nasılsınız bakalım bacılar fırsatım olmuyor giremiyorum nete tosun müsade etmiyor
Zamancigim yun bende düşündüm ama yünün alerji olayida var...sicak tutmasina gelince asidi sicakta iyi değil pisik olur...23 derece normal eğer evin dogalgazliysa onu da düşün...ana dizi sana resim gönderdim e postane varsa...
oyy maşallah büyüdümü paşamız
ne kadarlık oldu
benimde sıram ilerledi hazırlıklara başladım gerçi daha erken ama olsun okadar araştırılcak öğrnilcek konu varki
Sicak olur canim biz elektrikli soba yakmistik....
LVLy canim ben kurumdan değil aileden rizayoluyla aldim...aileden alirsan riza tutanagi vermek zorunda mahkeme onönünde.. Ben listeye talepte bulunmadim canim adini yazin diye....listeyi düzenleyen arkadaştan bi güzellik yapmadi...:)))
QUOTE=zaman;34105300]mailler gelmiş teşekkürederim
baya büyük bişeymiş
sanki ilerde mamasını bile oturtup yedirebilirsin
bu gün öğlen arasında bir ikeaya kaçma niyetim var
bakim nasıl duruyor
kararsızım gerçi bu ikeadan alma işi aklıma yattı sanki
ilerde zaten tek kişilik baza alıncak mecburen o vakte kadar bebek karyolasında yatar diye düşündüm
ama asıl önemlisi çok hoşuma gitti
romantik bir duruşu var
birde etrafına koruma yastığı oluyor ya bağlanıyor hani
ondan aldınız mı
netten okuduğum kadarıyla drlar önermiyormuş
hava akımını engelliyor diye de nebilim öylede başını neyini vurur mu
sizler nasıl kullanıyorsunuz
Ne yaptın Zamancım gidebildin mi ıkea'ya?
Benim aldığım yatak örtüsü takımından koruyucu da çıktı onu da yatağın 3 yanına kafa bölgesine gelecek şekilde bağladım. Zaten dediğim gibi kafa bölümünü kapladığı için havasız kalma gibi bir sorun olmayacaktır.
Merhaba dertlican hoş geldin. Yaş grubu senin ve eşinin yaşınıza bağlı, bebek ile anne baba arasında en az 18- en fazla 40 yaş fark olması gerekiyor. Eğer yaşın 40 tan küçük ise 0 yaş grubu bebek, 41 ise 1 yaş ve üstü bebek, 45 ise 5 yaş ve üstü çocuk için başvurun değerlendiriliyor. Bekleme süresine gelince; tercihlerine ve başvuru yaptığın şehre göre değişkenlik gösteriyor. Hakkınıza hayırlısı olsun inşallah.slm arkadaşlar bizimde bebegimiz olmuyor tek çare evlet edinmek ben sıfır bir yaş istiyorum bu mümkünmü hemen veriyorlarmı lütfen esirgemeden bebek alan yazsın bekliyorum kaç ay sürüyor almak ayrıca ben alırsam bebek hiç söylemeyi düşünmüyorum esirgeme kurumundan aldığımı acaba yanlış mı düşünüyorum
Mahkememiz biteli 20 gün oldu hala kararın yazılması için bekliyoruz.Bu karar olmadan nüfus müdürlüğüne gidilmiyor.Keşke herkes işini düzgün yapsa,bir çocuk kimliğine kavuşacak ne kadar önemli bir iş yapıyorlar halbuki.Allah mübarek cuma günü yardımcımız olsun hepimiizn.Hayırlı cumalar.
