Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Evet işin maalesef birde bu yanı var. Aileler özveriyle ellerinden geleni yapıyorlar, sabır sabır diye diye bekliyorlar. Şehirden şehire birsürü değişik uygulamaya tabi oluyorlar, birçok şeye tamam diyorlar. Ama çocuklar bir yanda aileler diğer yanda beklerken ömür geçiriyorlar. Kesinlikle düzeltilmesi gereken çok nokta var. Birincisi süreçle ilgili diğeri de çalışan annelerin bebek gelince izin kullanabilme haklarının doğum yapan anneler gibi olmaması.

ben 5 yas erkek gurubumda düzcede ilk sıradayım pekala neden bekletiliyorum acabail içinde olmadıgını söledi 5 yaş çocuk..uzmanım neden diger illerden aramıyor araştırmıyor

Son düzenleme:
Fillo selam, nasılsın? yok mu senin oğlandan tatlı haberler? görmeden özlüyorum yahu keratayı :)

Merhaba, anlaşılan bugün herkes karamsar, hüzünlü. Size biraz oğlumu anlatayım, neşelenirsiniz belki. Oğlumun boyu uzadı, akranlarını yakaladı hatta geçti. Ama kilosu hala çok düşük. Gerçi 6,4 kiloydu 9,1 oldu ama boyuna göre en az 11 olması lazımmış. Doktoru da bana kızıyor; yahu çocuk daha ne yapsın, neredeyse vücut ağırlığının % 50si kadar kilo aldı, rahat bırak çocuğu diyor.
Boyu uzadığı için artık elektrik düğmelerine uzanabiliyor. Bu yüzden sürekli karanlıkta oturuyoruz. Ben açıyorum o koşa koşa gidip şak kapatıyor bir de kahkaha atıyor. Oğlum şimdiden enerji tasarrufu yapıyor.
Geçen hafta sonu bir arkadaşımın çocuğunun doğum günü partisine gittik. İlk defa bir doğum günü partisine çocuğumla gittim. Gerçi ben neredeyse herkese söylemiştim ama uzun zamandır görmediğim insanlar bilmiyordu. Çok şaşırdılar çok sevindiler. Parti bir anda bizim partimize dönüştü. Oğlum kucaktan kucağa dolaştı, herkes öptü mıncıkladı. Benimki ilk önce çok hoşlandı sonra sıkıldı. Sonra birden benim elimden tutup kapıya götürdü. Bir taraftan da evdekilere öpücük atıp eliyle bay bay yapıyor. Yani hadi eve gidelim anne diyor. Misafirler bayıldılar bu hareketlerine. Neyse çocuğumu rahat bıraktılar da bir kaç saat daha oturabildim.
Bu arada ikimiz de grip olduk. Kim kime bulaştırdı bilmiyorum ama ben dökülüyorum onun da burnu akıyor ama enerjisinde hiç eksilme yok. Benim kıpırdayacak halim yok, o üstümde tepiniyor düz duvara tırmanıyor.
Hiç merak etmeyin arkadaşlar bunun gibi hatta daha güzel günler size de çok yakın.

Ne yazık ki oradaki çocukların aileleri evlat edindirme onayı vermemişBiz de 0-2 yaş olsun demiştik ve danışmanımız gelen çocuk hemen evlat edinidirildiği için 2 yaş falan çok zor demişti;anca evde hayati tehlikesi olacak da ailesinden alınacak;bu da çok yaşanan bir durum değil dedi..Kurumdaki çocuklar ailelerin maddi durumu olmadığı için -geçici- bıraktıkları çocuklarmış..
Geçen Adıyaman'dan bir arkadaş oğluna kavuştu;Diyarbakır'dan aramışlar ve 1.5 yaşında bir erkek çocuğu için çağırmışlar..Ailesi kuruma bırakmış ve gidiş o gidiş..Sonra kurum aileyi bulup evlat edindirmeleri için ısrar etmiş,onlar da kabul etmişler;çok iyi ailelerimiz var bu çocuğa yazık oluyor gelip gitmiyorsunuz da demişler...
Koruyucu aile olunca 2 ay da bebeğini alabiliyormuşsun ama biyolojik ailenin rahatsız etme,geri alma ihtimali var Gerçi Mutlu Tönbekici farklı düşünüyor sanki...Aslında çok aranıp sorulmayan bir bebek olsa...İnsan riske giremiyor..Sonunda acı çekmek var

bende yıllarca bekleyip anne olamayan biriyim.sonunda sadece doğurarak anne olunamıyacağını anladım .eşimle birlikte evlat edinmeye karar verdik .dosyamızı teslim ettik ev ziyaretimizi bekliyoruz .forumda bu konunun açık olduğunu niye farkedememişim anlayamadım .sizleri burada görünce sevindim yanlız olmadığımı gördüm .ALLAH hepimize sağlıklı güzel bebekler kısmet etsin ...

