Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
buarada benim teyzemin bi yakınıda kurumdan bebek aldı kız bebek kaç aylıktı bilmiyorum aldıklarında çok ufaktı şimdi kız 2,5 yaşında teyzem diyoki babasına okadar düşkündü anlatamam çok seviyo babasını diyo

teşekkürederim armine, Allah hepimize sabır versin.tabiki hiçbir anne evladının ,gözünün önünde çırpınışına dayanamaz.Allahım herşeyin hayırlısını versin

simacım senin yazdıklarını okudukca dızıne yatıp baımı oksatıp ıcımı dokesım gelıyor boynuna sarılıp sahatlerce aglayasım gelıyor. onu gecıyorum senı annemın yerıne koyasım bıle gelıyor ınanamazsın sana olan hayranlıgıma.

yazılanlar benı üzüyor yıpratıyor ama anlık sonra ıcım gene kıpır kıpır beklıyorum umutla emirimi beklıyorum askla sevgıyle özlemle hasretle evımde onunla uyanmak onu kusaklamak ona sarılmak onun kokusunu ıcıme cekmek ıstıyorum. ben bebegımı ıstıyorum her ne kosulda olursa olsun bebısım gelsın benım bebısım gelsın.

benım yuregım yorgun dahada cıkmazdaydım eskıden ama sımdı mutluyuz cunku bebegımızı beklıyoruz onu hayranlıkla buyutmek ıstıyoruz. anlatması okadar zorkı ıcımızde duyguları yasadıgımız olayları etrafdakı sözlerı kaynanaların eslerı doldurması okadar zorkı. bazen dusunuyorum caghıl ınsanlar olsak cok buyuk hatalar yapabılır.

mutlak söylemısımdır benım esım azoperm ama ben bunu onun hastalıgı olarak gormuyorum bızım hastalıgımız olarak göruyorum ama etrafa kulak vermesemde bazen doluyorum ISTEDIGIM BEBEGIM sadece ama ınsanlar okadar cahıl olmuskı okadar bencıllerkı. derdımı anlatamıyorum basta kaynanana esım susturuyor ama kulagıma gelen sözler benı uzuyor hala sorunun bende oldugunu ıdda edıyor cok komık oglu ameliyat oldugunda gördu kac kez gordu ALLAH ISLA ETSIN DIYORUM ARTIK. doluyum arkadaslar 3 kısıler benı sınır edıyor bunlara benım annemde dahıl benım annemde tutturmus sende sorun yok ya evlılık bıterse senın cocugun olucak ben esımı kendımı sever gıbı sevıyorum oda benı öyle neden bızı yoruyorlar neden ustumuze gelıyorlar. hepsıyle mesafelı olmama ragmen gene bana ulasıyorlar. sılıp atamıyorsun bırı esımın annesı bırı benı annem hayırlısı dıyorum.

esım bu ev benım sarayım buraya kımse karısamaz dıyor ama onada uzuluyorum arada kaldıgı ıcın annemın bu sözlerını duydugu ıcın. BİZ BEBEİŞİMİZİ SABIRSIZCA BEKLIYORUZ UMUTLA ASKLA...

Son düzenleme:
baharcım;
bırak isteyen istediği gibi konuşsun.saten anlamadıkları için susmaslar da... önemli olan senin onları duymaman... seni kim motive ediyorsa onlarla birlikte ol... seni üsecek kimseleri yanına yaklaştırma...onlara karşıdan atıp tutması çok kolay gelir. onlar istemişler olmuş.yaşamışlar anneliklerini...tatmışlar o duyguları.. o yüsden bisi asla anlayamaslar...eğer bu duygudan yoksun olsalardı o saman ne yapabilirlermiş acaba merak ederim...niye böyle yaparlar anlamıyorum.
hayvanlar aleminde bile var kendi cinsinden olmayanı korumak himayesine almak... bisim insanlarımıs insan iken bunu düşünemesler..

ben en çok kendi annemden endişe ederdim. sonunda o da anladı ne kadar yıprandığımı bu yolda...şimdilik benim yanımda görünüyor bu konuda...
kayınvalidemlerin haberi olmuş. eşim söylemiş.ama bana hiçbirşey söylemediler.. ne bir destek,ne köstek...

bir ara bende çok takmıştım.çevre konusuna... ancak yaşayıp göreceğim.. gerçek dostlar gerçek aile bağları asıl o saman ortaya çıkacak.kim yanımdaysa eğer o olacak benim yavrumun ananesi babaannesi ya da nesiyse işte..yoklarsa yanımda herşeyi ben olacağım. onlara da komşu gibi gider gelirim.ya da bayramdaaaaaan bayrama...o da adet yerini bulsun işte..

