Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

teyzemiz olurmu utanma falan
sen bizim can dostumuzsun

canım benim sağolasın ne bileyim uzun zamandır giremedim ya olaylara fransız kalmışım:26: biraz önce görünce de heyecan yaptım dedim ne mutlu otuznisan'dan sonra bi bebek haberi daha diye...

Kizlar merhaba;
Biz yavrumuza kavusali 3 ay oldu be ilk gorusme icin evimize geleceklerini ogrendik.ilk gorusmesi evde gerceklesen oldumu merak ediyorum.3 ay sonraki ikinci gorusme kurumda olacakmis.Bilginiz varmi.Yoksa bilginize :)

zaman ne kadar çabuk geçiyor değil mi LVNY?.. ard arda kavuşmuştuk bebeklerimize.. bizim de üç ayımız dolmak üzere.. size kurumdan haber mi verdiler ziyarete geleceğiz diye?
bildiğim kadarıyla eve gelip kurduğunuz düzene bakıyorlar, çocuk odasına falan.. çocukla olan ilişkiniz inceleniyor. onun bakımı hakkında bilgi almak için sorular yöneltiyorlar. artık çocuklarımızın huyunu suyunu biliyoruz, sıkıntı olacağını sanmam.. biraz meraklı komşular gibi geldiklerini düşün :) hani sorarlar ya; çocuk kaçta uyuyor, ne yemeyi seviyor, kucakta mı uyutuyorsunuz.. sağlık dosyası ve aşı karnesine de bakıyorlar sanırım.. bu hesaba göre bize de önümüzdeki günlerde gelecekler..

canım benim sağolasın ne bileyim uzun zamandır giremedim ya olaylara fransız kalmışım:26: biraz önce görünce de heyecan yaptım dedim ne mutlu otuznisan'dan sonra bi bebek haberi daha diye...

ne tatlı teyzemizsen sen ya
inşallah yeni haberler yolda yakında beraber gene sevinicez

