Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Evet canım bu insanlardan etrafımızda virüs gibi çok var sanırsam.Bende çok iyi iş yapmışsınız diyenleri bazen boğasım geliyor artık o cümleden iğrenir oldum.Ama kalbimi açıp göstersem gene anlamazlar bunlar.Birde bana verdiği savunma o kişinin ama toplum daha böyle şeylere hazır değil,ondan oluyor bunlar gibisine bana akıl vermeye çalışıyorlar.

Efsa cığım ben seni bebeğine kavuşmuşsundur diye tahmin etmiştim.İnşallah herkes tez zamanda kavuşur Ya Rabbim

slm arkadaşlar .küçük şehirlerde beklemenin uzun olması gerçekten üzücü....türkiye genelindende olabilir diyoruz.pekala şimdi 81 tane ilde benim yaş kraterlerime uyan yokmu .gerçekten şaşırtıcı.bu sistemi çözemedim ben:26:ben burada yavrumu beklerken yavrumda sevgisiz bir ortamda her gün büyüyor.buda beni gerçekten yaralıyor ...sistemin çok zayıf ve başarısız oldugunu düşünüyorum...

bu arada sizi güçük düşürmek isteyenlerin totosuna birer tekme vurun arkadaşlar....öyle insanlar benim gözümde sıfır ...yaralamayı huy edinmiş bu insanlardan akrabanızda olsun kopun canlarr.onlar bizi anlayamazlar çünkii..

RAbbim sabrımızı artırsın inş.dualarımdasınız canlar

Merhaba arkadaşlar,gününüz aydın olsun.
Umutirem'den güzel haber mi var acaba?
Ben henüz bekardım bir kız arkadaşım 5 yıllık evli çocuğu yoktu bir araya geldik oturduk konusunu bile açmadım üzülür diye sonra başkalarından duydum olmadığını.
Henüz çocuktum evlat edinen anneleri duyardım içimden derdimki tabiki annesi onu seven onu bakan,diğeri sadece doğurmuş bakmamış bile,onun hiçbir anlamı olmaz çocuk için diye düşünürdüm.Bunları düşünüp hissettiğimde 8-9 yaşlarındaydım.
Sonra annemin arkadaşlarından evlat edinen oldu ben genç kızdım,yavrunu güle güle büyüt teyze dedim,benim için o teyze herşeyiyle anneydi.
Kendim için böyle birşeyi genç kızken hiç düşünmeme rağmen,taa çocukluktan bu konuları algılayışım,duygularım bu yöndeydi.Yani bu idrak ve gönül işi.Öyle insanları kendi hallerine bırakın.Ben elbet duyulacağı için(anneniz bile ağzından kaçırabilir) kimseden gizlemedim.Ama oğlum büyüdü.Yeni tanıştıklarıma ya da yeni çevrelerdeki insanlara kesinlikle bahsetmiyorum,konuyu gündeme getirmiyorum.Artık yavrumda yanında konuşulan herşeyi anlıyor.Çok dikkat ediyorum sözlerime.
Bekleyen arkadaşlarım sizlerle hasretinizi paylaşıyorum.Ama şuna inanıyorumki vakti saati geldiğinde anne olmanızın nerde olursanız olun değişmeyecektir.Herşey zamanını bekliyor.Sizin evladınız kimse onu ve kavuşma anınızı bekliyorsunuz.Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.Mahkeme için pedagog eve geldiğinde oğlunuz sizin için ne ifade ediyor dedi.Çok kontrollü davranmama,kendimi tutmama rağmen anlatırken ağladım.O da rahat olun dedi.O benim herşeyim dedim.Yaşamayan bu eksikliği bilmez.Aptal aptal yorumlar yapıp konuşuyorlar,bizim ne hissettiğimizi onlar bilemez.Bir süre sonra o seslerin çoğu kesiliyor.Arada iyi niyetle saçma sapan konuşanları da duymuyorum.Oğlumun bana sevgisi,anne deyişi bana yeter.

