Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
O kadar mutluyum ki O kadar dogru bir karar vermişim ki.İyi ki yapmışım kızlar yaaa.Kucağınıza alın bakın ne kadar güzel bir duygu.Yaşadığınız hiç bir duygu,hiçbir mutluluk buna eşdeğer olamaz.Ben hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamısım.Mutluydum ama şimdi dünyanın en mutlu insanıyım.Kızım 4 gün sonra 4 aylık olacak 42 günlüktü kucağıma aldığımda.Onun o gülümsemesi bilinçsizce de olsa anne demesi odadan çıktığımda basını kapıya doğru cevirip kendi dilinde konuşması gün geçtikce büyümesini kilo almasını saçlarının uzamasını görmek...daha ben ne diyim ki çokçok güzel bir duyguymuş. Sabahları uyanıyor mesela ve hiç ağlamıyor her sabah onun konuşalarıyla uyanıyorum , ağlamadan yarım saat kendi kendine oynayıp sesler çıkarıp duruyor. Annesini bekliyor odasında :) Çok tatlı cookk.İnsallah bekleyen herkes en kısa zamanda bu duyguları yaşar.ANLATMAK ZOR ...

Maşallah Lvny daha bugün geçmişi okurken senin, 5059'un, Kedicik2'nin, EflatunA'nın bebeğinize kavuşma hikayelerinizi okudum. Senin daha işlemlerin bitmeden bir anda aramalarını, apar topar sağlık raporunu çıkartmaya çalışmanı, yetişemeyince zaten 4.sıradasınız denmesini ama hemen ardından kızını görmen için çağırmalarını büyük bir heyecan ve mutlulukla okudum. Çünkü bende işlemlerimi yetiştirememekten korkuyorum. Senin yaşadıkların bana umut oluyor. Kızınla uzun, mutlu bir hayat sürün inşallah.

maşallah canım biz daha 25 günlüğüz hehehehe....canım park yatakta mı yatıyor senin ki

ilk önce hamak beşiklerden almıstım daha sonra odasını yapınca sallanmayan beşiklerden aldım park yatak almadım ama kullananlar cok memnun birde ben sallamaya alıştırmadım hamak beşiğide kaldırdım sonra sehir dısına cıktığımızda kullanıyorum onu yatagımızı yanımızda tasıyoruz canım

kızlar bugün eşim uzmanımızı aradı sırada birgelişme ilerleme varmı diye sıralar aynı hiçbir ilerleme yok demiş olursa haberiniz olur demiş 14 ay oldu biz hala erkekte 10. sıradayız ne kadar yavaş ilerliyor anlamadımki hayırlısı bakalım ama önümüzdeki hafta kendilerini rahatsız etmeye gideceğim baskın basanındır değilmi öyle rahat duralım diyoruz yok illaki bizi bizi rahatsız et diye ısrar ediyor araya araya bu güne geldik demekki rahat bırakmamak gerekiyor bu adamı ısrarla.............................başından beridir o kadar bıktıki benden bugün eşimle görüşmüş banada çok çok selam söylemiş eşim arayınca sevinmiştir yazık bizim gibi anne adaylarını bulmuş daha ne istiyor

Son düzenleme:
cnm benmmmmm inşallah sen de mis kokulu yavrunu kucağına alacaksın hayırlısıyla hiç üzme o tatlı canını...
bu arada 14 ayda sıra ne kadar ilerledi???

