2008 yılı Ağustos ayında, 2-3 dakikalığına bir çocukla karşılaştım bir televizyon kanalında. Camii avlusuna terk edilen, yaklaşık 1.5 gün aç kalmış, öncesinde de iyi beslenememiş, enfeksiyonel rahatsızlıkları bulunan ve yaşıtlarından çok daha küçük görünen küçücük bir kız çocuğuydu. Üzerinden neredeyse 6 sene geçmiş olsa da ben O bebeği hiç unutamadım. Belki de bugünkü biyolojik annesi olmadığım bir çocuğun annesi olma arzusu daha o zaman filizlenmeye başlamıştı içimde. Henüz daha böyle bir şeye kalkışmak için çok erken olsa da bu başlığı takip etmemin, mutluluklarınızı, heyecanlarınızı bu kadar içimde hissetmemin de sebebi o gün karşılaştığım kız çocuğudur. Bu 6 sene içerisinde hep o kız çocuğu ile ilgili haber aradım. Dileğim , her şeyin yolunda olması ve çok mutlu olacağına inandığım bir aileye kavuşmasıydı. Tabii ne kadar arasam da bulamadım hiçbir haber. Ben, kendi iç dünyamda annesi oldum o Irmak bebeğin. Hastanedeki hemşireler ona bu ismi vermiş. Sımsıkı sarıldım, hayallerimde çok mutlu büyüttüm onu. Şimdi bir anaokulunda çalışıyorum ve benim için ne büyük bir şanstır ki okulumuza, yuvada yaşayan bir çocuk geldi. Okula başlayana kadar duyduğum merakı, ağladığındaki çaresizliğimi, sadece kadın olmamdan ötürü yakıştırdığı "anne" hitabı karşısındaki karmaşık duygularımı anlatmama imkan olmasa da bugün burada bu yazıyı karalamak istedim. Çünkü biliyorum ki, benim duyduğum heyecanı yüreğinde hissedebilecek insan çok yok. Aramıza katılalı yaklaşık 6 ay oldu. Her ne kadar her çocuğa eşit davranmaya çalışıyor olsam da ona karşı her konuda çok daha özenli yaklaşıyorum. İşin içine duygusallık girince bile bile hata da yapıyorum. Ama biliyorum ki, sevginin bol olduğu yerde masum hataların her daim telafisi vardır. Çok uzattığımın farkındayım ama izninizle biraz daha devam etmek isterim. Bugün, geldiği gün her kadına yaptığı gibi beni de anne ilan eden çocuğumun doğum günü. Her doğum gününde annesi/babası gelen çocukların yanında onu ne kadar mutlu edebildik bilemiyorum ama, ben ve benim gibi düşünen bazı çalışma arkadaşlarımla birlikte tüm sevgimizle sarmalamaya çalıştık onu. İsmini açıklamayacağım tabii, o yüzden onun adı da Irmak olsun. İyi ki doğmuşsun Irmak. İyi ki seni tanıdım. Dileğim seneler sonra da senin yanında olabilmek ama bunu gerçekleştiremezsem de tıpkı o kız çocuğu gibi sen de içimde bir yerlerde büyümeye devam edeceksin. Hayat sana güvenmemeyi, kontrollü yaklaşmayı daha bu kadar küçükken öğretmiş olsa da, dilerim gelecekteki hayatında tüm bunlar erken yaşta edinilen önemli bir tecrübeden ileri gitmez ve çok mutlu, kimseye eyvallahı olmayan biri olursun. Son olarak belki bencilce olacak ama, umarım ben de seni gerçekten çok sevdiğine inandığın biri olarak kalırım aklında. İyi ki doğmuşsun Irmak, iyi ki doğmuşsunuz bütün Irmak'lar. İnanıyorum ki her birinizi yüreğinde büyüten/büyütecek birileri var. Belki farkındasınız, belki değilsiniz ama buna bütün kalbimle inanmak istiyorum. Hayat karşınıza hep iyi ve mutluluk getirecek şeyler çıkarsın. Sizleri çok seviyoruz...
herkese günaydın ev ziyaretim güzel geçti şimdi sıramızı öğrenmek için bekleyeceğiz. uzmanımız 2 yıla ancak gelir bebeğiniz dedi erkek bebekte daha çabuk ilerliyomuş sıra ama eşim kız bebek istiyor ısrarla 2yıl nasıl beklicem bilmiyorum inşallah en kısa zamanda gelir bebeğimiz.
herkese günaydın ev ziyaretim güzel geçti şimdi sıramızı öğrenmek için bekleyeceğiz. uzmanımız 2 yıla ancak gelir bebeğiniz dedi erkek bebekte daha çabuk ilerliyomuş sıra ama eşim kız bebek istiyor ısrarla 2yıl nasıl beklicem bilmiyorum inşallah en kısa zamanda gelir bebeğimiz.
