Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
2008 yılı Ağustos ayında, 2-3 dakikalığına bir çocukla karşılaştım bir televizyon kanalında. Camii avlusuna terk edilen, yaklaşık 1.5 gün aç kalmış, öncesinde de iyi beslenememiş, enfeksiyonel rahatsızlıkları bulunan ve yaşıtlarından çok daha küçük görünen küçücük bir kız çocuğuydu. Üzerinden neredeyse 6 sene geçmiş olsa da ben O bebeği hiç unutamadım. Belki de bugünkü biyolojik annesi olmadığım bir çocuğun annesi olma arzusu daha o zaman filizlenmeye başlamıştı içimde. Henüz daha böyle bir şeye kalkışmak için çok erken olsa da bu başlığı takip etmemin, mutluluklarınızı, heyecanlarınızı bu kadar içimde hissetmemin de sebebi o gün karşılaştığım kız çocuğudur. Bu 6 sene içerisinde hep o kız çocuğu ile ilgili haber aradım. Dileğim , her şeyin yolunda olması ve çok mutlu olacağına inandığım bir aileye kavuşmasıydı. Tabii ne kadar arasam da bulamadım hiçbir haber. Ben, kendi iç dünyamda annesi oldum o Irmak bebeğin. Hastanedeki hemşireler ona bu ismi vermiş. Sımsıkı sarıldım, hayallerimde çok mutlu büyüttüm onu. Şimdi bir anaokulunda çalışıyorum ve benim için ne büyük bir şanstır ki okulumuza, yuvada yaşayan bir çocuk geldi. Okula başlayana kadar duyduğum merakı, ağladığındaki çaresizliğimi, sadece kadın olmamdan ötürü yakıştırdığı "anne" hitabı karşısındaki karmaşık duygularımı anlatmama imkan olmasa da bugün burada bu yazıyı karalamak istedim. Çünkü biliyorum ki, benim duyduğum heyecanı yüreğinde hissedebilecek insan çok yok. Aramıza katılalı yaklaşık 6 ay oldu. Her ne kadar her çocuğa eşit davranmaya çalışıyor olsam da ona karşı her konuda çok daha özenli yaklaşıyorum. İşin içine duygusallık girince bile bile hata da yapıyorum. Ama biliyorum ki, sevginin bol olduğu yerde masum hataların her daim telafisi vardır. Çok uzattığımın farkındayım ama izninizle biraz daha devam etmek isterim. Bugün, geldiği gün her kadına yaptığı gibi beni de anne ilan eden çocuğumun doğum günü. Her doğum gününde annesi/babası gelen çocukların yanında onu ne kadar mutlu edebildik bilemiyorum ama, ben ve benim gibi düşünen bazı çalışma arkadaşlarımla birlikte tüm sevgimizle sarmalamaya çalıştık onu. İsmini açıklamayacağım tabii, o yüzden onun adı da Irmak olsun. İyi ki doğmuşsun Irmak. İyi ki seni tanıdım. Dileğim seneler sonra da senin yanında olabilmek ama bunu gerçekleştiremezsem de tıpkı o kız çocuğu gibi sen de içimde bir yerlerde büyümeye devam edeceksin. Hayat sana güvenmemeyi, kontrollü yaklaşmayı daha bu kadar küçükken öğretmiş olsa da, dilerim gelecekteki hayatında tüm bunlar erken yaşta edinilen önemli bir tecrübeden ileri gitmez ve çok mutlu, kimseye eyvallahı olmayan biri olursun. Son olarak belki bencilce olacak ama, umarım ben de seni gerçekten çok sevdiğine inandığın biri olarak kalırım aklında. İyi ki doğmuşsun Irmak, iyi ki doğmuşsunuz bütün Irmak'lar. İnanıyorum ki her birinizi yüreğinde büyüten/büyütecek birileri var. Belki farkındasınız, belki değilsiniz ama buna bütün kalbimle inanmak istiyorum. Hayat karşınıza hep iyi ve mutluluk getirecek şeyler çıkarsın. Sizleri çok seviyoruz...

herkese günaydın ev ziyaretim güzel geçti şimdi sıramızı öğrenmek için bekleyeceğiz. uzmanımız 2 yıla ancak gelir bebeğiniz dedi erkek bebekte daha çabuk ilerliyomuş sıra ama eşim kız bebek istiyor ısrarla 2yıl nasıl beklicem bilmiyorum inşallah en kısa zamanda gelir bebeğimiz.

mutlu pazarlar en taze anne adayları

zaman su gibi geçsin....bir an önce yavrularınıza kavuşun inşallah.....sizler de yavrularınızla mutlu pazarlar kervanına katılın....ennnn yakın an da.yüreğim sizlerle.....minik sevgililerinizi heyecanla beklemeye devam

Ağlattınız beni. Ne güzel yazmışsınız

Nereden başvurdunuz bilmiyorum ama istanbul ya da bursa ise 2 yıl fln sürmez, istanbulda 1 yılda kızınızı kucağınıza alacağınızı ümit ediyorum.

