Arkadaşlar,
Çok kısa bir süre sonra Allah nasip ederse evlat edinme ile alakalı Ankara'da bir görüşme yapacağım. Bizlerin çektiği sıkıntıları ve değişmesini istediğimiz ve mağdur olduğumuz konuları yetkili resmi mercilere ileteceğim. Lütfen bahsi geçmesini istediğiniz, aklınıza gelen şeyleri burada ayrıntılarıyla kaleme alın. Ben de elimden geldiğince yazılanları toparlayıp ana hatlarıyla bir liste oluşturacağım.
Doğum izni, yaş meselesi, vs. aklınıza ne geliyorsa lütfen yazın. Gözden kaçırdığım bir şey olsun istemiyorum. Madem böyle bir fırsatım var, hepimizin adına elimden geleni yapmaya çalışacağım.
Pazar akşamına kadar cevaplarınızı okuyor olacağım, pazartesi sabahı da bakmaya çalışırım.
TEŞEKKÜR EDİYORUM.
İnşallah güzel şeylere vesile olur..
kamuda çalışıyor arkdaşım o şekilde söyleyeyim çok teşekkür ederim ilginize
lily cim canım seni burda görmek ne güzel burda da karşılaştık
Arkadaşlar,
Çok kısa bir süre sonra Allah nasip ederse evlat edinme ile alakalı Ankara'da bir görüşme yapacağım. Bizlerin çektiği sıkıntıları ve değişmesini istediğimiz ve mağdur olduğumuz konuları yetkili resmi mercilere ileteceğim. Lütfen bahsi geçmesini istediğiniz, aklınıza gelen şeyleri burada ayrıntılarıyla kaleme alın. Ben de elimden geldiğince yazılanları toparlayıp ana hatlarıyla bir liste oluşturacağım.
Doğum izni, yaş meselesi, vs. aklınıza ne geliyorsa lütfen yazın. Gözden kaçırdığım bir şey olsun istemiyorum. Madem böyle bir fırsatım var, hepimizin adına elimden geleni yapmaya çalışacağım.
Pazar akşamına kadar cevaplarınızı okuyor olacağım, pazartesi sabahı da bakmaya çalışırım.
TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Çok geç kaldım herhalde yazmak için ;umarım benim gibi ret edilen başvurulara da değinirsin ... Görüşme sonucunu sabırsızlıkla bekleyeceğim, çünkü bu yıl tayin isteyip tekrar başvuracağım...
Arkadaşlar,
TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Çok geç kaldım herhalde yazmak için ;umarım benim gibi ret edilen başvurulara da değinirsin ... Görüşme sonucunu sabırsızlıkla bekleyeceğim, çünkü bu yıl tayin isteyip tekrar başvuracağım...
O kadar üzülmüştüm ki başvurunuz reddedilince... Bu kararınız beni çok mutlu etti :) vaz geçmemeniz, pes etmemeniz... Umarım tayininiz de istediğiniz gibi gerçekleşir, en kısa sürede yavrunuza kavuşursunuz... Buradan da okumuşsunuzdur Bursa'yı tavsiye ederim... Hatta arayıp sorun bekar anneyim sorun Yaşar mıyım diye.. Ona göre isteyin tayininizi, naçizane bir tavsiye :) Bursa'ya giderseniz ve sorun çıkarmıyorlarsa 3-4 ayda en fazla siz de kavuşursunuz bebeğinize, inşallah... Ben inanıyorum bebeğinize kavuşacaksınız, er ya da geç... Ve o çok şanslı bir bebek olacak! Sadece ona kavuşmak için bir sürü zorluğa katlanman bir anne, onu büyütmek için neler yapmaz?