Keske mujdeli haber verbilseydim henuz yavrumu almadim arkadaslar daha siramida ogrenmedim raporumuzu teslim ettik simdi siramizi ogrenmeyi bekliyoruz uzmanimiz bizi heyecanlandirdi kendisi ayriluyormus bu yuzden bize bilgi verdi dun aradik bi agzini yoklayalim dedik agiz degistirdi bi ay sonra arayin siranizi ogrenin dedi ama ben iki hafta sonra aricam nisana az kaldi dedi ben cok kalmadigini hissediyorum her an yuregim agzimda dolasiyorum hepimiz tez zamanda yavrularimiza kavusalim insallah

Canım bana da hiç ümit vermedi incelenme süreciniz zaten bir yıl dedi. Şuan inanılmaz mutsuzum

Canım bana da hiç ümit vermedi incelenme süreciniz zaten bir yıl dedi. Şuan inanılmaz mutsuzum

inceleme ya da bekleme süresine takılmayın...lütfen....sadece yavrunuzla neler yapabileceklerinize odaklanın.bu kavuşma süreleri hiç belli olmuyor.biz kızımıza 7 ay gibi kısa bir sürede kavuştuk.ne onaylanma belgesi geldi ne hazırlık yapmamızla ilgili bir uyarı ne başka bişey.sanırım herkesin farklı...yalnız eğer telefonlarını verdiğiniz tanıdıklarınız aranırsa o zaman yavrunuzun geleceği zaman çok yakındır.

bir de naçizane önerim....ben bazı bazı yatağa başımı koyduğum zaman keşke deniz gelmeden evvel yuvada gönüllü çalışsaymışım bir süre diye düşündüm yakın zamanda.anne olmak dünyanın en güzel olayı.her türlü zorluğuna rağmen.hatta kşke babayı ikna edebilsem deniz keşke abla olsa.....ammaaa....çocuk bakmak çokkkk zor...ilk günler pışpışla cümbüşle geçiyor.gelen giden....ancak o büyüdükçe an geliyor bazı durumlarla nasıl başa çıkabileceğinizi şaşırabiliyorsunuz..2....3 yaş sendromları vs vs vs....ben geceleri çok net gezdim.çocuk siteleri....pedagogların ,dr ların yazıları.....anne olmak hem esnek hem çelik gibi sinirlere sahip olmak gerektiriyor.nasıl oluyorsa....kendi cümlemi ben bile beğenmedim.her adımınız her davranışınız ondan bir adım önde olmalı ...çocuklar çok akılı....ama siz ondan akıllı olmak zorundasınız.heh heh....

kısacası....her türlü durumda ne yapabileceğimde daha tecrübeli olmak adına...keşke bir süre bu yavruların yanında onlara bakan annelerden olsaydım diye düşündüm..evde yana yakıla boş vakit geçireceğime...bana alternatif olabilirdi...

bu düşüncelerimi anneliği yaşadıkça anlayacaksınız sevgili anneler..zaman su gibi geçsin...bir an önce tadın.....yaşayın...her aa nını....enn yakın zamanda yavrularınızla kalın..

heidi yi okuyunca....bize ne ilk bir yıl içinde ne de sonrasında eve hiçkimse gelmedi...ne sosyal hizmet görevlisi ne de pedagog...hiç kimse...herkese uygulama farklı diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
canım yanlış hatırlamıyorsun ben de o buluşmaya katılmayı çok istiyordum ama ailemin yanına mı gitmiştim birkaç günlüğüne öyle birşey oldu pek durmamıştım memlekette ondan denk gelemedik, inşallah yaza doğru iznimi kullandığımda buluşuruz çok da isterim sizlerle tanışıp reelde de arkadaşlığımı sürdürmeyi...
ben de işe başladığımdan beri çok giremiyordum zaten daha 1 aydır kendi masam ve bilgisayarım var ondan önce hep fazla elemandım yerim yoktu anlayacağın buna da şükür diyelim
inan ki sizleri ve topiği gerçekten özlemişim bebiş haberlerini okudukça çok ama çok seviniyorum bir yavru daha anneciğine kavuştu diyorum, haberlerde ya da nette falan terk bebek haberlerine hiç mi hiç üzülmüyorum hatta mutlu bile oluyorum sizler aklıma geliyorsunuz o bebek sevgi dolu bir yuvaya katılacak ne mutlu diyorum