şu an belge hazırlama aşamasında olan arkadaşlar acaba uzmanlarına sağlık raporunu nereden alabileceklerini, özel hastaneyi tercih edip edemeyeceklerini sordular mı acaba?
ben resmi kurumlarda her zaman sağlık raporu devlet hastanesinden istenir mantığı gütmüştüm; ve burda yazılanlardan da bu bilgimi teyid etmiştim.. uzmandan belge listesini teslim alırken sormak aklıma bile gelmedi. eminim ya devlet hastanesi olacak.. 8 gün uğraştık en hızlandırılmış haliyle devlet hastanesinde.. sonra uzmanlarla sondan bir önceki görüşmeyi yaparken bir sorunun yanıtında eşim hastanede yaşadıklarımızdan örnek verince uzmanlardan biri "aa biz size özel hastaneden rapor alabileceğinizi söylemedik mi?" dedi. benim gözlerim falan karardı ama "şaka yapıyorsunuz" dedim.. doğruymuş. tam teşekküllü, sgk anlaşması olan özel hastaneden rapor alınabiliyormuş. daha sonra tanıştığım evlat edinen birkaç aileden 2 gün içinde (psikiyatrinin testi değerlendirmesi ertesi güne sarkmış) raporu alıp başvurularını tamamladıklarını öğrendim..
zaten yönetmelikte "Fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir engelinin, sürekli bakımı gerektiren, bulaşıcı veya süreğen bir hastalığının bulunmadığını, ayrıca alkol veya uyuşturucu madde bağımlısı olmadığını belirten sağlık kurulu raporu," deniyor. devlet hastanesi raporu denmiyor..
özellikle hastanelerde sıra beklemekten haftalar sonrasına gün almaktan muzdarip arkadaşlar için bu bilgiyi ekleyeyim dedim.. özellikle İstanbul'da Amatem olayının abartılması yaşanan tatsız gelişmelerden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. eğer zorunlu bir halse diğer iller neden uygulamıyor? (iyi ki de uygulamıyor) bu konuda kuruma ve bakanlığa mağduriyeti bildiren bir dilekçe ile başvurulması belki olumlu gelişmelerin önünü açar diye düşünüyorum..
bazı şehirlerde işler nasıl hızlı yürüyor? uzmanlar gerçekten yüreklerini koymuşlar bu işe.. yurtlarda çocuk bırakılmamaya çalışılıyor. yaklaşık 3 yıldır tanıdığım yurtta kalan ilkokul öğrencisi çocuğum bile koruyucu aileye gidiyor. sevgi evinde kalmak yerinde bir aileyle birlikte yaşayacak..
biz kızımızı almak için imza işlemlerini yaparken ilgili vali yardımcısından son imzayı almaya gittik.. kalemine durumu ve işlemler uzadığından imza için geç kaldığımızı, acelemiz olduğunu daha yeni söylemiştik ki, kalem memuru hemen elimizdeki evrakı alıp vali yardımcısının yanına gitti. ki yanında misafir varken hayatta rahatsız etmezler. meğer talimatı varmış, aileleri asla bekletmeyin diye.. vali yardımcısı bir yandan evrakı imzalayıp bir yandan bize kaç yaşında, hayırlı olsun falan diyor, "aa saat 4 olmuş hemen gidin yurt kapanmadan çocuğunuzu alın" dedi.. e en baştaki bu kadar önemseyince, alttakilere de sirayet ediyor bu tutum.. mesela bizim uzmanımız yurtla sosyal hizmetler şehrin iki ayrı ucunda diye telefon edip imzaları tamamladığımızı öğrenince gidin çocuğu alın yurttan, onunla birlikte gelin ben sizi beklerim demişti.. saat 6 buçuğa kadar eşi ve okuldan gelen çocuğuyla birlikte bizi beklediler.. bu özveridir, devlet memuru sıfatını hiç kullanmıyorum uzmanımız için..
bir başka açıdan bakacak olursam uzmanlar da nihayetinde insan.. yaşadıkları olumsuz örneklerden etkilenip bir daha karşılaşmamak için kendilerince önlemler alıyorlar. işte üslup ve sorular bazen saçmalaşabiliyor.. bizim uzmanımız da bana defalarca dedi ki, "eğer o gün beni aramasaydınız sizi aramayacaktım, böyle bir çocuğum var görmek ister misiniz demeyecektim".. aradığı ailelerden aldığı tepkileri anlattı, hak verdim uzmana, morali bozulur tabii.. e bayramda yurdu ziyarete gittiğimizde anlattılar, bayramdan önceki cuma birçok çocuğu yeni ailelerine kavuşturmuşlar, son bir aile gelmiş. 5 aylık bir erkek çocuğu için. ordaki görevli gözleri dolu dolu anlattı. bayram öncesi birini daha ev sahibi yapıyoruz diye sevinçle sormuş bebeği görmeye gelen aileye, tamam mı, işlemleri yapayım mı diye.. aile yok demiş.. neymiş, kendileri açık kumralmış da çocuk esmermiş.. 5 aylık bebeğin esmerliği ne olacaksa.. şimdi bunu yaşayan uzman yerine koyun kendinizi... bir daha bir aileye çocuk göstermeden önce ne başka başka kriterlere bakar kimbilir..

gene upuzun yazdım.. umarım şehirler arasındaki yeknesak olmayan uygulamalar sona erer; herkes evladına bir an önce kavuşur..
e bu kadar yazdıktan sonra kızçeyle ilgili bir iki şey de yazayım..
benim cimcime her gün daha şirinlikler katıyor kendine..anneanne ile geçirilen bir haftanın ardından ismimi söylemeyi öğrendi. yarım yamalak sadece baş ve son harf doğru söylüyor ama öyle bir vurgu yapıyor ki, gülmekten bayılıyoruz.. büyüyor, büyüdüğünü görmek çok güzel. mutlu olunca gözlerini kısıp kafasını hafif arkaya atıyor, hiç ummadığım anda gelip bacağıma sarılıveriyor ya da yanağımı çevirip öpüyor; babasına del del diyip boya kalemlerini tutuşturuyor eline, birlikte resim yapmak istiyor; zaten artık herşey hep birlikte yapılıyor..hepinizin yerine öpüyorum bol bol :)))
güzel haberleri bir an önce almanız umuduyla..

