Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

tecrübeli annelerimiz rıza davasıyla ilgili kedicikle özelden yada burdan bilgi verebilecek olan yol gösterebilecek olanlar varsa iletişime geçerse çok seviniriz

çoook sevindim
Rabbim hayırlı uğurlu etsin inşallah

Kizlar selam, forumumuza bir sessizlik coktu. Herkes iyi mi, moralleri yuksek tutuyoruz, siralarin ilerledigine eminim.

sana özelden msj attım. bakarsın. canım

nisra bebeğin hayırlı uğurlu olsun... darısı bekleyen arkadaşların başına...

tecrübeli annelerimiz rıza davasıyla ilgili kedicikle özelden yada burdan bilgi verebilecek olan yol gösterebilecek olanlar varsa iletişime geçerse çok seviniriz

Cok sagol zamancim. Kizlar foruma yazmayin isterseniz, direkt bana medaj atabilirsiniz. Tecrubeden daha kiymetli bisey yok hakkaten. Hepinizi opuyorum.

şimdi kısa ve öz yazacağım kavuşma hikayemızı çünkü bende burda hep kavuşanların yazdıklarıyla mutlu olurdum.pzts işe gttim tlfn çaldı arayan kurumdaki bayan dı ve bana saat 10 gb haber geldi ayaklarım zor durdum üzerınde heyecan dan dilim tutuldu tamam ben size arayıp gelip gelmeyeceğimizi söylerim dedim eşimi aradım konuştuk neyse ben gttım eşimi beklyrm evrak alıp öyle gelecekti kurumdan neyse ben nerde derken geldi gördük kucağıma aldım içim bir garip oldu allahım ufacık tamamen bana muhtaç acaba yapabilir ona bakabilirmıydım bu yavruya derken bismillah dedim bakarım annelerımız nasıl bakmış dedim kendımce kendime güç verdim eksik evrak protokolü imzaladık ggtık kıyafet hiçbir şeyımız yoktu aldık tekrar yuvaya gdıp aldık ve çok şükür iyi baktığımı ve cesaret sahibi olduğumu söylüyor büyüklerim buda bana güç veriyor koynumda uyuyor ve sonra yatağına bırakıyorum benım öyle güzel dinliyorkı bazen gevezelik yapıyorum oğluşuma sadece ağzında pamukçuk var göz kuru çapak olyor bunun gb ufak şeyler onlarıda itinayla temizliyor ve en ıyısı neyse o ilaç vb kullanyrm burnu da tıkanıyor ama hepsi geçer inşallah işte bu kadar unutmadan kurumdan alırken mudr resimde çekindık ve bebebk diyetısyenylede yarın söylerken ıyı olur diye düşündük

canım gözün aydın olsun allah sağlıkla mutlulukla büyütmek nasip etsin :) darısı bekleyen sevgili anne adaylarımıza olsun...

Tebrik ederim...Allah ayırmasın, hep mutlu olun inşallah..

Darısı bekleyenlerin başına olsun en kısa zamanda...

Evet oğlumuzun kimliği çıktı,çok mutluyuz.
Kaç yıllık çocuk sahibi olma süreci böylece mutlu sona ulaştı.
Yüce Allahım iyi günlerini göstersin,bize bağışlasın.
Bu yolda mücadele eden,bu yola gönül veren herkesin yolunu Rabbim açık etsin...
Tez günde hayırlısıyla bir ömür boyu evlat sevgisi tattırsın..........

Gözünüz aydın... Sağlıkla, mutlulukla huzurlu olun bir ömür...
Allah hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın. Sevgiler...

merhaba hanımlar bu sayfaya tesadüf denk geldim ancak öyle etkilendimki en baştan sona kadar okudum Rabbim sizden razı olsun hep kavuşma yazılarında işyerinde hüngür hüngür ağladım ne kadar güzel şeyler bende pco luyum çocugum olmazsa diye çok korkuyorum doktorum 5 ay içinde hamile kalmalısın dedi ancakhem çok yeni evliyim hemde ben işe yeni başladığım için pek mümkün olmadı ama olmazsa bile yazdıklarınız umut oldu bana hep takibinizdeyim Allah ım en kısa süre içinde bekleyen yavrularınıza kavuştursun...

çoooook sevindim heidi :))) darısı başımıza..

Heidi cok sevindim hem de cok.Boyle guzel haberler insani nasilda mutlu ediyor....Darisi basimiza.Buarada Heidi 1 yil dolduktan sonra actigin bu dava kac ayda sonuclandi ogrenebilirmiyim.Simdiden tesekkurler.Tekrardan gozun aydin.Evladinla omur boyu mutlu olun insallah...

tebrik ederim. darısı başımıza inşallah... kaç ay sürdü çok merak ettim.. umarım bizimde uzun sürmez...
şimdiden sıkıntı yapmaya başladım bile....

