Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Tenarr canım kurumun hastahaneye verilmesi için düzenlediği dilekçede hastahanenin adı ve yapılacak testler yazıyor. Maalesef psikometre testini içeren rapor diyor dilekçede.
Kurumu aradım 3 ay sonraya gün veriyorlar dedim tamam size verilen tarihte gider yaptırırsınız testinizi dediler. Kimsenin umurunda değil demek ki bir çocuğun hayatı ya da kurumda çocuk falan yok, herşey güllük gülistanlık ben boşuna endişe yapıyorum. :117::95::95: Neyse yazarken bile sinirim tepeme çıkıyor.

:17
Yasamezgin arkadasim psikametride her dr a gunde 4-5hasta adi yaziyolar bu yuzden randevu uzuyo halbukidaha fazlasinida yazabilirler sonucta herkesi beraber bi odaya alip testi yaptiriyolar sana tavsiyem hangi uzmana yazdilarsa adini git onunla konus durumu anlat daha erken bir tarihe altinci kisi olarak eklemesini rica et belki iyi bi gunune gelir ne kaybedersin

gerçekten çok şaşırdım yasamezgim. anlaşılacak gibi değil bu durum. hastaneyi neden onlar seçiyo sonuçta hepsi sağlık raporu veriyor. bunlar devletin hastanelerine mi güvenmiyo anlamadım doğrusu. Allah kolaylık versin ne kadar kızsan haklısın.

yani bu işte hiçbir standardın olmaması da anlaşılır gibi değil. bir uzman istediğiniz devlet hastanesine yaptırın diyor öbürü bizim belirlediğimiz olacak diyor.

Son düzenleme:
Selam sevgili anneler ve anne adaylarıııı
Gününüz güzel, musmutlu yeni haberler geçsin inşallah...

Ben tv izlemiyorum hep iç karartıcı şeyler var diye ama burada okudum bi bebiş varmış inşallah Zaman senin kızındır o bebek de bize buradan kızıma kavuştum diye haberlerini verirsin

Lee, canım ben şu an çalışıyorum 6 aydır çok şükür hayatımda herşey güzel gidiyor
Senin de çocuklarına çok sevindim maşallah oğluşun büyümüş de okuma yazma bile öğreniyor demek, ne güzel... Kızın zaten hep babacı değil miydi eee oğlanlar annelerine kızlar babalarına aşıktır sonuçta Arada gel ve güzel haberlerini vermeye devam et ben çok büyük bir keyifle okuyorum evlatlarının hikayelerini...

Umutirem merhaba;
Telaslanmana gerek yok.Bu surec boyle ne yazikki.bize o kadar uzak bir tarih vermediler ama farketmiyor benm kizim bende ve ben kizimi aldiktan sonra memlekete gittim Bir ay kaldim sonra evime dondum kizimi alali 3 ay oldu ama ben daha bu hafta sonuclari aldim
Hala teslim etmedik.3 ay sonra ikinci gorusmede vericez sonuclari.Kurumdakiler biliyorlar zaten surecin uzun oldugunu .Hani belgeleri tamamlayamadim bu yuzden kizima gec kavusacagim diye dusumme lutfen.Siran geldiyse kavusacaksin yavruna ve benim gibi evraklarini gec vereceksin
Onemli olan saglik raporu.Gerci bizden oda istenmedi.prosedur degismisti.Devlet hastanesinden alinan bulasici hastalik olup olmadigina dair verlen belgeler ve Verem savastan alinan yazi.Bizde bunlar hazir olmadan bebegimizi gostermemislerdi.1 gunde hazirlasaydik hemen gostereceklerdi ama 4 gun surdu araya hafya sonu girdi.Belgeler hazir.dedik o zaman gosterdiler kizimizi.psikoloji testi ve amatemden alinanlan belgeleri hazir olunca getirirsiniz dediler.Kisacasi sen icini ferah tut:) Biz hala beremedik...

Bu yazimi yasamezgim icin yazmistim Kusura bakma umutirem yanlis anlasilma oldu :)Sen yazmissin gibi algildim.

evet öyle benimde senin gibi bayağı bi mesafe olmuştu bu uzun zamanda ametemle ve hastahanenin sosyal hizmetler uzmanıda raporu geç yazabiliyo böylelikle 2 ay doluyoo malesef

Kızlar biz 1 ay sonraya testimizi olduk. Sonuçlar haftaya çıkacak, sonra da kurul için tarih alıp raporumuzu Allah nasip ederse alacağız. Bize de ilk görüştüğümüz kişi 2-3 ayda ancak sıra gelir size test için demişti. Ama ilgilenen kişi kağıtlarımızın üzerine ACİL!!! Evlat Edinme diye yazdı altını çize çize. Test için tarih alırken de memurla içli dışlı olduk biraz, sürekli aradım acelemiz olduğunu belirttim, bize bir türlü test tarihi vermiyordu çünkü, adam da benim gibi başka evlat edinmek için başvuranların olduğunu hepimizi sırayla araya sokacağını, evlat edinen ailelere öncelik sağlamaya çalıştıklarını, çünkü bizlere kurumdan verilen dilekçenin süreli olduğu ve zamanı geçirmemek adına işlemleri ellerinden geldiğince hızlandırmaya çalıştıklarını söyledi. Bizim işlemler erenköyde oldu, belki bakırköy daha yoğundur, o yüzden size öyle yapmışlardır, o konuda bir şey diyemem. Ama devlet kurumlarına gittiğinizde mutlaka özellikle evlat edineceğinizi söyleyin, memur ve çalışanlar daha hassas olup sizinle gerçekten ilgilenmeye çalışıyorlar.

