Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

yurttakiler bu gibi durumlarla çok sık karşılaştıklarını söylemişlerdi. yani geliyorlar, beğenmiyorlar !!! ben de uzman olsam hayatta bir daha çocuk falan göstermem bu gibilere demiştim. büyük çocuklar için de aynısını düşünüyorum. çocukla uyuşmamak diye bir şeyi kabul etmiyorum. eğer niyetiniz varsa her insanla uyuşabilirsiniz, büyük küçük fark etmez.. kaldı ki, evlat edinmek üzere başvurmuş aileler çoğunlukla yıllardır çocuk özlemi çeken, çocuk sahibi olmak için çeşitli yollar deneyip başaramamış insanlar.. gösterilen çocuk, bahşedilen bir mutluluktur bana kalırsa.. eğer siz o mutluluğa sırt çeviriyorsanız, başka mecralarda aramanız gerekiyor mutluluğu, araya bir minik yüreği sokarak değil.
ben kızımı daha görmeden tamam, bu çocuk benim dedim.. ısrarla görün öyle bildirin kararınızı dediler. görüştük, yarım saat kadar sonra kızçeyi eşimle oynamaya bırakıp yurttakilerin yanına gittim, ne yapacaksanız yapın biz tamamız dedim.. zaten bizi bahçede sarmaş dolaş oynar görünce aramışlar uzmanımızı, evrak işlemlerini başlatalım, bunlar ciddi demişler..
çocuğu alıp 5-6 ay sonra yok ben yapamıyorum diyip geri veren de var.. allahtan son derece sevecen bir aile bulmuşlar daha sonra o çocuğa, anne-baba ve tüm sülale gözünün içine bakıyor şimdi.. evlat edindikten sonra kendisi doğurup o çocuğu bir kenara atan da var.. babaanne büyütmüş, bebekleri olunca babaanneye bırakmışlar çocuğu, düşünebiliyor musunuz? benim gözümde doğurduğu bebeği çöp konteynırına bırakanlardan bir farkı yok, hatta daha büyük kötülük yapmışlar..
uzmanlar ince eleyip sık dokumakta haklı.. ama şüpheli bir durum sözkonusu değilse haftalarca hastanelerde süründürmeyi anlamıyorum ben, anlamayacağım da.. hep zamansızlıktan kaynaklı işler diye düşünüyorum. uzmanlar yeterli sayıda olsa her dosyaya yeterli zaman ayırabilip doğru dürüst inceleme yapsalar bunlar olmaz.. yine de öngörülemeyen şeyler gerçekleşebiliyor ne yazık ki.. umanların çabası da belki de bu aksi durumların önüne geçmek..allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın diyorum bunları öğrendikçe..

Benim uzman da benzer şeyler anlatmıştı. Burnu bana benzesin yok çenesi babasına benzesin diyenler bile varmış.
sen en olumlu örneklerden birisin fillo.. senin hikayeni eşime okuyunca eşim "en istenmeyen çocuğu istiyorum ben de" demişti.. bizim de gönlümüze göre oldu..

yapacak birşey yok hastanenin adına kadar yazdılarsa.. şehirler arası işleyiş farkı yine..

bana da soruyorlar nereli falan diye.. ben nereliysem o da öyle diyorum.. dünyalı diyorum :))) herşey bitti bir de etnik, yöresel ayrımcılık mı yapacakmışız..

hep aynı mantığı güttüm; doğursam benzeyecek mi ki, doğursam dört dörtlük sağlıklı mı olacak diye..benim kızım da baba ve babaanneye benziyor :)) inatla burnu bana benziyor falan diyorum ama :)) ama hal ve tavırları benden gelmeye başladı. büyüdükçe nasıl taklitçiniz olduğunu göreceksiniz.. farkına varmadan yaptığım hareketlerimi bir bir kızımda gördükçe şaşırıyorum.. çekip çıkartıyor resmen. elime çeneme dayayışımı, bacak bacak üstüne atışımı, kitap okuyuşumu.. bir de kitap okurken bana dönüp dur diyor, ben ona nasıl diyorsam :)))

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

hayranım sizin kızınızla aranızdaki ilişkinize Allah hiç ayırmasın hiç bozmasın inşallah.