Mutluluğumuza ortak olan tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Darısı herkesin yavrusunun başına olsun.
1 yılınızı doldurduktan sonra kurumu arıyorsunuz,zaten 1 yıl içinde de gelip gitmeler oluyor.Onlar bize 1yıl 15 gün sonra mahkemeye başvurmamız için oğlumuzun dosyasını verdiler.Biz de gidip bizzat dava açtık,avukat falan yok.Kurum yönlendiriyor sizi.Ben hesapladım oğlumuza kavuştuktan tam 1.5 yıl sonra kimliğine kavuşmuş.Son kimlik aşamasına kadar kurum yetkilisiyle birlikte gidiyorsunuz davalara,mahkeme işlerine.Mahkeme kararı sonuçlandıktan imza prosedürleri bittikten bir süre sonra da mahkeme nüfus müdürlüğüne haber veriyor,yavrunuz üstünüzde gözüküyor.Eşinizle birlikte nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz.Önce isim değişikliği ile ilgili dilekçe veriyorsunuz.Dilekçeden sonra hemen o an kimliği veriyorlar.
Her aşaması için herkese kolaylıklar diliyorum canı gönülden...
Evet canım darısı başına, herkesin başına :) Günler su gibi geçsinçoooook sevindim heidi :))) darısı başımıza..
Sevgili umutirem, çok çok tebrik ediyorum, gözünüz aydın olsun. Bebeğinizle bir ömür mutlu geçirin.Herkese merhaba uzun zamandır yazamadım beklediğinizi biliyorum bende cok merak eder sabırsızlıkla beklerdim kızıma kavusalı bir buçuk ay oldu duzenimizi daha yeni oturtuyoruz insanın hayatında cok buyuk bır degısıklık benım uyum saglamam bıraz zaman aldı lahusa sendromu denilen psikolojiye girdim ilk haftalar surekli aglıyordum bebegim çok aglayan bir bebek gaz sacısı cok yogundu şimdilerde biraz hafifler gibi agrısından uykuları 15 dakikayı gecmıyordu geldiğinde göbek fıtıgı vardı 3-4 cm dısarı fırlamıstı dr agrı yapmaz desede aglasında etkisi vardı herhalde agladıgında dahada dısarı cıkıyodu bu yuzden aglatmamaya calıstık kucagımıza aldık her agladıgında sürekli kucakta kaldı uykuları kısa oluncada hiç dinlenemiyodum gece gündüz uykusuzluk buda sinirlerimi çok bozmustu cok hızlı 4kiloverdim yemek bile yiyemiyodum üstüne üç hafta olmadsn eşim bir aylıgına yurt dısına goreve gitti zor zamanlardı ama çok sukur atlattık artık daha ıyıyız duzenımızı kurmaya basladık uykular hala kısa ama gece uykuları daha ıyı hala kucaktayız kol kaslarım gelişecek artık huzurlu mutlu aglamaları kesildi artık orda ne kadar aglattılarsa ancak guven kazandı yavrum bırazda ondan kucagımdan bırakamıyorum guvenmesını ıstıyorum sabahları altıda kalkıyoruz bır gorsenız o kadar mutlukı nasılda guluyor hareketli elleri kolları durmuyor ilk zamanlarda kendimi sucluyodum bakamıyorum aglamasını kesemiyorum bana alışmadı diyosum şimdi beni tanıyo bir bende sakinleşiyo uyuyor artık annesi oldugumu biliyo benim yavrum öyle masumki allah hepinize bu duygulsrı tatmayı nasip etsin
Nisracım senide tebrik ederim allah anneliğini hayırlı ugurlu etsin
Heidiankara gözün aydın hayırlı ugurlu olsun ne kadarda önemliymiş kimlik basa gelince insan daha iyi anlıyor darısı tum bekleyenlerin basına olsun inşallah
merhaba herkese yarın ev ziyaretim ver çok heyecanlıyım nelere dikkat etmem gerekiyo bilgi verebilir misniz.
