Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

çok tşkr ederim sedacım ben sana özel msj attım inşallah almışsındır mama ile alakalı

ve evet arkadaşlar sakın karamsarlığa kapılmayın lütfen bugünlerin tadını çıkarın bol uyuyun bol gezin bol bol psikoloji kitapları okuyun özellikle çocuk psikolojisi ile alakalı ben kızım gelmeden önce çok okudum inannın çok faydası oluyor bizim hamileliğimiz normalden biraz uzun ama inanın bi okadarda güzel tadını çıkarın hamileliğinizin bunu birdaha yaşamayacaksınız eşinize vakit ayırın kendinize vakit ayırın prensesler paşalar geldikten sonra bütün vaktişniz onun olacak şu günlerinizin tadını çıkarın bende sizin gibi bekledim çok sıkıldığım üzüldüğüm zamanlar oldu bide o dönem eşimin isteksizliği çok bunaltmıştı beni kendimi çok yanlız hissediyordum ama şimdi bakıyorum herşeye değmiş meleğimm eşiminde benimde gözümüzün nuru şimdi yanımızdaya zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz ama beklediğim dönemlerdede banada hiç zaman geçmiyormuş gibi geliyordu hepiniz tek tek meleklerinizi kucağınıza alacaksınız buna eminim tek duam hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin MEVLAM AMİNNNNNNNNNNNN

Bu yazını sadece içten bır anne yazabılırdı...

TŞKR EDERİM SEDACIM bu akşam da biraz duygusalım duygularım tavan yapmış durumda her okuduğum yazıyı ağlayarak okuyorum ne oldu bana anlamıyorum ama yanımda sizleri görmek inanılmaz güzel bir duygu çok ama çokkk tşkr ederimmmm

günaydın canım arkadaşlarım hepinize güneşli ve yağışlı günaydın biraz hava kapalı ama içimiz kapanmasın bu gün shçek gideceğim fotoğraf istemişlerdi götürememiştik bu gün gidip sıra kaç hem onu öğreneceğiz bana dua edin:84:

şimdi aradım görüştüm sıralama aynı erkek 6 dı zaten kızda 6 dan 7 ye yükselmiş (offf düşmüştür derken daha çok çıkıyor sıralar ya ne zaman bitecek bu hasret kıyafet alamıyorum kızmı erkekmi belli değil,0,1 yaş istedik 1 aylıkmı olur 9 aylıkmı bilmiyorum.elim kolum bağlandı beklemekden başka yapacak bişey yokkkk

ayyy cnm benım hadı ınsallah azıcık zaman kalmısdırrr

Ne demek rıca ederım
Bende duygusalım bu aralar bugun kan testı sonucum cıkıcak.
Olmazsa tedavıye baslanılcak su yasımda bu duyguları yasayıp bu kadar olgunlasacagım aklıma gelmezdı hıc
Ama ınanın tedavım olumsuz olsada sızlerı gordukce dahada cok dayanıklı olabılıyorum
Herseyden once umutsuz olunsa bıle sorun yok
Sızın gıbı bende canımı beklerım sıramı paylasırım sızlerle
Allah herkese hayırlı evlatlar versın

slm arkadaşlar nasılsınız?
ben bildiğiniz üzere şafak saymaya devam ediyorum..şafak doğan güneş ne zaman olur bilemesemde,bazı olumsuzluklar yaşasamda umudum hala var

kızlar ben dün gittim hiç bir bilgi vermediler hatta çok acele ettiğimi söylediler ben de üzüldüm ben acele etmiyorum sadece bilgi almak istiyordum 2 ay oldu müracat edeli kaç kişi olduğunu söylemeleri gerekir mi ben mi acele ediyorum tek niyetim bilgi

merhaba çiğdem senin gelip evine baktılarmı. bana eve gelip baktıkdan sonra sırayı söylediler.sıkma canını hayırlısı olsun ,sıra işi belli olmuyor bi bakıyosun bianda bikaç kişi birden düşüyor bazende aylarca bir sıra bile ilerleyemiyorsun

slm arkadaşlar nasılsınız?
ben bildiğiniz üzere şafak saymaya devam ediyorum..şafak doğan güneş ne zaman olur bilemesemde,bazı olumsuzluklar yaşasamda umudum hala var

