Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

kızlar günaydınn öncelikle :))
sağlık raporları,sabıka kayıtları falan ev ziyaretinden sonra hazırlanıyo..bizde öyle yapmıştık..bu evraklarda tarih olduğu için,ev ziyaretine kadar da birkaç aylar geçtiğinden bunları istemiyolar..sağlık raporunu devlet veya araştırma hastenelerinden istiyolar...şimdiden hazırlarsan sonra tekrar isteyebilirler tarihi geçti diye..
bu arada şehirden şehire uygulamalar fark edebiliyo..

Son düzenleme:
slm herkese bu sabah yine çok güzel uyandık biz hertaraf kardı bembeyaz bir örtüyle kaplanmıştı heryer benim kuşum yine çok heyecanlandı kardan adam yapalımmı anne diye tutturdu sabah sütünü içti kahvaltıdan önce bahçeye indik yarım saat kuzucuğumla oynadık ilk kardan adamını yaptı çok mutlu oldu yaşasınnn başardımmmm anne gördünmüüü başardımmm kardan adam yaptımm diye inletti ortalığı sevinci öyle güzeldiki ilk kardan adamımızlar birsürü resimler çektim eve gelmek istemedi bir türlü neyseki köpek havladı korktuda öyle eve getirebildim kahvaltımızı yaptık yine tutturdu şimdi anneee kardan adam beni bekliyor cöj vedim kadan adama gidelimmi diyo sanırım bi yarım saat daha ineceğiz bahçeye malum söz veröiş kardan adama gelecem diye yalancı çıkmasın dimi

Son düzenleme:

canım bize bi kağıt verdiler içinde yapılacak olanları 1 ay içinde getirin dediler şimdi yanımda yok ama 8 madde vardı başhekim imzalı rapor da vardı muhakkak getirin dediler zaten kan tahlili falanmış işte sabıka kaydı kimlik fotokopieri gelir belgesi işte yarın tamamlayıp verecem nerdeyse 2 hafta oldu siz ne kadar oldu başvuralı

Bir de siz bu konuyu kadınlar kulubünde hangi yerde açtınız ben ayrı bir yerden bulup giriyorum bilgi verirseniz sevinirim

Bir de siz bu konuyu kadınlar kulubünde hangi yerde açtınız ben ayrı bir yerden bulup giriyorum bilgi verirseniz sevinirim

bis aralık sonu başvurduk.daha doğrusu evrakları o gün teslim ettik.yani o gün ikinci gidişimis oluyor.ilk gittiğimis de sanırım o tarihten 2 3 hafta önceydi.o gün evrakları hasırlayıp randevu almamısı söylemişlerdi. aralıktan sayarsak eğer3üncü aya girdik..

bu sayfanın en üstünde kırmısı yasılı başlıklar varya... orada evlat edinme yasıyor.. oraya tıklayınca görürsün açılan yeni konuyu

hadi sisin de hayırlı olsun... hakkımısda hayırlısı olsun..

çiğdem merhaba...
şimdi gördüm..başlığı bulmuş yasmışsın... şimdi anlamadığım.sıranısın 17 olduğunu onlar mı söylediler...sis mi sordunus da söylediler...ben ev siyaretnden sonra sıra belli oluyor diye biliyorum.buraya öyle yasmışlardı.. bise de sıra ilgili bilgi verilmedi.ama kıs çocuğu için daha usun süre bekliyebileceğimisi söylemişlerdi.
istanbuldan mısın..
bilgisi olanlar ;ben şimdi büroyu arasam ya da gitsem sıramı öğrenebilirmiyim.arkadaş 2 hafta oldu demiş başvuralı sırasını öğrenmiş te... ben de öğreneyim.

sevgili sima...
kısınla sana nasar olmayın... hep paylaş olur mu... daha da heyecanlanıyorum.okudukça mutlu oluyorum.ben de istiyorum:84:

istanbulda sırayı en son söylüyolar,ev ziyareti,diğer evrakların hazırlanması ve tesliminde sonra 1,5 ay içinde....çiğdem çok çok büyük ihtimalle farklı bi şehirde canım panik yapmayoğunluğun az olduğu bi şehir muhtemelen...bu arada haziranda başvuran arkadaşların ev ziyaretleri bikaç gündür gerçekleşiyomuş ..sıra sizlere geliyo yani yavaş yavaş ta olsa..