canım hiç karamsarlığa kapılma,Allah hayırlısını versin,inan bu yol çok güzel bir yol.Ben bu yolla anne olduğum için ekstra mutluyum.Sanırım kararınız eni.Bu konuda biraz daha araştırdığında göreceksinki küçükken söylemek en doğrusu.Hiç korkma söylesende o yavru senin söylemesende.Mahkeme aşamasında evimize gelen pedagog bey demiştiki "mutlaka bir şekilde duyacak.Bunu zamansız ve başkalarından duyarsa hem size olan güvenini kaybeder,hem de hayatı mahvolur"Ben de çocuğuma bu kötülüğü yapmam dedim.Aynı pedagog dediki onu bizim tespitlerimize ve yaşananlara göre onu doğuranlar onun için sadece bir yabancı,hiçbir yaşanmışlıkları yok.Hasta olduğunda kim yanındaydı,tüm anılarını kiminle paylaştı,kime düşkün,kime bağlı tabiki sizlere demişti.slm arkadaşlar bizimde bebegimiz olmuyor tek çare evlet edinmek ben sıfır bir yaş istiyorum bu mümkünmü hemen veriyorlarmı lütfen esirgemeden bebek alan yazsın bekliyorum kaç ay sürüyor almak ayrıca ben alırsam bebek hiç söylemeyi düşünmüyorum esirgeme kurumundan aldığımı acaba yanlış mı düşünüyorum
Dertlican gerçeği söyleme konusuna gelince bende gerçeği söyleme taraftarıyım. Şöyle düşünüyorum yıllar sonra bir şekilde öğrenirse güven ve gerçeklik duygusu sarsılabilir. Aklında bunca yıl bana hayatımla ilgili yalan söylediler acaba başka neler hayatımda yalan sorusu oluşabilir. Ve insan böyle büyük bir yalanı ailesinden görürse kimbilir başkaları neler der neler yapar deyip tüm güven duygusunu kaybedebilir. Bunlar bunu ben yaşasaydım neler düşünüp, neler yaşayabilirdim sorusuna verdiğim cevaplardan. Bunun yerine uygun şekilde evlat edinmekle doğurmak arasında anne karnında geçen 9 aylık süre dışında fark olmadığını, onu çok sevdiğimizi, onunla birlikte bir hayat sürmek istediğimizi, onun bizim kızımız olmasından gurur ve mutluluk duyduğumuzu hissettirerek ve yaş grubuna göre gerçekleri anlayacağı şekilde açıklayarak bu gerçeği hayatının önemsiz bir ayrıntısı olarak görmesini sağlamak, Kızımızla aramızda GÜVEN duygusu üzerine kurulu bir ilişkimiz olmasını istiyoruz.slm arkadaşlar bizimde bebegimiz olmuyor tek çare evlet edinmek ben sıfır bir yaş istiyorum bu mümkünmü hemen veriyorlarmı lütfen esirgemeden bebek alan yazsın bekliyorum kaç ay sürüyor almak ayrıca ben alırsam bebek hiç söylemeyi düşünmüyorum esirgeme kurumundan aldığımı acaba yanlış mı düşünüyorum
gerçekten öyleyimZaman,bu hassasiyetin,heyecanın çok sevimli duruyor.O karamsar anne adayı gitmiş,seçici,heyecanlı,kıpır kıpır bir anne adayı gelmiş.Biz park yatak almıştık.Babaannesi de karyola takımı aldı.Karyolayı 9-10 yaşına kadar kullanabilsin diye büyüyebilen karyolalardan aldık.Odasında dolabı ve şifonyeri vardı.Oyun parkını da yatak odamıza,benim tarafa koyduk.Oyun parkı da çok rahat.Misafirliğe ve yolculuğa gittiğinde katlayıp götürebiliyorsun,alt değiştirme yeri var,ışığı var,ama mümkünse sallananlardan tercih et.Bebek o yatakta rahat uyuyor.Biz evimizde 1 yaşından sonra karyolaya geçtik.Anneannede hala oyun parkında uyuyor gündüz,rahat.Bizimki deli yatıyor,çok dönüyor.Koruyucu yastıklar olmasa sıkıntı olur.Ana kucağı da bir yaşına kadar şart bebek,salonda mutfakta onda oturuyor,kimi zaman uyuyor.Yürümeye başlayınca onlar kullanılmıyor.Ben de de 8 civarı biberon vardı.Malum 2-3 saatte bir mama yerdi.1 yaştan sonra mamaya geçtiği için biberon sayısı azalıyor.Ben sterilazyon aletinden çok memnunum.Biberonları fırça ve su ile temizledikten sonra 8 ini de emziklerle beraber makineye koyardım,yarım saatte tamam.En çok kullanılan giyecek de yaz,kış giysisinin içine giyilen çıt çıtlı badiler.Biz hala kullanıyoruz.Bizimki biberonda seçici değildi,çok gazlı da değildi.Gaz önleyici iki tane biberonda vardı ben çok farkını görmedim.Klasik cam bebedorun biberonlarını kullandık.Mamada cam olması iyi.Ama su biberonları cam değildi.Devamlı yere atıyor,şimdi bile.Bu alışverişler çok zevkli.Onlara alınan herşey insanı çok mutlu ediyor.