Herkese hayırlı akşamlar.Upuzun yazdım ama internet gitmiş hepsi silindi.1063 sayfa mı olmuş genelde topiklerin bazıları 1000 sayfadan sonra sıfırlanırdı ama burası uzamış bayağı. Bizim gurbetten memelekete taşıdık.Eski arkadaşlar bilirler.Ben kızımı gurbetteyken küçücük aldım. Bana nasıl olsa uzaksın söyleme kimseyi görmüyorsun doğum yaptım dersin dediler ben herkese söyleme taraftarıydım ki.Benide ikna edip kendileri sakladılar.Yada ben öyle sandım.Ve tayin memlekete çıktı.Ben bilmiyor sandığım bir gurup kişi bana oturmaya geldi.Ve biri ağzından kaçırıdı daha doğrusu pot kırdı.Kim söyledi dedim bilen en yakınlarıma, o ona attı,o ona attı.Neredeyse ben suçlu olacaktım
Benim üzüldüğüm nokta ben herkes bilsin derken bana aman söyleme uzaksın bu insanları senelerdir.Görmüyorsun diyenler,şimdi de karşıma geçmiş eee nasılolsa duyulacaktı.Nereye kadar saklayacaktın dediler.Sanki başta ben gizleme taraftarıymışım gibi üste çıktılar.Bunlar bana en yakın olan akrabamlar 1.dereceden o yüzden kızlar size şunu söyleyeyim eğer bebim gibi uzakta olup saklayacak arkadaşlar varsa bırakın en yakınınıza dahi söylemeyin.Sonra benim gibi kendinizi enayi duruma düşmüşgibi hisserdesiniz.Düşünsenize eğer orada bulan o zat öyle pot kırmazsa ben bilmediklerinden emin olduğum için doğum hikayeleri anlatacağım onlar içten içe bana gülüp.Ne güzel yalansöylüyor diyeceklerdi belkide ama ben buna çok inandım Allah bizi acayip koruyor.Ve benim ve kızımın enayi duruma düşmemesi ve arkamdan işi çevirdikleri için o kişiye pot kırdırarak benim bilmemi sağladı yüce Rabbim.Ben gurbetten geldiğime pişman oldum ama gelmeseydim de hiç bir zaman o kişilerin duyuduğunu öğrenemiyecektim.Her sorduğumda yüzüme bilmiyorlar diye yalan söyleyeceklerdi.Size sonra bu bilen kişinin bir kardeşi var onu anlatayım.Ben bu duyuran kişiyle konuşuyorum ve hala kendisinin söylemediğini bana inkar ediyor.Ben o zaman kardeşinde biliyordur dedim ona da yemin etti hayır bilmiyor.Hayatta ben demedim emin ol diye.İnanmak zorunda kaldım uzatmadım mevzuyu.Ertesi günü gene Allah'ın mucizesi o zatın kardeşieşimin iş yerine geliyor ve eşime kızımla ilgili sorular sorup çok güzel bir iş yaptınız diyor.Hani haberi yoktu...
Yani 1 kişinin bildiği sır değildir kızlar bunu bir kez daha anladım.Bu da sizlere örnek olsun.Hep en ummadığınız insanlan sınanıyorsunuz.Kafam çok karışık.

Destinacım,
Rabbim herşeyi görüyor biliyor sana da kalbine göre veriyor bak gerçekten yalancı çıkmaktan onların yaptığı gaf sonucu kurtarmış Rabbim seni
Ben insanların başkalarının hayatlarını bu kadar müdahale edilmesine çok kızarım ya size ne
Ben de birinin böyle bir durumu olduğunu biliyordum başkasından duymuştum ama bir günden bir güne bildiğimi belli etmedim bu konuda zaten ketumlardı ben de hiçbir zaman yalan söylüyor gibi düşünmedim onlar açıklama yaptığında sadece biliyordum diyebildim. Şaşırdılar benim bu konu hakkında bilgim olacağını tahmin etmiyorlardı çünkü insanlara açıklama yaptıklarında ben başka bir şehirde yaşıyordum ve onlara göre çok çok sonra öğrenmiştim. Yani bence insanlar birşeyleri sır olarak saklamak istiyorlarsa saygı duymak gerekiyor

Arkadaşlar,

Açıkçası diğer illerden uzun süre sıra bekleyen arkadaşları gördükçe bu sistemin değişmesi konusunda ciddi anlamda birşeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Mesela kız bebekler için ve de erkek bebekler için, hem terk hem de rızada belli bir süre belirlense... Sallıyorum, mesela kız rıza için istanbul ve diğer büyükşehirler haricindeki illerde sıra bekleyenler 1 yıl beklediyse, sırası otomatik olarak büyükşehire bağlansa ve böylece oradan da alabilse.. İstanbul ya da İzmir gibi sirkülasyonun çok olduğu şehirlerde yaşamayanlar senelerdir sıra bekliyorlar ve bu haksızlık gibime geliyor. İstanbulda olsa belki 1 senede bebeği gelebilecekken, başka şehirde 2-3 sene beklenmek zorunda kalınıyor, belki de daha fazla... sebep de bebek hasreti çeken anne adayları o şehirde yaşamadığı için. Her cinsiyet ve başvuru şekli için sınır bekleme süresi oluşturulsa, ve o süreyi aşan başvuru sahipleri en yakınlarındaki büyükşehirin listesine de eklense (başvuru tarihi göz önüne alınarak), hangi sırası erken gelirse ordan alsa bebeğini ne güzel olurdu..