başvurular bittikten sonra sıra belli oluyor sonuçta görüşmelerde olumsuz bişey olursa iptal edilebilir başvuru 5 görüşmeden sonra karar veriliyor meleklerimize kavuşup kavuşamayacağımıza bize öyle söylediler ama sıraya ilk başvurduğumuz zamankine göre giriyoruz buda avantaj. Belge listesi bize birinci görüşmede verildi ikinci görüşmeye kadar hepsi tamamlansın demişlerdi bizde hazırlamıştık. tabi heryerin prosedürleri farklı olabilir bize aktarılan buydu.

Arkadaşlar konuyu baştan sona okudum. Çocuğunu yüreğinde yetiştirmeye karar veren siz anneleri ve anne adaylarını yürekten kutluyorum. Bir tanıdığımız kızını evlat edindikten 10 yıl sonra hamile kaldı ve bir kız daha doğurdu. Büyük kızı biyolojik olmamasına rağmen babasına çok benziyor :)
Benim 5,5 aylık bir kızım var. Biz 3 kardeşiz. Annem her zaman, 'doğuran değil emek veren annedir' der. Önceden 'olur mu hiç, doğurmakla aynı olmaz' diye düşünürdüm. Ama annemi, anne olunca anladım. Emek verince sevgi artıyor ve bence doğurmaktan bir farkı kalmıyordur.
Bir de bugün bir Amerikan sitesinde, evlat edinen annelerin de bebeklerini emzirebileceklerini okudum. Birisi, arkadaşının kızkardeşinin oğlunu evlat edinmeden 1 yıl öncesinde doktorlarla çalıştığını ve oğlu eve geldikten sonra 6 ay emzirdiğini yazmış. Söylediği de ayrıca çok değerli: bunun çok zor olduğunu, ama değdiğini söylemiş.

tulipe;teşekkürler

şu emsirme işini biras açarmısın..ben bir genel cerraha sormuştum.bir tarihte prolaktin ilacı kullanıyordum.süt hormonunm yüksekti.tedavi görüyordum.evlat edinmek için başvurduğumu.küçük bir bebek denk gelmesi durumunda bunun için (emsirebilmek için)yapabileceğim bir şeyin olup olmadığını sormuştum.bana bunun olamıyacağını.ancak doğurmak gerektiğini aksi takdirde bunun kötü yönde(ilaç firmalarının)kullanabileceklerini söylemişti.ben tam olarak tatmin olmamıştım bu cevaptan.çünkü kulaktan dolma bası duyumlarda hiç doğurmayan birinin bir bebeği emsirerek sütünü getirdiği gibi...bir de bir arkadaşım vardı.onun da göğsünden süt geliyormuş çok eski tarihte.bebek sahibi olmaya çalışıyordu.sonra bir ilaç kullanmış kesilmiş.ben de bunun tam tersini düşünerek hani madem durdurabiliyorlar öyleyse başlatamaslar mı diye düşünüyorum.eğer elinde daha ayrıntılı bir bilgi varsa.. lütfen rica ediyorum... sevgiler...

shr2,suhale teşekkürler..çiğdem yasınca içim daha bir rahat edicek.. dilerim istanbuldandır..
eşimle de konuştum.bise ösellikle bisim aramamamısı onların arayacaklarını eve gelmelerini beklememisi söylemişlerdi.:26:

Gunaydın herkese

Ebe hemşire bir arkadaşım süt hormonlarının duygusal olduğunu, göğüslerime masaj yaparak bol sıvı almam halinde benimde göğsümden süt gelebileceğini söyledi. Bazen deniyorum hatta cok az sıvı bile geldi. Bir arkadaşımız bebeğimi kurumdan aldıktan sonra 3 ay emzirdi.

