Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

1- kesinlikle tc kimlik numarası değişmeli. eski kimlik numarası ile arşiv kayıtlarında bir bağlantı bulunmalı. bu kayda sadece evlat edinen çocuk isterse erişebilmeli..
2- mevcut yasalar evlat edinen ailenin lehine olacak şekilde yeniden düzenlenmeli. biyolojik aile ha diyince dava açıp huzur bozamamalı..
3- sosyal hizmetler kurumu içinde yeknesaklığın sağlanacağı uygulamalar geliştirilmeli. bir kentte özel hastaneden rapor alınabilirken diğer kentte aileler amatem kapılarında dolaştırılmamalı.. aileden istenen kriterler uzmandan uzmana değişmemeli..
4- genelde evlat edinilecek çocuk ile evlat edinecek ailenin aynı kentte olması tercih ediliyor. ancak ülke genelinde bir havuz oluşturularak şehirler arası bekleme sürelerinin birbirine yaklaştırılması sağlanabilir. böylelikle yurtta beklemek zorunda kalan çocuklar ivedilikle evlerine, anne-babalarına kavuşurlar..
5- izin meselesi çok önemli.. kamu kurumunda çalışanlara ücretsiz izin hakkı veriliyor. ancak özel sektör çalışanlarının böyle bir hakkı bile yok.. doğum iznine benzer bir izin düzenlemesi acilen ele alınmalı. ve çocuk geçici bakım sözleşmesiyle aileye geldiği gün bu izin devreye girmeli.

ilk etapta aklıma gelenler bunlar.. umarım faydalı, olumlu bir görüşme olur.. kolay gelsin..

Blog fikrime sıcak bakmanız bizi çok mutlu etti. Yakın zamanda burda siteyi paylaşacağım. Herkese Sevgiler.

babiesrus
arkadaşlarımın yazdıklarını aynen bende diliyorum ayrıca aileyle çocuk arasındaki yaş farkına neden bu kadar takıldıklarını anlayamıyorum ...yuvalarda o kadar çocuklar varken benim gibi büyük yaşdan dolayı bekleyen aillelere evlad edindiirilebilirler diye düşünüyorum.benim yas gurubum 6 mesela... neden 4 yaşında bir yavru yuvada beklesin bunu demek istiyorum..yaş farkı olmadan hemen yerleştirilsin bunu istiyorum..

Sevgili Babierus,

Yapacağın görüşmelerin hepimiz hakkında olumlu ve faydalı olmasını temenni ediyorum öncelikle,ayrıca teşekkür ediyorum sana.

Bende evlat edinen ile edinilen arasında en fazla 40 yaş sınırı aranması konusunun değiştirilmesini istiyorum, 2 yıla yakındır sıradayız ama 3 yaş çocukda hala bekliyoruz üstelik bekleme süresi bebeğin yaşına ekleniyor otomatikman yani şu an 4 yaş olmak üzere,ve hiç sıramız ilerlemiyor, Bu aradaki yaş sınırı
45 yaşa çekilemezmi,çünkü artık evlilikler geç yapılıyor,biyolojik ailelerin her an mahkeme açma haklarının olmaması gerekir.T.C kimlik nolarının değiştirilmesi gerekir.Her şehirden herkes bebek alabilmeli tek bir merkezden yönetim sağlanabilir.

Şu an aklıma gelenler bunlar canım,

kamuda çalışıyor arkdaşım o şekilde söyleyeyim çok teşekkür ederim ilginize

lily cim canım seni burda görmek ne güzel burda da karşılaştık

Arkadaşınız devlet memuru anladığım kadarıyla, yanlış olmasın, 657 devlet memurları kanunu 108. Madde C bendi, açıkça belirtiyor. Dediğim gibi umarım maddeyi doğru yazmışımdır. Evlat edinen devlet memuru, 24 aya kadar aylıksız izin kullanabilir. Ücretli izin hakkımız yok maalesef..