Umarım fazla ileri gitmemişimdir :)
Sevgiler...
teşekkür ederim - ben 2,5 yıldır topiği takip ediyorum arada giremediğim zamanlar olsa da bu topiği çok seviyorum güzel insanlarla karşılaştığıma inanıyorum ve tüm annelerimizi (aday olanlar, bekleyenler de dahil) çok seviyorummmmmmkamuda çalışıyor arkdaşım o şekilde söyleyeyim çok teşekkür ederim ilginize
lily cim canım seni burda görmek ne güzel burda da karşılaştık
rica ederim hep mutlu olun inşallahteşekkürler güzel dileklerin için
sevgili lee,merhaba sevgili anneler anne adayları :) kusura bakmayın geçmişi okumadan yazıyorum...aramıza katılan yeni anne adylarımıza hoş geldiniz diyorum.. umutlarınızı kaybetmeyin bu süreçte er yada geç anne olacaksınız... kuzucuklarınız sizleri bir yerlerde kesin bekliyor... o kocaman yüreklerinize konmayı bekliyorlar :) evlatlarına kavuşan annelerimize de allah analı babalı büyütmek nasip etsin diyorum... biz ve kuzularımız allaha şükürler çok iyiyiz...oğluşum 1.sınıfa gidiyor biliyorsunuz sınıfta da başarılı oğlumla gurur duyuyorum :) tabii babamızda çok gurur duyuyor :) oğlumla tanıştığımızda kalem tutmasını dahi bilmiyordu..renkleri tanımıyor, gece ve gündüzü bile ayırt edemeyen bir çocuktu... bizlerin çabası ve oğlumun gayretiyle şuan sınıfta ilk 5 arasında ....tek istediğimiz ayakları üzerinde durabilen , kendine güvenen biri olarak yetişmesi...ve bu arada oğluşum sünnet oldu teyzeleri ... oğlum erkekliğe ilk adımını attı :) kızım mı ? o tam bir tatlı cadı :) prenses :) kokoş :) annesinin tüm eşyalarına ortak :) topuklu ayakkabılarım ayaklarından çıkmıyor :) oğlumuz ve kızımız eşim ve benim yaşam pınarlarımız :) 3 büyük aşkım eşim,oğlum ve kızım benim enerji kaynaklarım....
büyük yaş evlat bekleyen anneler; sakın umudunuzu kaybetmeyin evet bebek bekleyen annelere göre biraz daha uzun bekleyebilirsiniz. bize 2 yıl beklersiniz dediler ve iki yıl sonunda yavrularımız hayatımıza girdiler..hiç ummadığınız an sizlere sürpriz yapabilirler...
dileğim tüm annelerimizin kısa sürede yavrucuklarına kavuşması...oğlum kızım ve ben sizlere şans diliyoruz...sevgi ve sağlıkla kalın.
avatarın değişince ben bile garipsedimyıllar sonra değişen avatar
2008den beri aynı avatarı kullanıyordum
bir garip oldum
sanki değişmişim gibi sanal manal ama işte insan nekadar benimsiyor
herkes evladı olsun ister eğer olmuyorsada bu bir kınama sebebi değildir
onlara veren Rabbim bizlere vermemiş
anlayan anladı
kesinlikle güzel bir şeye vesile oluyorsun sorunları ya da önerileri birinci ağızdan iletmek, en doğru cevabı öğrenmek için iyi bir adım inşallah çabalarının sonucunu alır da bizimle de paylaşırsınArkadaşlar,
TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Facebookta bir sayfada Tc no.nun değişmemesine bazı sebepler yazılmış ama parantezde belirttiğin gibi bişey de yapılabilir sonuçta kayıtlarda yer alır ama ona ancak çocuk ulaşabilir o da zamanı geldiğinde talep ederse...Merhaba babiesrus,
