Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

bence hiç zaman kaybetmeden başvurun basvurduktan sonra zaman gecmek bilmiyor çocugunuza söyleme konusunda mutlaka söylenmeli diyor uzmanlar 3 4 yaslarında yavas yavas anlatılmalı..cevreye söylemek zorunda değilsin tabii hayırlısı olsun hersey gönlünce olsun..

hayırlı olsun çok sevindim çok güzel bir haber inanın bende basvurdugumda ayaklarım yere basmıyodu çok sükür sıradayız..

umarım en kısa zamanda açarsınız bloğunuzu.... bende oğluma günlük tutmaya çalışıyorum son zamanlarda fırsat
bulamasam bile ona faydalı olabileceğini düşünüyorum. acaba siz okuduğunuzda neler hissetmiştiniz. paylaşırsanız sevinirim....tşk.
annenize selamlar...

paylaşım için teşekkürler.... çoğumuz bu mahkeme konularına yabancıyız. zamanda yaklaştıkça korkumuz, merakımız daha da artıyor.
tşk. zaman ayırıp yazdığın için. oğlunu da senide çok öpüyorum.

shuras10 11.2013 Bursa Terk-Rıza-Kız 12.2013
sude_cisem 09.2013 İstanbul Terk-Kız-Erkek 01.2014
effsa 10.2012 Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek 02.2014
umutirem 04.2013 İstanbul-Terk-Rıza-Kız 02.2014

bebeğine kavuşan anneler.... doya doya koklayıp sevin. gerekirse yanınızda yatırın. sonra kokusunu özlüyorsunuz.
aranızda işe gidecekler varsa sözüm onlara.. güle güle büyütün.... hayırlı uğurlu olsun.....

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]

[/tr]
[tr]

[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

hayırlı olsun yavrusuna kavusan anneler duygularınızı paylaşmak isteriz anlatırsanız seviniriz..

herşeyi bi yana o bi yana eşinle tam bi aile olduğunu anlıyosun doğurmadığını unutuyosun bütün kelimelerin kızım yada oğlum oluyo bi de ailende en küçükse tadından yenmiyoo babam bu olaya hiç sıcak bakmıyodu şimdi benden çıkmıyo hatta benim minnoş kabız olmuştu babam sıvı bişeyler verin demezmi zaten mama ve su içiyo baba aradada rezene dedim olsun sen gene ver dedi çok güldük ama çocuk en uzakda duran kişiyi bile ayağınıza getiriyosa daha ne denebilirki

yıllar sonra değişen avatar
2008den beri aynı avatarı kullanıyordum
bir garip oldum
sanki değişmişim gibi sanal manal ama işte insan nekadar benimsiyor
herkes evladı olsun ister eğer olmuyorsada bu bir kınama sebebi değildir
onlara veren Rabbim bizlere vermemiş
anlayan anladı

Son düzenleme:

sorma dün akşam uzun uzun resminize baktım Rabbim dedim benim eşimde böyle olucakmı
ben ne kadar heyecanlıysam o bir okadar sakin
ben ne kadar bir şeyler almak istiyorsam o bir okadar duruyor
hele gelsin hele belli olsun hele sıra yaklaşsın diyip duruyor
inşallah bizde nasip olur

Arkadaşlar,

Çok kısa bir süre sonra Allah nasip ederse evlat edinme ile alakalı Ankara'da bir görüşme yapacağım. Bizlerin çektiği sıkıntıları ve değişmesini istediğimiz ve mağdur olduğumuz konuları yetkili resmi mercilere ileteceğim. Lütfen bahsi geçmesini istediğiniz, aklınıza gelen şeyleri burada ayrıntılarıyla kaleme alın. Ben de elimden geldiğince yazılanları toparlayıp ana hatlarıyla bir liste oluşturacağım.

Doğum izni, yaş meselesi, vs. aklınıza ne geliyorsa lütfen yazın. Gözden kaçırdığım bir şey olsun istemiyorum. Madem böyle bir fırsatım var, hepimizin adına elimden geleni yapmaya çalışacağım.