Çok geçmiş olsun. İnşallah hemen iyileşir, o ağrıyı bir daha hatırlamaz bile. Kendinize kızmayın bence. Her anne ilk olarak sizin tepkinizi verebilir. Önemli olan ufaklığa hemen teşhis konulması ve tedavisine başlanması. Tekrardan çok geçmiş olsun. Meleğiniz (ki kendisi benim kızımın ablası oluyor ) için dua edeceğim.

Bu arada geçmiş olsun sima ,sıkma canını yaşayarak öğreneceğiz bazı şeyleri Allah beterinden korusun .meleğine acil şifalar diliyorum

simacım çok geçmiş olsun tez zamanda iyileriş inşallah bizim maskotumuz acil şifalar dilerim

yok canım birtek sen uyanık değilsin ben her gece saat 2-3 den önce yatmam buralara bakıyorum okuyorum ağlıyorum iç çekiyorum tıpkı senin gibi benimde içim sızlıyor neden böyle oldu diye yani çaresizlikten bunaldım artık

herkese iyi akşamlar günlerdir yazmıyorum ama her gece okuyorum sizleri ama hiç kimsede hala bir gelişme yok bakıyorumda tabiki bendede hala tıkk yok beklemekten çok ama çok sıkıldım, bunaldım nedense ümitsizliğe kapılıyorum zaman zaman
işte bu günlerde o zamandayım işte, beklemekten çok sıkıldım, kendimi çok çaresiz hissediyorum, insanın elinin kolunun bağlı olması çok zor bişeymiş.... ama bir yandanda hala örgü örüyorum dünya kadar ördüm artık onlardanda sıkıldım...geçen gün bir markette bebek emzik ve biberonlarına takılıp kaldım elim gitti almak istedim ama her nedense alamadım...ama içim çokkkkkk acıdı......

iyiakşamlar zahidem bende aynı durumdayım inan arayıp sormaya korkuyorum sıram dahada yükselmiştir diye yarın eşim arıyacak bakalım artık.çok yıprattı bu çocuk olayı herkes sabret diyoda sabır taşı olsa çatlardı yerimizde kimse anlamıyor rahatsın böyle kafanı dinle diyolar bide bana sorsalar neler çektiğimi duvarların ağzı olsada konuşsa(her markete,mağazaya gidişimde benimde gözlerim çocuk kıyafetlerine takılıyor içim öyle derinden sızlıyorki gözlerim doluyor zor tutuyorum kendimi .her sene anneler gününde seneye inşallah bende kutluycam diyorum ama bu senede olmuyacak gibi

canım seni anlıyorum,duygularını paylaşıyorum.ben de hiçbirşey hasırlayamıyorum.kabul edilmemis kesinleşmeden.sıramısı bilmeden.en önemlisi de ne kadarlık olduğu bilinmeden... hiçbirşeye el atamıyorum.
geçenlerde japonyada olan depremde yuvasıs kalan çocuklar için düşündüm eşime dedim.ne var sanki istesek oradan verseler ne olurdu diye..sonra evde japon şakaları yaptık.oss mos filan...artık hiç farketmeyecek raddeye geldi...o da çocuk...maalesef uluslararası ilişkiler(

diyeceğim.... duygular aynı... istekkler aynı... beklemekten başka yapacak birşeyimis yok.ama bu samanı iyi değerlendirebiliris...
ben mesela geçen hafta bir çocuk tiyatrosuna gittim.çocukların dünyasını anlamak için.çokkk güseldi..onlardan daha çok eğlendim diyebilirim.
eğitici annelik kursuna devam ediyorum.çok neşeli geçiyor.oyunlar öğreniyor oynuyorus.oyuncaklar da yaptık.benim bu konuda fasla yeteneğim yok(bir çocuk yapıyorum.herkesin sevimli oluyor yüsü benimkiler şaşı bakıyorispatı avatarım...
branşımıs 3_6 yaş... daha çok anasınıfı düseyi...0 _2 yaş düseyi de düşünülüyormuş... bu benim için çok daha iyi olacak.umarım yeni dönemde başlatırlar.
şimdilik sadece planlar yapıyorum...hepimis hakkında hayırlısı

Son düzenleme:

şaşı oluyor cumlene cok guldum cnm
Ama sundan emın ol bebısın ıcın bunu yapman bıle super bırsey
okudukca dahada duygulandım... Allah kısa zamanda hepınıze nasıp eder ınsallah

