Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

arkadaşım biz amatem testini yaptırdık .yanlız seni uyarmak isterim .eşimin tahlilinde sakinleştirici içmiş gibi bir sonuç çıktı .kesinlikle öle bişey kullanmaz .tekrar tahlil istediler bu sefer sulu çıktı dediler .3 .de çok şükür normal çıktı .size tavsiyem 3 gün öncesi kesinlikle ağrı kesici vs. bişey içmeyin uğraşır durursunuz .

Sevgili Filo,oğlunu güle güle büyüt.İyi haberlerini duymak beni mutlu etti.Allah sana daha nice güzel günler göstersin inşallah.
Shuras 10,aramıza hoşgeldin.Başvurun hayırlı olsun.Sana topiğin başından itibaren okumanı öneririm.Birçoğumuz öyle yaptık.İlk heyecanlar,bekleyişler,önce kendi içindeki sorunların çözülmesi,sonra çevredeki negatiflikleri bertaraf etmeyi öğrenme,hazırlık telaşı,kavuşma mutluluğu ve annelik.Topikte bir çok kişinin hikayesi var.Senin kendini hazırlamanda,sürece adapte olmanda faydalı olacağını umuyorum.

Hoşgeldin aramıza :) ev ziyareti konusunda stres yapma derim, 1-2 aya geliriz diyorlar ancak 2-3 ay sonra fln gelebiliyorlar. Evet bizde aynı yollardan geçtik, benim ev ziyaretim görüşmelerimiz tamamlandı, sağlık raporlarının son aşamasındayız, sonra onayımız inşallah gelecek ve sıramızı öğreneceğiz.

Shuras istersen senin bilgilerini de Zaman arkadaşımız listeye eklesin? Başvurunu İstanbul'dan yapmıştın değil mi?
Sürecinde kolaylıklar dilerim.

il farkımıdır bilmiyorum ama bizden önce bütün evraklarımızı tamamlamızı istediler .o işleri bitirdik teslim ettik önümüzdeki hafta içinde size gelicez dediler .bekliyoruz.sormak istediğim şeyler var sizlere eve çocuk kilitleri koymamız istendi biz gelmeden yapın dediler aldık bir sürü deterjanları kaldırdık vs. sizden istemediler mi ?

gün farkı var aramızda bizide uzmanımız yaştan dolayı 0-6 aylığa yazdı bizde 4ünde başvurduk bakalım yakında belli olur dosyalar onaylanır sıra verilir ama dediğin gibi aramızda çok fark yok bizim dosya haziranda onaylanıcak inşallah önümüzde ki hafta evrakları teslim edicez inşallah onaylanırda sıramızı öğreniriz çok merak ediyorum belki bize daha önce gelir hasta bebek de olur dedik siz hasta bebek olur dediniz mi[/QUOTE]

zamancım benide kaydedermisin 6 aralık bursa kız

canım yazını okuyunca ben de hüzünlendim açıkçası...
Ben de ilk defa tek başıma bambaşka bir şehirde, ailemden de kilometrelerce uzaktayım aslında kendimi buraya geldim geleli yalnız hissetmedim ama yazın beni çok etkiledi. Dediğin gibi kar yağıyor dışarıda ama bunu paylaşacak kimse yok ha bu beni senin yazını okuyana kadar üzmemişti Üzülme evladın gelecek, eminim eşin de yanındadır böyle hissetme lütfen...

fillo, canım senin bebiş ne kadarlıktı kaç ay oldu kavuşalı? ben o kısımları kaçırmışım da...

shuras10 aramıza hoşgeldinnnn

Son düzenleme:

shuras10m başvurun hayırlı olsun :) ev için her uzmanın yaklaşımı farklı oluyor. onun için onlar ne derse onu yap derim, talimatlara uy yeter. zaten düzeltmenizi istedikleri bişey olursa hemen söylüyorlar. canını çok sıkma o konulara hepsi hallediliyo.

bu duygular çok normal bu topikte olan herkes ilk başlarda senin gibi oluyor

Kilit vs. bunlar daha sonrası için, şimdiden mi istediler? Eve gelince balkonu elektrik prizlerine fln bakıyorlar ama bunları kapatacaksınız dimi diyorlar.. Çünkü bebek için başvurduk onun büyüyüp ayağa kalkıp yürümeye başlaması ztn pat diye olacak şeyler değil. Acaba siz 1 yaş ve üzeri için mi başvurdunuz da o yüzden hemen hazır etmenizi istediler? İlden ile değişiyor demekki uygulamalar.

Kızlar ilk başvuru yaptığımız gün imza atıp saatin yazıldığı dilekçede emin değilim ama 0-6 ay istemiş olmamıza rağmen sanki bize formalite olarak 0-1 yaş yazılıyor diyip 0-1 yaş aralığı yazdırıldı diye anımsıyorum. Ama emin değilim. Aynısını yaşayan var mı? O dilekçeye 0-6 ay diye yazan var mı..? 0-6 diye düşünüp 0-1 yaş yazın, 0-6 ay verilecek o önemli değil diyilen var mı? Eğer öyleyse bir daha kuruma gittiğimde konuşup düzelttirmek istiyorum.

Benim bildiğim kadarıyla evlat edinme başvurusunda yaşa göre başvuru yapıyorsunuz aya göre değil yani 0-1 yaş , 1-2 yaş, 2-3 yaş şeklinde...
Mesela 0-1 yaşa başvurduğunuzda 11 aylık bir bebek de gelebilir 2 aylık da... Ama 0-6 ay diye bir seçenek olmadığını düşünüyorum

0 -1 gurubu kız istedik canım .ben bebegin hemen kalkıp yürücek hali yok niye hemen takıyoruz dediğimde görmek istiyoruz dediler napalım bizde uygulamak zorundayız ne derlerse onu yapıcaz .heyecanla bekliyoruz ev ziyaretini

bencede 0-6 ay die birseçenek bizede sunmadılar .0-1 yaş ı seçtik bizde...

Canım bizde de ilk doldurulan forma 0-1 yaş yazmışlardı. Diğer görüşmede uzmanın verdiğimiz cevaplara göre doldurduğu formda uzman 0 yazmıştı. Ama bebek 1 aylıkta olabilir 11 aylıkta olabilir. Kimse bize 0-6 ay diye bir seçenekten bahsetmedi.

ben bursa da oturuyorum .bursadan katılan arkadaşlar varsa görüşmek isterim .

Shuras daha önce Bursa'dan başvurup bebeğine kavuşan arkadaşlarımız olmuştu. Bursa'da işlemler çok hızlı sonuçlanıyor diye hatırlıyorum. İnşallah seninde güzel haberini en kısa zamanda alırız. Şu listemiz hareketlensin artık; )

ağzınız bal baklava yesin inşallah annelik hasretimiz en kısa zamanda sona ersin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…