Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

sağlık problemi olan çocukları evlat edinmek isteyen ailelere vermiyorlar diye biliyorum:44:

Aģır problemi olanları vermiyorlar galiba. Benim oğlumun ameliyat olması gerekiyordu ve ayına göre çok küçüktü.13 aylıktı ama 3-6 ay kıyafetleri bile büyük geliyordu. Başta bana 4 yaşında verebiliriz demişlerdi ama hasta bebek kabul ettiğim için 13 aylık verdiler. Bir de asıl önemlisi çocuğuma baßta yanlış teşhis koymuşlar. Burada yazmak istemediğim kötü bir teşhis. O yüzden kimseye teklif edemiyorlarmış. Bana da çok çekinerek söylemişlerdi. Amabenim o hastalık hakkında biraz bilgim vardı hemen atladım ben kabul ederim diye. İyikide kabul etmişim teşhis yanlıış.

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Kizlar canim cok sikkin uzmanimiz yine degisti bu ucuncu oldu hala kendisine ulasamadik onceki bize gitmeden raporunu yazacagini soylemisti arayip siranizi ogrenirsiniz demisti ama bugun aradigimizda gorustugumuz kisi daha raporunuz yazilmamis yeni uzmaniniz yazicak dedi olacak seymi bizi tanimaz etmez ne yazicak digeri neden yazmadan gidiyoki hastaneden saglik raporu ellerine ulastimi bunu bile ogrenemedik iki haftadir bir cevap alamiyoruz sonra arayin deyip duruyolar mart bittimi diyoruz cevap yok size nasil soyluyolar anlamiyorum ben hep ters kisilere catiyorum babiesrus canim sen mart bitiyo demistin bitmismiydi yoksa bitiyomu dediler sana artik uykularim sasti dogru durust uyuyamiyorum cok stresliyim bisey cikicak olmayacak diye korkuyorum siramizi bir ogrenebilseydik rahatlayacaktimesyalarini mobilyasini besigini aldik odasi ocakta gelcek besigini kuramadim daha esyalarini yikiyimda canta hazirliyim diyorum ararsalar hazir olsun acelemi ediyorum bilmiyorum onceki uzmanimiz evdeki guvenlik tedbirlerini hazirlayin nisana gecmek uzereyiz demisti tum umudum buna dayali

bugün biz bittik o dktor senın bu dktr benim derken 2 dktr hariç diğerleri ılımlıydı ve sıkı durun psikolok 600 soru sordu ve cvpadık ne soruydu cvbla cevapla bitmek bilmedi derken btrdık verem savaş hpt ve adliye derken kurulun toplanması cuma günü ve onay çıkınca bitecek herhalde başka bir şey istemez sanırım

Allah razı olsun çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geçen ay aradığımda bana da Mart ayına kız bebek yerleştirmeye başladık demişlerdi.

Canım yarın mutlaka tekrar ara, inşallah bu defa konuşursun ve en kısa zamanda güzel haberlerini verirsin. Allah aldıklarını güzel günlerde kullandırmayı nasip etsin inşallah.
İyi ki sizler varsınız burası var. Günlerdir ağlamaktan kurbagaya döndüm bende. Ne yapalım bizimde kısmetimiz böyleymiş. İnşallah her damla gözyaşımız kocaman gülümseme olacak çocuklarımızın yüzünde.

Hayırlısı olsun canım, yarında kısmetse benim maratonum başlıyor inşallah çok çabuk biter.

Canım mart bitiyor demediler mart ayı yerleştiriliyor dedi uzmanım, biraz uslubunca hani onlara ayak uydurmaya çalışarak tatlı dille sordum ancak öyle cevap alabildim. Sen de uzmanına sorup bilgi edinebilirsin. Kendini sıkma, bence eşinle bugünlerin keyfini çıkartın, sinemaya gidin, başbaşa geçirdiğiniz zamanların tadını çıkarın çünkü bebiş geldikten sonra ay sinemaya gideyim ay başbaşa kalıp takılalım gibi bir şey olmayacak. Hem böyle yapınca zamanın nasıl geçtiğini de anlamayacaksın :)

bence acele etmiyorsun, gayette iyi bir hızla islerini hallediyorsun maşallah. Kıyafetlerini hazırlayıp kenara koyman çok iyi sonra zamanın olmayacak çünkü.. Belki yeni yıla kızınızla girersiniz, kim bilir belli mi olur

Uzmandan uzmana uslup çok değişiyor. Bize de ilk gittiğimizde işlemler çok uzun sürüyor dediler, aylarla değil yıllarla ölçülüyormuş gibi.. Ama bakıyorum benden 2 ay önce başvuranların bebekleri verilmeye başlandı ve ben başvuralı henüz 8 ay oldu. Teşvik edeceklerine köstek olmaya çalıştıkları doğrudur ama belki o da kararsız ve o sorumluluğu kaldıramayacak olanlar aradan elensin diye yapılıyordur diyeceğim ama hiiiç inanmıyorum, malesef.. Bildiğin üslup ve yaklaşım olarak eğitim almaları gerekiyor bence. Bu herhangi bir devlet memurluğu değil çünkü, olmamalı da.