Bende ıkı gundur ogullarımlayım onların tasınma ıslemınden faydalanarak bol bol vakıt gecırdık
Yarında onlara gıdıcem
Sanırım cok cok fazla baglandım ben cocuklarıma
Evlatlık !!! dıyenlere ınat ole bırseyın olmadıgını vurgulamak adına tekrar soluyorum
onlar bızım bırer kanatsız meleklerımız

bizlerin üzüntü ve ümitsizliklerimiz ne zaman bitecek Allah bilir tamamen elimiz kolumuz bağlı hani derlerya (elden gelen öğün olmaz oda vaktinde bulunmaz) diye işte bizlerde böyle öğünlerimizi bekliyoruz bizi bizden başka kimseler anlamaz annem bile bana senden rahatı yok ye iç yat diyor daha gerisini sen düşün artık ayrıca çocuğuna sinirlenen kızan beni arayor ve akılsız senden rahatı yok bak evladın var derdin var diye bide bana fırça atıyorlar bende doğurmasaydınız banamı sordunuz diyorum gibi dha birsürü saçma sapan şeyler işte .... kurumu yaklaşık 1,5 aydır aramıyoruz bizde senin gibi bendede korkular var artık hep bir ağızda GEL TESKERE GEL TESKERE BİTSİN BU HASRET diyicez ve bekliycez ....

slm herkese iyi geceler ilginize çok ama çok tşkr ederim arkadaşlar kaçgündür yazamadım cadımla ilgilenmekten hep onunla olmak istedim hep gezmelere gittik meleğimle çok şükürler bugün daha iyi kuzucuğum biraz öksürüğümüz var ama inşallah oda çabucak gecer iki hafta antibiyotik kullanacağız
bana sorarsanız hiç istemiyorum antibiyotiği ama ne yapalım elimiz mahkum kulağındaki iltihap başka türlü kurumaz ama sanırım ağrıları gitti kulağım ağırmıyor diyo artık
bizim cadı dr ları baya sevmeye başladı bu akşamda annemm ayagımm ayıyor beni dr a götür diyordu aklınca benimle dalga geçiyor yatırmayayım diyo tamam bebeğim hadi kalk gidelim dr a dedim caka yaptım caka yaptım demeye başladı kıkır kıkır gülüyor bide cadım iki gündür ful yaramaz iki dakika durmuyor olsun varsın yaramaz olsun hiç önemli değil sağlığı yerinde olsunda meleğimin

Son düzenleme:

baharcımm yazdığın güzel sözler için çok tşkr ederim öncelikle okuyunca çok şaşırdım çok sevindim zaten hassas bir dönemdeydim güzelce ağlattında beni iyide oldu sanırım ağlamaya rahatlamaya ihtiyacım vardı iyi oldu bu anlamda meleğimin bu seferki rahatsızlığı beni çok üzdü bide kendime çok kızdım ciddiye almadım diye neyseki korkulacak bişey değildi
sana ve bütün arkadaşlarımıza söylüyorum ne olur dışardaki insanlara takılmayın onlar bizi anlamazlar inanın bana en yakın dostunuz bile olsa evlat hasreti çekmemişse sizi anlamaz bizi ancak biz anlarız yaşadıklarımız korkularımız dileklerimiz onlar eşlerine hisettirmeden gizli gizli evlat hasretiyle yanarak ağlamamışlarki hiç sabahlara kadar oturup bir evladın hayalini kurmamışlarki parktaki bahçedeki çocukları özenerek sevmemişler onlar hamile bir kadın gördüklerinde iç çekmemişler bi arkadaşlarını doğum yapma haberini aldıklarında hem sevinci hem iç burkulmasını yaşamamışlar o yüzden lütfen kafanızı takmayın ben onlara kızmıyorum yaşamayan bilemezz onlarda yaşamamışlar ve bilmiyorlar
sadece dışardan yorum yapmalarına kızıyorum evlat edinme ile ilgili kullandıkları kelimelere kızıyorum çocuklarımıza acıyarak bakmalarına kızıyorum ama çookk içten kızmıyorum öylesine anlık bir kızma
ÇÜNKÜ ONLAR YÜREĞİ KÜÇÜK İNSANLAR bizim kayıtsız şartsız çocuklarımıza olan sevgimizi aşkımızı onlar anlayamazlar kan bağına inanan insandanda zaten dost arkadaş olmazzzz

Son düzenleme:
sima,
çok geçmiş olsun. cadına acil şifalar dilerim. sen de kendini suçlama. zamanla öğreniliyor herşey. tekrar geçmiş olsun.
bu arada diğer arkadaşların yazılarını okuyunca karamsarlığa, ümitsizliğe kapıldıklarını gördüm ve yazmak istedim. ben de sizin yaşadığınız duyguları yaşadım ama hiç merak etmeyin. bu bekleyişin çok güzel bir sonu var. sıranız geldiğinde ve bebeğinize kavuştuğunuzda keşke zamanımı daha farklı şekilde değerlendirseydim diye düşüneceksiniz. bence vakit varken kitaplar okuyun çünkü şu anda ben pek vakit bulamaz oldum birşeyler okumak için. işten gelince kızımla oynamak istiyorum çünkü. ancak onu uyuttuktan sonra zamanım oluyor.
her gecenin bir sabahı var. hiçbir acı sonsuza dek sürmez. her gün yeni bir umut demek. moralimizi yüksek tutalım arkadaşlar.

Bu yazını sadece içten bır anne yazabılırdı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…