insallah kısa zamanda evladınıza kavusursunuz

kurum bizede koruyucu Aileliği önermişti hatta yuvaya bile gönderdiler orada müdüre anne bize 3 kız 2 erkek bebek gösterdi dosyaları okudu şimdi burdan anlatmayayım sonuçta o bebeklerin özeli hepsininde ortak bir yanı vardı ama aileleri arayıp sormuyor ama evlat edinilmesinede izin vermiyor
ihsan bey var istanbulun müdür yardımcısı o bu konuda yardımcı olabalir hangi ildesin bilmiyorum ama bulunduğun ildeki müdür yada müdür yardımcısıyla görüşebilirsin
arayıp soranu olmayan ve olmayacak bebeği koruyucu ailesi olabilirsin
müdüre anne bize gösterdikleri bebeklerin kesinlikle arayanı soranı olmadığını söyledi yıllarca burdayım arayacaklarınıda sanmam dedi
biz iye vazgeçtik bilmiyorum galiba 3 ayda bir kuruma gitmek şehirdışına çıkarken izin almak birde kimlik problemi gözümüzü korkuttu eğer düşünüyorsan kuruma gidip böyle arayanı soranı olmayan bir bebeği alabilirsin

hoş geldin bacım nezaman başvurdun hadi bakalım biri daha katıltı aramıza

zamancım yaa demek ki ilden ile farklılık oluyor yine. biz de koruyucu ailelik için il sosyal hizmetleri aradık ve arayıp soranı olmayan bir bebeğe ya da çocuğa koruyucu aile olabileceğimizi söyledik ama bize söylenen arayıp soranı olmayanı arıyorsanız evlat edineceksiniz, koruyucu aile olduğunuzda çocuğun sizden her an geri alınmasını kabullenmelisiniz zaten şimdiden bu şekilde düşünüyorsanız koruyucu ailelik için için uygun diilsiniz dediler. biz evlat edinilebilen bebekler nasılsa kurumda beklemiyor ama evlat edinilecek durumda olmayanlar kurumda kalmak zorunda kalıyor diye koruyucu aile olmak istemiştik ama dediğim gibi yönlendirdiler bizi de.

Hoşgeldin biran önce yavruna kavuşursun inşallah.

Tenarrcım bende sorduğumda önce evlat edinme işlemleriniz tamamlansın. Çocuklu bir aile olun sonra eğer isterseniz koruyucu ailede olursunuz. İlk önce koruyucu aile olmayın çünkü o bebeklerin ailesi ve geri alınma riski var. Evdeki ilk bebek o olursa siz fazla bağlanırsınız dedi.

evet aslında haklılar yasamezgim ama aklımızda var inşallah mahkememiz bittikten sonra düşünüyoruz başvurmayı

Iste insani kahreden de bu.. Bu konuda asil imza kampanyasi baslatilamaz mi? Basvuru yapilamaz mi? O cocuklar orda annesiz babasiz, baska tarafta da cocuk hasretiyle bekleyen aileler... Anlamak cok zor..

Istanbulu arayip bu bilgiler isiginda hak aramak gerekli diye dusunuyorum.. Sizin yerinizde olsam mutlaka oyle yapardim..

Fillocum cok mutlu oldum.. Insallah bir dahaki bulismada gorusuruz. Doktorumuz da bize dedi ki, boy genetik ivmeyle uzar, beslenmeyle vs cok ilgisi yoktur.. Kiloda da arayi kapatacaktir, onun geriden gelmesi normal demek ki. Sakincasi yoksa su an tam kac aylik? Cok opuyorum :)

Selam hosgeldin :)

Şu anda tam 21 aylık. Çok iştahsız ama doktor ısrar etmeyin iyice yemekten soğutursunuz dedi.

Maşallah aklını yerim ben onun)
İkinize de çok geçmiş olsun, bu aralar herkes hasta. Kış bitse de hastalıklar gitse...

biz 1 kasım da başvurduk .6 aralık ta da dosyamızı hazırlayıp evraklarımız teslim ettik .hazırlanmak gerçektende çok zormuş heleki sağlık kuruluraporu uğraştırdı bizi.ev ziyaretimizi bekliyoruz .kız bebek talebinde bulunduk .çok değişik duygular hissediyorum.heyecan ,şaşkınlık tarif edemiyorum sizlerde böyle mi oldunuz arkadaşlar merak ediyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…