Bizim forum da iki kişi varArkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum başvuralı 15 gün oldu uzmanımızın adını öğrendik ama o bize ulaşacakmış ev ziyareti yapacaklrı zaman 3ila 6 ay arası yani biz onunla tanışamayacakmıyız 6 ay çok uzun değilmi ev ziyareti için birde gelir belgesi bulaşıcı hastalık raporu falan o zamanmı isteyecekler şimdiye kadar sadece kimlik evlilik cüzdanı fotokopisi resim verdik diğerleri ne zaman.Biz bebek alamıyoruz yaştan dolayı ve 1-5 yaş grubu o yüzden çoooooook daha uzun süre beklermişiz 4-5 yıldan bahsettiler ama biz ülke geneli, ikiz, kardeş olur dedik Aranızda kişiler arası anlaşma ile evladına kavuşan varmı ne düşünüyorsunuz paylaşırmısınız benimle hepinize sevgiler
Ben de dolaba hazırlık yapıp koydumSizin de az kalmış, yavaş yavaş yapınca daha iyi oluyor aceleye getirmeden sakin sakin yapmak lazım. Biz dün tam 13 ayımızı doldurduk. Biz de şimdi mobilya seçme aşamasındayız, genel bir temizlik yaptım halı, perde v.s. eşyayı almadan halledeyim dedim bakarsın pat diye haber geliverir. Öbür arkadaşların anlattığı kadarıyla sürpriz yapan bebekler olabiliyor, fırsatım olmaz dedim. Temizlik işini hallettim, bir de eşyaları alırsak tamam inşallah. İlk etapta giyebileceği biraz kıyafet aldım, ayını bilmeyince fazla alamadım da, havlusu, biberonu v.s acil ihtiyaçlarını aldık. biraz hazırlık yapıp buzdolabına atayım diyorum, yaprak sardım, biraz da börek yapar atarsam, yakınımda akrabam yok çünkü yardım edecek yavaş yavaş kendim yapıyorum. Bizden öncekilerde 1 yılda alanlar var ama bu sene sıralar yavaş ilerlemiş, hayırlısı bakalım, sanki 1-2 aya gelir gibi geliyor bana :)
Değişik bir isim anlamı ne? Ben de annemin adını koymak istiyorum hatice, ama bazen de kararsız kalıyorum, sanki Haticeler bahtsız oluyor gibi
İnşallah hayırlısı olur hepimiz için.Ben de dolaba hazırlık yapıp koydum
Sonra sıralar durunca biz yedik :)
İsim konusunda çok önemli
İnsanın tüm yaşantısını etkiliyor
İnşallah sen benim gibi beklemezsin
Sizin de az kalmış, yavaş yavaş yapınca daha iyi oluyor aceleye getirmeden sakin sakin yapmak lazım. Biz dün tam 13 ayımızı doldurduk. Biz de şimdi mobilya seçme aşamasındayız, genel bir temizlik yaptım halı, perde v.s. eşyayı almadan halledeyim dedim bakarsın pat diye haber geliverir. Öbür arkadaşların anlattığı kadarıyla sürpriz yapan bebekler olabiliyor, fırsatım olmaz dedim. Temizlik işini hallettim, bir de eşyaları alırsak tamam inşallah. İlk etapta giyebileceği biraz kıyafet aldım, ayını bilmeyince fazla alamadım da, havlusu, biberonu v.s acil ihtiyaçlarını aldık. biraz hazırlık yapıp buzdolabına atayım diyorum, yaprak sardım, biraz da börek yapar atarsam, yakınımda akrabam yok çünkü yardım edecek yavaş yavaş kendim yapıyorum. Bizden öncekilerde 1 yılda alanlar var ama bu sene sıralar yavaş ilerlemiş, hayırlısı bakalım, sanki 1-2 aya gelir gibi geliyor bana :)
Değişik bir isim anlamı ne? Ben de annemin adını koymak istiyorum hatice, ama bazen de kararsız kalıyorum, sanki Haticeler bahtsız oluyor gibi
Bizde bugün ılk mahkemıze gittik diğeri temmuz ta ağustos gb aksılık olmazsa kımlık tamamdr sanırım çok mutluyum az kaldı allahım herkese bu güzel evlat duygusunu yaşatsın amin
Ben annemi kaybettim, ailede kız olmadı ondan sonra, onun ismi de konmadı benim de hoşuma gidiyor, bakalım kısmet. Melinanın anlamı da güzelmiş, bal gibi tatlı güzel bir kız olsun inşallah:)Dip köşe bütün evin temizliğini bende halı perde yaptım, halıları da yıkamaya yolladım sermedim, temiz kalsın, nasılsa yaz gerek yok dedim :) eski eşyaların hepsini attım, evde alan açılsın diye :) kıyafet hiçbişey almadım ben, ne zaman geleceğini kestiremiyorum, yaza diyorum ama sıralar ilerlemiyor, kışı bulacak gibi. hani arıyorlar ya, şöyle şöyle bir ebbek var görmek ister misiniz diye, aradıktan sonra ayına göre çıkar alırım dedim kıyafetleri. o gün yıkar kurutur ütülersem hem bana ertesi günün olması için uğraş olur :)