Bir arkadaşımızın da dediği gibi bir sistem olsa keşke... ama millet birbirinden habersiz hayret:44:

Son düzenleme:
Biz buraya yeni geldik daha bir kaç ay oldu.Dosyamızı getirdik.(Burada ki sosyal hizmetlere )yeni ev yeni komşular yeni çevre..(Akrabalar hariç ) o yüzden bizi yeni devir alan sosyal hizmet uzmanına apartmanda kimseye söylemedik gerek duymuyoruz dedik.Kendisi de eşime tabi ki bu sizin özeliniz.Ben o zaman eve bakmaya gelmeyeyim gören olmasın ,eğer gelmek istersemde sivil gelirim demiş eşime.Allah razı olsun.

Heidi Ankara'cığım benim üzüldüğüm nokta ben de senin gibi kimseden saklamayacaktım. Ama bana engel olup ve benden habersiz doğum yaptı diye herkese yayıpta sonra bir kısım kesime de söylenmesi beni üzdü.Ben gururla açıklardım bundan hiç gocunacak değilim.Annelik duygularımdan eminim herkes iyi ya da kötü düşüncesinden Allah'a hesap verecek kim ne düşünmüş umrumda değil. Bunu da aynen böyle açıkladım....Gel gör ki.....sanki saklamak isteyen benmişim pozisyonuna düştüm.Kısacası kendimi KANDIRILMIŞ hissettim.Özeti bu .....

Kızlar burada yazdıklarınızı okuyunca hep ettiğim duayı tekrarladım "Allah'ım sen beni ve sevdiklerimi başkalarının vicdanına bırakma" Amin

Destina canım seni Allah korumuş, kendini aldatılmış hissetmen o kadar normal ki ben bile okuyunca aynı duyguları hissettim. Allah buradaki tüm anneleri ve yavrularını tüm kötülerden ve kötülüklerden korusun inşallah.

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Kızlar mrb 3 aydır 1. sıradayız hala bekliyoruz yaramaz oğlumuzu,telefon her çaldığında apar topar koşuşumu görseniz gülmekten kendinizi alamazsınız yine haftasonu geldi bekle pazartesiyi dua edin de bari bu hafta gelsin benim yaramazım teyzeleri gelsin de ben de listenin üstüne çıkayım sıra bekleyen arkadaşlarıma gelsin değil mi? Bu arada o can sıkan insanlar maalesef hepimizin hayatında var hatta en yakınlarımız bile ben bedensel engelli anneme bakıyorum ne yapacaksın çocuğu annen zaten çocuk gibi diyorlar o boşluğun yerini hiçkimsenin ve de hiçbirşeyin doldurmadığını anlamıyorlar annem başımın tacı öyle olmasa 7 kardeş olmamıza rağmen 6 kardeşimin yapamadığını ben yapıyorum onlar attı ben tuttum Allahımın izniyle de son nefesime kadar da bakarım ama bu ANNE olma hakkımın elimden alınmasına engel olamaz ki böyle diyenler evlatlarına 2. çocuğu doğurtmakta ve de bunu gururlanarak utanmadan çocuğu olmayan bize müjdelemekteler.Herkesi Allaha havale ediyorum en kısa zamanda oğlumun geldiği haberini vermeyi diliyorum

Allah sağ salim yavrunuza kavuştursun inşallah kardeşim. Inanıın çok duygulandım sizin bu yazıyı okuyunca,çünkü benim de kuzenim bir yıl önce evlat edindi,bir tane dünyalar güzeli kız çocuğu
Anlatılacak gibi değil,o kadar mutlularki...sanki kendisi doğurmuş gibi,üzerine öyle titriyor... Allah tüm kızlarımızı annelik tadından mahrum koymasın inşallah.
Annenize şifa,size sabır ve ömür boyu evlat sevinciyle yaşama mutluluğu dilğimle.

