Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
topiğimizin teyzesi gelmiş hoşgelmiş

nasılsın uzun süredir uğramıyordun
yazını görünce çoook sevindim

tek kelime dünyamıza hoş geldin:)))

bu konuda kimsenin bi bilgisi yokmu

hoşgeldin destina_cisem. il dışı tercih yapmamış olman önemli değil, çünkü tercihlerinde istediğin zaman dilekçe vererek değişiklik yapma hakkın var. uzmanınızla konuşup şehir dışı da kabul ettiğine dair dilekçeyi verebilirsin. endişelenecek bi durum yok.

öte yandan uzmanına durumu en kısa zamanda söylemende fayda var bence, sonra durumu saklamışsın gibi algılayıp ters davranmasın. hem uzmanınızdan prosedürle ilgili ayrıntılı bilgi alma şansın da olur.

ev konusunda da uzmanınızın arkadaşınızın 2 katlı evini beğenmediğini söylemişsin ama hangi açıdan beğenmemiş? konum olarak mı? bebek odası yeterince güneş almıyor mu ya da evin içinde merdiven varsa bunu mu riskli buldu? yani evin büyüklüğüyle ilgili sorun çıkarmıyorlar diye biliyorum, baktıkları farklı şeyler var. okula, sağlık ocağına yakın mı? bebek odası güneş alıyor mu? çevresinde oyun alanları var mı vb...

Son düzenleme:

sevgili otuznisan senin adina inan çok sevindim cnm ..şu telefon çalsın ve desinlerki yavrunuz sizi bekliyor artık gelinRARBBİM kalbindeki vicdanınla seni tez zamanda ödüllendirsin inşallah .güzel haberlerini bekliyoruz cnmm..

bu konuda kimsenin bi bilgisi yokmu

başka bir bayanadan bebek edinme konusunda thorbank cevaplandırır diye düşündürüyorum.kendisi bu yolla çok yakında anne oldu.bilgilerini paylaşacaktır diye ümit ediyorum.

ev beğenilmeme konusunda....endişe etmeyin derim...sabrınızı ölçüyor olabilirler.bize de eve geldiklerinde hemen hemen hiçbiryeri beğenmediler...şu yok mu bu yok mu.beğenmeme edaları...wc yi bile açıp baktılar.evi küçük buldular.ısıtma sistem,n,i beğenmediler..evi büyüteceğimizi söyledik.balkon duvarlarını yıkıp evi komple değiştirdik . bir de küçük dağları onlar yaratmışlar ya...bir ezdiler bir ezdiler dilleriyle.
o kadar burun kıvırdılar.bir gelip bakmadılar bile......görevlinin tavrından kesin beğenmedi diye kahrolmuştum.ömrümden ömür gitmişti.
burada yazamıyacağım....tiyatro yaptıklarından eminim.bazı ezici davranışlarda bulunmuşlardı...şaşırmıştım...siz siz olun...sabrınızı sinir sisteminizi deniyorlar..lütfen ama lütfen....her davranışta sakin olun....ev di maddiyattı herşey hikaye....sadece gerçekten aile olup olamıyacağınıza dair emin olmak istiyorlar.kararlılığınıza sağ duyulu olup almadığınıza sükunete bakıyorlar....en azından biz de böyleydi...

destina_cisem hgniz arkadaşım .hayırlı olsun başvurunuz .tez zamanda yavrunuza kavuşmanız dilegimle

Arkadaşlarım hepinize çook teşekkür ederim inş. en kısa zamanda bebeklerimize kavuşuruz. Lily bebişlerin teyzesi nerelerdesin sen biz heeep buradayız inş.oğlumda yakında bizimle olur.Kızlar annemin de çook çook selamı var sizlere hepimiz için dua ediyor.En kısa zamanda müjde vermek dileğiyle hoşçakalıııınnn

Merhaba burayı okuyup başvurmayı düşünen arkadaşlarımıza yardımcı olabileceğini düşündüğüm web sayfasını ve orada yazılan bilgilerin bir bölümünü aşağıda paylaşıyorum. Bu topiği takip edenler biliyorlar, şehirden şehire bazı uygulama farklılıkları olabiliyor. Bu yüzden bulunduğunuz il müdürlüklerinden bilgi almakta fayda var. Bu çokca sabır isteyene bir süreç, bu yola girmeyi düşünen/ giren herkese sabır ve kolaylıklar diliyorum. Allah bizleri yavrularımıza, yavrularımızı bizlere bağışlasın.