Çalışan annelere de doğum yapan anneler gibi doğum ve süt izni verilmesi,
evlat edinme ile ilgili şehirden şehire, uzmandan uzmana uygulamalarda yaşanan değişiklikler ve şehirlere göre çok farklı bekleme sürelerinin olması,
Çocukların T.C kimlik nolarının değişmemesi (nüfusumuza aldığımızda yeni No verilebilir evlilik, çocuğun gerçek ailesine ulaşmak için başvurması gibi durumlarda öğrenebileceği şekilde eski nosu kayıtlarda saklanabilir, sicil kaydında yapıldığı şekilde bir düzenleme yani),
Biyolojik ailenin her zaman dava açma hakkının olması, buna karşın bizleri ve çocuklarımızı koruyan yasaların olmaması,
Amatemde yaşanan sıkıntılar
Inşallah bunlarla ilgili çalışmalar yaparlar
6. ve 7. maddeler konusunda haklısın gerçekten - aslında biyolojik ailenin bebeğini geri alma talebine olumlu karşılık verilmesini şu an yeni öğreniyorum şaşırdım açıkçası - yani zaten bu çocuklar rıza ya da terk oluyorlar yani evlatlarından vazgeçmiş gibi oluyor bi nevi... üstüne bir de evlat edinenin emaneti gibi görülmesi gerekten şaşırtıcı:44: o kadar süreçten geç tam evladıma kavuştum derken alsınlar olacak iş değil (kusura bakmayın amacım sizi üzmek değil ama bir an gerçekten düşününce garipsiyorum kızgınlıkla şaşkınlık arasında bir duygu yaşıyorum şu anÇok teşekkür ederiz.Çok önemli bir çaba.Umarım karşılık bulur.
Arkadaşlarımın yazdıklarına katılıyorum.
1.Bebeğine kavuşan anneye yasal izin hakkı,
2.yeni kimliğine kavuştuğunda kimlik nosunun muhakkak değişmesi
3.Çocukları yerleştirirken türkiye genelinde ortak bir ağ kullanılması,küçük şehir ve kırsal alanlarda yaşayanların da farklı il ve bölgelerdeki çocuklardan evlat
edinilmesi
4.Kurumda çalışan personelin iletişim ve empati kurma gibi konularda hizmet içi eğitim alması.
5.Mahkeme aşamasında öncelik verilmesi,mahkemeye başvurmada ücret alınmaması(dar gelirli aileler için zorlayıcı olabilir.)Evlat edinen özendirilmeli,önüne engel üstüne engel konulmamalı.Elbetteki adaylar çok iyi araştırılmalı ve takip edilmeli benim bahsettiğim uygulamaların kolaylaştırılması.
6.Kriterlerde samimiyet,sevgi,çocuğu benimseme,bakabilme kapasitesi önemli olmalı.Çocuğa ayrı oda veriliyormu,hastaneye yakınmı vs.Doğuran her anne çocuğuna Türkiyede ayrı oda verebiliyor mu?Herkesin evi hastaneye,parka yakın mı?Herkesin evinde hiç mi tartışma olmuyor?Y da herkesin anne babası çok mu sağlıklı?Kimsenin hastalığı yok mu?Her organımızı tepeden tırnağa incelettik.Allah korusun bir rahatsızlığımız olsaydı anne baba olamayacaktık.Benim görme engelli öğrencilerim var inanmazsınız bebeklerine çok güzel bakıyorlar.Anne ya da baba adayı herkesi de bu testlerden geçirsinler o zaman.Özellikle de psikolojik testlerden.Yapısı çocuk büyütmeye elverişli olmayanlar çocuk sahibi olmasın.Türkiyede biyolojik ebevenlerin çoğu çocuklarına psikojik ve fiziksel şiddet uyguluyor,ihmal ve istismar var,bizi bu kadar zorlayana kadar onları takip etsinler.