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]

[/tr]
[tr]

[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]

[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]25.03.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

çok sevindim maşallah
nerden başvurdun bilmiyorum ama istanbuldaysan rıza bebek seçtiysen ortalama 10 ayda sıra geliyor
eğer terk bebek seçtiysen evet 2 yıl civarı sürüyor

hadi darısı kuçağına almana

Sevgili HeidiAnkara, çoook çok sevindim senin adına, gözünüz aydın. Hiç birşey sizi ayıramazdı zaten, tescillenmiş oldu. Oğlunla bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Gittikçe daha zor geliyordur işe gidip ayrılmak, büyüdükçe aşkları da büyüyor çünkü, öyle de sevimli oluyorlar ki:)

Sevgili umutirem, çok çok tebrik ediyorum, gözünüz aydın olsun. Bebeğinizle bir ömür mutlu geçirin.
Fıtık olduğunu okuyunca yazmadan edemedim. Belki geçmiştir, belki birileri de söylemiştir ama, tekrar yazmanın faydası olur belki ,bir zararı olmaz diye diye düşünüyorum.
Benim ikiz bebeklerimden biri de çok gazlıydı ve çok ağlıyordu. 3,5 ay falan çok zorladı bizi. Ağlamasından artık bunalıma giriyordum resmen. Doktora götürdük, burada çok meşhur bir çocuk doktoru. Göbeği sonrasında sorun çıkarmasın diye bize önerdiği şey şu oldu. Birkaç kat gazlı bez arasına 25 kuruş koyup (Para göbeğine temas etmeyecek) bebeğin göbeğine, bebek yara bantları ile yapıştırıyorsun. Banyodan banyoya yeniliyorsun. Oğlumuzun göbeği ağladıkça çıkıyordu,bununla tedavi ettik ve şimdi 26 aylık, hiç bir problemimiz yok.
Umarım sizinki de çoktan geçmiştir, ama gaz problemi olan bebek çok ağlıyor ve ağlayan bebekte göbek fıtığı çok çıkıyor. 3-4 aylık olunca gaz problemini çözünce fıtık sorunu da bitiyor.
Kolaylıklar diliyorum size.

merhaba herkese yarın ev ziyaretim ver çok heyecanlıyım nelere dikkat etmem gerekiyo bilgi verebilir misniz.

sevgili arzuu85 ev ziyaretiniz nasıl geçti umarım herşey yolunda gitmiştir siz hangi ilden başvuru yapmıştınız burdan yazmak istemezseniz rica etsem özelden yazarmısınız bizim başvuru tarihimiz sizden önceydi sanırım henüz ev ziyaretimiz gerçekleşmedi

sevgili umutirem yavrunuza kavuşmanıza çok sevindim rabbim sizi bir ömür boyu ayırmasın sağlıklı mutlu uzun ömürlü olsun darısı başımıza olsun...

Sevgili lalus 2373 ilginiz için teşekkür ederim çok şükür fıtığımız geçti bizde gazlı bez koyduk ağlatmamaya çalıştık sürekli kucaktaydı her ağladığında şimdi bir alıştıki sormayın yerine yatıramıyoruz ama olsun senelerce bunu beklemedikmî zaten bir kaç ay en fazla sonra durmak istemicek zaten doya doya sarılıyorum kuzuma yapısık ikizler gibi olduk valla Allah herkese nasip etsin inşaljahanne olmak anlatılanaz bir duyguymus hergun allahıma sükrediyorum bizi kavuşturduğu için onun bir gülücüğü dünyaya bedel

herkese günaydın oğluşumla ikimiz kucak dolusu öpücükler gönderiyoruz size nisracım bebeğin hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün inşallah................ yeni gelen arkadaşlar hoş gelmişler ...............bu duyguyu herkes tatmalı bazen boşu boşuna yılalrdır beklemişiz diyorum anlatılamsı zor mükemmel bir şey yaşadığımız rabbim en kısa zamnada bekelyenlerede naipi etsin zamanınız su gibi aksın geçsin sevgili heidi mahkemeniz sonuçalnmış rabbim bizlerede nasip eder inşallah gözün aydın canım uzmanımız bize oğlum geldikten sonra geldiğinde 10. ayında mahkemeyi açabiliriz dedi inşallah bekleyişimiz zor oldu ama yavrumu nüfusumuzuza alışımız kolay olucak ..............umutirem aynı zamanda almıştık galiba kuzucuklarımızı çok hatırlayamadım fazla girip takip edemedim çok geçmiş olsun canım benim bizde ufakta olsa bir bronşit atlattık çok şükür şuan iyiyiz sağlıkla büyüsün kuzucuklar kızlar biz çok iyiyiz artık kocaman gülüyor benim paşam beni yüzümü mamasını yerken öyle bir süüzyorki anlatamam dünyalara değer agular havalarda uçuşuyor avvvv lar bazen eşime yavaş diyorum komşular bizi uluyolar zannedecek kurtlar basmış gibi eşimin tek derdi baba önce baba desin istiyor işden geldimi talim başlıyor baba de oğlum bababababababababababababab oğlum diyorum bi ba de babaya sende kurtul bende kafamız şişoyor resmen akşamları bunun kavgasını yapmak bile güzl ........... şimdi bebeğim 3.ayın içinde ve bu ay sonuda sağlık ocağında konturolü var ebemiz bize aşı rotavirüs aşısını söyledi yaptırmak istersen bu ay sonuna getir dedi buda özel bir aşıymış galiba sen bilirsin yaptırada bilirsin ayaptırmayada bilirsin dedi doktora sordum oda aynı dedi yaz bulaşıcı ishal vs sen korunmak içinmiş bilgisi olan yada yaptıran varmı yardımcı olrsa çok sevinirim çünkü karar veremedim hepinizi öpüyorum

