teşekkürler güzel dileklerin için
hayırlı olsun uğurlu olsun
yaşa bağlı olarak 0-1 yaş yada 1üstü yaş grubuna başvurabiliyorsun
bekle süresine gelice ilden ile değişiyor
bursa çok hızlı
istanbuldan ortalama 9 yada 10 ay sürüyor eğer terk-rıza kız erkek diye ayırmazsan işte dediğim gibi 9-10 ayda geliyor
ama şukadar söyleyim ben çok kararsızdım şim benden kararsızdı ilk başvuruyu düşünürken ama şimdi tek düşündüğüm kızım
hakkınızda hayırlısı olsun
merhaba bizde bugün başvurumuzu yaptık evraklarımızı hazırlayacağız terk/rıza kız bebek istiyoruz inşallah en kısa zamanda kavuşurum şimididen hazırlıklara başlamak istiyorum:)) heyecanlıyım... uzmanımız en erken 2 yıl dedi ama hep böyle söylüyorlar bence daha erken gelecek inşallah rabbim hepimize hayırlı evlat nasip eder. listenize eklerseniz sevinirim.
Evladını kucağına almayı bekleyen, evladına kavuşmuş ama gelecekleri hakkında soruları olan ve çevrelerinde bu konuya mesafeli duran insanların nekadar çok olduğunu görünce annemle bir blog açmayı düşündük. Annemin beni aldığı günlerden başlayarak o yıllarda hemen hemen her gün günlük tutmuş. Benimle tanışmasını, ikilemlerini, sancılı geçen mahkeme günlerini, sayfa sayfa yazılmış günlükte . Annemin günlüğünü birebir o bloga koymayı ve devamında da onun ve benim düşüncelerimizi ayrıca bu konuda soruları olan insanalrında sorularının cevaplarını paylaşmayı düşündük. Siz ne dersiniz. Sizce bu gunluk ilginizi çeker ve size yardımcı olur mu?
Bence çok etkili olur,evlat sahibi olmak için yola çıkan insanlar ne yazıkki çevrenin önyargılarıyla,olumsuz ve düşüncesiz tavırları ile karşılaşıyor.Ama sonunda elde edilen mükafat herşeye değer.İkilemde olanlara ya da evladına kavuşmuş bazı konularda çözüm olu bulamamış pek çok insan için harika olur diye düşünüyorum.Güzel annene de sana da sevgiler.
MAHKEMEsüreciyle ilgili pek çok soru geliyor bana da.Hepsini bir yanıtlayayım.
1 seneniz dolduktan sonra mahkemeye gidip bizzat dava açıyorsunuz,mahkemeye belli bir ücret ödeniyor,avukat tutma yok.
Biz iki dava açtık,kayyum atama ve evlat edinme.Çocuğumuzun terk yada rızalı oluşuna göre uygulama değişiyor.Kayyum olarak kurum yetkilisi atandı.Bizim hakimimiz mahkeme öncesi bir polis ve pedagog araştırması istemiş,ama her hakim istemiyor.Pedagog,randevu alarak eşimle ve benimle ayrı ayrı konuştu,raporu mahkemeye gönderdi,sonra eve bir polis geldi.Mahkeme tarihi 2-3 ay sonraya oldu,sanırım bu da heryere ve dava sıklığına göre değişen bir durum.Mahkemede evlat edinmenin çocuğun yararına olup olmadığına bakılıyor,işleriniz,maddi durumunuz soruluyor,en önemliside çocuğu benimseyip benimsemediğiniz,sevginiz.Evlat edinme davasında iki şahit gerekiyor.Ben mahkeme boyunca ağladım,bana ve eşime özel bir şey sormadı,şahitler dinlendi.Her mahkemeden sonra gerekçeli karar yazılıyor ve onu imzalamaya gidiliyor,biz şu an o kararın yazılmasını bekliyoruz,26 gün oldu.İsim değişikliği de nüfus müdürlüğüne başvurmaya gittiğimizde dilekçemizle oluyormuş.Bunları yardımcı olmak amacıyla yazıyorum.Bizim kurum danışmanımız çok iyiydi.Bursa'ya atandı.Yerine gelen hanım,insanları terslemeyi ve bozmayı görevinin parçası görüyor.Ben nazikçe isim değişiklği hangi aşamada oluyor dediğimde bile beni nerdeyse azarladı,çocuk onunda çocuğuymuş(sadece bir kere gördü)ona bırakacakmışız,gerektiğinde o bilgi verirmiş,ben çok evhamlıymışım vs.