bizim şafak bayağı gecikmeli olacak gibi sanki istedikçe dahada uzuyor .off offf bu anneler günüde yanlızız seneye inşallah.olumsuzluklar hiç bitmez zaten hep üst üste gelir ALLAH beterinden korusun ben namaza başladım buğün birazda olsa insan rahatlıyo sanada tavsiye ederim .yoksa düşün düşün işin içinden çıkamıyorum herkes sabret diyo söylendiği kadar kolay olsa (

canım 8-9 ayda ev ziyaretine yeni gelinen arkadaşlarda var..ama 3 ayda bebeğine kavuşan arkadaşlarda var..bu illere göre değişiyo...yoğun olan bi ildeysen 2 ay evet daha çok erken..en azından bilgi verebilirler tabiki..

arkadaşlar bu topiği yeni görüyorum, yazdıklarınızdan oldukça etkilendim, Rabbim hepinizi tez zamanda meleğinize kavuştursun inşallah...benim de eşim evlat edinilmiş bir çocuk hem de doğar doğmaz...yalnız eşim 28 yaşında olmasına rağmen hala ailesi bu durumu eşimle paylaşmadı ve bilmediğini sanıyorlar...oysa ki eşim henüz okula yeni başladığı senelerde arkadaşlarından öğrenmiş...ilk etapta şaka gibi gelmiş, doğruluğunu idrak edememiş, bir film senaryosundan alıntı gibi algılamış...daha sonra kimseye çaktırmadan konuyu araştırmaya koyulmuş, ilk önce çekmeceleri karıştırıp kimlik arayışına girişmiş ve ana-baba adında problem olmadığını görünce içi rahatlamış gerçek annem ve babammış diye düşünmüş...eşimin bir de kendisinden 9 yaş büyük bir ablası var aynı evde büyüdüğü...birgün yine çekmeceleri karıştırırken onun kimliğini buluyor ve ana-baba isimlerinin farklı olduğunu görüyor...yani ablası da evlat edinilmiş bir çocuk ama 10 yaşındayken herşeyi bilerek gelmiş, sadece manevi evlat olarak yetiştirmişler, kimliğini üzerlerine almamışlar...bunu gören 8 yaşlarında bir çocuk tabi o zaman eşim...ardından kapı dinlemeler başlıyor, anne ve babasının düzenli olarak doktora gittiklerini farkediyor, gece konuşmalarını dinliyor vs...bu arayışın sonucunda kendisinin aslında dayı dediği adamın oğlu olduğunu, 3 tane abisi ve ikiz kız kardeşleri olduğunu , aynı evde yaşadığı abla dediği kişinin de teyzesi olduğunu öğreniyor...aynı zamanda da anne-baba dediği insanların çocukları olsun diye doktor kontrolünde olduklarını öğreniyor ve her gece uyumadan çocukları olmasın diye dualar ediyor ki olursa ikinci plana atılmaktan korkuyor...küçücük bedeninde, küçücük yüreğinde nasıl bir olgunluktur bilemiyorum ama kimseye hissettirmeden; çevresinde bulunan bazı densiz insanların imalarını anlamazlıktan gelerek, onların açıklarını ailesinin yanında bile hemen örtbas ederek 28 yılı deviriyor...şu an ilişkilerin ne durumda olduğu merak ediyorsunuzdur eminim...kayınvalidem demek istemiyorum ona çünkü o benim annem, kayınpederim gerçek bir baba, evlatlarını yani eşimi herşeyden üstün tutuyorlar, dolayısıyla bana da inanılmaz değer veriyorlar...eşim anne ve babasına asla bir söz söyletmez kimselere, onlara sevgisi anlatılamaz gerçekten...benim anne ve babamla olan ilişkimden daha ayrı bir boyutta onların ki...öz demek istemiyorum çünkü bir defasında eşimle bu konuyu konuşurken ayırt edilebilmesi açısından böyle bir kelime çıktı ağzımdan ve eşim çok üzüldü diğerleri özse annem ve babam onlardan daha öz benim için dedi, dolayısıyla genetik ailesi diyorum onları da seviyor, asla kin durumu yok, ama iyiki de vermişler beni diyor...orda sevgi bölünecekti burda birtek ben seviliyorum diyor:)bir de eğer o genetik ailemle büyüseydim sen benimle evlenmezdin diyor, çünkü eşim o zaman alışkanlıkları itibariyle farklı olacaktı büyük ihtimalle, abileri ve genetik babası biraz farklılar çünkü...bir de şu yönüyle bakıyor olaya: beni vermişler sanırım 3 erkeğin ardından 4. erkek olduğum için, beni verdikten sonra onlar benim anne ve babamı sevindirdiği için Rabbim de onlardan razı olmuş ki ikiz kız çocukları nasip etmiş diyor:)...tek üzüldüğümüz kısım ailesinin bu durumu eşime anlatmaması onun dışında hiçbir sorun yok...tv de bu tarz konularla ilgili programlar denk geldiğinde eşim hemen kapatır, bir defasında hatice annem de vardı (kayınvalidem) böyle bir program denk geldi mecburen o bakıyor diye eşimde bakmak zorunda kaldı ama hatice annemin çırpınışını görecektiniz...tabi ki ona bakan aileyi seçmeli annelik emek vermek, doğurmak demek değil vs vs...eşim de sırf hatice annemin içi rahat etsin diye ben o kızın yerinde olsam bana emek vereni seçerdim,doğrusu bu aile olmak demek bu zaten tartışmaya bile gerek yok deyip konuyu kapattı...ama hatice annemin mutluluğunu görmeliydiniz...canım benim:))

