Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

duyduğumdan beri içim yüreğim titriyor. her an dualarımdasınız arkadaşım. umarım biz bunları konuşurken yazarken vazgeçmiştir bile.
o kadar kolay değil canımızı söküp almak. her zaman yanındayız. ne gerekiyorsa yaparız. ama burdan da sesimizi duyurmamız gerek
kanunları değiştirirken bizim olduğumuz tarafı düşünmeden kararlar veriliyor. kanunlar çıkartılıyor. eskiden 5 yıl olan dava açma süresi kaldırıldı. bizi kollayan bir kanun olmalı. bıraktıktan sonra bir süre olmalı daha sonra geri dönüşü olmamalı bu işin. bu bir alışveriş değil. ortadaki onların bıraktığı ama bizim canımız bir varlık. bir çocuk. onun psikolojisi ne olacak. iki arada bir derede davalar arasında.
bu hepimizin başına gelebilecek bir durum. güçlü durmak gerek. ben duyduğum andan itibaren oğlumu benden almaya çalışıyorlar gibi hissediyorum. çok üzgünüm. bunlar bizim başımıza gelmemeli.... çok badireler atlattık bu yollarda. gülmek hakkımız, mutluluk hakkımız.. dualarınızı esirgemeyin... henüz dava açılmadı umarım açılmadan da kapanır... unutulur gider....

bu sabah yüreğim ağzımda okudum yazılanları
bir an için ailenize kızdığınızı sandım
tamamını okuyunca nasıl bir oh çektim anlatamam
sizin gibi evlat edinilmiş insanların düşünceleri duyguları benim için çok önemli oluyor
sanki ilerde kızım nasıl tepki vericek onu götmeye çalışıyorum
inşallah benim kızımda sizin gibi dua eder

okuduğumdan beri çöktüm sanki
acil yetiştirmem gereken iş var elimde
elim gitmiyorki aklım uçtu gitti
çok üzgünüm şuanda
yazmak istedim ne yazacağımı bulamadım
bişeyler yapmalıyız

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Amiiinn .ben inanıyorum kı sızın de böyle güzel bir hikayenız olcak.

Nasil olur bu ya nasil insanlar bunlar su an sinirden her yanim titriyor bizi emanetcimi saniyor bunlar birakicaksin biraz buyuyunce vazgectim diyeceksin bu is bu kadar kolaysa evlat edinmeyi kaldirsinlar koruyucu ailelik olsun bizim haklarimiz nerde bizim sevgimiz elimizden almak bu kadar kolay olmamali bizler hayatimizi adiyoruz mahkemeye gitmemeli bile boyle vakalar bencede biseyler yapilmali sessiz kalmamali

benm oturdugum semtte bi kadın vaardı çocugu almıodu. oda evlatlık 2 çocuk edinmişti 2 side kardeş oldugu için ayırmak istememiş.
çocuklar yeni yeni alışmaya başladılar ilk başlarda çocuk içinde zor.. ama suan bildigim kadarıyla herşey yolunca

ben aileme kızarmıyım hiiiç onlar benım en buyuuk nimetim.ama iyi ki bana daha küçük yaşta söylememısler çünkü bu kadar mantıklı düşünemezdim.ben zaten şüphelenıyordum ama bu şüphe ilgi alaka ve sevgi bakımından degil.mesela bbam cok fotograf ceken bırı olmasına ragmen annemın hamılelık fotosu hıc yoktu bunun gbi ufak tefek şeyler vardı aklımda.ben ilk ögrendgm gun yanı 4 gün önce hemen bıyolojık aıleme ulaştım evımıze cagırdım.tabıkı annem ve babamında onayı var.ben yıllarrca kendımı tek çocuk bılırdım bır anda 6 kardesım daha oldugunu ogrendım.eve bır abla ve bır abım geldı.onlara cok guzel durumu ızah ettım.benı hep görmek ıstıyorlarmıs annemı sureklı arayıp hadı gercegı soyle artık dıyorlarmıs.asıl amacım bak ögrendm bır daha annemı rahatsız etmeyın demektı.geldıler görduler.ama bır daha gelmelerını ıstemedm.onlarra ne kdar ıyı mutlu ve sanslı oldugumu anlattım.benım bır tek aılerm var onlarda suan yanımda olanlar.ben ınanıyorum kı sızın kızınız da en az benım kadar anlayıslı karsılcak buyudugunde :)