Pazar akşamına kadar cevaplarınızı okuyor olacağım, pazartesi sabahı da bakmaya çalışırım.

TEŞEKKÜR EDİYORUM.

İnşallah güzel şeylere vesile olur..

benim eşim de öyle, aldığım kıyafetleri gösteremiyorum bile, dur bir gelsin diyor sürekli :)

ben bekarım,bilgim de yok ama burada süt iznini de diyorlardı galiba...

Merhaba babiesrus,

Çalışan annelere de doğum yapan anneler gibi doğum ve süt izni verilmesi,
evlat edinme ile ilgili şehirden şehire, uzmandan uzmana uygulamalarda yaşanan değişiklikler ve şehirlere göre çok farklı bekleme sürelerinin olması,
Çocukların T.C kimlik nolarının değişmemesi (nüfusumuza aldığımızda yeni No verilebilir evlilik, çocuğun gerçek ailesine ulaşmak için başvurması gibi durumlarda öğrenebileceği şekilde eski nosu kayıtlarda saklanabilir, sicil kaydında yapıldığı şekilde bir düzenleme yani),
Biyolojik ailenin her zaman dava açma hakkının olması, buna karşın bizleri ve çocuklarımızı koruyan yasaların olmaması,
Amatemde yaşanan sıkıntılar

Inşallah bunlarla ilgili çalışmalar yaparlar

Canim benim de sistemde gordugum iyilesme isteyen noktalar:

Tum devlet sistemleri bu kadar otomatize olmusken buranin cok insana bagli, o nedenle sehirden sehire uzmandan uzmana farkli prosedurler izlenmesi. Oysa butun cocuklar, her ilden ulasilabilecek bir database'dr kayitli olsalar hic zaman kaybedilmeden, ekstra caba sarfedilmeden Turkiye'nin herhangi bir yerinden bir cocuk baska bir yerdeki aileyle bulusturulabilse.. Boylece cocugun cok ailenin az oldugu yerlerden bekleyen ailenin cok oldugu yerlere otomatik, sistemsel kaydirma yapilabilse

Yuvalarda sefkat bekleyen bu kadar cocuk varken, yas sorunu nedeniyle ailelerin cocuk, cocuklarin aile beklemesi. Bunun icin ne yapilabilir? Ornegin kanun geregi 5 yasinda bir cocuk almasi gereken birisi, bekleme suresi 2 yili gecince yas slnlri esnetilse? Ornegin 45 yasindaki birisi ha 5 yasinda cocuk almis ha 3, cok mu farkeder? Bu kadar kati olmak zorunda miyiz?

Mahkeme sureclerinib kisaltilmasi icin bu davalarin hukuk sistemi icinde onceliklendirilmesi veya ozel bir mahkeme atanmasi

Aklima baska seyler de gelirse yazarim. Cok tesekkurler, sevgiler :)

Çok teşekkür ederiz.Çok önemli bir çaba.Umarım karşılık bulur.
Arkadaşlarımın yazdıklarına katılıyorum.

1.Bebeğine kavuşan anneye yasal izin hakkı,

2.yeni kimliğine kavuştuğunda kimlik nosunun muhakkak değişmesi

3.Çocukları yerleştirirken türkiye genelinde ortak bir ağ kullanılması,küçük şehir ve kırsal alanlarda yaşayanların da farklı il ve bölgelerdeki çocuklardan evlat
edinilmesi

4.Kurumda çalışan personelin iletişim ve empati kurma gibi konularda hizmet içi eğitim alması.

5.Mahkeme aşamasında öncelik verilmesi,mahkemeye başvurmada ücret alınmaması(dar gelirli aileler için zorlayıcı olabilir.)Evlat edinen özendirilmeli,önüne engel üstüne engel konulmamalı.Elbetteki adaylar çok iyi araştırılmalı ve takip edilmeli benim bahsettiğim uygulamaların kolaylaştırılması.

