Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
bizde hic kriter koymadık .iki kardeş te istedik.. .asla kardeşleri ayırmam..ama hala beklemekteyiz.öncelik sıramız neden olmuyo :26:

Sevgili,Hazan72 bizim tercihimizde de kardeşde olabilir dedik,ama ne öncelik var ne ilerleme anlamadımki ben bu olayı,uzmanımız büyük çocuk çok az geliyor diyor,diğer illerden de olur dedik. Biz 3 yaş için bekliyoruz belkide 2014 e kalırsa 4 yaş olacak gelecek çocuğumuz.Uzmanlarmı işi bilmiyor çözemiyorum ama sabrım kalmadı artık,umutsuzluğa kapılıyorum,Allahım tez vakitte hayırlısıyla bizleri yavrularımıza kavuştur...

otuznisan, sonunda kavuşmuşsunuz :) çooook sevindim.. sen bu bebişi bekleyip dururken daha yokmuş bile, beklemelerin boşa değilmiş.. bundan sonrası çok daha güzel olacak. ömür boyu birlikte ve mutlu olun..

Selam arkadaslar arada fırsat buldukca girmeye calisiyorum eski sayfalariokuyamadim sadece
Otuznisanin mutlu haberini okuyabildim hayırlı ugurlu olsun insallah..
Ben kızıma kavusali uc ay oldu suanda 6 aylık tambir cadı; )) odadan çıkınca arkamdan agliyo geri
donunce hemen gulmeye basliyo surekli ilgi istiyo en sevdigi seyde opulmek mıncıklanmak :))) yani azıcık şımarığız:))
Ona kavusunca bütün cektigim sıkıntıları üzüldüğüm ağladıgim günleri unuttum..Rabbim sizlerede unutturucak ins...
Simdiden iyi seneler herkesin bebegiyle geciricegi mutlu bir yıl olsun...

bende anlayamadım cnm:44:ne yapıyorlar ne yapmaya çalışıyorlar :26:beklemekten başka seçenegimiz yok (

bende anlayamadım cnm:44:ne yapıyorlar ne yapmaya çalışıyorlar :26:beklemekten başka seçenegimiz yok (
Aynen öyle canım ne yaptıklarını, neye göre nasıl yaptıklarını anlamak mümkün değil. Bildiğim o ki yaptıkları ya da yapmadıklarıyla bizim en hassas duygularımızla oynuyorlar, incitiyorlar. 3 gündür sürekli gözlerim doluyor, durup durup ağlıyorum. Bir uzmanın söylediği diğer uzmanın söylediğiyle uyuşmuyor. Bir tanesi sıkıntı yapmayın Mart ayı başvurularını yerleştiriyoruz 8 ayda bebeğinize kavuşursunuz diyor, diğeriyle konuşuyorsun sizin sadece incelenme süreniz 1 yıl diyor. Bir başkasıyla konuşuyorsun siz sürecinizin çok gerisinde kalmışsınız diyor. Birinin söyledikleriyle ayaklarım yerden kesilirken diğerinin söyledikleriyle kalbim acıyor. O kadar çok çabalıyoruz ama bunun farkında değiller

lütfen üzülme genelleme yapmayayım ama o uzman dediklerimizin çoğu birsey bilmiyorlar

lütfen üzülme genelleme yapmayayım ama o uzman dediklerimizin çoğu birsey bilmiyorlar
Nasıl üzülmem arkadaşım burada aylardır birbirimizin ilden ile, uzmandan uzmana neler yaşadığımızı, duygularımızı paylaşıyoruz. Gözyaşlarım sadece kendim için değil inan ki, bir yanda ilgisiz kalan, altları değiştirilip mamaları yedirilip yatağına bırakılan çocuklar diğer yanda bizim gibi evlat bekleyenler. Onların yaptıkları ya da yapmadıkları en başta bir bebek olmak üzere bütün bir aileyi etkiliyor. Hepsi için demiyorum işini gerçekten severek, yaptığı işin bilinciyle, sorumluluğuyla hareket edenler var aralarında. Ama genel olarak bu sürecin düzelmesi gerekiyor.

uzmadan uzmana ilden ile kesinlikle uygulamalar farklı.şimdi mart ayındaki başvurular iiçin yerleştirilmeye başlandıysa ben de mart ayının başvurularındanım :)))ben şuna inandım artuk .bizim duygularımız yada yuvada bekleyen yavruların duyguları yaşadıkları onlar için hiçde önemli degil.ancak yaşayanlar anlar hisseder.

nasrettin hoca bir gün agaçtan düşmüş.demişlerki hekim getirelim hocam ... nasrettin hoca demişki hekim getirmeyin bana benim gibi agaçtan düşen birini getirin .ancak o anlar benim halimden demiş
ancak bizi bizler anlayabiliyoruz...

