O kadar mutluyum ki O kadar dogru bir karar vermişim ki.İyi ki yapmışım kızlar yaaa.Kucağınıza alın bakın ne kadar güzel bir duygu.Yaşadığınız hiç bir duygu,hiçbir mutluluk buna eşdeğer olamaz.Ben hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamısım.Mutluydum ama şimdi dünyanın en mutlu insanıyım.Kızım 4 gün sonra 4 aylık olacak 42 günlüktü kucağıma aldığımda.Onun o gülümsemesi bilinçsizce de olsa anne demesi odadan çıktığımda basını kapıya doğru cevirip kendi dilinde konuşması gün geçtikce büyümesini kilo almasını saçlarının uzamasını görmek...daha ben ne diyim ki çokçok güzel bir duyguymuş. Sabahları uyanıyor mesela ve hiç ağlamıyor her sabah onun konuşalarıyla uyanıyorum , ağlamadan yarım saat kendi kendine oynayıp sesler çıkarıp duruyor. Annesini bekliyor odasında :) Çok tatlı cookk.İnsallah bekleyen herkes en kısa zamanda bu duyguları yaşar.ANLATMAK ZOR ...
maşallah canım biz daha 25 günlüğüz hehehehe....canım park yatakta mı yatıyor senin ki
cnm benmmmmm inşallah sen de mis kokulu yavrunu kucağına alacaksın hayırlısıyla hiç üzme o tatlı canını...kızlar bugün eşim uzmanımızı aradı sırada birgelişme ilerleme varmı diye sıralar aynı hiçbir ilerleme yok demiş olursa haberiniz olur demiş 14 ay oldu biz hala erkekte 10. sıradayız ne kadar yavaş ilerliyor anlamadımki hayırlısı bakalım ama önümüzdeki hafta kendilerini rahatsız etmeye gideceğim baskın basanındır değilmi öyle rahat duralım diyoruz yok illaki bizi bizi rahatsız et diye ısrar ediyor araya araya bu güne geldik demekki rahat bırakmamak gerekiyor bu adamı ısrarla.............................başından beridir o kadar bıktıki benden bugün eşimle görüşmüş banada çok çok selam söylemiş eşim arayınca sevinmiştir yazık bizim gibi anne adaylarını bulmuş daha ne istiyor
cnm benmmmmm inşallah sen de mis kokulu yavrunu kucağına alacaksın hayırlısıyla hiç üzme o tatlı canını...
bu arada 14 ayda sıra ne kadar ilerledi???
Arkadaşlar,
Açıkçası diğer illerden uzun süre sıra bekleyen arkadaşları gördükçe bu sistemin değişmesi konusunda ciddi anlamda birşeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Mesela kız bebekler için ve de erkek bebekler için, hem terk hem de rızada belli bir süre belirlense... Sallıyorum, mesela kız rıza için istanbul ve diğer büyükşehirler haricindeki illerde sıra bekleyenler 1 yıl beklediyse, sırası otomatik olarak büyükşehire bağlansa ve böylece oradan da alabilse.. İstanbul ya da İzmir gibi sirkülasyonun çok olduğu şehirlerde yaşamayanlar senelerdir sıra bekliyorlar ve bu haksızlık gibime geliyor. İstanbulda olsa belki 1 senede bebeği gelebilecekken, başka şehirde 2-3 sene beklenmek zorunda kalınıyor, belki de daha fazla... sebep de bebek hasreti çeken anne adayları o şehirde yaşamadığı için. Her cinsiyet ve başvuru şekli için sınır bekleme süresi oluşturulsa, ve o süreyi aşan başvuru sahipleri en yakınlarındaki büyükşehirin listesine de eklense (başvuru tarihi göz önüne alınarak), hangi sırası erken gelirse ordan alsa bebeğini ne güzel olurdu..
Sırf daha kısa sürede bebeğine kavuşabilmek için taşınmak durumunda kalan birileri oldu mu acaba aramızda..
