Evladını kucağına almayı bekleyen, evladına kavuşmuş ama gelecekleri hakkında soruları olan ve çevrelerinde bu konuya mesafeli duran insanların nekadar çok olduğunu görünce annemle bir blog açmayı düşündük. Annemin beni aldığı günlerden başlayarak o yıllarda hemen hemen her gün günlük tutmuş. Benimle tanışmasını, ikilemlerini, sancılı geçen mahkeme günlerini, sayfa sayfa yazılmış günlükte . Annemin günlüğünü birebir o bloga koymayı ve devamında da onun ve benim düşüncelerimizi ayrıca bu konuda soruları olan insanalrında sorularının cevaplarını paylaşmayı düşündük. Siz ne dersiniz. Sizce bu gunluk ilginizi çeker ve size yardımcı olur mu?
Evladını kucağına almayı bekleyen, evladına kavuşmuş ama gelecekleri hakkında soruları olan ve çevrelerinde bu konuya mesafeli duran insanların nekadar çok olduğunu görünce annemle bir blog açmayı düşündük. Annemin beni aldığı günlerden başlayarak o yıllarda hemen hemen her gün günlük tutmuş. Benimle tanışmasını, ikilemlerini, sancılı geçen mahkeme günlerini, sayfa sayfa yazılmış günlükte . Annemin günlüğünü birebir o bloga koymayı ve devamında da onun ve benim düşüncelerimizi ayrıca bu konuda soruları olan insanalrında sorularının cevaplarını paylaşmayı düşündük. Siz ne dersiniz. Sizce bu gunluk ilginizi çeker ve size yardımcı olur mu?
Bence çok etkili olur,evlat sahibi olmak için yola çıkan insanlar ne yazıkki çevrenin önyargılarıyla,olumsuz ve düşüncesiz tavırları ile karşılaşıyor.Ama sonunda elde edilen mükafat herşeye değer.İkilemde olanlara ya da evladına kavuşmuş bazı konularda çözüm olu bulamamış pek çok insan için harika olur diye düşünüyorum.Güzel annene de sana da sevgiler.
MAHKEMEsüreciyle ilgili pek çok soru geliyor bana da.Hepsini bir yanıtlayayım.
1 seneniz dolduktan sonra mahkemeye gidip bizzat dava açıyorsunuz,mahkemeye belli bir ücret ödeniyor,avukat tutma yok.
Biz iki dava açtık,kayyum atama ve evlat edinme.Çocuğumuzun terk yada rızalı oluşuna göre uygulama değişiyor.Kayyum olarak kurum yetkilisi atandı.Bizim hakimimiz mahkeme öncesi bir polis ve pedagog araştırması istemiş,ama her hakim istemiyor.Pedagog,randevu alarak eşimle ve benimle ayrı ayrı konuştu,raporu mahkemeye gönderdi,sonra eve bir polis geldi.Mahkeme tarihi 2-3 ay sonraya oldu,sanırım bu da heryere ve dava sıklığına göre değişen bir durum.Mahkemede evlat edinmenin çocuğun yararına olup olmadığına bakılıyor,işleriniz,maddi durumunuz soruluyor,en önemliside çocuğu benimseyip benimsemediğiniz,sevginiz.Evlat edinme davasında iki şahit gerekiyor.Ben mahkeme boyunca ağladım,bana ve eşime özel bir şey sormadı,şahitler dinlendi.Her mahkemeden sonra gerekçeli karar yazılıyor ve onu imzalamaya gidiliyor,biz şu an o kararın yazılmasını bekliyoruz,26 gün oldu.İsim değişikliği de nüfus müdürlüğüne başvurmaya gittiğimizde dilekçemizle oluyormuş.Bunları yardımcı olmak amacıyla yazıyorum.Bizim kurum danışmanımız çok iyiydi.Bursa'ya atandı.Yerine gelen hanım,insanları terslemeyi ve bozmayı görevinin parçası görüyor.Ben nazikçe isim değişiklği hangi aşamada oluyor dediğimde bile beni nerdeyse azarladı,çocuk onunda çocuğuymuş(sadece bir kere gördü)ona bırakacakmışız,gerektiğinde o bilgi verirmiş,ben çok evhamlıymışım vs.