bu ara çokgeriden takip edebiliyorum..yalnız son sayfalardan gözüme çarptı.otuznisan yavrusuna kavuşmuş...yanlış göremdiysem.çnkü çok hızlı geçiyorum...bu arada herkese çok selam...
otuz nisan.....gözümüzaydın....gözünaydın olsun...anneciğinin de....şükür...sonunda ...şükür...güle güle hayırlı geleceklerde sağlıkla büyüt yavrunu...darısı diğer bekleyen annelerimize olsun inşallah.en yakın zamanda.

koruyucu evlat edinme konusunda...............
aslında ben yeniden evlat edinmek istiyorum.fakat babamız ikna olmuyor.ben kpruyucu aileliğe de sıcak bakıyorum.niye?tekrar evlat edinme konusunda babanın çekincelerinden biri maddiyat...gelecek endişesi...koruyucu ailede bildiğim kadarıyla çocuğun ihtiyaçları için belli bir miktarda yardımda bulunuluyor.tamam.geri alınma,biyolojik aileyle görüştürülmesi gibi sıkıntılı durumlar var.ben daaha farklı düşünüyorum...benim isteğim denizin ablalığı tatması.minik bir bebeğe anne olmak..kardeş kardeş büyüsünler ne olur...ara sıra misafirliğe gitmiş olur.ya da oluruz.biyolojik aileyle buluşmadan bahsediyorum son cümlelerimle...
hem evlat edinilecekse anlaşmalı bir aileyle karşılıklı bizi buluştursalar.evlat edinmek isteyen aileyle...eğer çalışan ebeveynler olacaklarsa zaten bakıcıya baktıracaklar.onların baktıracakları bakıcısı olarak biz koruyucu aile olsak olmaz mı.....çok mu ütopik??

kendimce türetebildiğim son çare.........çok mu polyannacı??

Aslında dediğin gayet mantıklı polyannacılıkla uzaktan alakası yok.Mesela benim tüp bebek tedavileriyle bebeğim olmazsa ki 1 . denemem negatf sonuclandı .olmazsa kurumdan bebeğimiz olsun istiyoruz eşimle ve ben çalışan bir bayanım düşünüorumda ailemden birisinden sonra bakıcıdansa size daha cok güvenirim kendi fikrimce çünkü en iyi siz anlarsınız onu bizi.aynı şehirde yaşamıoruz büyük ihtimalle ama bana fikriniz cok mantıklı geldi... sevgiler

Hoşgeldin Denizgeldi
Yazdıklarını okudum aslında ne kadar mantıklı şeyler düşünmüşsün ama işte prosedür nedir sorgulamak gerekiyor. Sonuçta hem evlat edinen aile ile irtibatta olup aile dostluğu da kurulmuş olur ki bu topik sayesinde bile birçok aile bir araya gelip yeni dostluklar kurdu diye düşünüyorum. Benim bile bildiğim 5-6 aile var belki bilmediğim kaç kişi vardır:44: Bunu shçekteki yetkililere sormak lazım

bugün defalarca elim telefona gitti
ama arıyamadım
sanki gene bişey olucak gene yok dosyanızın onayı kaldırıldı dicekler
korkuyorum sıramıda merak ediyorum hiç ilerledimi acaba

sevgili zaman senin onay kagıdın gelmedimi cAnım

yok bacım benim evime kağıt gelmedi
telefonda onaylandı dediler sonra sıramı söylediler 2 ay sonra onay kalktı dediler sonra kuruma gittim onaylandı dediler

bende anlamadım yani 1 yıl olucak aramaya korkuyorum ama çokda merak ediyorum

kızlar kanal d haberde şimdi giresunda 1 günlük kız bebek terk edilmiş
evde dünyaya gelmiş 3 kilo hemde göbek bağıda saç tokasıyla bağlanmış hiçbir sağlık sorunuda yokmuş
acaba benim kızım mı ?

Evet bende gördüm o haberi içim gitti yüreğim sızladı bu nasıl annelık madem öyle devlet bu kurumları boşuna yapmış ver yada başkası gtrup versin bu nasıl vijdan ne kadar zor durumdada olsa anneyı haklı grmyrum

Ne guzel demişsin Heidi..

Ben de boyle dusunuyorum. İnsallah bir gün kısmet olur.