Benim uzman da benzer şeyler anlatmıştı. Burnu bana benzesin yok çenesi babasına benzesin diyenler bile varmış.

Canım ben hastahane işlemlerine yeni başlıyorum uzmanımıza özellikle sordum sadece bu hastahaneden mi rapor alabiliyoruz diye o da evet yalnızca bu hastahaneden deyip hastahane adına kurum tarafından yazılmış dilekçeyi bana teslim etti. Verdikleri dilekçenin de üzerinde büyük harflerle hastahanenin adı yazıyor. O yüzden mecburen oradan randevu aldık bizde(
Yalnız eşim bu düzensizlikten, kimsenin tam olarak birşey dememesinden ve diyenlerinde hepsinin sözlerinin birbiriyle çelişmesinden dolayı çok sinirli. Umarım hastahane işlemlerimiz sorunsuz biter:18:

Çocukları marketten mevye seçer gibi seçebileceklerini düşünenlere de söyleyecek tek lafım olmaz

Benim uzman da benzer şeyler anlatmıştı. Burnu bana benzesin yok çenesi babasına benzesin diyenler bile varmış.

normalde kişilerin 3 çocuk görme hakkı var, görüp kabul etmezse kabul etmeme sebebini belirten bir dilekçe yazıyor. fakat uzman gerekçesine göre değerlendirip 2. çocuğu göstermeyip dosyasını iptal edebilir. uzmanların bu tip gerekçeleri kabul edip başka çocuk önermelerine de şaşırdım doğrusu. açıkçası ben uzman olsam bize benzemiyor gerekçesiyle geri çevirseler dosyasını iptal ederim.

ayrıca sağlık raporu olayında çok uğraşmak gerçekten kötü ama bi yanda da işin garantiye alınması çocukların güvenliği açısından önemli diye düşünüyorum. sonuçta uyuşturucu bağımlısı biri kötü amaçlarla evlat edinmek istese başka türlü nasıl ortaya çıkarılacak

Son düzenleme:
Kizlar merhaba;
Biz yavrumuza kavusali 3 ay oldu be ilk gorusme icin evimize geleceklerini ogrendik.ilk gorusmesi evde gerceklesen oldumu merak ediyorum.3 ay sonraki ikinci gorusme kurumda olacakmis.Bilginiz varmi.Yoksa bilginize :)

Biz ilk görüşmede kuruma gittik. Hatta ikincisi de yaklaştı, yine randevu alın kuruma gelin demişlerdi. Ben de merak ediyorum eve gelecekler mi diye, bu gitmemde onu soracağım. Bizimkinin peşinde koşturmaktan eve pek bakamıyorum :) çalışırken daha iyi bir ve hanımıydım diyorum hatta, evdeyim ama iş hiç bitmiyor artık...

Hiç anlamıyorum ve anlayamayacağım böyle insanları, kucağına beş aylık bir bebek veriyorlar, ve saç renginden bahsedebiliyorsun! Ona vermemek lazım bebek falan, vermemek lazım. O kadar sinirlendim ki, ağlıyorum hırsımdan. Ben bebeğimi gördüğümde inaamamamıştım, benim mi bu artık diye. Benim yavrum mu diye. Her gün kaç kere öpüp koklayıp Allah'a şükrettiğimi bilmiyorum. Nolcak bana benzemese nolcak??? Vermemek lazım böylelerine bebek falan. Henüz sıramızı beklerken eşimle birşey konuşmuştuk. Oldu da bize zenci bir bebek gösterdiler, olur ya, naparız, diye. Hemen kabul ederiz demiştik. Kaşı, gözü, ağzı, burnu ne kadar önemli olabilir? Sanki kendin doğursan benzetebilecek misin? Kızıma hamileyken çok dua etmiştim bana benzesin diye, gitti babaannesine benzedi, tıpkısının aynısı derler ya :) kısmet, bu iş de kısmet, Allah yazmış yazımızı, üzerine diyecek laf var mı? Allah herkesin gönlüne göre versin :))

Bu arada yazdalım tutarsızlığı fark ettiniz mi :) çok sinirle yazarken oğlum uyandı yarısında, öpüp koklayıp bi sakinledim ki sormayın :))) darısı bekleyenlerin başına...