Uzmandan uzmana bile fark edebiliyor. Ben istanbuldan müracat ettim bizim uzmanımız 4 ayda ev ziyaretine gelirken, diğer bir arkadaşımızda istanbul'dan muracat etti (uzmanlar faklı) 9 ayda ev ziyaretine gittiler.

Son düzenleme:
Arkadaşlar

Müracat edeli 16 ay oldu herbir olayı anladım fakat sıra olayını bir türlü çözemedim. Sıra olayını çözen varsa beni aydınlatabilirmi? Aralık ayında ben 39. sıradayken bir arkadaşımız 26. sıradaydı ve 23. sırada olan arkadaşımız bebeğini aldı. Şu anda ben 24. sıradayım 26. sırada olan arkadaşımız halen bebeğini alamadığı gibi şu anda onun genel sırası 18. Aralık ayında aramızda 13 kısı varken subat ayında aramızda nasıl 6 kızı oluyor. 3 aydır hıcmı bebek gelmedı kuruma. Bu konuya takıldım kaldım.

arkadaslar su yeni actıgınız topigin sayfasını bana da gönderin ben bulamıyorum ınternet sayfasını yazın sima beni neden listeye eklemedin bende listedeyim bende oğlusumu beklıyorum emirimi yada dogukanımı suan ismi cekişmede bana biri su sayfayı göndersın lütfen :)

yeni basvuru yapan bütün arkadaslara tez zamanda bebişlerine kavusması umuduyla :)

simacım senin bebişinin poposunu isirasım gelıyor sen böyle anlattıkca allah nazardan korusun güzelim :)

canım emzirme işini bende dr.sordum ve olmaz dedi.doktorlar olmaz diyo ama hemşire bi arkadaş emzirilebiliriz dedi..ama en son ilk ağızdan bi arkadaşla konuştuk..doğurmadığı halde bebeğini emziriyo..bebiş gelmeden 3 ay kadar önce uğraşmaya başlamış..küçük bebiş olursa bende emzirmeyi çoook istiyorum..

kızlar bende kızımı emzirdim gibi ,gibi diyorum çünkü kızım ilk geldiğinde ben her mamadan önce göğsümü kızıma veriyordum oda emiyordu sağ göğsümde hiçbişey olmadı ama sol göğsümde süt damlaları oluştu herşey çok güzel gidiyordu sonra kayınvalidem geldi bize kalmaya ( bende çekindim neden çekindiysem emziremedim kızımı gelen sütler geri gitti birdahada gelmedi çok üzülmüştüm zaten gıcık oluyorum kadına kızımın sütüne mal oldu bebek gelmeden önce göğsünüzü çalıştırmaya başlarsanız pompayla falan süt gelme ihtimali oluyor bide kendimizi çok kaptırdığımız için beyin süt gelmesi için hükmediyormuş ozaman süt gelebiliyor ama herkesde olacak diye bir kaide yok tabi

Son düzenleme:

baharcım sıranı söylersen yazarsan başvuru tarihini falan ekleyelim hemen sıranın olduğu başlık meleklerimizi bekleme sırası bizim topiğimizde hemen görürsün bu sayfanın altında hemen :)

Son düzenleme:

canım merhaba ben sıarayı öğrenmem şöyle oldu birazda ağızlarından kaçırdılar ilk gittiğimiz gün işte 30 kişi vardı bir yılda 15 tane yerleştirdik düne kadar 16 kişi olursa sen 17 olacaksın falan dediler ama nasıl oluyo tam bilmiyorum evet küçük bi şehirde oturuyoruz bakalım bekliyoruz bugün işlemleri hallettik film çektirdik bulaşıcılı hastalık var mı diye tahlil yaptırdık bir de dayanamadım gittim bir battaniye birde doğumdan sonra giyeceği takım halinde kutuyla kıyafet aldım zıbını var battaniyesi var çok tatlı ya ay hemen gelsin inşallah dün bir bugün iki içim de fırtına var hemen olur inş.hı bizede kız istediğimiz için belki bu süreç 2 yılı bile bulur dediler belli olmuyormuş bi bakıyoruz 10 tane erkek oluo bir yılda hiç kız gelmiyo bekletiyoruz dediler hayırlısı kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…