7.En önemlisi,en önemlisi,en önemlisi.Biyolojik ailenin her an dava açma hakkının kaldırılması.Ben en çok bunu ciddi bir olumsuzluk olarak görüyorum.Evlat edinen ailenin biyolojik ailenin koşulları iyi değil ya da kendilerini ebeveyn olmaya hazır hissetmiyorlar diye onlar bu duyguyu hissedene kadar,çocuğun kısa bir süre evlat edinen ailenin yanında kalabileceği yaklaşımını getiren ve onaylayan bu hak kaldırılmalı.Evlat edinene aile emanetçi değildir.Söz konusu çocuk da deneme tahtası değildir.Biyolojik aile kararını verdikten sonra bu yol kapatılmalı.Lütfen bunu özellikle vurgularsan sevinirim. Aileler bu tedirginlik içinde anne baba olduklarında hem kendileri hem çocuklarına psikolojik sorunlar yaşatabilirler.
ÇOK TEŞEKKÜRLER.....
burada dile getirilen önemli konulardan biri de sanırım uzmanların anne-baba adayına yaklaşımları... yani tabii bu işin eğitimini almışlardır saygım sonsuz ama bence sadece üni bitirmekle olmaz sabırlı olup işini severek yapmak lazım1.Aile ve sosyal hizmetler bakanlığının çıkardığı 25 Şubat 2008 tarihli yasaydı sanırım.Torba kadro ile ev hanımlarına emekli olma hakkı getirildi.Ve Şimdiler de buna doğum borçlanması da yapılabileceği söylendi.Bunun illa doğuran anneler için değil evlat edinen anneler içinde doğum borçlanması yapılabilme kapsamına alınmasını istiyorum.
2. evladımızı nüfusa geçirdikten sonra kimlik numarasının değişmesini istiyoruz.Bunun kimisi değiştirildiğini söylüyor ama emin değilim.
3. Her ne sebeble olursa olsun evlat verilen çocuk 1 yıl geçtikten sonra ya da mahkemesi olduktan sonra.Verilen aile tarafından geri alınamamalı. Sebebi ne olursa olsun. Çünkü evladıyla bütünleşmiş ve anne baba olarak benimseyip büyüyen bir çocuk artık ne kadar biyolojik olsa da yıllar sonra bir başkasını anne ve baba rolüne sokamaz ve o aile evladının yerine bir başkasını koyamaz.Bu etten tırnağı ayırmaktır.O yüzden sebebi ne olursa olsun bu ailelerin ve çocuğun umurunda olmayacağı kesindir.
4. Uzmanların başvuru yapan ailelere suç işliyormuş gibi değil de ,daha profesyonel ve insan psikolojisinden anlar tavırla yaklaşma , iletişim kurma ve onları daha iyi tanıma çabasına girmeleri gerek.
tüm yazılanlar mantıklı ve gerçekten olması gereken nitelikte gibi geldi bir kere evlat edinme prosedürü bence de mekan ayrımı yapmadan tüm ülke sınırları içinde aynı standartlarda olmalı ve bir havuzun oluşturulması çok daha faydalı olur beklemeler azalır evlatlar aileye aileler de çocuğa kısa sürede kavuşur1- kesinlikle tc kimlik numarası değişmeli. eski kimlik numarası ile arşiv kayıtlarında bir bağlantı bulunmalı. bu kayda sadece evlat edinen çocuk isterse erişebilmeli..
2- mevcut yasalar evlat edinen ailenin lehine olacak şekilde yeniden düzenlenmeli. biyolojik aile ha diyince dava açıp huzur bozamamalı..
3- sosyal hizmetler kurumu içinde yeknesaklığın sağlanacağı uygulamalar geliştirilmeli. bir kentte özel hastaneden rapor alınabilirken diğer kentte aileler amatem kapılarında dolaştırılmamalı.. aileden istenen kriterler uzmandan uzmana değişmemeli..
4- genelde evlat edinilecek çocuk ile evlat edinecek ailenin aynı kentte olması tercih ediliyor. ancak ülke genelinde bir havuz oluşturularak şehirler arası bekleme sürelerinin birbirine yaklaştırılması sağlanabilir. böylelikle yurtta beklemek zorunda kalan çocuklar ivedilikle evlerine, anne-babalarına kavuşurlar..
