Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
bende okumak isterdim ama malesef .......bu zor gününde sadece dualarımla yardımcı olabirim ...

tüylerim diken diken oldu....şu günlerde istenen duaları okumak için müsait değilim ama duacıyım...nasıl bir korku düştü içime okuyunca...ben de benzeri korkular yaşamıştım.biyolojik aile ile karşı karşıya getirmişti bizi mahkeme...o ailenin üzüntüsünü korkusunu o kadar iyi anlayabiliyorum ki...........tarifi yok....Güzel Allahım....lütfen....innşalah kardeşimiz yavrusundan ayrılmayacak...inşallah....duacıyız.

çok acele okudum nikini okuyamadım.gerçeği öğrenince ailesinin yanında olan güzel evlat.....inşallah bizim yavrularımız da senin gibi bizlerin yanında olur.Allahım korkulardan uzak etsin....
herkese çok selam anneler.

Denizgeldi merhaba.Okudukca yeni seyler ogreniyorum.Mahkeme asamasinda biyolojik aile ile karsi karsiya geliniyormu.Bilmiyordum bunu

Bu zor surecte Arkadaşımıza dua edelim arkadaşlar onu bu konuda yanlız bırakmayalim... yanliz böyle bir hassas konuda isim verilmeseydi keske sonucta bu sayfayi belkide Dışardan o kadin takip bile ediyordur

Denizgeldi merhaba.Okudukca yeni seyler ogreniyorum.Mahkeme asamasinda biyolojik aile ile karsi karsiya geliniyormu.Bilmiyordum bunu

Herkes karsi karsiya gelicek diye bişey yok hakimin kararina kalmış bişey emin olki karsi taraf bizden daha gergin.....

Kızlar haberi okudum, cok üzgünüm. Kanun sadece bizi degil biyolojik tarafı da koruyor. Birsey yasalasana kadar hep sallantıda oluyor. Bebekler ailelere zaten yasal süre geregi 1 yıl bakım şartıyla verildigi icin zaten en az 1 yıl acıktayız. Ondan sonra mahkeme süreci. Ondan sonra da 5 yıl süre. O konuyu arastırmıstım, tek bir davada yuksek mahkeme 5 yıl ilkesini bozdu. Cnku orada yanliş anlamadiysam söyle bir durum vardi. Biyolojik taraflardan biri cocuk sahibi oldugunu bilmiyordu ve yeni ögrenmişti. Durumu ögrendigi tarihi belgeledi ve 5 yıl o tarihten itibaren gecerlidir dedi mahkeme. Cunku haberi olmadigi icin karsi cikamadi dedi. Alsi yakdirde anayasada yer alan hak arama ilkesiyle bu kanun celisiyor diye gerekceli karar verdi. Ama onun haricindeki durumlarda 5 yıl gecerliliğini koruyor diye biliyorum. O yuzden tek duam herkes bile isteye yürüsün bu sürec. Karanlıkta kalan hiçbir sey olmasın. Sonradan ortaya cikan kimseler olması.

Arada dava acilirsa da biyolojik taraftan hemen o tarafa verilecek diye birsey yok. Mahkeme cocugun nerede kalmasinin onun yuksek yarari için uygun olduguna hükmederse cocuk orada kaliyor. Bu kişi acaba neden vazgecti keske bilebilsek? Sartlari mi degisti ne oldu? Benim anlamadigim cocugunu evlatlik vermek kadar buyuk bir karari veriyorsun, 1 yıl bile gecmeden ne degisti de cocugu geri istiyorsun? Ote yandan artık o cocuk devlet korumasında degil mi? Bir arastirma falan yapmiyorlar mi sartlar degismis mi, ne diye bu cocuk geri isteniyor, istendiginde ayni sartlari cocuga verebilecek mi yoksa cok kotu sartlarda mi yasatacak? Bunlarin sosyal inceleme altına alinmasi gerekmiyor mu? Bu işler gizilik içinde kalmamalı?0, kanunda ya da evlat edindirme prosedürlerinde açık noktalar varsa anlatıp bakanlığa şikayette bulunulması gerekli.
Konuyla ilgili daha fazla bilgisi olan var mı arkadaslar?

zamancım sayfayı çok güzel açmıştık eşimle heralde dedim bebek var gözlerime inanamadım şoktayız resmen elim ayağım titredi allahım yardımcısı olsun hepimize olabilir dualarımız ona olsun daha ne yazacağımı unuttum gerçekten ben 15 tane fetih suresi 3000 tefriciye alıyorum bi dağıtalım bi daha alalhım dualarımızı kabul et ne olur

canım benim hikayeni okuyunca çok duygulandım sen nekadar gönlü güzel hayırlı bir evlatmışsın rabbim seni anne babana bağışlasın anne babanıda sana bir ömür boyu mutlu olun

canım benim hikayeni okuyunca çok duygulandım sen nekadar gönlü güzel hayırlı bir evlatmışsın rabbim seni anne babana bağışlasın anne babanıda sana bir ömür boyu mutlu olun

cooook tesekkur ederım herkes aılesıyle mutlu yaşar inşallahh :)

okuduğum dan beri şoktayım nasıl olur böyle bir şey ben anlamıyorum inşallah biyolejik aile bu saçma sapan kararından vaz geçer ve bu yanlıştan döner rabbim yardımcıları olsun dualarım onlarla

canım bende 3 fetih 500 tefriciye okuycam okumayı bitirincede yazarım inşallah rabbim bu dualarımızı kabul ederde bu aile için sonuç mutlulukla sonuçların aksini düşünmek bile istemiyorum.