ablam inşallah hemencecik nufüs kağıdı çıkarMahkememiz biteli 20 gün oldu hala kararın yazılması için bekliyoruz.Bu karar olmadan nüfus müdürlüğüne gidilmiyor.Keşke herkes işini düzgün yapsa,bir çocuk kimliğine kavuşacak ne kadar önemli bir iş yapıyorlar halbuki.Allah mübarek cuma günü yardımcımız olsun hepimiizn.Hayırlı cumalar.
bir dükkana girince içimden sanki canavar çıkıyorHeidi guzel soylemis. Bunlar zevkli alisverisler. Arastirip kendi kafana en cok yatani sen buluyorsun. Benim tavsiyem hicbirseyden cok alma, cunku tecrubeyle kendi tercihlerini olusturacagin icin marka degistirirsin. Ya da ne biliyim aldigin birseyden memnun kalmayabiliyorsun. Ben buyuk alisverislerde, park yatak gibi, bebek odasi gibi, bebek arabasi gibi seyleri internette cok okumustum, arastirmistim, cevremde soracagim kimse yoktu, arkadaslarimin cocuklari buyumustu, buradan da cok tavsiye alamadiydim diye hatirliyorum. Ben degisik seyler denemeyi de cok seviyorum, sirayla butun islak mendil markalarini aldim mesela :)) o geldikten sonra artik kendine bir igne alasin gelmiyor :)) bir de zaman yaklasinca yavastan almaya baslarsin. Ben bir igne bile alamamistim, kendime hak mi gormedim nedir, cesaret edemedim almaya.. Bir tane nivea bebe sampuani almistim, hic unutmam, banyoya koymustum, esimle gozlerimiz dolmustu bir gun bunu kullanacak miyiz acaba diye. Ama kullaniyorsun :) iste en guzel tarafi da o. Allah bekleyen butun anneleri yavrularina kavustursun.
gittim ikeaya bebek karyolasına baktık dolaplara baktıkNe yaptın Zamancım gidebildin mi ıkea'ya?
Benim aldığım yatak örtüsü takımından koruyucu da çıktı onu da yatağın 3 yanına kafa bölgesine gelecek şekilde bağladım. Zaten dediğim gibi kafa bölümünü kapladığı için havasız kalma gibi bir sorun olmayacaktır.
Thorbank canım araba alışverişini bebeğinle yapmanı tavsiye ederim. Içine oturt, içindeki rahatlığına bak. O içindeyken arabayı sür, bebeğini kucağına alıp arabanın yönünü değiştirmeye, kapatmaya falan çalış. Böyle bir durumda tek başına ne kadar rahat açıp, kapatabildiğine, yönünü değiştirebildiğine bak. Ben kızımın gelmesini beklemeden mamas&papas'ın urbo modelini aldım. Denediklerim arasında sürerken en rahat ettiğim, açıp kapatırken, yönünü değiştirirken en az zorlandığım bu olmuştu. Okuduklarıma göre concord modeli çok darmış, bebek ilk ayları dışında içine sığmıyormuş ve de ağırmış, Ben sürerken zorlanmıştım da tüm bunlar yüzünden onu elemiştim. Sen tüm bunları bebeğinle birlikte değerlendirip alabilirsin. Şimdiden hayırlı olsun bebeğinle güle güle iyi günlerde kullanın.iyi haftasonları kızlar...bebek arabası almak istiyoruz...tavsiyeleriniz nelerdir...çift yönlü travel sistem...oto koltuğu takılabilen...kolay kapanan ve hafif...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?