DamlaUmut 5 yıl sınırlaması kalktı mı? Ben yazın başvurduğumda uzman bize biyolojik ailenin 5 yıl dava açma hakkı olduğunu söylemişti. Biz şartlar daha da iyileştirilmeli, evlat edinen ailelere izin vs konularında da haklar verilmeli, anneler arasında ayrımcılık yapılmamalı derken bunu da kaldırdılarsa pes doğrusu diyorum

Oofff yaaa.Bu nasil birsey.O kadar uzuldum ki kelimeler yetmez. Ben de birkac gundur hep bi dusunceyle yataga girip agliyorum. Uykularim kaciyor.Esim kiziyor bana neden ortada bisey yokken bunu dusunup zamani kendine zehir ediyiorsun.Kizimizla gecen zamandan keyif alamiyorsun diye Anlatiyor duruyor.Dusuncesi bile uyku kaciriyorken Basa gelmesi , o ruh hali dusunemiyorum bile cookk zordur.Allah yardimci olsun.Nasil boyle bisey olabiliyor
Onlara bebegini verme senin bakman icin devlet sana para veriyor ,sen bak deniyordu hani.Bunu kabul etmeyip ben bakamam evlat edindirilsin diyor ve dilekce imzaliyorsa dava acma hakki olmamali.Ben inaniyorum kizlarini elinden alamicak.O sdece bir tasiyici .Cok mu sert oldu bilmiyorum ama O anne degil.Olamaz.Annelik sadece tasimak degil ki.İnsallah hakim de bu dogrultuda karar verecek.Kim bilmiyorum Listeden bir arkadasimizmi fikrim yok.Ama her kmsen kader arkadasimsin.İnaniyorum ben alamicaklar kizini.Cok kotu oldum ya

Off off ne demeli ne yazmalı.. Okuduğumdan beri hüzünlüyüm. Bu kadar kolay olmamalı bu kadar basit olmamalı..madem öyle bebekleri neden 45 gün kurumda bekletip öyle ailelere veriyorlar. Beklese de beklemese de aynı o zaman..

Yabancı ülkelerde bu durumlar çok daha ciddiye alınıyor. Aile çocuğunu verdiğinde geri dönüşü olmuyor, olmamalı da.. Bu kadar basit değil çünkü. Şimdi istemiyorum ama yarın isteyebilirim,bama yok vazgeçtim, oyun mu bu, neye göre kime göre dğerlendirilecek.. Maalesef kanunlarımızda kan bağı üstte geliyor. Ama inşallah arkadaşımızın lehine bir sonuç olur, yavrusundan bir ömür ayrılmasın inşallah. Devlet maddi manevi yardım teklif etmesine rağmen bunu reddedip çocuğunu onu sevecek bir aileye vermeye razı olanın herhangi bir zaman sonra itiraz edip hem çocuğuna hem de onu sahiplenmiş aileye bu hüznü yaşatması.. Of Allahım, çok zor. Rabbim kimsenin başına vermesin. Evladım deyip doğurmadığımız bebekleri bağrımıza basıp kendi çocuğumuzdan ayırmazken böyle bir muamele görmek insanı çok üzüyor.

Organize olmalıyız arkadaşlar, ve bu lafta kalmamalı. Yarın öbür gün bizim de başımıza gelebilir, Allah korusun. Konuyla ilgili biraraya gelmek isteyen, beyin fırtınası yapalım diyen, bakanlıkla görüşelim diyen, rahatsızlıklarımızı biraraya toplayıp dilekçe verelim isteyen birileri olursa bu konuda elimden geleni yaparım. Ben kişisel nacizane fikirlerimi yazmaya başladım geçtiğimiz günlerde, henüz bitirmiş değilim. Bakanlığa yollayacağım. Amatem'den tutun da değişmeyen tc kimlik no ya kadar her şeyi yazdım, Eğer bu 5 yıl geçtikten sonra dava açma hakkı düşüyor konusu değiştiyse ve zaman sınırlaması kaldırıldıysa (bu korkunç bir şey!) onu da eklemek isterim. Ne demek 5 yıl kalkıyor? Biz o 5 yıl azalsın diye beklerken ömür boyu çocuğumuzun bizden alınacağı korkusunu mu yaşayacağız? Toplu bir bildiri hazırlayıp imza kampanyası başlatabiliriz. Elimizden ne geliyorsa...