Son düzenleme:

canım sın benim ya benimde çocugum yok burda arkadaşlarımın haberlerini okuyup sseviniyorum simanın senay ın çocuklaıyla geçirdikleri vakitleri okuyum seviniyorum

çok tş ederim sana içtenlikle yazdıkların için yutkunuyorum iş yeri aglamamak için işte bu ya dogurmakla anne mi olunur
benimde var çok yakınımda erkek çocugu almışlar aile şimdi o erkek 45 yaşında anneyi bbayı deli gibi seviyor

canım sağolasın yasdıkların için.göslerimi yaşarttın.inşallah bisler de üstesinden geleceğis..allah bise bu gücü verecek.buna inanmak istiyorum.

canım benim çok güzel anlatmışsın emeğine sağlık eşinle ne kadar gurur duysan azdır ALLAH mutluluğunuzu daimi etsin ayakta alkışlanası bi eşin var RABBİM bizede hayırlı evlatlar nasip etsin bi ömür boyu mutluluklar

teşekkür ediyorum arkadaşlar iyi dilekleriniz için (amin), aslında anlatacak çok şey var onun hayatına ve şuan ortak olan hayatımıza dair...eşimi çok seviyorum...aramızdaki iletişim inanın ki çok farklı sürekli aynı anda aynı şeyleri düşünmemiz, aynı anda birbirimize dönüp aynı konuyu açmamız vs vs...o kadar çok tesadüflerimiz var ki aslında tesadüf olduğuna inanmadığımız...mesela eşim bana evlat edinilmiş bir çocuk olduğunu hiç söylemeden ben bunu çözdüm...nasıl olduğunu bilmiyorum ama Rabbim o zaman eşimin aynı duyguları yaşayarak belki de üzüleceğinden bilmiyorum ama bana anlatmasına razı olmadı, ama ben yine de öğrendim...şöyle anlatayım:
eşimle üniversitede okul sıralarında tanıştık...önce sınıf arkadaşı, ardından sıra arkadaşı, sonra da sevgili olduk...ilerleyen zamanda birbirimizi tamamlayan iki elmanın yarısı gibiydik artık, birbirimizin farklı cinslerdeki versiyonu gibi...birgün okul dönüşü otobüsteyiz, son sınıf evlilik hayallerimizi kuruyoruz şöyle yaparız falan filan derken eşim sustu birden...sonra bana benimle paylaşmak istediğin, kıyıda kenarda kalmış unutulmaya yüz tutmuş bir sırrın var mı dedi, düşündüm yoktu hayır dedim...ardından benim var dedi yine sustu...paylaşmak ister misin dedim şimdi değil ama evlendikten sonra paylaşırım dedi...nedenini bilmiyorum hala da sormadım...üzülür korkusuyla...biraz ısrar ettim tabi o zaman, olmaz dedi ama garip bir hali vardı ve inanır mısınız nasıl oldu bilmiyorum ama tam 4 yıl öncesinde eşimle henüz yeni tanıştığımız okulun ilk günlerindeki bir konuşma anımız şimşek gibi beynimde çaktı...o zaman ailelerden konu açılmıştı arkadaşlar arasında, ben de dönüp ona peki senin var mı bi abin filan dedim sustu, neden cevap vermiyosun dedim uzun hikaye dedi, ben hikaye dinlemeyi severim dedim, o da ama ben anlatmayı sevmem dedi...sadece 30 sn filan sürdü bu konuşmamız...işte otobüste aklıma bu konuştuklarımız geldi ki daha önce hiç düşünmediğim sıradan bir konuşmaydı benim için ve benim gözlerim dolmaya başladı...anlatma dedim eşime...neden dedi küstüm sandı darıldın mı dedi hayır ama anlatma dedim...tekrar ısrar edince, bana anlatmana gerek yok çünkü ben biliyorum dedim şaşkın şaşkın baktı bana...bilemezsin ki dedi, tahmin bile edemezsin dedi...hayır dedim biliyorum...