çok çok haklısın benimde içim sızlıyor hele yavrum olduktan sonra daha bir hassas oldum ben sadece uzmanların davranıslarına üzülmemeye çalıs demek istedim hepimiz aynı süreçleri yaşadık allah yardımcımız olsun

22 yıl mı? Gerçekten çok etkilendim şimdi okuyunca... Allah size de en kısa zamanda evladınıza kavuşmayı nasip etsinnn

Maşallah kuzumuza İyi olsun hep güzel bi hayatı olsun inşallah - maşallah ne çabuk alışmış anneciğine... Rabbim mutluluğunuzu daim etsin, güzel haberlerini bekliyoruz
Bu arada profiline baktım biraz önce ve şunu farkettim, bu mesajı 14.12.2013te yazmışsın üyelik tarihin de 14.12.2012 yani tam 1 yıllık kk üyeliğinde evladınla ilgili bişey paylaşmışsın ne mutlu...
Topiğimizde Lee26 rumuzlu arkadaşımız vardı arada yazıyor, o da iki kardeşi evlat edindi oğlu 6 yaşında kızı 2 yaşındaydı şimdi yaklaşık 1 yıl geçti aradan... Okumuşsunuzdur belki, imkan buldukça uzun uzun evlatlarından bahsediyor. Ben yine de yeni gelen arkadaşlara da bilgi olsun diye paylaşmak isterim:
Kızı hemen uyum sağlamıştı zaten 2 yaşında olduğundan pek birşeyden anlamıyordu aileye hemen alışmıştı. Oğlu ise herşeyin farkındaydı ve güven problemi yaşıyordu, onu bırakıp gidecekler sanıyordu ve o yüzden de aileye bağlanmaktan korkuyordu. Bu durumu ailecek sevgiyle aştılar şu an annesine çok düşkün bir erkek evladı :) Bu yıl anaokuluna gönderdiler ilkokula gitmek ona ağır gelir düşüncesiyle... (malum artık 66 aylıklar ilkokullu oldu ya) herşeyi sevgiyle aştılar tabii pedagogdan da destek aldılar. Yani kardeş evlat edinmek de çok güzel olsa gerek düşünsenize aynı anda birden fazla evladınız oluyor ve geniş bir aile oluyorsunuz. Bence bu da bir alternatif, düşünün derim

Bu topiği 2 yıldır takipteyim ve şunu öğrendim ki işini hakkıyla yapıp destek olan, pozitif yaklaşıp aileleri teskin eden uzman sayısı çok az maalesef... Aslında bu çok hassas bir konu ve bu süreçte ailelerle bir araya gelen kişilerin psikoloji konusunda çok hassas davranmaları, anlayışlı olmaları gerekiyor. Ama maalesef ki, bu bilinçle çalışan kişi sayısı çok çok az...
Siz gönlünüzü ferah tutun ve bence olumlu yaklaşan uzmanları dikkate alın zira onlar sizi anlamaya, moral vermeye çalışıyorlar. Belki zamanlama konusunda net cevap veremeyebilirler ama yaklaşımları bile size moral vermeye yeter eminim
Önemli olan bu uzun ve sancılı süreci en olumlu şekilde atlatmaya çalışmak...
Aramıza hoşgeldiniz Rabbim evladınızla mutluluğunuzu daim etsin. Arada topiğe gelip yaşadıklarınızı paylaşırsanız çok seviniriz hem arkadaşlara da moral olur Çünkü bu topikte mutlu haberler okumak, bebeklerin yaptıklarını okumak o kadar iyi geliyor ki....

Merhaba sevgili anneler ve anne adayları
İlk olarak Cuma'dan bugüne topikte neler olmuş onları okudum zaten yorumlarımdan göreceksiniz
İnşallah bu hafta da güzel haberler alırız
Yeni gelen arkadaşlarımız var, hepiniz aramıza hoşgeldiniz...
Hayırlı haberlerinizi bekliyorummmmmm
Sevgiler.....

nisraaa ben de seni merak ediyodum. bi suredir yzmıyodun. evrak oluşturma aşamasına gelmişsin. çok sevindim arkadaşım hadi hayırlı olsun. sevgiler

bizde hic kriter koymadık .iki kardeş te istedik.. .asla kardeşleri ayırmam..ama hala beklemekteyiz.öncelik sıramız neden olmuyo :26:

ufak sağlık problemlerini de kabul ettiyseniz yaş sınırı da kalkıyor diye biliyorum fillo arkadaşımızdan. siz de hiçbir kriter koymadıysanız neden bu kadar bekletiyolar ve neden yaş sınırı koyuyolar anlayamadım :44:

sağlık problemi olan çocukları evlat edinmek isteyen ailelere vermiyorlar diye biliyorum:44:

Denizgeldiiiiiiiiii hoşgeldinnnn nasılsınnnn????? Güzel meleğimiz Deniz nasıl?

Hanımlar Bakırköy'de hangi hastahaneye gitmemiz gerekiyor? Sabahtan mı, randevuyla mı gidiliyor? Bu konularda bilgi verebilir misiniz? Birde nelere dikkat etmeliyiz, kimlerden yardım alabiliriz? Bu konularda acil bilgi rica ediyorum.
Herkese çok teşekkür ederim

Amin canım Allah hepimizin yardımcısı olsun, desteğiniz için teşekkür ederim.

Canim bakirkoy ruh ve sinir hastaliklarina gidiyosun once psikiyatriden randevu aliyosun onlar seni amateme yonlendiriyo ve psikametriye sana tavsiyem psikametride bazi dr larin randevulari cok dolu ileri tarihe atiyolar bazilarinin daha erkene randevusu var oluyo ama her psikiyatri numarasinin paikametri doktoru farkli psikiyatride kime gittiysen onun uzmanindan istiyolar bence once gidebilirsen hastanede psikiyatri laboratuvarina gidip en erken randevusu olan dr u ogren onun psikiyatri servisinden randevu al daha cabuk olur ayrica biz gittigimizde dr esimle bana birlikte olaz demis baska dr dan randevu al demisti buda bize zaman kaybettirmisti halbuki kari koca ikiside ayni drdan alabiliyomus bilgin olsun israr et allah rast getirsin canim kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…