir gider belgesinden dolayı eksiklik var dedim halbu ki bolluk içinde büyücekti dedi bende baktım hiç üzülmüyo sanki rahatlamış gibi konuşuyor dedim hayırlısı olsun napalım dedim tutdu bana olsun boşver olmadığı iyi olmuş elden gelen aş olmaz gelsede zamanında bulunmaz elin cocugundan evlatmı olur falan saydırmaya başladı bende daha fazla dayanamadım kapatmam lazım çalışıyorum sonra ararım dedim çok sinirlendim başıma ağrılar girdi bu benim annem ne diyim kızlar dicek lafım yok tamam zaten kararı biz verdik isterlerse kabul etmesinler zaten etmiyolarda ne bilim kırıldım insan bi destek bekliyor onların oluru olmasda olur benim için fakat bu şekilde dile getirmeleri çok kırdı beni çok üzüldüm moralim sıfır
sabır en önemli destekçimiz bu süreçte ama ben onayı aldıktan sonra birahatladım anlatamam şimdi beklemedeyim dosyamız onaylandıya çok şükür inşallah başvuru süreciniz hiç sıkıntu yaşamadan su gibi akıp geçer kucağın tez vakitte dolsun
ablam napim zoruma gitti böyle demesi ömür boyu evlattan mahrum kalcam diyorum olsun diyor Allaha havale ediyorum sanki nezaman yanımda oldularki doğurup doğurup anca cocuk baktırdı gözümün kurdu dermi bir anne evladına bana öyle derdi çok kırdı beni ablam çok kırdı
aman bacım ne üstüne gitcem anne hakkı olduğu için susuyorum çok kırıldım anlatamam
inşallah bacım gelsin bebişler ramazan bayramında kucağınız dolu girin inşallah bizde malibu ablamla sana bebek görmeye gelelim
selamlar güzel yürekli hanımlar....sizlerden bir ricam olacak....evlat edinmede ilk öngörüşmeden sonraki yaşanan süreci bana anlatabilirmisiniz....
* BAŞVURU-dilekçe doldurulur tarih imza ve saati bile önemlidir. kız-erkek kaç aylık dilekçede belirtilir.
* memur evrak listesi verir ve 15 gün yada bir ay içinde hazırlayıp aramanızı söyler. arayıp randevu alınır.
* ikinci görüşme memurunuzla birlikte bir form doldurulur. başvuru için daha detaylıdır. memur sorar siz eşinizle cvp verirsiniz.
* evrak listesi verirler bir kısmını hazırlayıp getirmenizi isterler.kitap tavsiyesinde bulunurlar. okumanız gerekir.
* birebir görüşme için randevu alırsınız. eşler 1 er saat uzmanınızla görüşürsünüz. uzman notlar alır. önemlidir.
kitaplardan da birkaç soru sorarlar. eğer görüşme olumlu geçti ise sağlık raporu vs diğer evrakları isterler.
* sonra ev görüşmesine geleceklerini söylerler. gelmeden önce ararlar. 15 dk bile kalmazlar. bir şey yemez içmezler:)
* ev ziyareti odaları gezerler ,çocuğun odası güneş alıyor mu, okul, park,hastane eve yakınmı sorarlar. giderler.
6 ayı bulabilir bu süreç
* dosya onayı için beklersin. genelde 1 ay sonra arayın dosyanız onaylandı mı öğrenin derler. dosya Ankara ya gidecek.gelecek vs.
* dosya onayından sonra 1 ay sonra sıranızı öğrenebilrisiniz. ilk müracattaki seçimlerinize göre sıranız değişebilir.
biraz karışık ve uzun oldu ama zaten bu süreci tamamlarken zaman geçmiş ve bebeğinize yaklaşmış oluyorsunuz.
hayırlısı olsun. yaşadıkça takılacağınız yerler olacaktır. buradaki tüm arkadaşlar yardımcı olur. merak etmeyin.
hepimiz burdan öğendik herşeyi. Bu arada ilden ile uyglama farklılık gösterebiliyor ama sonuç hep aynı.
mutluluk.................
