Yeni kanunda alinabiliyor mu bilmiyorum ama ; bence bekar olanlar evlatlık almamalı..Çünkü çok büyük bir sorumluluk bu.. Yani naçizane düşüncem bu benim..
Fakat koruyucu anne olabilirsiniz mesela..Bu şekilde yarı yarıya alırsınız sorumluluğu..Hemde bir hayat kurtarmış olursunuz ınsaallah..
katılmıyorum arkadaşım ben bu düşünceye evlat edinme ile koruyucu aile olmak arasındaki tek fark biri nüfusuna geçiyor diğerinin başka bir ailesi var sen geçici bir süre ile yada daima sorumluluğunu alıp bakıyorsun Meltem Erdemli diye çok değerli bir hanımın bu konu ile ilgili bir sitesi var göz gezdirmenizi öneririm.
kaldı ki sorumluluğun yarı yarıya azalması derken! evlat edindiğimizde farklı koruyucu ailesi olduğumuzda farklı mı davranıyoruz çocuğa? benim gözümde ikisininde sorumluluğu eşittir koruyucu ailesi olupta 5 sene 10 sene hatta ömrünce o çocuğa bakanlar var bunun bir süre sınırlaması yok ki
fakat ben 30 yaşında hiç çocuğu olmamış tıbbı nedenlerlede çocuk sahibi olamayan bir insanım, benim neden evlat edinme şansım olmasın? yada ben niçin iyi bakamıyım yetiştiremiyim evlat edindiğim çocuğu ? küçük yaşta annesini, babasını ve yahut her ikisini birden kaybeden akrabaları tarafından yetiştirelen ve pırlanta gibi erişkin gençler olan onlarca örnek var hayatımızda neden benim yetiştirdiğim çocuk onlardan biri olamasın?
iş bu raddeye gelene kadar yiyecek ekmek bulamayan 8-9 çocuklu aileler var ayağında ayakkabısı olmadan okula giden çocuklar var bu ülkede hassas olacaksak o yönde olalım
ben bir çocuğu en iyi şekilde yetiştirebilecek imkanlara sahipsem maddi manevi donanımım müsaitse ve doğal yollarla çocuk sahibi olamıyorsam korucuyu aile olmaktan ziyade evlat edinmeyi tercih ederim 2 sene 3 sene baktıktan bağlandıktan sonra çocuğun sizden alınma ihtimalini unutmamak lazım çocuk sahibi olan yada olma şansı olan insanlar içinde üzücü bir olaydır bu fakat benim durumumdaki bir insanda çok daha tesirli olacağı yadsınamaz bir gerçektir.
sima listemiz güzel olmuş ben beğendim emeğine sağlık...
arkadaşım sen canını sıkma nedenine gelince benim yakından tanıdığım birisi vardı ve bekardı 2 erkek çocuk birden evlat edindi ve şimdide yanılmıyorsam 4-5 yaşlarındalar ve çok yaramazlar üstelik ayrıcada onun çok fazla maddi durumuda iyi değildide sen pes etme ve kurumla hemen görüşmelerini yap..... hakkında hayırlısı olsun bakalım...
canım'mmmm çok teşekkür ederim, inşallah yarın ilk görüşmem hayırlı geçer muazzam derecede heyecanlıyım bir okadarda korkuyorum :)
Sevgili 01inci;seni ilk önce kararından dolayı tebrik etmek istedim.Çünkü bir çocuğun sorumluluğunu alabilmek büyük bir cesaret,hem de bunu tek başına alıyor olmak.Ama ben inanıyorum ki azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz,önemli olan yürekten istemek.
Benim de bildiğim kadarıyla; bekar olanlarda evlatlık başvurusunda bulunabiliyorlar sadece 30 yaş sınırını doldurmak şartıyla.Herşey gönlünce olsun.Listemize bir an önce katılırsın inşallah.
Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin.
teyzeminde çocuğu olmuyordu, 2 yaşında bir kız çocuğunu evlatlık aldılar. inan çok ama çok zor...küçükken iyilerdi, kız büyüdükçe sorunlar arttı. gelişme çağını çok zor atlattılar. her kavgada " sen benim annem değilsin" muhabbeti oluyordu. teyzem de öz çocuğum olmadığı için beni sevmiyor moduna giriyordu. halbuki hepimiz anne- babamızla kavga ediyoruz, onlar kavga edince farklı boyuta çekiyorlar.
bence anneye büyük rol düşüyor. sabırla sevgi gösterirsen her şeyin üstesinden gelebilirsin. malesef teyzem bu konuda sabırlı olamadı.
canım'mmmm çok teşekkür ederim, inşallah yarın ilk görüşmem hayırlı geçer muazzam derecede heyecanlıyım bir okadarda korkuyorum :)
pikolata canım yaşadığın tecrübeyi bizimle paylaşmışsın tşkr ederiz ama biz burda olumsuz tek bir cümle bile duymak okumak istemiyoruz lütfen rica ediyorum olumsuz fikirlerinizi burda yazmayın eğer teyzen kızıyla sorun yaşıyorsa eminim bir yerde hata yapıyordur teyzen öncelikle hatayı kendinde arasın derim sevginin ve tatlı dilin açamayacağı kapı yoktur ben buna inanıyorum ark niyet gözetmeden söylediğine eminim ama bunlardan etkilenen arkadaşlarımız olabilir lütfen kimseyi bu şekilde etkilemeyelim.......
katılmıyorum arkadaşım ben bu düşünceye evlat edinme ile koruyucu aile olmak arasındaki tek fark biri nüfusuna geçiyor diğerinin başka bir ailesi var sen geçici bir süre ile yada daima sorumluluğunu alıp bakıyorsun Meltem Erdemli diye çok değerli bir hanımın bu konu ile ilgili bir sitesi var göz gezdirmenizi öneririm.
kaldı ki sorumluluğun yarı yarıya azalması derken! evlat edindiğimizde farklı koruyucu ailesi olduğumuzda farklı mı davranıyoruz çocuğa? benim gözümde ikisininde sorumluluğu eşittir koruyucu ailesi olupta 5 sene 10 sene hatta ömrünce o çocuğa bakanlar var bunun bir süre sınırlaması yok ki
fakat ben 30 yaşında hiç çocuğu olmamış tıbbı nedenlerlede çocuk sahibi olamayan bir insanım, benim neden evlat edinme şansım olmasın? yada ben niçin iyi bakamıyım yetiştiremiyim evlat edindiğim çocuğu ? küçük yaşta annesini, babasını ve yahut her ikisini birden kaybeden akrabaları tarafından yetiştirelen ve pırlanta gibi erişkin gençler olan onlarca örnek var hayatımızda neden benim yetiştirdiğim çocuk onlardan biri olamasın?
iş bu raddeye gelene kadar yiyecek ekmek bulamayan 8-9 çocuklu aileler var ayağında ayakkabısı olmadan okula giden çocuklar var bu ülkede hassas olacaksak o yönde olalım
ben bir çocuğu en iyi şekilde yetiştirebilecek imkanlara sahipsem maddi manevi donanımım müsaitse ve doğal yollarla çocuk sahibi olamıyorsam korucuyu aile olmaktan ziyade evlat edinmeyi tercih ederim 2 sene 3 sene baktıktan bağlandıktan sonra çocuğun sizden alınma ihtimalini unutmamak lazım çocuk sahibi olan yada olma şansı olan insanlar içinde üzücü bir olaydır bu fakat benim durumumdaki bir insanda çok daha tesirli olacağı yadsınamaz bir gerçektir.
günaydın kızlar az önce bugün heryer bembeyaz bi umut derken deprem oldu hala şoktayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?