5- izin meselesi çok önemli.. kamu kurumunda çalışanlara ücretsiz izin hakkı veriliyor. ancak özel sektör çalışanlarının böyle bir hakkı bile yok.. doğum iznine benzer bir izin düzenlemesi acilen ele alınmalı. ve çocuk geçici bakım sözleşmesiyle aileye geldiği gün bu izin devreye girmeli.
ilk etapta aklıma gelenler bunlar.. umarım faydalı, olumlu bir görüşme olur.. kolay gelsin..
blog fikri güzel aslında daha geniş çaplı bir site de açabilirsiniz imkanınız varsa- bu topiğin site versiyonu olabilir mesela - evlat edinen ya da edinilen kişiler üyelik alır ve kendi yazılarını da paylaşırlar yani siz admin olarak yazarsınız insanlar da yazar olarak : Ayşe - Fatma - Mehmet gibi... bir yemek sitesi var oradaki gibi olabilir mesela (nefis yemek tarifleri sitesi) yani site içinde bloglar gibi...Blog fikrime sıcak bakmanız bizi çok mutlu etti. Yakın zamanda burda siteyi paylaşacağım. Herkese Sevgiler.
ne güzel anlatmışsın paylaşım için teşekkürler... ben de evlat edinme ve çocuğa söylenmesi gibi konular her hangi bir konuşmada geçtiğinde "ben küçük söylenmesinin ve bunu uzmanlardan alınan tavsiyeler üzerine yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum ama büyüdükçe zorlaşır küçükken alıştırılınca öğrendiğinde yaşayacağı tramva daha küçük olur" diyorum (birkaç arkadaşla bu konu üzerinde konuşmuşluğum var da...)5 ay su gibi geçti; iki buçuk yaşımıza yaklaşıyoruz artık teyzeler :)
geçenlerde denizgeldi yazmıştı, kızının sorular sorduğunu ve yanıt verdiğini.. bizim için de çok uzak değil o günler..
ben kızıma her konuda dürüst davranacağıma söz verdim.. bunun kafasında soru işareti kalmadan, doğal olarak algılayacağı yolla olmasını istiyorum..
uzmanımızla konuştuk bu konuyla ilgili..deneyimlerinden yola çıkarak bu konunun en erken dönemde çözümlenmesini doğru buluyor..çocuk başkasından duymadan, sorun olarak algılamadan.. ve bir deneyiminden bahsetti.. bir aile çocuğun yanında hep geldiği zamanı, ne kadar mutlu olduklarını falan anlatmış.. hikayeyi çocuk bebekliğinden beri dinlemiş yani başkalarına anlatılırken.o geldikten sonra hayatlarının nasıl değiştiğini, nasıl güzel olduğunu anlatmışlar... anaokuluna giderken bir gün eve gelmiş ve annesine demiş ki, " ben senin karnından doğmamışım,arkadaşım annesinin karnından doğmuş".. sadece farklılık olarak algılamış.. herkesin saçı, gözü, boyu, kilosu farklı, bu da benim farkım diye düşünmüş..
kızım her söyleneni anlıyor.. biz de eşimle onunla hayatımızın ne kadar güzel olduğundan bahsediyoruz. iyi ki geldin diyoruz, iyi ki varsın diyoruz.. uzmanımız, bunları konuşmaya devam etmemizi önerdi. bir de çektiğimiz fotoğraflara bakarken sen gelince çok sevinmiştik kuzenlerimizin getirdiği pastadakileri mumları üflemiştin gibi ayrıntılarla onun hayatımıza girmesinden dolayı nasıl mutlu olduğumuzu vurgulamamızı istedi.. biraz masala büründürüp biraz macera ve eğlence katıp :)
O kadar üzülmüştüm ki başvurunuz reddedilince... Bu kararınız beni çok mutlu etti :) vaz geçmemeniz, pes etmemeniz... Umarım tayininiz de istediğiniz gibi gerçekleşir, en kısa sürede yavrunuza kavuşursunuz... Buradan da okumuşsunuzdur Bursa'yı tavsiye ederim... Hatta arayıp sorun bekar anneyim sorun Yaşar mıyım diye.. Ona göre isteyin tayininizi, naçizane bir tavsiye :) Bursa'ya giderseniz ve sorun çıkarmıyorlarsa 3-4 ayda en fazla siz de kavuşursunuz bebeğinize, inşallah... Ben inanıyorum bebeğinize kavuşacaksınız, er ya da geç... Ve o çok şanslı bir bebek olacak! Sadece ona kavuşmak için bir sürü zorluğa katlanman bir anne, onu büyütmek için neler yapmaz?