Ne dersiniz?

bacılar malum olmaması gerekenler oldu
yanıyorum sanki Rabbim yardımcıları olsun

şimdi elimizden duadan başka bişey gelmiyorsa eğer dua edelim

21 tane fetih suresi okuyalım
4444 tefriciye çekelim
kızlar hepimiz elbirliği ile dualarımızla destek olabiliriz
kendimiz çevremizdekiler onlarada verebiliriz
malibu ablamı bu zor gününde yalnız bırakmayın
elden başka bişey gelse keşke ama yok gelmiyor
kendimi çok çaresiz hissettim ama dualarımız var
seferber olalım bir melek sözkonusu bir can sözkonusu
herşey Rabbimin elinde ol demesi yeter
gece gündüz dua edelim
bir anne kuzusundan ayrılmasın
sonuçta kimin duası kabul olunur bilinmez

lütfen ulaşabildiğimiz kadar çok insana ulaşalım ve
kaçtane tefriciye kaç tane fetif suresi okunmuş buraya yazalım
ben takip ederim
Kuranı Kerim bilmeyenler tefriciyeyi Arapçasının Türkçe yazılmışından okuyabilir

Canım ben alabilirim ama belli bir süremiz var mı, yoksa belirleyelim istersen, ona göre sayı söyleyelim. Haftaya cumaya kadar nasıl mesela?

Ben 500 tefriciye ve 5 fetih suresi alabilirim sanırım.

çok üzgünüm .....bunları bizler gerçekten haketmiyoruz!!!!!!!!RABBİM YARDIMCILARI OLSUN ..

Canım ben alabilirim ama belli bir süremiz var mı, yoksa belirleyelim istersen, ona göre sayı söyleyelim. Haftaya cumaya kadar nasıl mesela?

Ben 500 tefriciye ve 5 fetih suresi alabilirim sanırım.

haftaya cuma herşey için çok geç olabilir çarşamba bitirmemiz lazım

Her şey için çok geç derken? Mahkeme süreci olmıcak mı? Direkt mi alma riskleri var? Tamam çarşambaya kadar da olsa alırım ben 500 tefriciye 5 fetih suresi, biterse tekrar alırım dağıtıcam.

Çok üzüldüm kızlar
bıyolojık anne için artık cok gec degılmı
Allah kotu seylerden korusun sızlerıde o arkadasıda
ben ara ara takıp edıyorum cok etkılendım kım oldugunu bılmek bıle ıstemem :S

Zamancim nedemek cok gec olabilir.Kimliginde hala o ailenin adi soyadi var diye mahkeme olmadan direk mi alma ihtimalleri var.Anlamadim.Eger oyleyse ki bu cok sacma biz evlat edinen aileler cok zor durumdayiz demektir.Bizi koruyan hic mi yasa yok.Allah yardimcimiz ve yardimcilari olsun

Her şey için çok geç derken? Mahkeme süreci olmıcak mı? Direkt mi alma riskleri var? Tamam çarşambaya kadar da olsa alırım ben 500 tefriciye 5 fetih suresi, biterse tekrar alırım dağıtıcam.

kızlar ayrıntılı cevap veremiyorum sadece haftaya çarşamba duaları bitirmemiz lazım
ve gece gündüz hep dua etmemiz lazım
çok zor bir süreç

Okurken bile canım acıdı, Allah arkadaşımızın yardımcısı olsun. Inşallah mahkeme lehlerine sonuçlanır.

kızlar ayrıntılı cevap veremiyorum sadece haftaya çarşamba duaları bitirmemiz lazım
ve gece gündüz hep dua etmemiz lazım
çok zor bir süreç

çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim....nacizane şimdilik 2 fetih suresi 250 tefriciye alıyorum Allah dualarımızı kabul etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…