5 ay su gibi geçti; iki buçuk yaşımıza yaklaşıyoruz artık teyzeler :)
geçenlerde denizgeldi yazmıştı, kızının sorular sorduğunu ve yanıt verdiğini.. bizim için de çok uzak değil o günler..
ben kızıma her konuda dürüst davranacağıma söz verdim.. bunun kafasında soru işareti kalmadan, doğal olarak algılayacağı yolla olmasını istiyorum..
uzmanımızla konuştuk bu konuyla ilgili..deneyimlerinden yola çıkarak bu konunun en erken dönemde çözümlenmesini doğru buluyor..çocuk başkasından duymadan, sorun olarak algılamadan.. ve bir deneyiminden bahsetti.. bir aile çocuğun yanında hep geldiği zamanı, ne kadar mutlu olduklarını falan anlatmış.. hikayeyi çocuk bebekliğinden beri dinlemiş yani başkalarına anlatılırken.o geldikten sonra hayatlarının nasıl değiştiğini, nasıl güzel olduğunu anlatmışlar... anaokuluna giderken bir gün eve gelmiş ve annesine demiş ki, " ben senin karnından doğmamışım,arkadaşım annesinin karnından doğmuş".. sadece farklılık olarak algılamış.. herkesin saçı, gözü, boyu, kilosu farklı, bu da benim farkım diye düşünmüş..
kızım her söyleneni anlıyor.. biz de eşimle onunla hayatımızın ne kadar güzel olduğundan bahsediyoruz. iyi ki geldin diyoruz, iyi ki varsın diyoruz.. uzmanımız, bunları konuşmaya devam etmemizi önerdi. bir de çektiğimiz fotoğraflara bakarken sen gelince çok sevinmiştik kuzenlerimizin getirdiği pastadakileri mumları üflemiştin gibi ayrıntılarla onun hayatımıza girmesinden dolayı nasıl mutlu olduğumuzu vurgulamamızı istedi.. biraz masala büründürüp biraz macera ve eğlence katıp :)

Son düzenleme:
kamuda çalışıyor arkdaşım o şekilde söyleyeyim çok teşekkür ederim ilginize

lily cim canım seni burda görmek ne güzel burda da karşılaştık
teşekkür ederim - ben 2,5 yıldır topiği takip ediyorum arada giremediğim zamanlar olsa da bu topiği çok seviyorum güzel insanlarla karşılaştığıma inanıyorum ve tüm annelerimizi (aday olanlar, bekleyenler de dahil) çok seviyorummmmmm
teşekkürler güzel dileklerin için
rica ederim hep mutlu olun inşallah

sevgili lee,
senin evlatlarını anlattığın her yazıyı zevkle, büyük bir sevgiyle okuyorum her okuduğumda sanki yakın bir arkadaşım anlatıyormuş ben de onu dinliyormuşum hissine kapılıyorum
oğluşun maşallah sünnet de olmuş hayırlı olsun inşallah Rabbim size mezuniyetlerini, üniversite yıllarını ve evlendiği günleri de görmeyi nasip etsin tabii kızın için de tüm dilekler geçerli oğlunun ilk başlarda ne kadar ürkek, çekingen kardeşini bile size karşı koruyan olduğu zamanlarını anlatmıştın şimdi eminim ailesini çok seven ve hem özgüveni hem de çevreye güveni olan bir evlat olmuştur. Kızın zaten cimcime maşallah tam yemelik senin kız Rabbim ömür boyu sizi mesut etsin hep güzel günlerini görün inşallah bir gün bize buradan küçük kızının da okula başladığını anlatırsın biz de zevkle okuruz
ikisini de benim yerime öp annesi olur mu?