6.Kriterlerde samimiyet,sevgi,çocuğu benimseme,bakabilme kapasitesi önemli olmalı.Çocuğa ayrı oda veriliyormu,hastaneye yakınmı vs.Doğuran her anne çocuğuna Türkiyede ayrı oda verebiliyor mu?Herkesin evi hastaneye,parka yakın mı?Herkesin evinde hiç mi tartışma olmuyor?Y da herkesin anne babası çok mu sağlıklı?Kimsenin hastalığı yok mu?Her organımızı tepeden tırnağa incelettik.Allah korusun bir rahatsızlığımız olsaydı anne baba olamayacaktık.Benim görme engelli öğrencilerim var inanmazsınız bebeklerine çok güzel bakıyorlar.Anne ya da baba adayı herkesi de bu testlerden geçirsinler o zaman.Özellikle de psikolojik testlerden.Yapısı çocuk büyütmeye elverişli olmayanlar çocuk sahibi olmasın.Türkiyede biyolojik ebevenlerin çoğu çocuklarına psikojik ve fiziksel şiddet uyguluyor,ihmal ve istismar var,bizi bu kadar zorlayana kadar onları takip etsinler.

7.En önemlisi,en önemlisi,en önemlisi.Biyolojik ailenin her an dava açma hakkının kaldırılması.Ben en çok bunu ciddi bir olumsuzluk olarak görüyorum.Evlat edinen ailenin biyolojik ailenin koşulları iyi değil ya da kendilerini ebeveyn olmaya hazır hissetmiyorlar diye onlar bu duyguyu hissedene kadar,çocuğun kısa bir süre evlat edinen ailenin yanında kalabileceği yaklaşımını getiren ve onaylayan bu hak kaldırılmalı.Evlat edinene aile emanetçi değildir.Söz konusu çocuk da deneme tahtası değildir.Biyolojik aile kararını verdikten sonra bu yol kapatılmalı.Lütfen bunu özellikle vurgularsan sevinirim. Aileler bu tedirginlik içinde anne baba olduklarında hem kendileri hem çocuklarına psikolojik sorunlar yaşatabilirler.
ÇOK TEŞEKKÜRLER.....

1.Aile ve sosyal hizmetler bakanlığının çıkardığı 25 Şubat 2008 tarihli yasaydı sanırım.Torba kadro ile ev hanımlarına emekli olma hakkı getirildi.Ve Şimdiler de buna doğum borçlanması da yapılabileceği söylendi.Bunun illa doğuran anneler için değil evlat edinen anneler içinde doğum borçlanması yapılabilme kapsamına alınmasını istiyorum.
2. evladımızı nüfusa geçirdikten sonra kimlik numarasının değişmesini istiyoruz.Bunun kimisi değiştirildiğini söylüyor ama emin değilim.
3. Her ne sebeble olursa olsun evlat verilen çocuk 1 yıl geçtikten sonra ya da mahkemesi olduktan sonra.Verilen aile tarafından geri alınamamalı. Sebebi ne olursa olsun. Çünkü evladıyla bütünleşmiş ve anne baba olarak benimseyip büyüyen bir çocuk artık ne kadar biyolojik olsa da yıllar sonra bir başkasını anne ve baba rolüne sokamaz ve o aile evladının yerine bir başkasını koyamaz.Bu etten tırnağı ayırmaktır.O yüzden sebebi ne olursa olsun bu ailelerin ve çocuğun umurunda olmayacağı kesindir.
4. Uzmanların başvuru yapan ailelere suç işliyormuş gibi değil de ,daha profesyonel ve insan psikolojisinden anlar tavırla yaklaşma , iletişim kurma ve onları daha iyi tanıma çabasına girmeleri gerek.

Canım çok güzel düşünmüşsün ben de kızıma günlük tutuyorum.Bloğu açtığında benim gibi bebeğine kavuşup zamanı az olan anneler çok fazla giremiyoruz.Bloğun adresini bana mesaj olarak atarsan sevinirim.Nadir girebildiğim için geri sayfaları okuma fırsatım olmuyor maalesef.Sabırsızlıkla bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…