Biz 1. ve 2. görüşmeye kuruma gittik. 2. göeüşmeden 1 ay sonra arayıp ev ziyaretine geleceklerini söylediler. Anladığım kadarıyla aslında bütün görüşmeleein evde olması gerekiyormuş ama personel yetersizliğinden gelemiyorlar. Bize gelen bayan 18 aylık doğum izninden yeni dönmüştü. O yüzden eksik kalan ev ziyaretlerini tamamlamaya göndermişler. Bana sabah 8:30 da geldi. Oğlum yere uzanmış sabah kahvaltısını yapıyordu. Allahtan küçük bebeği olan ve çocuklu evin ne halde olabileceğini bilen biriydi. Görüşme çok güzel geçti. Oğlumla oynadı sorular sordu gitti. Bu 3. görüşme sayılacak, bir daha 3 ay sonra yani Şubat'ta gelirsiniz dedi.

işte charlize theron un evlat edindiği bebek

Bizim uzmanımız da 3 çocuk görme hakkınız var ama daha büyük çocukta uyuşmadık diyebilirsiniz, ama bebekte kaşını gözünü beğenmedim'den daha fazlasını söyleyemeyeceğiniz için pek 3 hakkınızı da kullanmanızı tercih etmiyoruz demişti. Gözüymüş karşıymış dediğinizde hakkınızda pek iyi düşünmeyip dosyanızı iptal edebiliriz bile dedi. Biz de var mı öyle insanlar demiştik, demek ki varmış

Son düzenleme:
Bencede pazardan eşya veya meyve alıyormuşçasına yok kaşı yok gözü böyle dememek gerek zaten uzman bize en uygun bebeği gösterir gerisi nasip kısmet eee birazda alın yazısı sana yazılmışsa otür şeylerin önemi yok bencede çok saçma o şekilde yaklaşılmamalı sonuçta niyetımız evladımızın olması burnu şöyle kaşı böyle yok doğulu yok Fransız tövbebe yok başka şeyler onu unutmayın bız yetiştirecez bağrımıza basacaz alahım hepimizi 2014 kucaklarımıza bebek versıınn nerde amınlerrr yazında göreyiimm

Yarın akşam grşmek üzere iyi geceler yarın iş var uyumam gerekkkk

amin amin :)amin aaaamiiiiiinnnnnnnn

Bence her bebek güzeldir,sevgiyle bakımla daha bir güzelleşir.Benim de görüşüm ilk gördüğünüz bebeğin evladınız olmasından yana.Doğurduğunda yüzünü sen planlayabiliyormusun hayır.Aynı şekilde Rabbim kimi yazdıysa sizin ilk gördüğünüz bebek kimse odur evladınız.Biz şehir dışına port bebemizle kesin olarak yavrumuzu almaya gittik,ne olursa olsun o bizim yavrumuzdu.
Yanlız şehir dışından bebek sahibi olacaklara tavsiyem,geldiği ili hiç kimseye söylemesinler.Ben söylemedim,kimseyi de o kadar detayı ilgilendirmez.Bize ilk haber geldiğinde gidememiştik,ama ben neresi olduğunu işyerinde söylemiştim,o kadar incitici yorumlar duydumki.Oğlumuzu aldıktan sonra kimselerle paylaşmadım.Aynı il bile olsa kimseyi ilgilendirmez.İnanın herkesin her ille ilgili bir önyargısı var.Biz nereliysek oğlumda oralı.Türkiye göç alan bir ülke.her ilde her yerli var.Bizler soya,kana önem verseydik bu yolda zaten olmaz,bu güzelliği tadamazdık.Önemli olan manevi bağ ve güzel bir gönüldür.Rabbim hepinize güzel gönüllü evlatlar versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…