avatarın değişince ben bile garipsedim hayırlı olsun
bu arada biri birşey mi dedi sana? sanki biri seni üzmüş gibi hissettim:44:
üzülme Rabbim inşallah en kısa zamanda yavruna kavuşturacak seni ve bugünkü üzüntülerin uçup gidecek - bize evladımla şunu yaptık böyle mutluyuz diyeceksin ve emin ol o kınayanlar da bir gün pişman olup senden özür dileyecekler
ben birşey anlatacağım sanırım bu platformda paylaşmadım emin değilim
iş yerinde birlikte çalıştığımız ve sohbetini sevdiğim bir bey var 3 yaşında bir kızı var ve çok hassas bir çocuk meğer onu da ailesi evlat edinmiş bunu öğrendiğimde o kadar mutlu oldum ki size anlatamam - buraya yazdığım elimden geldiğince takip ettiğim insanlardan biri de en yakınımda... onunla evlat edinmeyle ilgili de sohbetlerimiz oldu - sanırım benim garipseyeceğimi düşündü ama tam tersi ben mutlu oldum çünkü evladına olan sevgisinden zerre şüphem yok onu beklemişler ve kavuştuklarında hayatlarına yeni bir ışık girmiş maşallah yavrum öyle mutlu bir çocuk ki... zamancım senin de evladın çok mutlu olacak emin ol ve yaşayacağınız güzel zamanları düşün
yaaaaaaa ben sizi çok seviyorum güzel anneler yazarken bile duygulandım

kesinlikle güzel bir şeye vesile oluyorsun sorunları ya da önerileri birinci ağızdan iletmek, en doğru cevabı öğrenmek için iyi bir adım inşallah çabalarının sonucunu alır da bizimle de paylaşırsın

Son düzenleme:
Facebookta bir sayfada Tc no.nun değişmemesine bazı sebepler yazılmış ama parantezde belirttiğin gibi bişey de yapılabilir sonuçta kayıtlarda yer alır ama ona ancak çocuk ulaşabilir o da zamanı geldiğinde talep ederse...

6. ve 7. maddeler konusunda haklısın gerçekten - aslında biyolojik ailenin bebeğini geri alma talebine olumlu karşılık verilmesini şu an yeni öğreniyorum şaşırdım açıkçası - yani zaten bu çocuklar rıza ya da terk oluyorlar yani evlatlarından vazgeçmiş gibi oluyor bi nevi... üstüne bir de evlat edinenin emaneti gibi görülmesi gerekten şaşırtıcı:44: o kadar süreçten geç tam evladıma kavuştum derken alsınlar olacak iş değil (kusura bakmayın amacım sizi üzmek değil ama bir an gerçekten düşününce garipsiyorum kızgınlıkla şaşkınlık arasında bir duygu yaşıyorum şu an)
bir de aklıma bir şey takıldı - diyelim ki bir insan engelli misal bir gözü görmüyor ama zihnen sağlam bu insan sırf bu engelinden dolayı evlat edinemiyor mu bunu mu anladım? o kadının belki rahmi yok belki çocuk doğuramayacak bir durumda - anne olma hakkı yok mu? dediğin gibi sanki her çocuk doğuranın evi 4-4lük mü? hangimizin ayrı odası oldu? ha benim oldu ama bir zamanlar 3 kardeş birlikte aynı odayı paylaştığımızı da bilirim
açıkçası yazdıklarınla hem yeni şeyler öğreniyor hem de bazı durumları garipsiyorum:44:

burada dile getirilen önemli konulardan biri de sanırım uzmanların anne-baba adayına yaklaşımları... yani tabii bu işin eğitimini almışlardır saygım sonsuz ama bence sadece üni bitirmekle olmaz sabırlı olup işini severek yapmak lazım
açıkçası bazen keşke psikolog falan olsaydım ve sizlere yardımcı olan uzmanlardan olsaydım diye düşünüyorum çünkü bu iş sadece görevini yapıp geçmekten ibaret değil biraz da gönül işi sevgi işi diye düşünüyorum tabii ki emeğinin karşılığını alacak ama kazanılan kalplerin değeri alınan paradan çok daha önemli bence...