Evet canim gercekten zaman cok cabuk geciyor.İnsallah bu bir yilda cabucak gecerde yavrularimiz bizim soyadimizi verdigimiz isimleri alirlar.Resmi dairelerde kimlikteki adiyla cagrilmasini sevmiyorum hic
Biz normalde aradik ve gitmek icin randevulasmistik ama sonra kendileri aradi ve biz .Bu arada bugun geldiler evimize.Tek kisi geldi.Bizim uzmanimiz degildi gelen
Cok guzel rahat bir sohbet ortamiydi.kim bakiyor,aileniz nasil karsiladi,uyku duzeni yeme duzeni gibi sorular sordu.Odasina bakti, sagligini sordu
Cok tatli bir bayandi ayrica.artik darisi 3 ay sonraki ikinci gorusmeye olsun.Bu sefer biz gidecegiz.

Ya kızlar sizin psikometri testiniz için randevuyu ne kadar zaman sonraya verdiler? Bize 2,5 ay sonraya gün verdiler yani heyetti vs ben Mart ayı bitmeden önce raporumu kuruma gönderebileceğim. Hiç gülünmeyen şaka gibi yemin ederim.

canım kesinlikle gitmelisin .ben olsam giderdim ...kovacak degiller ya seni..hem bahaneyle sıranıda ögrenmiş olursun cnm

inanamıyorum yaa başka hastaneleri araştırdın mı yasamezgim hepsi mi böyle? aşağıda istanbulda evlat edinme için rapor düzenleyen bikaç hastane buldum. bunlara da bi telefon edip sorsan? bi de psikometri testini şart koşuyolar mı? mesela ankarada bazı hastaneler psikometri testi yapmadan da heyet raporu veriyorlar. psikometri testini uzmanınız özel olarak mı istedi? eğer sadece heyet raporu yetecekse test yapmadan rapor veren bi hastane araştırsanız. inan çok üzüldüm Allah kolaylık versin.

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman E.A.H. » Sağlık Kurulu

stanbul Salk Mdrl

FATH SULTAN MEHMET ETM VE ARATIRMA HASTANES , Ataehir Hastane - Tp Merkezleri, Ataehir internet bilgi sayfas, esnaf, maaza, iyeri, dkkan, showroom, ataehirli, ataehirden, ataehirin, ATASEHiRLiYiZ, ataehir, ataehirli, ataehirde, ataehirin, ataehire, a

Sağlık raporu vermeye yetkili hastaneler güncellendi - Memurlar.Net bak burda da il il sağlık raporu vermeye yetkili hastanelerin listesi var.

otuznisan gözün aydın olsun senin adına çooooooook sevindim.allah sağlıkla mutlulukla büyütmek nasip etsin.oğlun evine neşe getirmiştir topiğe her girişimde senden bir haber varmı diye bakıyordum.şükür rabbime :) darısı bekleyen diğer annelerimize olur inşallah ....umudunuzu yitirmeyin sevgili anne adaylarımız...kuzularınız bir yerde sizlerle kavuşmayı bekliyor...
bizler şükür çok iyiyiz..oğlum okumayı ve yazmayı söktü sayılır.sınıfın iyilerinden çok mutlu yavrum..bakalım yarı yıl tatilinde sünnet ettirmeyi düşünüyoruz.şimdi harıl harıl iyi bir dr.arayışındayız. bu arada yüzmeyede devam ediyor hafta sonları havuza koşturuyoruz ana -oğul :) amacımız kulübe girmesi...şimdilik iyi gidiyor.. kızım tam bir tatlı cadı oldu...ooooo çok fena çok bilmiş :) tam babacı:)
lily yi gördüm ...hoş geldin canım iyisindir umarım? yanılmıyorsam sınavlara hazırlanıyordun değil mi? umarım hayatında her şey istediğin gibi gidiyordur...
yazılanların hepsini tam okuyamadım.yeni gelen arkadaşlar aramıza hoş geldiniz...inşallah sizlerde burada mutlu haberlerinizi bizlerle paylaşacaksınız...umudunuzu sakın yitirmeyin derim...sevgiyle kalın..

evet öyle benimde senin gibi bayağı bi mesafe olmuştu bu uzun zamanda ametemle ve hastahanenin sosyal hizmetler uzmanıda raporu geç yazabiliyo böylelikle 2 ay doluyoo malesef

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…