Herkese merhaba uzun zamandır yazamadım beklediğinizi biliyorum bende cok merak eder sabırsızlıkla beklerdim kızıma kavusalı bir buçuk ay oldu duzenimizi daha yeni oturtuyoruz insanın hayatında cok buyuk bır degısıklık benım uyum saglamam bıraz zaman aldı lahusa sendromu denilen psikolojiye girdim ilk haftalar surekli aglıyordum bebegim çok aglayan bir bebek gaz sacısı cok yogundu şimdilerde biraz hafifler gibi agrısından uykuları 15 dakikayı gecmıyordu geldiğinde göbek fıtıgı vardı 3-4 cm dısarı fırlamıstı dr agrı yapmaz desede aglasında etkisi vardı herhalde agladıgında dahada dısarı cıkıyodu bu yuzden aglatmamaya calıstık kucagımıza aldık her agladıgında sürekli kucakta kaldı uykuları kısa oluncada hiç dinlenemiyodum gece gündüz uykusuzluk buda sinirlerimi çok bozmustu cok hızlı 4kiloverdim yemek bile yiyemiyodum üstüne üç hafta olmadsn eşim bir aylıgına yurt dısına goreve gitti zor zamanlardı ama çok sukur atlattık artık daha ıyıyız duzenımızı kurmaya basladık uykular hala kısa ama gece uykuları daha ıyı hala kucaktayız kol kaslarım gelişecek artık huzurlu mutlu aglamaları kesildi artık orda ne kadar aglattılarsa ancak guven kazandı yavrum bırazda ondan kucagımdan bırakamıyorum guvenmesını ıstıyorum sabahları altıda kalkıyoruz bır gorsenız o kadar mutlukı nasılda guluyor hareketli elleri kolları durmuyor ilk zamanlarda kendimi sucluyodum bakamıyorum aglamasını kesemiyorum bana alışmadı diyosum şimdi beni tanıyo bir bende sakinleşiyo uyuyor artık annesi oldugumu biliyo benim yavrum öyle masumki allah hepinize bu duygulsrı tatmayı nasip etsin
Nisracım senide tebrik ederim allah anneliğini hayırlı ugurlu etsin
Heidiankara gözün aydın hayırlı ugurlu olsun ne kadarda önemliymiş kimlik basa gelince insan daha iyi anlıyor darısı tum bekleyenlerin basına olsun inşallah
herkese günaydın oğluşumla ikimiz kucak dolusu öpücükler gönderiyoruz sizenisracım bebeğin hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün inşallah................ yeni gelen arkadaşlar hoş gelmişler ...............bu duyguyu herkes tatmalı bazen boşu boşuna yılalrdır beklemişiz diyorum anlatılamsı zor mükemmel bir şey yaşadığımız rabbim en kısa zamnada bekelyenlerede naipi etsin zamanınız su gibi aksın geçsin sevgili heidi mahkemeniz sonuçalnmış rabbim bizlerede nasip eder inşallah gözün aydın canım uzmanımız bize oğlum geldikten sonra geldiğinde 10. ayında mahkemeyi açabiliriz dedi inşallah bekleyişimiz zor oldu ama yavrumu nüfusumuzuza alışımız kolay olucak ..............umutirem aynı zamanda almıştık galiba kuzucuklarımızı çok hatırlayamadım fazla girip takip edemedim çok geçmiş olsun canım benim bizde ufakta olsa bir bronşit atlattık çok şükür şuan iyiyiz sağlıkla büyüsün kuzucuklar kızlar biz çok iyiyiz artık kocaman gülüyor benim paşam beni yüzümü mamasını yerken öyle bir süüzyorki anlatamam dünyalara değer agular havalarda uçuşuyor avvvv lar bazen eşime yavaş diyorum komşular bizi uluyolar zannedecek kurtlar basmış gibi eşimin tek derdi baba önce baba desin istiyor işden geldimi talim başlıyor baba de oğlum bababababababababababababab oğlum diyorum bi ba de babaya sende kurtul bende kafamız şişoyor resmen akşamları bunun kavgasını yapmak bile güzl ........... şimdi bebeğim 3.ayın içinde ve bu ay sonuda sağlık ocağında konturolü var ebemiz bize aşı rotavirüs aşısını söyledi yaptırmak istersen bu ay sonuna getir dedi buda özel bir aşıymış galiba sen bilirsin yaptırada bilirsin ayaptırmayada bilirsin dedi doktora sordum oda aynı dedi yaz bulaşıcı ishal vs sen korunmak içinmiş bilgisi olan yada yaptıran varmı yardımcı olrsa çok sevinirim çünkü karar veremedim hepinizi öpüyorum
sevgili arzuu85 ev ziyaretiniz nasıl geçti umarım herşey yolunda gitmiştir siz hangi ilden başvuru yapmıştınız burdan yazmak istemezseniz rica etsem özelden yazarmısınız bizim başvuru tarihimiz sizden önceydi sanırım henüz ev ziyaretimiz gerçekleşmedi
ev ziyaretimiz güzel geçti inşallah bundan sonraki süreçte hızla ilerler sakaryadan basvuru yaptık illere göre farkediyodur ev ziyareti çok önemli değil bence sıraya basvuru yaptığımız gün giriyomuşuz öyle söyledi uzmanımız ama bebeğimizin gelmesi 2 yıl sürecekmiş
ev ziyaretimiz güzel geçti inşallah bundan sonraki süreçte hızla ilerler sakaryadan basvuru yaptık illere göre farkediyodur ev ziyareti çok önemli değil bence sıraya basvuru yaptığımız gün giriyomuşuz öyle söyledi uzmanımız ama bebeğimizin gelmesi 2 yıl sürecekmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?