arkadaşlar eksik yada fazla yada yanlış birşeyler varsa düzeltelim.
yeni gelen arkadaşlara yol gösterici olur.
teşekkür ederim öncelikle....dün kuruma gidip ilk görüşmemizi yaptık....önümüzdeki hafta randevu alıp evlat edinmek için başvurumuzu yapıcaz allahın izniyle....şu an duygu olarak çok yoğunum ben bir taraftan şu bir kaç gün bir an önce geçsin istiyorum bir taraftan bizi neler bekliyor onları merak ediyorum....yardımlarınızı esirgemezseniz çok memnun olurum arkadaşlar....inşallah allahım en hayırlısını nasip etsin ....14 yılldır bunu bekliyoruz inşallah allahım bizede nasip eder....
Canım inan hepimiz benzer şeyleri yaşadık bizim ne hissettiğimizi annemizde olsa anlamıyor ben sıram yaklaştı diye aradığımda annem inşallah hemen gelmez kışa gelsin erken diyo ne diyim artık benki annemi dünyalara değişmem o benim için herşeyden kıymetlidir ama malesef anlamıyo beni inşallah kızım geldiğinde anlıcak zaten ben herkeze açık açık söyledim kızımı benimsemeyen sevmeyenle görüşmem diye kim olursa olsun o benim kıymetim görmeden sevdiğim dokunmadan hissettiğim canım parçası kızım allahım onu dünyaya benim ve eşim için gönderiyo sadece başka insanları vesile ederek ben buna inanıyorum burdan resim eklemeyi bilseydim kızım için hazırladım odayı sizlere gösterirdim :)
anladım cnm....hayırlısıyla başvurumuzu yapıp süreci yaşayarak göreceğiz inşallah....iyi dileklerin için teşekkürler....inşallah sizde en kısa zamanda mutlu sona ulaşırsınız....
Zamancim sana benim yasadigimi anlatayim basvurduktan 2 ay sonra annene soyledim hemde anneler gunuydu ve beni o gun cok aglatti elalemin cocuguna sen mi bakicilik yapcsn dedi aradan zaman gecti bi istedi bi istemedi son gun beni aradilar anne dedigimde eee iyi dusun ina gore karar ver dedi ve son bombayi patlatti bende beni arama sakin dedim bebegimin fotoğraf ini kardesime gonderdim annem kuduruyo torunumu bana getir annane oldum ben diye butun mahalle ye tatli dagitmis yani saniyelik fikirleri degisebiliyo taki gorene kadar sabir... bide esimin tarafi var tabi inanmicsksin ama her gun bebegi gormeye gelinirmi valla geliyorlar ben soktayim kayinpederim lafni acmazdi bebek konusunda hergun facette torunumu bana getirin diyo vs.... ankatmakla bitmez sana biraz moral vermek istedim yasadiklarimi gcs11 bilir hergun ona dert yanardim neyse sukma canini hepsi gececek sen guclu ol ki bebeginde senden guc alsin
BLUEDENIZ hoş geldin canım aramıza.herşey gönlünce olsunevraklar görüşmeler su gibi hızlı aksın gitsin inşallah :)))
14 yıllık bekleyişinin sonuna yaklaşmışsın.Nurtopu gibi bir evladın olsun,sana çok düşkün ve hayırlı evlat olsun,her aşamayı su gibi geçin inşallah.
günaydın gününüz ço güzel geçsin arada topiğede selam verin çok sessiz kaldık
slm cnm sen nasılsın? ben sana özel slm vereyim bari) ben nasılmıyım iyi diyelim iyi olalım pozisyonundayım bunada şükür..topiği uzakdan takip ediodum bundan sonra gelirim heralde...tüp bebek tedavisi gördüm negatifi aldım oturdum ne kadar iyi olunursa o kadar iyiyim..
slm cnm sen nasılsın? ben sana özel slm vereyim bari) ben nasılmıyım iyi diyelim iyi olalım pozisyonundayım bunada şükür..topiği uzakdan takip ediodum bundan sonra gelirim heralde...tüp bebek tedavisi gördüm negatifi aldım oturdum ne kadar iyi olunursa o kadar iyiyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?