Aslında belki de en son yorum yapması gereken herhalde burada benim...bana görüşmede başka şehirden isteyip istemediğim de sorulmuştu. Konuşmalarına göre Türkiye'nin herhangi bir yerinden bir kızım olacaktı ama hâlâ sosyal destek sistemlerinden uzak olmadığımı belirten dilekçeme verecekleri cevabı beklemek zorundayım. Dilekçemi vereli bir hafta oldu ne arayan ne soran varüç hafta daha var, yarın biraz daha kurcalayacağım bakalım ne olacak
Herkese hayırlı akşamlar.Upuzun yazdım ama internet gitmiş hepsi silindi.1063 sayfa mı olmuş genelde topiklerin bazıları 1000 sayfadan sonra sıfırlanırdı ama burası uzamış bayağı. Bizim gurbetten memelekete taşıdık.Eski arkadaşlar bilirler.Ben kızımı gurbetteyken küçücük aldım. Bana nasıl olsa uzaksın söyleme kimseyi görmüyorsun doğum yaptım dersin dediler ben herkese söyleme taraftarıydım ki.Benide ikna edip kendileri sakladılar.Yada ben öyle sandım.Ve tayin memlekete çıktı.Ben bilmiyor sandığım bir gurup kişi bana oturmaya geldi.Ve biri ağzından kaçırıdı daha doğrusu pot kırdı.Kim söyledi dedim bilen en yakınlarıma, o ona attı,o ona attı.Neredeyse ben suçlu olacaktım
Benim üzüldüğüm nokta ben herkes bilsin derken bana aman söyleme uzaksın bu insanları senelerdir.Görmüyorsun diyenler,şimdi de karşıma geçmiş eee nasılolsa duyulacaktı.Nereye kadar saklayacaktın dediler.Sanki başta ben gizleme taraftarıymışım gibi üste çıktılar.Bunlar bana en yakın olan akrabamlar 1.dereceden o yüzden kızlar size şunu söyleyeyim eğer bebim gibi uzakta olup saklayacak arkadaşlar varsa bırakın en yakınınıza dahi söylemeyin.Sonra benim gibi kendinizi enayi duruma düşmüşgibi hisserdesiniz.Düşünsenize eğer orada bulan o zat öyle pot kırmazsa ben bilmediklerinden emin olduğum için doğum hikayeleri anlatacağım onlar içten içe bana gülüp.Ne güzel yalansöylüyor diyeceklerdi belkide ama ben buna çok inandım Allah bizi acayip koruyor.Ve benim ve kızımın enayi duruma düşmemesi ve arkamdan işi çevirdikleri için o kişiye pot kırdırarak benim bilmemi sağladı yüce Rabbim.Ben gurbetten geldiğime pişman oldum ama gelmeseydim de hiç bir zaman o kişilerin duyuduğunu öğrenemiyecektim.Her sorduğumda yüzüme bilmiyorlar diye yalan söyleyeceklerdi.Size sonra bu bilen kişinin bir kardeşi var onu anlatayım.Ben bu duyuran kişiyle konuşuyorum ve hala kendisinin söylemediğini bana inkar ediyor.Ben o zaman kardeşinde biliyordur dedim ona da yemin etti hayır bilmiyor.Hayatta ben demedim emin ol diye.İnanmak zorunda kaldım uzatmadım mevzuyu.Ertesi günü gene Allah'ın mucizesi o zatın kardeşieşimin iş yerine geliyor ve eşime kızımla ilgili sorular sorup çok güzel bir iş yaptınız diyor.Hani haberi yoktu...
Yani 1 kişinin bildiği sır değildir kızlar bunu bir kez daha anladım.Bu da sizlere örnek olsun.Hep en ummadığınız insanlan sınanıyorsunuz.Kafam çok karışık.
Umutirem mesajını şimdi okudum, az daha kalp krizi geçiriyordum. Şimdi biran önce sabah olsun diye bekleyeceğim. Bu gece bana geçmez artık:18:
Yok canım keşke öyle birşey olsaydı çok güzel olurdu.Nası yani, sırası mı geldi umutirem in, ben mi bişi kaçırdım, ay lütfen söyleyiiin
Aslında belki de en son yorum yapması gereken herhalde burada benim...bana görüşmede başka şehirden isteyip istemediğim de sorulmuştu. Konuşmalarına göre Türkiye'nin herhangi bir yerinden bir kızım olacaktı ama hâlâ sosyal destek sistemlerinden uzak olmadığımı belirten dilekçeme verecekleri cevabı beklemek zorundayım. Dilekçemi vereli bir hafta oldu ne arayan ne soran varüç hafta daha var, yarın biraz daha kurcalayacağım bakalım ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?