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba ben istanbuldan başvuruyorum bu sene temmuz ayında başvurdum bendende amatem istediler ama daha ev ziyeretim olmadı işlem eksikliğinden dolayı işlemler tamamlandıkdan 2 ay sonra geliceklerini söylediler
fakat ben buraya başvurdum ben
istanbul dışından bir hamile bayan evlat edinmek isteyen biri arıyormuş bende talip oldum ama kuruma daha bildirmedim fakat ben tercih yaparken il dışını seçmedim terk rıza erkek dedim il dışı tercih etmedim bu şekilde evlat edinmek is tediğimde il dışı seçmedim diye sorun olurmu
birde hanımın doğumu nisan başı olucak bu zaman zarfında neyapabilirim ben kuruma bebek mahkemesi açıldıkdan sonra bildirmek istiyorum bu doğrumu

Otuznisancım Allah sana senin gibi hayırlı evlat versin inşallah. En kısa zamanda üst listeye çıkmanı dilerim canım, bizde burada senin adına sevinelim. Annenin ellerinden öpüyorum.

Merhaba sevgili anneler ve anne adaylarıııı
Hepinize mutlu bir haftasonu dilerm ben birkaç saatliğine işe geldim eğitimimiz vardı bitti size yazmadan geçmeyeyim dedim
Otuznisancım seni görmek ne güzel inşallah en kısa zamanda müjdeli haberini bizlerle paylaşmak da nasip olur ve seni taze annelerimiz kategorisinde görürüz
Annenin de ellerinden öperim

Kızlar hepinize güzel bir haftasonu dilerimmmm
Sevgiler...

merhaba nickin benim nikime çok benziyor hayırlı olsun dediğin gibi nasıl oluyo anlamadım ben hastaneden evemi götürcen ne güzel

merhaba nickin benim nikime çok benziyor hayırlı olsun dediğin gibi nasıl oluyo anlamadım ben hastaneden evemi götürcen ne güzel

evet benziyomuş gerçekten uzman beni bitirdi adeta hiç bir şey bildiği yok soruma soruyla ve tersleyerek cevap veriyor bi arkadaşımla aynı zamanda başvurduk arkadaşın evi site içinde 2 katlı büyük güzel bi ev onun evini beyenmedi pınar hanım benim evim giriş 2 oda bi salon bi ev benimkini hiç beğenmez diye düşünüyorum burnundan kıl aldırmıyor bu konuda bi bilgisi olan varmı acaba

uzmanımız aynıymış özeline bakarmısın

canım hiç üzülme onlar kendilerini kandırıyorlar ben birini dostum zannediyordum bekarlığımdan tanıyorum herseyimi bilir bebeğim geldi bir gün aradı beni su kişi bebek onun mu diye sordu bana dedi bende söylemedin değil mi dedim yok o zaten tahmin etti o söyledi böylemi yaptılar diye dedi nereden bilebilir ki ben ona hiç özelimi anlatmadım dedim ben ara ara anlatıyordum seni dedi bana pişkin pişkin yani bu kız senelerdir benim özelimi arkadasıyla sohbet konusu yapmış o kadar pişkindi ki denemelerinizi falan biliyor konuşuyorduk biz dedi dondum kaldım kapattım telefonu 1.5 ay oldu o teleden sonra ne radı ne msj hhiç pişmanlık duymadı yaptığından bu durum sadece beni ilgilendirse yine arkadas kontenjanından yapacam bir seyler ama bu konu benim özelim eşimin özeli bebeğimin özeli ne hakkı var bizim özelimizi ifşa etmeye ileride ben bebeğime anlattığımda belki de bana diyecek ki annecim kimse bilmesin kimseye söylemeyelim o zaman ne diyeceğim ona kızım senin anan çok saf boşboğaz o yuzden yakınlarımız dısındakilerde biliyor böyle mi diyeceğim bir de bu insanların aşagı yukarı kızımla yasıt cocukları var bahsettiğim dost sandığım kişi bebeğini memeden keserken bile hüngür hüngür ağlamıstı çok duygusaldı emme olayı bambaska birseymiş aralarındaki çok özel anlarmıs falan filan o kadar hassastı yani işte kendi evlatları kendi annelikleri söz konusu olduğunda bu kadar hasssas olan insanlar senin özeline saygı duymuyorlar hepsi çatlasın da patlasın biz çok çok çok mutluyuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…