Sizin başvuru yeriniz bursa mıydı, istanbul mu? Eğer istanbulsa acele etmenize gerek yok daha mart ayı başvuruları yerleştiriliyor. Ama bursada hızlı ilerliyor denilmişti, eğer öyleyse tekrar hastanedeki ilgili kişiyle görüşüp telefonunuzu bırakabilirsiniz. Test randevusu iptal olan ya da ertelenen olursa araya sizi koyabilirler, bu da bir seçenek..

yasamezgim sana diye yazmıştım ama yanlışlıkla sude_cisem den alıntı yapmışım, kusura bakmayın :)

Bugün herkes yasamezgim'e yazıyor ama başkasından alıntı yaparak - pek bi yanlış anlaşılma oldu nedense

Merhaba hanımlar hepinize çok teşekkür ederim, çok sağolun.
Bakalım beni yönlendiren dr.u testimi daha erkene alması için ikna edebilecek miyim? İnşallah hayırlısı olur.
Lvny yazdıkların bana nasıl iyi geldi anlatamam. Gerçi kurumda aslolan başvuru tarihinizdir testinizin geç olmasını sıkıntı yapmayın dediler. Umarım dedikleri ve senin anlattığın gibi olur.
Size bir sorum olacak; bana Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi için verilen dilekçede psikometri testi içeren rapor ve alkol, uyuşturucu bağımlısı olmadığıma dair rapor isteniyor. Akciger filmi ve bulaşıcı hastalık olmadığına dair raporu başka bir devlet hastanesinden almak gerekiyor değil mi? Yoksa hepsini Bakırköy ruh ve sinir Hastanesinden alabilir miyiz? Akciğer filmi için zaten ilk verilen evrak listesinde verem Savaş yazıyordu ama hani hepsini bu hastaneden yapmak mümkün mü acaba diye sormak istedim.

Bugün herkes yasamezgim'e yazıyor ama başkasından alıntı yaparak - pek bi yanlış anlaşılma oldu nedense
Lily canım arkadaşların çok iyi niyetle yaptıkları bu olay neden benim böyle olduğuma çok iyi bir örnek oldu aslında. Benim birçok işimde hiç olmayacak karışıklıklar olabiliyor. Ya ben çok titizlendigim için böyle ya da hep böyle şeyler başıma gelip durduğu için bu kadar pimpirikli ve titiz oldum. Bu yaşa geldim çözemedim, tavuk mu yumurtadan hesabı

Güzelim bizden bulaşıcı hastalık olmadığına dair devlet hastanesinden aldığımız kan tahlili sonuçları ve raporu ile Verem savaştan alınan akciğer film sonucunu istediler.özellikle devlet hastanesi diye belirttiler ve hastane adına bir yazı vermediler.Biz evimize yakın olan devlet hastanesinde yaptırdık işlemlerimizi. Sonra Erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde içinde Amatem var zaten diğer belgelerimizi hazırladık.Zaten devlet hastanelerinde bu bahsi gecen psikometri testi ve alkol uyusturucu bağımlısı olduğuna dair testi yapmıyorlar. Bizim hastane yapmıyordu. Kurumdakiler Evrak isterken bu testi Anadolu yakasında oturduğunuz için ERENKÖY de yaptırabilirsiniz dediler.Uyusturucu ve alkol bağımlılığı testini sadece AMATEM yapıyor.O testleri Anadolu yakasında ERENKÖY, Avrupa yakasında BAKIRKÖY de yaptırabiliyorsun. Vallahi toplamda 6 ay sonra teslim etmiş olacağız.Sık bogaz etmiyorlar zaten :)

Bu arada Allah kimseyi Amatemin Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinin önünden dahi geçirmesin. Çünkü görevlinin önünde çiş yaptığın yetmezmiş gibi( evet şaşırma önünde yapıyorsun... ) ,ben ücretsiz izinde olduğum için ücretli hasta saydılar beni ve diğer binaya git gel öde gel başka binaya gidersin kredi kartı ile ödemek istersin görevli 3.kattan iner, çünkü giriştedir pos cihazı ordan ödemeyi alır faturayı almaya 3.kata çıkarsın , randevuya geç kalırsın iptal ederler falan filan...Zor işler ,Sabır lazım...Devlet hastanesinde işlem yapmak daha kolaymış Arkadaş...

Çok teşekkür ederim canım, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Biliyorum canım herkesin ne kadar iyi niyetli olduğunu okuyunca dedim maşallah bugun pek bi yanlış anlaşılma var yoksa kötü niyet yok burada kimsede eminim bu arada sayenizde bilmediklreimi öğreniyorum
inşallah senin de sorunların bir an önce çözüme kavuşur ve bebişini kucağına alırsın

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

az önce denetleyici kurul tarafından ev ziyaretim yapıldı, pazartesi günü dosyama verdikleri ret cevabına karşı yaptığım itirazın sonucuyla ilgili yazıyı yazacaklarını söylediler ama sonucun ne olduğuyla ilgili bir kelime bile söylemediler. Bu hafta da geçmek bilmeyecek... Bütün hayat hikâyemi tekrar anlattırdılar, evimin oda sayısını hesaplamakda biraz zorlandı gelen ekipden bayan,neyseki yanındaki arkadaşı yardımcı oldu... şu listede inşallah ben de haftaya yerimi alacağım ....

Son düzenleme:

Amin Lilycim inşallah en kısa zamanda tüm bekleyen ailelerin kucakları dolsun. Evlerimiz neşeye, mutluluğa doysun

Son düzenleme:
inşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz

Kardide inşallah seni de haftaya listemizde göreceğiz canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…