Bu işi yapan insanların sorulara yanıt ve vermesi,hoşgörülü,nazik ve anlayışlı olması gerekir.Çocuğum için hepsini sineye çektim,sabır sabır her aşamada.O nedenle sizi çok iyi anlıyorum biz zaten hassasız,hayatımızın en önemli konusu ve elbette her aşamayı merak ediyoruz.Birbirimize elimizden geldiğince yardımcı olmalıyız.Hepimizin işi rast gitsin,Allah bir ömür boyu evlatlarımızdan ayırmasın.
hayırlı olsun yavrusuna kavusan anneler duygularınızı paylaşmak isteriz anlatırsanız seviniriz..
herşeyi bi yana o bi yana eşinle tam bi aile olduğunu anlıyosun doğurmadığını unutuyosun bütün kelimelerin kızım yada oğlum oluyo bi de ailende en küçükse tadından yenmiyoo babam bu olaya hiç sıcak bakmıyodu şimdi benden çıkmıyo hatta benim minnoş kabız olmuştu babam sıvı bişeyler verin demezmi zaten mama ve su içiyo baba aradada rezene dedim olsun sen gene ver dedi çok güldük ama çocuk en uzakda duran kişiyi bile ayağınıza getiriyosa daha ne denebilirki
sorma dün akşam uzun uzun resminize baktım Rabbim dedim benim eşimde böyle olucakmı
ben ne kadar heyecanlıysam o bir okadar sakin
ben ne kadar bir şeyler almak istiyorsam o bir okadar duruyor
hele gelsin hele belli olsun hele sıra yaklaşsın diyip duruyor
inşallah bizde nasip olur
Arkadaşlar,
Çok kısa bir süre sonra Allah nasip ederse evlat edinme ile alakalı Ankara'da bir görüşme yapacağım. Bizlerin çektiği sıkıntıları ve değişmesini istediğimiz ve mağdur olduğumuz konuları yetkili resmi mercilere ileteceğim. Lütfen bahsi geçmesini istediğiniz, aklınıza gelen şeyleri burada ayrıntılarıyla kaleme alın. Ben de elimden geldiğince yazılanları toparlayıp ana hatlarıyla bir liste oluşturacağım.
Doğum izni, yaş meselesi, vs. aklınıza ne geliyorsa lütfen yazın. Gözden kaçırdığım bir şey olsun istemiyorum. Madem böyle bir fırsatım var, hepimizin adına elimden geleni yapmaya çalışacağım.
Pazar akşamına kadar cevaplarınızı okuyor olacağım, pazartesi sabahı da bakmaya çalışırım.
TEŞEKKÜR EDİYORUM.
İnşallah güzel şeylere vesile olur..
Arkadaşlar,
Çok kısa bir süre sonra Allah nasip ederse evlat edinme ile alakalı Ankara'da bir görüşme yapacağım. Bizlerin çektiği sıkıntıları ve değişmesini istediğimiz ve mağdur olduğumuz konuları yetkili resmi mercilere ileteceğim. Lütfen bahsi geçmesini istediğiniz, aklınıza gelen şeyleri burada ayrıntılarıyla kaleme alın. Ben de elimden geldiğince yazılanları toparlayıp ana hatlarıyla bir liste oluşturacağım.
Doğum izni, yaş meselesi, vs. aklınıza ne geliyorsa lütfen yazın. Gözden kaçırdığım bir şey olsun istemiyorum. Madem böyle bir fırsatım var, hepimizin adına elimden geleni yapmaya çalışacağım.
Pazar akşamına kadar cevaplarınızı okuyor olacağım, pazartesi sabahı da bakmaya çalışırım.
TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Merhaba babiesrus,
Çalışan annelere de doğum yapan anneler gibi doğum ve süt izni verilmesi,
evlat edinme ile ilgili şehirden şehire, uzmandan uzmana uygulamalarda yaşanan değişiklikler ve şehirlere göre çok farklı bekleme sürelerinin olması,
Çocukların T.C kimlik nolarının değişmemesi (nüfusumuza aldığımızda yeni No verilebilir evlilik, çocuğun gerçek ailesine ulaşmak için başvurması gibi durumlarda öğrenebileceği şekilde eski nosu kayıtlarda saklanabilir, sicil kaydında yapıldığı şekilde bir düzenleme yani),
Biyolojik ailenin her zaman dava açma hakkının olması, buna karşın bizleri ve çocuklarımızı koruyan yasaların olmaması,
Amatemde yaşanan sıkıntılar
Inşallah bunlarla ilgili çalışmalar yaparlar
benim eşim de öyle, aldığım kıyafetleri gösteremiyorum bile, dur bir gelsin diyor sürekli :)
Arkadaşlar,
TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Arkadaşlar,
TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Evladını kucağına almayı bekleyen, evladına kavuşmuş ama gelecekleri hakkında soruları olan ve çevrelerinde bu konuya mesafeli duran insanların nekadar çok olduğunu görünce annemle bir blog açmayı düşündük. Annemin beni aldığı günlerden başlayarak o yıllarda hemen hemen her gün günlük tutmuş. Benimle tanışmasını, ikilemlerini, sancılı geçen mahkeme günlerini, sayfa sayfa yazılmış günlükte . Annemin günlüğünü birebir o bloga koymayı ve devamında da onun ve benim düşüncelerimizi ayrıca bu konuda soruları olan insanalrında sorularının cevaplarını paylaşmayı düşündük. Siz ne dersiniz. Sizce bu gunluk ilginizi çeker ve size yardımcı olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?