bacım çok haklısın ama takılma bu rapor olayına onay olayına bak öğünde anlatmıştım nasıl onaylandığını :)
çantanı hazırla az kaldı zaten sıranı öğrendiğinden sonra pat diye veriyorlar az kaldı sabır
bol bol uyu bebiş gelince uykusuz her gece senin olucak
maşallah buda bitti az kaldı inşallah

uslup konusun da çok haklısın
insan ilişkileri konusun da ders almaları lazım
sıra konusunda da abartılı söylüyorlar rıza bebekte 8-9 ayda sıra geliyor
anlamıyorum bende insan kendini psikolojisini hep uzun döneme göre ayarlıyor
onlar iş olarak görüyor evet iş ama bu normal bir devlet memurluğu değil ki bu konuda çok eksiklik var

geniş aile olmak için bizde iki kardeş kabul ettik .birden 4 kişi olmak süper olur

genelde istanbullular şikayetçi galiba :44: valla ankaradakiler çok iyiler maşallah bizim uzmanımız çok tatlı. ilk başvurduğumuzda da konuştuğumuz uzman genel olarak 8-9 ay içinde yerleştiriyoruz demişti. istanbulda sağlık raporu olaylarını da çok zorluyolar anlayamadım doğrusu ilden ile bu kadar fark olur mu? Allah bu yola giren herkesi iyi niyetli, anlayışlı uzmanlarla karşılaştırsın.

Günaydın hanımlar dualarınıza ihtiyacım var, bugün hastahane işlemlerine başlayacağız kısmetse. Geçen hafta birsürü ilaç içtim, öksürük devam ediyor. Umarım testlerimi etkilemez:44:

Günaydın sevgili anneler ve anne adaylarııı
Öncelikle fillo ve tenar, bana yanlış bildiğim şeyin doğrusunu anlattığınız için teşekkür ederim
Dileğim inşallah yılbaşına kadar yeni bebek haberleri almaktan yana
Bekleme konusunda sıkıntı yaşayanlar, gerçekten şimdi eşinizle başbaşa olmanın tadını çıkarmaya çalışıp olumlu düşünün derim bu topikte hep aynı tarz sıkıntılar yaşayan arkadaşlarımız, bebişlerine kavuşunca bunun ne kadar yersiz olduğunu anlıyorlar önemli olan sahip olduklarımızın farkına varıp onlardan keyif alabilmek, maalesef insanoğlu işte hep daha fazlasını istiyor. Halbuki mutlu olmanın yolu sahip olduklarının farkına varıp elindekilerin kıymetini bilmek... Lütfen beni yanlış anlamayın, maksadım kimseye akıl vermek ya da burada hayatla ilgili sizlere ahkam kesmek kesinlikle değil... Buradaki herkes evladına bir an önce kavuşmanın hayalin kuruyor biliyorum, sadece bu süreci en az sancıyla geçirmeye çalışmanız gerek ki evladınız evine geldiğinde daha güçlü durabilesiniz. O gelene kadar da hayatın tadını çıkarıp mutlu olmaya çalışabilirsiniz
Uzmanların davranış şekilleri hakkında dün yeterince yazmıştım yine aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum.
Hazancım, inşallah gönlündeki iki kardeş gelir yavrularınızla kocaman bir aile olursunuz:118:
Hepinize güzel bir gün dilerim güzel annelerrrrrrr
Sevgiler...

Günaydın hanımlar dualarınıza ihtiyacım var, bugün hastahane işlemlerine başlayacağız kısmetse. Geçen hafta birsürü ilaç içtim, öksürük devam ediyor. Umarım testlerimi etkilemez:44:
Canım inşallah herşey yolunda gider, Rabbim yardımcın olsun. Zaten ilaç kullandığını belirtirsin Gönlünü ferah tut

Kizlar merhaba;
Biz yavrumuza kavusali 3 ay oldu be ilk gorusme icin evimize geleceklerini ogrendik.ilk gorusmesi evde gerceklesen oldumu merak ediyorum.3 ay sonraki ikinci gorusme kurumda olacakmis.Bilginiz varmi.Yoksa bilginize :)

Kizlar merhaba;
Biz yavrumuza kavusali 3 ay oldu be ilk gorusme icin evimize geleceklerini ogrendik.ilk gorusmesi evde gerceklesen oldumu merak ediyorum.3 ay sonraki ikinci gorusme kurumda olacakmis.Bilginiz varmi.Yoksa bilginize :)

oyyyyyyyyyyyyyyyyy bir mutlu haber dahaaaaaaaaaaa
hayırlı uğurlu olsunnnn Allah hayırlı ömürler versin hayırlı bi evlat olsun inşallah

Bu arada ben uzun zamandır topikte olmadığımdan yeni öğrenmiş gibi sevindim ama zaman zaten listeye eklemiş seni, kendimden utandım valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…