Sırf daha kısa sürede bebeğine kavuşabilmek için taşınmak durumunda kalan birileri oldu mu acaba aramızda..

cnm benmmmmm inşallah sen de mis kokulu yavrunu kucağına alacaksın hayırlısıyla hiç üzme o tatlı canını...
bu arada 14 ayda sıra ne kadar ilerledi???

sağol canım benim ya seni burda görmek ne güzel en son senle konuştuğumuzda sermuhcumla biz buluşacaktık sende gelicektin yanlış hatırlamıyorsam burada olursan acaba yanlışmı hatırlıyorum emin olamadım üzmüyorum tatlım ama bu belirsizlik canımı sıkıyor sadece sanki bizi geçiştirmek için bir sıra verdiler oyalayıp duruyorlar çünkü o kdar uzak olduğunu düşünmüyorum biz başvuru yaptımızda daha 2011 yılının başvurusndayız demişlerdi bunu anlıyorum olabilir ama çok samimi bir şekilde konuştuğumuzda burada birinin 13 ayda yavrusuna kavuştuğunu söyledi bu benim kafamı karıştırıyor doğrusu madem 2.5 3 yıl bekliyeceğizki biz 14 aydır bekliyoruz hiç bir şey belli değil nasıl olur açıklamasını yapmalı çokmu zor muhakkaki onay kağıdı gelmiştir hoş oda bize gelmedi ya kuruma gelmiştir o kağıdı ben görmek istiyorum böyle bir hakkım vardır heralde sadecesıkıntım bize doğru dürüst bilgi vermemesi ona kızgınım eşime birazdaha bekleyin belki sıralar düşer demiş böyle bir cümlemi olur evet gerçekten onuncu sırada olabiliriz belkide 20. bilemem 100.de olsa ben bekleyeceğim bişey demiyorum illaki herkes doğurup bırakmıyor bunuda anlıyorum ama neye dayanarak ve hangi belgeye göre bu sırayı tutuyor buınu merak ediyorum bunda gidip bizzat sorucam

Aslında belki de en son yorum yapması gereken herhalde burada benim...bana görüşmede başka şehirden isteyip istemediğim de sorulmuştu. Konuşmalarına göre Türkiye'nin herhangi bir yerinden bir kızım olacaktı ama hâlâ sosyal destek sistemlerinden uzak olmadığımı belirten dilekçeme verecekleri cevabı beklemek zorundayım. Dilekçemi vereli bir hafta oldu ne arayan ne soran var üç hafta daha var, yarın biraz daha kurcalayacağım bakalım ne olacak

Son düzenleme:

inan canım öyle bir şansım olsaydı beşdakika bile durmazdım bu sepepten dolayı taşınırdım çünkü burada sistem zayıfın daha zayıfı uzmanımızla böyle bir diyoloğumuz olmuştu keşke bir istanbulda veya izmirde olsam demiştim büyük şehirlerde yani oda bana neden dedi daha çabuk gelirdi bebeğim dedim bazı arkadaşlarım var bir yıla yakın alanlar bile oldu dediğimde ciddimisiniz dedi haberi yok yani türkiye ve genelinden

bence sen ilk konuşması gerekenlerden sin arkadaşım bariz bir şekilde hakkını yiyorlar bizim sülalemiz buradad ne oluyor herkes kafasınca birşey tutturmuş gidiyor biraz daha değil çok kurcala bence hakkını ara lütfen biz elimizden geldiğince arkandayız inşlalah bu sorunların çözülür dualarım seninle

Umutirem mesajını şimdi okudum, az daha kalp krizi geçiriyordum. Şimdi biran önce sabah olsun diye bekleyeceğim. Bu gece bana geçmez artık:18:

seni o kadar iyi anlıyorum ki zavallı bunlar bir zavallı da bana bildiği halde itiraf ettirmek için nerede doğurdun kaç kilo doğurdun nasıl doğurdun vb birsürü soru sormustu bende uydurmuştum hepsini sonra öğrendim ki gerizekalı biliyormus üstelik bu bir anne kusacağım geliyor aklıma geldikçe bir de su cok iyi bir iş yaptınız diyenlere sinir oluyorum ben doğurana hiç gidipte cok iyi iş yaptın demiyorum :)

kardide ben de seni merak ediyodum. sanırım yazdığın dilekçe ve dosyan komisyon tarafından incelenip sana cevap verilecek. inşallah gerek kalmaz ama verecekleri cevabın olumsuz olma olasılığına karşı avukatlarla görüşüyor musun? tabii bu konuda deneyimli bir avukat bulmak da zor olabilir. sadece bulunduğun ilden mi araştırma yapıyorsun? bence ankaraya gidip ordaki sosyal hizmetlerle de görüşsen. iyi insanlar gerçekten, eminim bilgilendireceklerdir. ayrıca ankaradan da avukat bakabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…