Umarım fazla ileri gitmemişimdir :)
Sevgiler...
Yıllardır hep bana emanet edilen küçüklerle uğraştım. Bilgi olarak en kötü öğrencim bile davranış olarak çok şey öğrendi benden. Evlenemedim ... hayallerimdeki gibi çocuklarım kendime ait bir ailem bir düzenim olamadı- olmadı. Hala belki evlensem kendi çocuğum olabilir ama tek çözümün doğurmak olmadığını olamayacağını da biliyorum. Bursa'yı bende düşündüm ama yirmi bir yıldır memleketimden uzak yaşamak zaten içimde büyük bir acıdır bu nedenle memleketime tayin isteyeceğim. Belki son bir okul tercihini Bursa'dan yapabilirim. Buradan başvuran tek ebeveynlerin başvuruları ret cevabı aldı. Memleketimde şansımın daha fazla hatta kesin olduğunu biliyorum( Müdür birazcık akraba ) İyi dileklerin için teşekkür ederim. Biraz sosyal hizmetlere kırgınlık ( kızgınlığım ) var içimde ... şeytan diyor ki ikide bir telefon aç çocuklarına en ufak olumsuz davranışlarda bulunan velileri bildir uğraşsınlar... üç günde bir topiğe girip yazıları okuyorum... Mutlulukları heyecanları okuyorum hüzün basıyor ... duvarlar cevap vermiyor bekliyorum işte...
Kızlar görüşmeye gittim, hatta buraya yazdıklarınızı derleyip bir klasör oluşturup yetkililere verdim. Umarım ufacık da olsa katkımız olur süreçlerle ilgili.
TC kimlik numarası meselesi onların da dikkat ettiği ve düzeltilmesini istediği bir noktaymış. Sosyal Hizmetler'in her toplantıda dile getirdiği ve değişmesini istediği bir durummuş. Fakat İçişleri Bakanlığı bu konuda değişikliğe gitmiyormuş. Her bir vatandaşın sadece 1 adet tc kimlik no'su olabilir görüşünden yola çıktıkları için bu talebi pek değerlendirmiyorlar. Ayrıntılı yanıtlar aldım ama hepsi birbirine karıştı kafamda, buraya yanlış bir şey yazmak istemiyorum. Onların da söylediği şu oldu; bu çocuklarımızı mağdur etmemek için istisna yapılmalı.
Amatem'i söyledim, yaşadıklarımızı.. o konuda uygulamalarla alakalı iyileştirmeler yapılıyor dendi.
Amatem şartının şöyle bir artısı var dedi. Daha önce bağımlı olup tedavi görmüş insanlar da olabiliyormuş, testlerde fln çıkmış bunlar. Ben de tabiiki bu testler yapılmalı ama yapılırken en azından başımızda birisi beklemesin şeklinde haklı görüşümü belirttim.