Çok şükür davalar tek celsede sonuçlandı ve rahattı,davaların biri 2 ay diğeri 3 ay sonraya gün verildi.
davalardan sonraki prosedür bizi çok bekletti.30 Ocakta davalarımız tam olarak bitti.2 ay evrak işlerini bekledik.Çok şükür buna da.
Sıkıntı yapmayın,ben hem mahkemede hem de isim değişikliği yapılırken ve kimliği yazılırken şırıl şırıl ağladım.

Kolay değil,yılların mücadelesi,tüp bebekler,aşılamalar,tartışmalar,kuruma başvurmalar,rapor çıkarmalar,ev ziyaretleri,çocuk sahibi olmak için bitmek bilmeyen sınavlar,prosedürler,verilen büyük mücadele,insanların kırıcılıklarını,ön yargılarını göğüsleyip yola devam etmek.
Ama sonunda bu mücadelenin meyvesini almak..
Dünyanın en güzel meyvesi,evlat...
Sana sevgiyle bakan iki çift göz.
Onun için dünyadaki her insandan daha özelsin.O seni herkesten daha çok seviyor.
Ama sorumluluğun büyük.
Ona ahlaklı olmayı,sevgiyi,saygıyı,dürüstlüğü,çalışmayı,erdemli olmayı öğretmen gerek.
Uğrunda mücadele ettiğin şey bu kadar özel,güzel,önemli ve anlamlı ise mücadeye değmez mi?

Herkese merhaba uzun zamandır yazamadım beklediğinizi biliyorum bende cok merak eder sabırsızlıkla beklerdim kızıma kavusalı bir buçuk ay oldu duzenimizi daha yeni oturtuyoruz insanın hayatında cok buyuk bır degısıklık benım uyum saglamam bıraz zaman aldı lahusa sendromu denilen psikolojiye girdim ilk haftalar surekli aglıyordum bebegim çok aglayan bir bebek gaz sacısı cok yogundu şimdilerde biraz hafifler gibi agrısından uykuları 15 dakikayı gecmıyordu geldiğinde göbek fıtıgı vardı 3-4 cm dısarı fırlamıstı dr agrı yapmaz desede aglasında etkisi vardı herhalde agladıgında dahada dısarı cıkıyodu bu yuzden aglatmamaya calıstık kucagımıza aldık her agladıgında sürekli kucakta kaldı uykuları kısa oluncada hiç dinlenemiyodum gece gündüz uykusuzluk buda sinirlerimi çok bozmustu cok hızlı 4kiloverdim yemek bile yiyemiyodum üstüne üç hafta olmadsn eşim bir aylıgına yurt dısına goreve gitti zor zamanlardı ama çok sukur atlattık artık daha ıyıyız duzenımızı kurmaya basladık uykular hala kısa ama gece uykuları daha ıyı hala kucaktayız kol kaslarım gelişecek artık huzurlu mutlu aglamaları kesildi artık orda ne kadar aglattılarsa ancak guven kazandı yavrum bırazda ondan kucagımdan bırakamıyorum guvenmesını ıstıyorum sabahları altıda kalkıyoruz bır gorsenız o kadar mutlukı nasılda guluyor hareketli elleri kolları durmuyor ilk zamanlarda kendimi sucluyodum bakamıyorum aglamasını kesemiyorum bana alışmadı diyosum şimdi beni tanıyo bir bende sakinleşiyo uyuyor artık annesi oldugumu biliyo benim yavrum öyle masumki allah hepinize bu duygulsrı tatmayı nasip etsin
Nisracım senide tebrik ederim allah anneliğini hayırlı ugurlu etsin
Heidiankara gözün aydın hayırlı ugurlu olsun ne kadarda önemliymiş kimlik basa gelince insan daha iyi anlıyor darısı tum bekleyenlerin basına olsun inşallah

canım hayırlı uğurlu olsun....ilk zamanlar zordur...benzer şeyleri bende yaşadım...en kısa zamanda psikolojini düzelt zaten zamanla düzeltirsin...gaz için colic-x masaj kremi ve gaz damlası var sap simplex i de tavsiye ederim....ayrıca kimyon anason çayı da bebişi rahatlatır...kullandığın mama ve biberonda önemli...fıtık konusunu bilmiyorum inşallah ameliyatsız düzelir...kucağına almaktan korkma ...aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin canım...yardımcı olmaya çalışırım....benimki nisan 8 de beşinci aynı bitirecek...

Sevgili HeidiAnkara çok mutlu oldum inanın. Yüce Rabbim evladınızla geçireceğiniz hayırlı,huzurlu,sağlıklı ve güzel yarınlar nasip etsin.