tüm yazılanlar mantıklı ve gerçekten olması gereken nitelikte gibi geldi bir kere evlat edinme prosedürü bence de mekan ayrımı yapmadan tüm ülke sınırları içinde aynı standartlarda olmalı ve bir havuzun oluşturulması çok daha faydalı olur beklemeler azalır evlatlar aileye aileler de çocuğa kısa sürede kavuşur

Blog fikrime sıcak bakmanız bizi çok mutlu etti. Yakın zamanda burda siteyi paylaşacağım. Herkese Sevgiler.
blog fikri güzel aslında daha geniş çaplı bir site de açabilirsiniz imkanınız varsa- bu topiğin site versiyonu olabilir mesela - evlat edinen ya da edinilen kişiler üyelik alır ve kendi yazılarını da paylaşırlar yani siz admin olarak yazarsınız insanlar da yazar olarak : Ayşe - Fatma - Mehmet gibi... bir yemek sitesi var oradaki gibi olabilir mesela (nefis yemek tarifleri sitesi) yani site içinde bloglar gibi... aklıma ilk leee geldi ondan harika bir blog yazarı olur

ne güzel anlatmışsın paylaşım için teşekkürler... ben de evlat edinme ve çocuğa söylenmesi gibi konular her hangi bir konuşmada geçtiğinde "ben küçük söylenmesinin ve bunu uzmanlardan alınan tavsiyeler üzerine yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum ama büyüdükçe zorlaşır küçükken alıştırılınca öğrendiğinde yaşayacağı tramva daha küçük olur" diyorum (birkaç arkadaşla bu konu üzerinde konuşmuşluğum var da...)

Kızlar görüşmeye gittim, hatta buraya yazdıklarınızı derleyip bir klasör oluşturup yetkililere verdim. Umarım ufacık da olsa katkımız olur süreçlerle ilgili.

TC kimlik numarası meselesi onların da dikkat ettiği ve düzeltilmesini istediği bir noktaymış. Sosyal Hizmetler'in her toplantıda dile getirdiği ve değişmesini istediği bir durummuş. Fakat İçişleri Bakanlığı bu konuda değişikliğe gitmiyormuş. Her bir vatandaşın sadece 1 adet tc kimlik no'su olabilir görüşünden yola çıktıkları için bu talebi pek değerlendirmiyorlar. Ayrıntılı yanıtlar aldım ama hepsi birbirine karıştı kafamda, buraya yanlış bir şey yazmak istemiyorum. Onların da söylediği şu oldu; bu çocuklarımızı mağdur etmemek için istisna yapılmalı.

Amatem'i söyledim, yaşadıklarımızı.. o konuda uygulamalarla alakalı iyileştirmeler yapılıyor dendi.
Amatem şartının şöyle bir artısı var dedi. Daha önce bağımlı olup tedavi görmüş insanlar da olabiliyormuş, testlerde fln çıkmış bunlar. Ben de tabiiki bu testler yapılmalı ama yapılırken en azından başımızda birisi beklemesin şeklinde haklı görüşümü belirttim.

Merhaba babiesrus peki izin konusunda ne diyorlar? Tüm bu değişikliklerin ne zaman gerçekleştirilmesi planlanıyormuş?
Teşekkürler inşallah güzel gelişmeler yaşarız.

şu istisna meselesi umarım bir an önce gerçekleşir.. evlat edinme ile ilgili yasa bazında köklü değişikliklere gidilmesi gerekiyor. bunlar zaman alıcı işler, ama imkansız değil. biyolojik ailenin bu konuda karar verdikten sonra geri dönüşünün olmayacağını iyice bilmesi ve evlat edinen ailenin yasalarca korunması esas alınmalı. dava açma hakkı anayasal hak; ama bu konuyla ilgili bir düzenleme yapılması düşünülüyor muymuş, böyle bir görüşmeniz oldu mu?
çok teşekkürler böyle bir girişimde bulunduğun için..

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]

[/tr]
[tr]

[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…