BAŞVURULARIN İNCELENMESİ
Evlât edinmek üzere başvuran kişi ve eşler;
Belgeleri, başvuru tarihinden itibaren en geç iki ay içinde tamamlayıp sunarlar.
Bu süre içinde belgeleri sunmayanların başvuruları işleme konulmaz.
Belgelerin sunulduğu tarih ve saat sosyal inceleme ve küçüğün yerleştirilmesi sıralamasında esas alınır.
(Ancak, korunmaya muhtaç olmayan küçüklerin evlât edinilmesi veya oluşmuş anne, baba ve küçük ilişkisinin bulunması ya da hısımlığın söz konusu olması durumlarında bu esasa bağlı kalınmaz.)
Başvuru sahipleri belgelerin tesliminden itibaren en geç altı ay içinde yerleşim yerlerinde ziyaret edilerek haklarında sosyal inceleme başlatılır.
(Başvuruların yoğun olduğu İl Müdürlüklerinde bu süre, altı ay daha uzatılabilir.)
İncelemede karar vermeye yardımcı olacak her türlü belge talep edilir.
Başvuru sahiplerinin ve varsa birlikte yaşadıkları başka kişilerin kişilik, eğitim, kültürel özellikleri, ekonomik güçleri, sağlık durumları, aile bireylerinin birbirleriyle ve çevreleri ile olan ilişkileri, küçükten beklentileri, evlât edinmeye bakış açıları, bakım, eğitme ve yetiştirme konularına yaklaşımları, evlât edinmek istedikleri küçüğün özellikleri, başvuru sahiplerinin veya varsa altsoylarının tavır ve düşünceleri değerlendirilir.
Başvuru sahipleri ile en az beş görüşme gerçekleştirilir.
Yapılan görüşmeler, incelemeler ve belgeler sonucu yapılan değerlendirme ile kapsamlı bir Sosyal İnceleme Raporu hazırlanarak kanaat bildirilir.
Sosyal İnceleme Raporunda yer alan olumlu ya da olumsuz kanaat başvuru sahibine yazılı olarak bildirilir.
Başvuru hakkında olumlu kanaat bildirilmesi halinde dosya sıraya alınır.

Ayrıntılar 'http://www.cocukhizmetleri.gov.tr/tr/10568/Evlat-Edinme' linkinden ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
sevgili otuznisan bende senin annenin ellerinden öpüyorum .bizim için ettigi dualar kabul olur inş .

Son düzenleme:
Kızlar sizde bebeğinizle ilgili rüyalar daha doğrusu kabuslar görüyor musunuz? En son kabusumda parmak kadar bir bebeğe bakıyorum ama nasıl oluyorsa Allah'ım korusun bebeğin boynundan tık diye bir ses geliyor ve ben panikle baktığımda bebek nefes almıyor. Nasıl bir korku ve acıyla uyandım anlatamam. İşte böyle saçma sapan rüyalar görüyorum. Benim 6 aylık hamile bir arkadaşım var o da bu tarz kabuslar görüyormuş. Bana bunu anlatınca biraz olsun rahatladım. Sanırım kabuslar dahil tam bir hamilelik psikolojisi yaşıyoruz

canım benim çok normal bunlar bilinçaltı bende bir kaç defa biberonu ağzında uyuya kaldım diye gördüm bir fırladım yataktan baktım ki bebiş mısıl mısıl uyuyor bir kerede yatakta ezdim diye gördüm yine baktım beşiğinde uyuyor bir arkadas da hamile hep karnının üstüne düştüğünü görüyormus rabbim seni hazırlıyor anneliğe :)

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

topiğimizin teyzesi gelmiş hoşgelmiş

nasılsın uzun süredir uğramıyordun
yazını görünce çoook sevindim

tek kelime dünyamıza hoş geldin:)))

Canlarım işteyimmm yaaa eskisi kadar sık giremiyorum önceleri bir masam ya da bilgisayarım yoktu sonrasında da işler yoğun olunca pek giremedim ama gönlümün bir tarafı hep buradaydı acaba kimler evlatlarına kavuştu yeni gelişmeler var mı diye...
Bu topik sayesinde ülkenin dört bir tarafından yeğenlerim oldu Bunu düşünmek bile bana inanılmaz mutluluk veriyor hepinizi çooookkkk seviyorum

Uzun zaman dan beri yazamadım,ama hep okuyorum yazdıklarınızı,bebeğine kavuşan arkadaşları tebrik ediyorum,Allah sevgiyle büyütmek nasip etsin hepinize,aramıza yeni katılan yeni başvuran arkadaşlarımda hoşgeldiniz hepiniz,
Kısaca kendimden bahsedeyim,Ankara dan 01/10/2013 yılında başvuru yaptık,14 aydır bekliyoruz,kız erkek farketmez dedik,
3 yaş bebek için bekliyoruz ama sıralar da pek ilerleme yok malesef.
Bugün İstanbul da terk bir kız bebek bulundu 3 günlükmüş henüz,umarım burada bekleyen arkadaşlarıma nasip olur,bebiş yuvasına kavuşur.Arkadaşlarımda yavrusuna...
Sabırla beklemekten başka çaremiz yok,herkese sabırlar diliyorum sevgiyle kalın...

ah ben neler görüyorum bi bilsen

Haberi gördüm canım, bebecik soğuktan etkilenmiş ama durumu iyiymiş şükür. En kısa zamanda sıcak bir yuvaya ve kucağa kavuşur inşallah.
Sende sabrının karşılığını en kısa zamanda alır yavruna kavuşursun inşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…