Bu işi yapan insanların sorulara yanıt ve vermesi,hoşgörülü,nazik ve anlayışlı olması gerekir.Çocuğum için hepsini sineye çektim,sabır sabır her aşamada.O nedenle sizi çok iyi anlıyorum biz zaten hassasız,hayatımızın en önemli konusu ve elbette her aşamayı merak ediyoruz.Birbirimize elimizden geldiğince yardımcı olmalıyız.Hepimizin işi rast gitsin,Allah bir ömür boyu evlatlarımızdan ayırmasın.
Merhaba Sevgili anneler ve anne adayları eskiden ara ara sizin topiğinize takılıp okurdum ama şimdi size bir şey sormaya geldim arkadaşım 10 gün önce anne oldu şu an yıllık izin kullanıyor bebeği 10 günlüktü evini şenlendirdiğinde şu an 20 günlük arkadaşım bekar soruma gelince doğum izni kullanabiliyormu? yıllık izni bitince işe başlaması gerekiyor o kadar küçük bebeği bırakıp işe gelmek istemiyor bu konu hakkında bize yardımcı olabilirmisiniz (işyerinden sizin kendi çocuğunuz olmadığı için kullanamazsın gibi abuk bişeyler söylemişler). Sizler bu konuda tecrübelisiniz bu konuyu sorabileceğimiz bir yer maalesef yok
kamuda çalışıyor arkdaşım o şekilde söyleyeyim çok teşekkür ederim ilginizearkadaşınız bebeğini güzel günlerde büyütsün.. özel sektörde böyle bir izin kullanma şansı olduğunu hiç duymadım.. yasal olarak böyle bir hak yok ne yazık ki.. ancak kamu sektöründe çalışıyorsa ücretsiz izin alanlar paylaşımda bulunmuşlardı.. doğum izni gibi değil, ücretsiz izin..
shuras10 11.2013 Bursa Terk-Rıza-Kız 12.2013
sude_cisem 09.2013 İstanbul Terk-Kız-Erkek 01.2014
effsa 10.2012 Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek 02.2014
umutirem 04.2013 İstanbul-Terk-Rıza-Kız 02.2014
Güzel anneler sizin bebişlerinize kavuştuğunuzu listeden gördüm çok sevindim sevgili hemşehrim effsa'm çok çok sevindim senin adına
hepinize evlatlarınızla güzel bir ömür diliyorum iş yerinde pek bakamıyorum kusuruma bakmayın ama aklımda olduğunuzu bilin
sizi seviyorummmmm
shuras10 11.2013 Bursa Terk-Rıza-Kız 12.2013
sude_cisem 09.2013 İstanbul Terk-Kız-Erkek 01.2014
effsa 10.2012 Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek 02.2014
umutirem 04.2013 İstanbul-Terk-Rıza-Kız 02.2014
Güzel anneler sizin bebişlerinize kavuştuğunuzu listeden gördüm çok sevindim sevgili hemşehrim effsa'm çok çok sevindim senin adına
hepinize evlatlarınızla güzel bir ömür diliyorum iş yerinde pek bakamıyorum kusuruma bakmayın ama aklımda olduğunuzu bilin
sizi seviyorummmmm
Bence çok etkili olur,evlat sahibi olmak için yola çıkan insanlar ne yazıkki çevrenin önyargılarıyla,olumsuz ve düşüncesiz tavırları ile karşılaşıyor.Ama sonunda elde edilen mükafat herşeye değer.İkilemde olanlara ya da evladına kavuşmuş bazı konularda çözüm olu bulamamış pek çok insan için harika olur diye düşünüyorum.Güzel annene de sana da sevgiler.
MAHKEMEsüreciyle ilgili pek çok soru geliyor bana da.Hepsini bir yanıtlayayım.
1 seneniz dolduktan sonra mahkemeye gidip bizzat dava açıyorsunuz,mahkemeye belli bir ücret ödeniyor,avukat tutma yok.