şaşkınlığı daha da arttı ne anladın peki dedi...ben de ona senin üzüleceğin için anlatmadığın bir durumu, ben neden seni üzeceğimi bile bile anlatayım ki dedim ve o da anladığımı anladı...uzun bir süre biz bu konuyu hiç konuşmadık taa ki bebeğimiz olana kadar...içimi kemiren sorular vardı ama hiç açmadım konuyu onu üzeceğimden korktum ama zaten eşim bu durumu çoktan aşmış, hatta iyi taraflarıyla düşünen bir insan, hiçbir zaman çok üzülmedim diyor, tekrar dünyaya gelsem yine annemi ve babamı seçerdim diyor(genetik aileyi değil)tamam belki beni onlar dünyaya getirdi ama bunu ben bilmiyorum ki o anı hatırlamıyorum ki sonuçta diyor...bu olayda ilk zamanlar bana garip gelen bir durum vardı o da şuydu: nasıl oldu da eşim anlatmadan garip bir şekilde hissettim durumu, 4 yıl öncesindeki bir konuşmayı nasıl hatırlayabildim ki hiç aklıma bile gelmemişti hadi ben anladım diyelim eşime anladığım durumu anlatmadan nasıl oldu da doğruyu bulduğumu anladı...ilk zamanlar garip geliyordu ama sonra eşim anlattıkça anladım kii Rabbimin onun için bir lütfuydu bu...günlerce nasıl anlatırım acaba diye içi içini yemiş, düşünmüş çıkar yol bulamamış, bir şekilde söylemeliyim diye düşünürken böyle bir durum yaşamışız yani...Rabbim onun dara düşmesine razı olmamış çünkü o gerçekten hayırlı bir evlat...İnşallah sizlerede hayırlı evlatlar nasip olur...bebeğinizi beklerken tek duanız bu olsun...ayrıca ben o çocukların gerçekten özel olduğunu düşünüyorum...

ezra çok güzel yazmışsın eşinde sende çok özel insanlarsınız ne güzel ALLAHIM mutluluğunuzu bir ömür daim etsin

Merhabalar ben aranıza yeni katıldım.Yazdıklarınızı okuyunca cok duygulandım.Resmen benim hislerime tercüman olmussunuz.Eşimle 4 yıllık evliydik bebeğimiz olmadı.Olmasıda imkansız dendi.Rabbim de bize kızımızı gönderdi.Şimdi 14 aylık.Doğardoğmaz aldım kucağıma meleğimi.Bu sevginin nasıl bir sevgi olduğunu ancak yasayan bilir.Biz birbirimize göbek bağıyla değil yürek bağıyla bağlandık.Rabbim kimseye evlat özlemi cektirmesin.Sırada bekleyen tüm arkadasların da yardımcısı olsun.

Ezra eşin cok sağlam karakterli bir insanmıs masallah.Rabbim bizim meleklerimizide böyle mantıklı insanlar yapsın.Eşinin ailesinin durumunu cok iyi anlıyorum.Aslında eşine gerceği söylememelerinin nedeni olayı saklamaktan öte bir durum.Kimse gözü gibi baktığı evladına aslında ben senin gercek annen değilim diyemez.Çünkü biz gercekten anneyiz.Kayınvalidenin ellerinden öpüyorum eşini çok güzel yetiştirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…