Merhaba Kardide vazgeçmemene çok sevindim inşallah herşeyi istediğin gibi olur ve yavruna kavuşursun.Yıllardır hep bana emanet edilen küçüklerle uğraştım. Bilgi olarak en kötü öğrencim bile davranış olarak çok şey öğrendi benden. Evlenemedim ... hayallerimdeki gibi çocuklarım kendime ait bir ailem bir düzenim olamadı- olmadı. Hala belki evlensem kendi çocuğum olabilir ama tek çözümün doğurmak olmadığını olamayacağını da biliyorum. Bursa'yı bende düşündüm ama yirmi bir yıldır memleketimden uzak yaşamak zaten içimde büyük bir acıdır bu nedenle memleketime tayin isteyeceğim. Belki son bir okul tercihini Bursa'dan yapabilirim. Buradan başvuran tek ebeveynlerin başvuruları ret cevabı aldı. Memleketimde şansımın daha fazla hatta kesin olduğunu biliyorum( Müdür birazcık akraba ) İyi dileklerin için teşekkür ederim. Biraz sosyal hizmetlere kırgınlık ( kızgınlığım ) var içimde ... şeytan diyor ki ikide bir telefon aç çocuklarına en ufak olumsuz davranışlarda bulunan velileri bildir uğraşsınlar... üç günde bir topiğe girip yazıları okuyorum... Mutlulukları heyecanları okuyorum hüzün basıyor ... duvarlar cevap vermiyor bekliyorum işte...
Sevgiler
Yıllardır hep bana emanet edilen küçüklerle uğraştım. Bilgi olarak en kötü öğrencim bile davranış olarak çok şey öğrendi benden. Evlenemedim ... hayallerimdeki gibi çocuklarım kendime ait bir ailem bir düzenim olamadı- olmadı. Hala belki evlensem kendi çocuğum olabilir ama tek çözümün doğurmak olmadığını olamayacağını da biliyorum. Bursa'yı bende düşündüm ama yirmi bir yıldır memleketimden uzak yaşamak zaten içimde büyük bir acıdır bu nedenle memleketime tayin isteyeceğim. Belki son bir okul tercihini Bursa'dan yapabilirim. Buradan başvuran tek ebeveynlerin başvuruları ret cevabı aldı. Memleketimde şansımın daha fazla hatta kesin olduğunu biliyorum( Müdür birazcık akraba ) İyi dileklerin için teşekkür ederim. Biraz sosyal hizmetlere kırgınlık ( kızgınlığım ) var içimde ... şeytan diyor ki ikide bir telefon aç çocuklarına en ufak olumsuz davranışlarda bulunan velileri bildir uğraşsınlar... üç günde bir topiğe girip yazıları okuyorum... Mutlulukları heyecanları okuyorum hüzün basıyor ... duvarlar cevap vermiyor bekliyorum işte...
kardide, vazgeçmemene sevindim.. umarım memleketinde hem ailene hem çocuğuna kavuşmuş olursun..
Kızlar görüşmeye gittim, hatta buraya yazdıklarınızı derleyip bir klasör oluşturup yetkililere verdim. Umarım ufacık da olsa katkımız olur süreçlerle ilgili.
TC kimlik numarası meselesi onların da dikkat ettiği ve düzeltilmesini istediği bir noktaymış. Sosyal Hizmetler'in her toplantıda dile getirdiği ve değişmesini istediği bir durummuş. Fakat İçişleri Bakanlığı bu konuda değişikliğe gitmiyormuş. Her bir vatandaşın sadece 1 adet tc kimlik no'su olabilir görüşünden yola çıktıkları için bu talebi pek değerlendirmiyorlar. Ayrıntılı yanıtlar aldım ama hepsi birbirine karıştı kafamda, buraya yanlış bir şey yazmak istemiyorum. Onların da söylediği şu oldu; bu çocuklarımızı mağdur etmemek için istisna yapılmalı.
Amatem'i söyledim, yaşadıklarımızı.. o konuda uygulamalarla alakalı iyileştirmeler yapılıyor dendi.
Amatem şartının şöyle bir artısı var dedi. Daha önce bağımlı olup tedavi görmüş insanlar da olabiliyormuş, testlerde fln çıkmış bunlar. Ben de tabiiki bu testler yapılmalı ama yapılırken en azından başımızda birisi beklemesin şeklinde haklı görüşümü belirttim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?