normalde kişilerin 3 çocuk görme hakkı var, görüp kabul etmezse kabul etmeme sebebini belirten bir dilekçe yazıyor. fakat uzman gerekçesine göre değerlendirip 2. çocuğu göstermeyip dosyasını iptal edebilir. uzmanların bu tip gerekçeleri kabul edip başka çocuk önermelerine de şaşırdım doğrusu. açıkçası ben uzman olsam bize benzemiyor gerekçesiyle geri çevirseler dosyasını iptal ederim.
ayrıca sağlık raporu olayında çok uğraşmak gerçekten kötü ama bi yanda da işin garantiye alınması çocukların güvenliği açısından önemli diye düşünüyorum. sonuçta uyuşturucu bağımlısı biri kötü amaçlarla evlat edinmek istese başka türlü nasıl ortaya çıkarılacak
yurttakiler bu gibi durumlarla çok sık karşılaştıklarını söylemişlerdi. yani geliyorlar, beğenmiyorlar !!! ben de uzman olsam hayatta bir daha çocuk falan göstermem bu gibilere demiştim. büyük çocuklar için de aynısını düşünüyorum. çocukla uyuşmamak diye bir şeyi kabul etmiyorum. eğer niyetiniz varsa her insanla uyuşabilirsiniz, büyük küçük fark etmez.. kaldı ki, evlat edinmek üzere başvurmuş aileler çoğunlukla yıllardır çocuk özlemi çeken, çocuk sahibi olmak için çeşitli yollar deneyip başaramamış insanlar.. gösterilen çocuk, bahşedilen bir mutluluktur bana kalırsa.. eğer siz o mutluluğa sırt çeviriyorsanız, başka mecralarda aramanız gerekiyor mutluluğu, araya bir minik yüreği sokarak değil.
ben kızımı daha görmeden tamam, bu çocuk benim dedim.. ısrarla görün öyle bildirin kararınızı dediler. görüştük, yarım saat kadar sonra kızçeyi eşimle oynamaya bırakıp yurttakilerin yanına gittim, ne yapacaksanız yapın biz tamamız dedim.. zaten bizi bahçede sarmaş dolaş oynar görünce aramışlar uzmanımızı, evrak işlemlerini başlatalım, bunlar ciddi demişler..
çocuğu alıp 5-6 ay sonra yok ben yapamıyorum diyip geri veren de var.. allahtan son derece sevecen bir aile bulmuşlar daha sonra o çocuğa, anne-baba ve tüm sülale gözünün içine bakıyor şimdi.. evlat edindikten sonra kendisi doğurup o çocuğu bir kenara atan da var.. babaanne büyütmüş, bebekleri olunca babaanneye bırakmışlar çocuğu, düşünebiliyor musunuz? benim gözümde doğurduğu bebeği çöp konteynırına bırakanlardan bir farkı yok, hatta daha büyük kötülük yapmışlar..
uzmanlar ince eleyip sık dokumakta haklı.. ama şüpheli bir durum sözkonusu değilse haftalarca hastanelerde süründürmeyi anlamıyorum ben, anlamayacağım da.. hep zamansızlıktan kaynaklı işler diye düşünüyorum. uzmanlar yeterli sayıda olsa her dosyaya yeterli zaman ayırabilip doğru dürüst inceleme yapsalar bunlar olmaz.. yine de öngörülemeyen şeyler gerçekleşebiliyor ne yazık ki.. umanların çabası da belki de bu aksi durumların önüne geçmek..allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın diyorum bunları öğrendikçe..
sen en olumlu örneklerden birisin fillo.. senin hikayeni eşime okuyunca eşim "en istenmeyen çocuğu istiyorum ben de" demişti.. bizim de gönlümüze göre oldu..Benim uzman da benzer şeyler anlatmıştı. Burnu bana benzesin yok çenesi babasına benzesin diyenler bile varmış.