Sevgili arkadaşlar merhaba;

34 yaşımdayım ve 6,5 aylık evliyim henüz.. Yeni gelin sayılırım anlayacağınız :) Ama bu kadar kısa süreye 2 tüp bebek denemesi sığdırdık neredeyse.
Eşimin sperm sayısı, hareketliliği ve morfoloji kötü.. Benim de yaşıma göre yumurta rezervim azalmış maalesef.. 2 ay önce negatif sonuçlanan bir denememiz olmuştu.. Şimdi de 2. denememiz.. Cumartesi günü yumurtalarımız toplanacak kısmetse.. Umutluyum bu kez bebişimiz gelecek inşallah..
Bir yandan da evlatlık olayı eskiden beri hep içimde olan bir istekti.. Bekarken bile koruyucu aile kapsamında bir yavruya sevgimi vermek istedim çok.. Ailem karşı çıktığı için yapamamıştım.. Şimdi de diyorum ki eşime neden olmasın? İkimizin parçası bir yavru olsun veya olmasın, mutlaka sevgi bekleyen bir yavruya anne baba olmalıyız diye düşünüyorum.. Bekarken yine, birkaç kez yuva ziyaretim olmuştu.. O çocukların bacaklarıma yapışması, "abla beni sev, abla beni sev" demeleri... Hele, sevdiğim 7-8 yaşlarında bir erkek çocuğun, "abla, şu kuzular sınıfında küçük kardeşim var, gel onu da sev ne olur" demesini hala unutamıyorum.. Mutlaka bir gün bir yavrunun ben de hayatını değiştirmeliydim.. Şimdiki durumumuzda ise açıkcası, daha yeni evli olduğumuz için, acaba eşim ne düşünür diyordum.. Konuyu geçtiğimiz günlerde açtım kendisine.. O da çok güzel yaklaştı... Çok heyecanlandık.... Tabii ki hepinizin kafasından geçen sorular bizim de geçmiyor değil.. İlk önce çevre.. Ailelerimizin bile ilk söyleyeceği şey "Daha yeni evlisiniz, sanki 10-15 yıl mı oldu" diyecekler.. Sonrasında, yavrumuzla iletişimimiz, gerçeği anlatma süreci, vs vs vss.. Ama ben hep güzel şeyler düşünüyorum.. Bir gün gerçekten hamile kalabilsem bile, annesiz babasız kalmış bir küçüğe sevgimi vermeyi çok istiyorum..
Bu sayfayı birkaç gün önce keşfettim.. Herkesle paylaşamıyoruz durumumuzu malum.. İlk sayfadan başladım okumaya, kitap gibi.. Şu an 39. sayfadayım.. Bin küsurlarda sanırım son sayfa.. Kısa sürede sona gelmeyi hedefliyorum.. Denizgeldi'nin başvuru yaptığı günlerdeyim yani... :):):) İyi ki sizler varsınız, duyguları paylaşmak ne kadar güzel..
Ve bugün yeni öğrendiğim birşey beni çok mutlu etti. Yeni evli olduğumuz için başvuru yapamayacağımızı sanıyordum. 5 yıllık evlilik şartı olduğunu okumuştum. O nedenle koruyucu aile kurumunu araştırıyordum.. Fakat ikimizin yaşı da 30'un üzerinde. Ben 34 eşimse 37 yaşında.. Bu durumda yıl şartı aranmıyormuş doğru mu? O zaman hemen başvuru yapabilirim değil mi? Bugün il müdürlüğünü aradım. Buraya gelirseniz ayrıntılı görüşebiliriz dediler.. Çok heyecanlıyım... Muhakkak sonraki sayfaları da okuduğumda daha ayrıntılı bilgi sahibi olacağım ama, şu an bana önerileriniz nedir? Eşimden başka hiç kimseye açmadım bu konuyu.. Allahım diyorum, o kadar sevgi bekleyen çocuk varken, biz hem milyarlar döküp borç harç tedavilerle uğraşıyoruz, hem de her yönden çok yıpranıyoruz... Keşke maddi imkanlarımız ve başka şartlar da uygun olsa da iki kardeşi birlikte alabilsek, ayırmadan aile sıcaklığında büyütebilsek...
Kısacası, en kısa sürede başvurumuzu yapmayı planlıyoruz.. Bir bebiş doğursam bile bir de kardeşi olsun değil mi?
Güzel yürekli arkadaşlarım; umarım sıra bekleyen tüm dostlar en kısa sürede mis kokulu bebeklerine ulaşırlar.. Bizim için ve herkes için de Rabbim yardımcımız olsun inşallah... Ben bi 10-15 sayfa daha okuyayım şimdi. Herkese sevgiler.. Desteğinizi bekliyorum canlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…