iyi akşamlar arlkadaşlar olayı okuyunca o kadar üzüldüm ki anlatamam...çünkü bizde bir aileden riza yoluyla evla aldık şuan 3 ayına girdi...yasal süreç şöyle işler....bebek dğduktan altı hafta sonra aile mahkemeye başvurur aile mahkemesine biz bebeğimizi evlatlık olarak kendi rizamızla vermek istiyoruz diye isterlerse evlatlık verecekleri ailenin adını soyadını tutanaga geçirtebilirler...b u rıza tutanağından sonra altı hafta içinde aile yeniden mahkemeye başvurup bebeği alabilir biyolojik aile...ama altı hafta geçtikten sonra mahkemeye başvursada alamaz yani dava açması lazım...davada ise mahkeme bebeğin menfaatine bakar...altı haftadan sonra tam bir yıl sonra evlat edinen aile ahkemeye dava açar...bebeği nufusuna geçirmek için...2 şahitle bir yıldır bu bebeğe baktığını belirtir...mahkeme psikolog ve sosyal hizmetlerden bir görevli tayin edip aileyi araştırtıt...komisyınun olumlu raporu şahitlerin söylemleri biyolojik anne ve babanın rızaıyla bebek yeni ailenin nufusuba geçirtilir.....yasal süreç bu şekilde.....

geçen gün bir hukuk istesinde okumuştum 4 aylık bebeği rıza yoluyla evlatlık veren anne bebeği geri almak istiyormuş...neymiş dayanamamış ....ya o aileye yazık değil mi...günah ya...madem geri alacaktın neden verdin...ailenin psikolojısi şimdi ne durumdadır...aslında mahkeme bu anneye vermiyecek...

Ne demekmiş vazgeçmek ya, ne demek? Hiç mi vicdan yok sizde? Demişler ki al sana para, verme çocuğunu, yok demişsin, o zaman kararının arkasında dur... Vermek ne kadar zordur tahmin ederiz, çünkü hep o korkuyla yaşıyoruz biz... Ama bir kere karar verdiysen yok bakamıyorum dediysen, aradan aylar geçmiş, kiminde yıllar geçmiş, eğer ben de anneyim diyorsan, ki bence değilsin, annelik çocuğuna acı çektirmek değildir! Onun iyiliği için bırak... Arkasını arama... O mutlu olsun de... Uzak dur hayatlarımızdan... Uzak...

Bende sizleri takip eden, sevinçlerinizle sevinip, üzüntülerinizle üzülen bir anneyim.....Bir bebeği karnında büyütmek marifet değil, kalbinde büyütmek marifettir...Ben karnımda 9 ay bekledim...Aranızda senelerce bekleyenler var...Ne hayallerle kavuşuyorsunuz yavrularınıza. ne emeklerle büyütüyorsunuz...Verirken aklı nerdeydi acaba???

Okuyunca şok oldum yazacak birseyler bulamıyorum Allah yardımcınız olsun uzun zamandır siteye giremedim kimler evladına kavuşmuştur derken berbat haberle karşılaştım

Günaydın hanımlar Facebook'ta Evlat edinen aileler grubunda buldum aşağıdaki yazıyı, orada yazan arkadaşlar davalar vs hakkında da paylaşımlarda bulunmuşlar. Bende aşağıdaki gönderiyi sizinle paylaşmak istedim.

"Rıza konusunun titizlikle üzerinde durun.Bebeğiniz 6 haftalık olduğunda kurumdan biyolojik anne babadan mahkeme kararıyla rızanın alınıp alınmadığını sorgulayın hatta evrağı bizzat görün.Rızanın alındığı tarihten 6 hafta sonra bebeğinizi biyolojik ailenin dilekçeyle isteyip istemediğini sorgulayın.Öyle bir durum gerçekleşmemişse rahat bir nefes alabilirsiniz.
Doğum öncesi ve doğumdan 6 hafta önce biyolojik ailenin verdiği dilekçelerle yola çıkarsanız ilerde çok sıkıntı yaşayabilirsiniz.Ya da mahkeme kararıyla rıza alınmamışsa. Eğer rıza alınamamışsa,zamanında rızanın aranmaması kararının mahkeme yoluyla çıkarılması lazım."

Kızlar dün akşam Bahçelievler'de bir parka 2 günlük kız bebek bırakmışlar. Allah'tan bebeğin sağlık durumu iyiymiş yavrucağa birşey olmadan bulunmuş. Bu dünya nasıl bir yer ya anlamış değilim(

"Bahçelievler'de bir çocuk parkında battaniyeye sarılı halde 2 günlük bebek bulundu."

madem bebeği doğurdun ver esirgemeye bekleyen onlarca insan var...Allah sana bir mucize vermiş ama bırak o mucize başkasının hayatına günes gibi doğsun...

Canim bu bahsettigin hukuki islemi tamamlanmis cocuk demek. Ama o islemin tamamlanmasi bir yili buluyor. O bir yili da bebekler yuvada gecirmesin diye aile yanina yerlestiriyiar cunku zaten bir cocugun evlat edinilmeden bir yil boyunca da o aile tarafindan bakim zorunlulugu var. Iste o sure zarfinda biyolojik taraf kararindan donebilir cunku zaten yasal olarak mahkemede rizasini vermemis. Ote yandan hukuki islemi bitmis cocuk istiyorum dersen ki onu da diyebilirsin o zaman da daha cok bekliyorsun cunku cogunluk hukuki islemi devam eden bebege tamam diyor. Keske bu konu icin ozel mahkemeler olup kararlar hemen cikartilip yasallastirilsaydi ve bu riskler olmasaydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…