Canım ben hastahane işlemlerine yeni başlıyorum uzmanımıza özellikle sordum sadece bu hastahaneden mi rapor alabiliyoruz diye o da evet yalnızca bu hastahaneden deyip hastahane adına kurum tarafından yazılmış dilekçeyi bana teslim etti. Verdikleri dilekçenin de üzerinde büyük harflerle hastahanenin adı yazıyor. O yüzden mecburen oradan randevu aldık bizde(
Yalnız eşim bu düzensizlikten, kimsenin tam olarak birşey dememesinden ve diyenlerinde hepsinin sözlerinin birbiriyle çelişmesinden dolayı çok sinirli. Umarım hastahane işlemlerimiz sorunsuz biter:18:
Çocukları marketten mevye seçer gibi seçebileceklerini düşünenlere de söyleyecek tek lafım olmaz
yapacak birşey yok hastanenin adına kadar yazdılarsa.. şehirler arası işleyiş farkı yine..
Bence her bebek güzeldir,sevgiyle bakımla daha bir güzelleşir.Benim de görüşüm ilk gördüğünüz bebeğin evladınız olmasından yana.Doğurduğunda yüzünü sen planlayabiliyormusun hayır.Aynı şekilde Rabbim kimi yazdıysa sizin ilk gördüğünüz bebek kimse odur evladınız.Biz şehir dışına port bebemizle kesin olarak yavrumuzu almaya gittik,ne olursa olsun o bizim yavrumuzdu.
Yanlız şehir dışından bebek sahibi olacaklara tavsiyem,geldiği ili hiç kimseye söylemesinler.Ben söylemedim,kimseyi de o kadar detayı ilgilendirmez.Bize ilk haber geldiğinde gidememiştik,ama ben neresi olduğunu işyerinde söylemiştim,o kadar incitici yorumlar duydumki.Oğlumuzu aldıktan sonra kimselerle paylaşmadım.Aynı il bile olsa kimseyi ilgilendirmez.İnanın herkesin her ille ilgili bir önyargısı var.Biz nereliysek oğlumda oralı.Türkiye göç alan bir ülke.her ilde her yerli var.Bizler soya,kana önem verseydik bu yolda zaten olmaz,bu güzelliği tadamazdık.Önemli olan manevi bağ ve güzel bir gönüldür.Rabbim hepinize güzel gönüllü evlatlar versin.
bana da soruyorlar nereli falan diye.. ben nereliysem o da öyle diyorum.. dünyalı diyorum :))) herşey bitti bir de etnik, yöresel ayrımcılık mı yapacakmışız..
Hiç anlamıyorum ve anlayamayacağım böyle insanları, kucağına beş aylık bir bebek veriyorlar, ve saç renginden bahsedebiliyorsun! Ona vermemek lazım bebek falan, vermemek lazım. O kadar sinirlendim ki, ağlıyorum hırsımdan. Ben bebeğimi gördüğümde inaamamamıştım, benim mi bu artık diye. Benim yavrum mu diye. Her gün kaç kere öpüp koklayıp Allah'a şükrettiğimi bilmiyorum. Nolcak bana benzemese nolcak??? Vermemek lazım böylelerine bebek falan. Henüz sıramızı beklerken eşimle birşey konuşmuştuk. Oldu da bize zenci bir bebek gösterdiler, olur ya, naparız, diye. Hemen kabul ederiz demiştik. Kaşı, gözü, ağzı, burnu ne kadar önemli olabilir? Sanki kendin doğursan benzetebilecek misin? Kızıma hamileyken çok dua etmiştim bana benzesin diye, gitti babaannesine benzedi, tıpkısının aynısı derler ya :) kısmet, bu iş de kısmet, Allah yazmış yazımızı, üzerine diyecek laf var mı? Allah herkesin gönlüne göre versin :))
Bu arada yazdalım tutarsızlığı fark ettiniz mi :) çok sinirle yazarken oğlum uyandı yarısında, öpüp koklayıp bi sakinledim ki sormayın :))) darısı bekleyenlerin başına...
hep aynı mantığı güttüm; doğursam benzeyecek mi ki, doğursam dört dörtlük sağlıklı mı olacak diye..benim kızım da baba ve babaanneye benziyor :)) inatla burnu bana benziyor falan diyorum ama :)) ama hal ve tavırları benden gelmeye başladı. büyüdükçe nasıl taklitçiniz olduğunu göreceksiniz.. farkına varmadan yaptığım hareketlerimi bir bir kızımda gördükçe şaşırıyorum.. çekip çıkartıyor resmen. elime çeneme dayayışımı, bacak bacak üstüne atışımı, kitap okuyuşumu.. bir de kitap okurken bana dönüp dur diyor, ben ona nasıl diyorsam :)))