Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
bizede 5.5 yaş dediler ..raporda 5 -7 yaşa aralıgı diye yazmış uzmanımız.bende dert etmedim ..

evladım inşallah gelicek sonun da geleceğini bilerek beklemek bamaşka bişey bu aralar böyleyim hüzünlüyüm nedeni yok aslın da nedeni çokda adını tam koyamadım
eşim desen zaten il dışında gerçi olsada ne fark eder bilmiyorum bu aralar aramız bozuk :)
aslın da keşke benimde bebeğim olsaydı da ailem tarafından dışlanmasaydım
amannn işte böyle havadandır :)
bizimde uzmanımız yaşınız küçük ben sizi 0-6 aylık yazıyorum dedi sonradan başka bir uzman sıramı sormak için aradığım da 0-1 yaş grubu var öyle şey olmaz dendi kıdemli malibu ablama sorduğum da oda bana evet yaşı küçük olanlara 0-6 dan büyük vermiyorlar ama 0-6 ay diye ayrı bir sırada tutmuyolar dedi

vay bir bursa daha bursa maşallah diyimde nazarım değmesin türkiyede en hızlı olan il ortalama 3 ayda yerleştirme yapıyorlar en uzun tüm işlemlerin 6 ay sürer
bak ilerde dersin zaman demişti diye

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Son düzenleme:

bunlar gercekten sasirtiyor beni.. 0-1 yas bebek alacak bir aileye daha bugunden kilit taktirmak gercekten ne mantiktir anlamak zor.. daha ortada fo lyok yumurta yok.. kusura bakma shuras, bazi illerde hepimizi sasirtan tuhaf seyler duyuyoruz.. saglik raporunu, sabika kaydini istanbulda en son istiyorlar, ki cok mantikli, raporu ver, bebek gelene kadar aylar gececek, ya o arada bir suc islersen ya hasta olursan? bakanliktan bir mufettiş bu sayfalari okusa da su illerdeki farkli uygulamalari bir denetlese keske..

Bu arada bütün devlet kurumlarindan bilgi isteme hakkımız bulunuyor. internet sayfalarinda bilgi edinme formunu doldurup yolluyorsunuz, size geri donuyorlar.. ya da bimer var, basbakanlik iletişim merkezi, oraya da yazinca mutlaka ilgili kuruma yonlendirip işleme alınmasını istiyorlar.. kullanmak lazim..

0-6 ay diye bir sınıf yok diye biliyorum hayatım.. yıl bazında aralik olabiliyor.. cunku yıl bazında yas hesabi yapiliyor, hani su 40 yas hesabi var ya.. oyle ay kadar ince bir aralik yok.. ama genel teammül bebeklerin dogumla birlikte kuruma gelmeleri oldugu icin zaten esas 0-6 ayda oluyor minnoslar..

zaman sen gecenlerde turuncu da almadi demiştin.. o terk rıza kız-erkek demiş, hem de basvuru ocak, bir sorun mu oldu acaba?

evet, erkek bebekte sıra bile yoktu galiba..

inşallah dediğiniz gibi olur

Hepinize teşekkür ederim kızlar! :) Hemen yanıtlamışsınız sorumu, çok sağolun.

0-6 ay dendiği için ben hep 6 aydan başlayarak kıyafet aldım. Kızımızı kurumdan aldığımızda giydirmek için de 3-6 aylık bir set aldım. Tabiiki önemli değil yeterki sağlıklı bebişlerimiz oldun ama bir beklenti oluştuğu için sormak istedim. Kurumda sırası gelen bir çift görmüştüm kadın 30 küsürlü yaşlardaydı, sanırım 35-36ydı, 4 aylık bebek gelmişti kendisine. Yaşı küçük olanlara daha küçük bebek veriyorlar gibi bir şey dedi ama 40 yaş sınırını mı kastetti yoksa başka bir şeyi mi bilemiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Bursa'da gerçekten sıralar hızlı mı ilerliyor? Erkek rıza ya da kız rızada kaç ayda sıra ilerliyor bilen var mı? Listeye baktım 2-3 ay gibi bir süre gördüm ama emin olamadım belki büyük yaş aralığıdır onlar diye.. Bebekte durum nasıl acaba. Bursadaki arkadaşımızın bütün sağlık ve savcılık temiz kağıdını evraklarını hemen istemelerinin sebebi sıranın zaten hızlı olması olabilir belki de..

yok canım yaa 40 yaşından küçük olduğun sürece 0-1 yaş arası her ay gelebilir yani daha küçük yaşın olunca daha küçük çocuk diye bişey yok. biz 40 tan uzak sayılırız :) bize de uzmanımız 11 aylığa kadar gelebilir demişti. ama özellikle küçük bebek istiyosan uzmanına belirtip küçük aylık bebeği önermesini isteyebilirsin sanırım.

evet canım tenarrında dediği gibi 40 yaşa takılmaduıktan sonra zaten 0-1 yaşı kapsıyor herkes ama bunu uzmanına belirte bilirsin mesala biz sadece 0-6 aylık istedik yani 11aylık bir bebeği bile bize öneremez ben olsam isterdim aslında evlat evlattır ama eşim küçük olsun çok istiyor biz kadınlar herşeyi daha kolay kabul ediyoruz çünkü annelik hormonlarımız hemen atakta herşey olsun bitsin ama biran önce olsun istiyoruz eşim böyle bir hakkının olduğunu öğrenince daha küçük istedi tabiki onun kararı benim kararım herşeyin hayırlısı yavrularımız biran önce gelsin artık beklemek zor

hoşgeldin canım başvurunuz hayırlı olsun bursadan başvuru yaptığını yazmışsın arkadaşlarımın dediği gibi heralde ilerliyen bir ildi orası sanki bir arkadaşımız çabuk almıştı gibi hatırlıyorum bazı illerde prosedür farklı evet belki yapılan yanlış ama bizde başvuru yaptıktan 15 gün sonra sağlık raporundan tutta gelir beyanına kadar bütün evrakları hazırlamıştık yani sona hiç bişey bizdede bırakmadılar şuanda sadece telefon bekliyoruz hakkında hayırlısı olsun canım inşallah allah kalbindekileri en hızlı şekilde yaşatsın sana ve tabiki hepimize

Biz başvururken 0-6 aylık demiştik, tamam demişlerdi. Ben yine de bir sorayım en iyisi. İçime kurt düştü :/

Biz de 0-6 ay dedik ama dilekçede 0-1 yaş yazdırdıkları için emin olamadım. Tabiiki her şeyin hayırlısı.. Rabbim güzel kapılar açsın hepimize inşallah.

Dün aradığımda İstanbul kız rızada Mart ayı başvuru sahiplerinin bebeklerine kavuştuklarını öğrendim. Hadi bir an önce Nisan ve Mayıs'a gelsin sıra nooolurr :)

canım bursa da bize çok beklemiyeceğimizi söylediler erkek istersen bebeğimiz çok dediler bizim kararımız kızdan yanaydı. 3 ay 6 ay bekletiriz dediler .umarım dedikleri gibi olur .inşallah bizim gibi evlat hasretiyle yanıp tutuşan ,anne kelimesini evladının ağzından duymak isteyenleri çok bekletmezler .bundan sonra yüzümüz gülsün inşallah

güzel dileklerin için teşekkür ederim canım .Allah cümlemizin dualarını kabul etsin .evlatlarımıza kavuşalım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…