Sevgili effsa rota virüsü aşısı işhale karşı ülkemizde son zamanlarda çok sık gorulen bir hastalık aynı yıl işyerimde üç arkadasımın çocugu birden yakalandı ikisi bir kaç gun hastanede yattılar ben yaptırdım 16 haftalığa kadar yaptırılabiliyo sonra olmuyo benım doktorumda önerdi hatta şkinci ayda yaptı bır an evvel yapalım dedi karma aşıyla menenjiti bi yaptık haftasınada veremle rotayı sen bilirsin yine baska arkadaslarda bilgi verirler

sevgili effsa;

şu bababa hikayesi aynen bizde de devam ediyor. oğlum aramıza katıldığından beri ... bir ara öğrendi babababa dedi. ama dünyanın en mutlu babası karşısında nasıl demesin....bu aralar söylemiyor. ama baban nerde diyorum hemen gözü arıyor. ben onları seyrederken mest oluyorum. sende aynı şeyleri hissediyorsundur. aşı ile ilgili soruna gelince Rota aşısın yaptırmanı tavsiye ederim. biz yaptırdık 2 doz şeklinde yapılıyor zaten seni yönlendiriyorlar. Daha sonradan üzülmektense yaptır bence de. Önemli bir aşı olduğunu dr.da söylemişti. hatta sağlık ocağına değil bana getirin oğluma ben yaparım dedi. bizde hastanede kendi dr. yaptırdık. ateş flan yapmaz dediler ama sen yine de tetikte olursun.
sağlıcakla kalın. oğluşunu öperim...

ev ziyaretimiz güzel geçti inşallah bundan sonraki süreçte hızla ilerler sakaryadan basvuru yaptık illere göre farkediyodur ev ziyareti çok önemli değil bence sıraya basvuru yaptığımız gün giriyomuşuz öyle söyledi uzmanımız ama bebeğimizin gelmesi 2 yıl sürecekmiş

sevgili arzuu85 çok teşekkür ederim sorumu cevapladığın için bu aralar içimde bir sıkıntı var biran önce bizimde ev ziyaretimizin gerçekleşmesini istiyorum inşallah sürecin su gibi akar umarım 2 yıl beklemezsiniz daha kısa sürede yavrunu kucağına alırsın...

başvurunuz hayırlı olsun.. başvuruların sonuçlanması belirlediğiniz kriterlere (yaş-cinsiyet) ve ilde size uygun bebek olup olmamasına göre değişiyor. ne yazık ki ilden ile değerlendirme süreleri de değişiyor. istemesek de uzmanların farklı alanlardaki iş yoğunluğu belirleyici oluyor.. ama prosedürlere göre başvuru esnasında uzmanlar ortalama bekleme süresinin 2 yıl kadar olduğunu söylemek zorundalar. beklentiyi arttırmamak için genelde böyle söyleniyor. bize de başvuru yaptığımız gün ortalama bekleme süresi 2 yıl denmişti. çok ısrarlarımız üzerine uzmanımız cinsiyet ayrımı yapmadığımız ve erkek bebek isteyen fazla aile olmadığı için başvurumuzun 1 yıldan kısa zamanda sonuçlanabileceğini söylemişti.. ama rastlantılar birbirini kovaladı ve 3 ay sonra kızımıza kavuştuk :)
umarım hazırlıklarla geçirebileceğiniz hoş ve uzun olmayan bir bekleme süreciniz olur. bir an önce kavuşursunuz bebeğinize..

Merhaba arkadaşlar,

İnanın kitap gibi okuyorum bu topiği. En başından başladım. Şuan 184. sayfadayım daha.. 1200 lerde son sayfa.. Bakalım en kısa zamanda sona yetişmek istiyorum.. :):):) Kafamda birçok soru vardı. Çokk bilgilendim gerçekten.. Her gün okuyup, akşamları eşime anlatıyorum.. En çokk dikkatimi çekense evlatlarına kavuşan arkadaşlarımızın "keşke daha önce başvursaymışız" cümlesi oldu... Bunları okudukça daha da heyecanlanıyorum..
Ben de 2. tüp bebek denemesindeyim. Yumurtalarım toplantı cumartesi günü.. Tedavimizin sonucu ne olursa olsun, evlat edinme düşüncesindeyiz..
Allahım hepimize yardımcı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…