2008 yılı Ağustos ayında, 2-3 dakikalığına bir çocukla karşılaştım bir televizyon kanalında. Camii avlusuna terk edilen, yaklaşık 1.5 gün aç kalmış, öncesinde de iyi beslenememiş, enfeksiyonel rahatsızlıkları bulunan ve yaşıtlarından çok daha küçük görünen küçücük bir kız çocuğuydu. Üzerinden neredeyse 6 sene geçmiş olsa da ben O bebeği hiç unutamadım. Belki de bugünkü biyolojik annesi olmadığım bir çocuğun annesi olma arzusu daha o zaman filizlenmeye başlamıştı içimde. Henüz daha böyle bir şeye kalkışmak için çok erken olsa da bu başlığı takip etmemin, mutluluklarınızı, heyecanlarınızı bu kadar içimde hissetmemin de sebebi o gün karşılaştığım kız çocuğudur. Bu 6 sene içerisinde hep o kız çocuğu ile ilgili haber aradım. Dileğim , her şeyin yolunda olması ve çok mutlu olacağına inandığım bir aileye kavuşmasıydı. Tabii ne kadar arasam da bulamadım hiçbir haber. Ben, kendi iç dünyamda annesi oldum o Irmak bebeğin. Hastanedeki hemşireler ona bu ismi vermiş. Sımsıkı sarıldım, hayallerimde çok mutlu büyüttüm onu. Şimdi bir anaokulunda çalışıyorum ve benim için ne büyük bir şanstır ki okulumuza, yuvada yaşayan bir çocuk geldi. Okula başlayana kadar duyduğum merakı, ağladığındaki çaresizliğimi, sadece kadın olmamdan ötürü yakıştırdığı "anne" hitabı karşısındaki karmaşık duygularımı anlatmama imkan olmasa da bugün burada bu yazıyı karalamak istedim. Çünkü biliyorum ki, benim duyduğum heyecanı yüreğinde hissedebilecek insan çok yok. Aramıza katılalı yaklaşık 6 ay oldu. Her ne kadar her çocuğa eşit davranmaya çalışıyor olsam da ona karşı her konuda çok daha özenli yaklaşıyorum. İşin içine duygusallık girince bile bile hata da yapıyorum. Ama biliyorum ki, sevginin bol olduğu yerde masum hataların her daim telafisi vardır. Çok uzattığımın farkındayım ama izninizle biraz daha devam etmek isterim. Bugün, geldiği gün her kadına yaptığı gibi beni de anne ilan eden çocuğumun doğum günü. Her doğum gününde annesi/babası gelen çocukların yanında onu ne kadar mutlu edebildik bilemiyorum ama, ben ve benim gibi düşünen bazı çalışma arkadaşlarımla birlikte tüm sevgimizle sarmalamaya çalıştık onu. İsmini açıklamayacağım tabii, o yüzden onun adı da Irmak olsun. İyi ki doğmuşsun Irmak. İyi ki seni tanıdım. Dileğim seneler sonra da senin yanında olabilmek ama bunu gerçekleştiremezsem de tıpkı o kız çocuğu gibi sen de içimde bir yerlerde büyümeye devam edeceksin. Hayat sana güvenmemeyi, kontrollü yaklaşmayı daha bu kadar küçükken öğretmiş olsa da, dilerim gelecekteki hayatında tüm bunlar erken yaşta edinilen önemli bir tecrübeden ileri gitmez ve çok mutlu, kimseye eyvallahı olmayan biri olursun. Son olarak belki bencilce olacak ama, umarım ben de seni gerçekten çok sevdiğine inandığın biri olarak kalırım aklında. İyi ki doğmuşsun Irmak, iyi ki doğmuşsunuz bütün Irmak'lar. İnanıyorum ki her birinizi yüreğinde büyüten/büyütecek birileri var. Belki farkındasınız, belki değilsiniz ama buna bütün kalbimle inanmak istiyorum. Hayat karşınıza hep iyi ve mutluluk getirecek şeyler çıkarsın. Sizleri çok seviyoruz...