Biz iki dava açtık,kayyum atama ve evlat edinme.Çocuğumuzun terk yada rızalı oluşuna göre uygulama değişiyor.Kayyum olarak kurum yetkilisi atandı.Bizim hakimimiz mahkeme öncesi bir polis ve pedagog araştırması istemiş,ama her hakim istemiyor.Pedagog,randevu alarak eşimle ve benimle ayrı ayrı konuştu,raporu mahkemeye gönderdi,sonra eve bir polis geldi.Mahkeme tarihi 2-3 ay sonraya oldu,sanırım bu da heryere ve dava sıklığına göre değişen bir durum.Mahkemede evlat edinmenin çocuğun yararına olup olmadığına bakılıyor,işleriniz,maddi durumunuz soruluyor,en önemliside çocuğu benimseyip benimsemediğiniz,sevginiz.Evlat edinme davasında iki şahit gerekiyor.Ben mahkeme boyunca ağladım,bana ve eşime özel bir şey sormadı,şahitler dinlendi.Her mahkemeden sonra gerekçeli karar yazılıyor ve onu imzalamaya gidiliyor,biz şu an o kararın yazılmasını bekliyoruz,26 gün oldu.İsim değişikliği de nüfus müdürlüğüne başvurmaya gittiğimizde dilekçemizle oluyormuş.Bunları yardımcı olmak amacıyla yazıyorum.Bizim kurum danışmanımız çok iyiydi.Bursa'ya atandı.Yerine gelen hanım,insanları terslemeyi ve bozmayı görevinin parçası görüyor.Ben nazikçe isim değişiklği hangi aşamada oluyor dediğimde bile beni nerdeyse azarladı,çocuk onunda çocuğuymuş(sadece bir kere gördü)ona bırakacakmışız,gerektiğinde o bilgi verirmiş,ben çok evhamlıymışım vs.
Bu işi yapan insanların sorulara yanıt ve vermesi,hoşgörülü,nazik ve anlayışlı olması gerekir.Çocuğum için hepsini sineye çektim,sabır sabır her aşamada.O nedenle sizi çok iyi anlıyorum biz zaten hassasız,hayatımızın en önemli konusu ve elbette her aşamayı merak ediyoruz.Birbirimize elimizden geldiğince yardımcı olmalıyız.Hepimizin işi rast gitsin,Allah bir ömür boyu evlatlarımızdan ayırmasın.
hasel06 bebeğinize kavustunuzmu??
Sevgili Unab, henüz kavuşamadık malesef.Sıramız da hiç ilerlemiyor biz 3-4 yaş için bekliyoruz ve büyük bebeklerde sıra malesef hiç ilerlemiyor.
Tüm bekleyen arkadaşlar biran önce kavuşurlar yavrularına umarım.
duygularınızı çok güzel dile getirmişiniz sizin adınıza çok sevindim ..inşallah bizde bu güzel duyguları yaşamak nasip olur sıradayız bizdemerhaba sevgili anneler anne adayları :) kusura bakmayın geçmişi okumadan yazıyorum...aramıza katılan yeni anne adylarımıza hoş geldiniz diyorum.. umutlarınızı kaybetmeyin bu süreçte er yada geç anne olacaksınız... kuzucuklarınız sizleri bir yerlerde kesin bekliyor... o kocaman yüreklerinize konmayı bekliyorlar :) evlatlarına kavuşan annelerimize de allah analı babalı büyütmek nasip etsin diyorum... biz ve kuzularımız allaha şükürler çok iyiyiz...oğluşum 1.sınıfa gidiyor biliyorsunuz sınıfta da başarılı oğlumla gurur duyuyorum :) tabii babamızda çok gurur duyuyor :) oğlumla tanıştığımızda kalem tutmasını dahi bilmiyordu..renkleri tanımıyor, gece ve gündüzü bile ayırt edemeyen bir çocuktu... bizlerin çabası ve oğlumun gayretiyle şuan sınıfta ilk 5 arasında ....tek istediğimiz ayakları üzerinde durabilen , kendine güvenen biri olarak yetişmesi...ve bu arada oğluşum sünnet oldu teyzeleri ... oğlum erkekliğe ilk adımını attı :) kızım mı ? o tam bir tatlı cadı :) prenses :) kokoş :) annesinin tüm eşyalarına ortak :) topuklu ayakkabılarım ayaklarından çıkmıyor :) oğlumuz ve kızımız eşim ve benim yaşam pınarlarımız :) 3 büyük aşkım eşim,oğlum ve kızım benim enerji kaynaklarım....
büyük yaş evlat bekleyen anneler; sakın umudunuzu kaybetmeyin evet bebek bekleyen annelere göre biraz daha uzun bekleyebilirsiniz. bize 2 yıl beklersiniz dediler ve iki yıl sonunda yavrularımız hayatımıza girdiler..hiç ummadığınız an sizlere sürpriz yapabilirler...
dileğim tüm annelerimizin kısa sürede yavrucuklarına kavuşması...oğlum kızım ve ben sizlere şans diliyoruz...sevgi ve sağlıkla kalın.
inşş herkes çock sahibi olr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?