bende yolun başındayım tedavi oluyorum evlat edinmek isteyen varsa daha dünyaya gelmedi 3 ayı var erkek bebek isteyen hastaneden avukat aracılığı ile alcak kimse kimseyi tanımıcak ulaşın bana yuvası olsun bi tanıdığımın bana gelmiş ietermisin gayri meşruh bir bebekmiş bnde benim için çok erken dedim isteyen olursa haberleşelimmm
bende yolun başındayım tedavi oluyorum evlat edinmek isteyen varsa daha dünyaya gelmedi 3 ayı var erkek bebek isteyen hastaneden avukat aracılığı ile alcak kimse kimseyi tanımıcak ulaşın bana yuvası olsun bi tanıdığımın bana gelmiş ietermisin gayri meşruh bir bebekmiş bnde benim için çok erken dedim isteyen olursa haberleşelimmm
bence başkasına aracı olmayın böyle bir konuda.. yaşadığı ilde bulunan sosyal hizmetlere yönlendirebilirsiniz hamile şahsı. insanların yoksunluklarından faydalanmaya çalışıp böyle bir olayı farklı amaçlarla kullanmaya çalışanlar oluyor; siz arada kalırsınız. en sağlıklısı sosyal hizmetlere hamileyken başvurması kişinin.. sosyal hizmetler doğum ertesinde hemen gerekenleri yapıyor.
başvurunuz hayırlı olsun.. başvuruların sonuçlanması belirlediğiniz kriterlere (yaş-cinsiyet) ve ilde size uygun bebek olup olmamasına göre değişiyor. ne yazık ki ilden ile değerlendirme süreleri de değişiyor. istemesek de uzmanların farklı alanlardaki iş yoğunluğu belirleyici oluyor.. ama prosedürlere göre başvuru esnasında uzmanlar ortalama bekleme süresinin 2 yıl kadar olduğunu söylemek zorundalar. beklentiyi arttırmamak için genelde böyle söyleniyor. bize de başvuru yaptığımız gün ortalama bekleme süresi 2 yıl denmişti. çok ısrarlarımız üzerine uzmanımız cinsiyet ayrımı yapmadığımız ve erkek bebek isteyen fazla aile olmadığı için başvurumuzun 1 yıldan kısa zamanda sonuçlanabileceğini söylemişti.. ama rastlantılar birbirini kovaladı ve 3 ay sonra kızımıza kavuştuk :)
umarım hazırlıklarla geçirebileceğiniz hoş ve uzun olmayan bir bekleme süreciniz olur. bir an önce kavuşursunuz bebeğinize..
Merhabalar bende araniza yeni katildim yazdiklarinizi okuyunca icimde bir heyecan olustu siz hangi ilden başvuru yaptiniz sosyal hizmetlere biz konyadan yaptik basvuru yapali 2 aya yakin oldu simdiye kadar sadece ev ziyaretine geldiler bizim icinde 2 sene bekleyecegimizi söylediler.
Merhabalar bende araniza yeni katildim yazdiklarinizi okuyunca icimde bir heyecan olustu siz hangi ilden başvuru yaptiniz sosyal hizmetlere biz konyadan yaptik basvuru yapali 2 aya yakin oldu simdiye kadar sadece ev ziyaretine geldiler bizim icinde 2 sene bekleyecegimizi söylediler.
selam kızlar....ben uzun zamandır sizlerin sessiz takipçisiyim...arada bir yorumlara bende katılıyorudum belki hatırlaynlarınız olabilir....Ama artık sesli takipçi olmaya karar verdimm....evet artık eşimle son kararımızı verdik kesin başvuru yapıcaz kısmet olursa ramazandan önce ...biliyorum 1 günün bile önemi çok büyük ama bunada şükür.......
semabiçer arkadaşımız da konyadan başvuru yapmış çok sevindim okuyunca çünkü bende konyadan başvuru yapacam yani bir yol göstericiye ihtiyacım varr...başvuru sürecinden biraz bahsedebilirmisn arkadaşım çok zorlandınmı evrak hazırlarken...bilgi verirsen sevinirim...
bu arada bebişine kavuşan annlere kocaman selamlar...bekleyenlerde tez günde kavuşasınız diyorum....
kızlar benim bebişim geldi tam yazdım silindi erkek 2 ci günümüz herşey çok güzel ılerleyen zamanlarda yazacağım kavuşma hikayemızi zamancım benım terk -rıza idi rıza bebek geldi düzeltmeleri yaparmısın kolun bebeş kucaklasın en kısa zamanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?