benim de yakında akrabalardan kimse yok, sanırım hazırlık yapmam lazım benim de ama erken sanki bana onlu sıralara bir düşelim önce di mi :) bir de çaktırmayın kızlar, ben yaprak sarmayı bilmiyorum :) sigara böreği olur di mi :)
İsim konusunda iz de çok düşündük, karar veremedik, sürekli bu dedik vazgeçtik. günümüzde ismi nedeniyle herhangi bir etikete maruz kalması çok kolay ne yazık ki, o yüzden kendi yolunu çizene kadar etkilenmeyeceği bir isim olsun dedik. kulağa söylemesi hoş gelsin dedik. hatta ismi seslendik Melina hadi kızım sofra hazır diye içeri bağırdık mesela :) Çok rastlanan bir isim olmasın dedik, tanıdıkların çocuklarının ismini eledik :) Bir ara Zeynep dedik, bayağı da ısınmıştık aslında. Ama kızımızı aldığımızda kimliğinde yazan ismi kullanmak istemediğimiz için, şans bu ya dedik, daha az bulunur bir isim aramaya başladık. Şu isim sözlüklerini karıştırırken gördüm Melina'yı. Çok hoşuma gitti. Anlamı bal demekmiş. Kime söyediysek de anneler babalar dahil itiraz eden, sevmedim diyen olmadı. biz de eşimle el sıkışıp kendi aramızda resmen koyduk ismini :)
Hatice'de güzel isim, severim. Bir de sanırım yeni nesilde az kullanılıyor. Konulan isimlere bakılınca, ilerde aynı sınıfta 5 Ada, 3 İlayda, 4 Mira falan olacak, Hatice tek olacaktır :)
Kızlarımızın oğullarımızın bahtları açık, upuzun sağlıklı mutlu bir hayatları olsun inşallah :)
Ben annemi kaybettim, ailede kız olmadı ondan sonra, onun ismi de konmadı benim de hoşuma gidiyor, bakalım kısmet. Melinanın anlamı da güzelmiş, bal gibi tatlı güzel bir kız olsun inşallah:)
Amin inşallah!Başınız sağolsun öncelikle... Evladın da yeri ayrı, annenin de... umarım Allah'ım evladınızla size upuzun bir hayat verir, tüm mutlulukları doya doya yaşarsınız...
İçimde böyle tuhaf, karman çorman hisler dolanıp duruyor. Bir yanım diyor ki az kaldı, eklediğinden önce gelecek kızın. biz şehir dışı/terk rıza evet dedik. yaş grubu da çok önemli değil. ama diğer yanım şartlama kendini diyor, daha çok yolun var... sürekli kurumu arayıp sıra sormak istiyorum bazen kendimi oyalayacak bişeyler bulurken, bazen isteğime karşı durmakta zorlanıyorum.
şimdi öyle bir andayım ve burası dışında kaçabileceğim bir yerim yok. ayda bir bile bana zor geliyor, bazen 3 haftada bir arıyorum. bugün itibariyle henüz iki hafta oldu ama elim telefona gidip geliyor. zor tutuyorum kendimi... son aradığımızda sıramız 29du, yani öyle yakın falan da değiliz ama bir umut işte....
sizler kurumu sıra sormak için ne sıklıkta arıyorsunuz?
İnşallah bayramı kızınızla geçirirsiniz, çifte bayram olur :)Yanlış hatırlamıyorsam 7 Nisan ev ziyaretimize geldiler ve 14 Nisan'da arayıp sıramızı öğrenmiştim. o zaman 15 dediler kız bebekte. Bunu üzerine ayda bir aramaya karar verdim. 14 Mayıs'ta tekrar aradım ve 10. sıraya düşmüşüz. 14 Haziranda tekrar arayacağım inşallah bu sefer de 5. sıradasınız haberini alırım :) Bayramdan önce kavuşmayı çok istiyoruz kızımıza...
Yanlış hatırlamıyorsam 7 Nisan ev ziyaretimize geldiler ve 14 Nisan'da arayıp sıramızı öğrenmiştim. o zaman 15 dediler kız bebekte. Bunu üzerine ayda bir aramaya karar verdim. 14 Mayıs'ta tekrar aradım ve 10. sıraya düşmüşüz. 14 Haziranda tekrar arayacağım inşallah bu sefer de 5. sıradasınız haberini alırım :) Bayramdan önce kavuşmayı çok istiyoruz kızımıza...
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum. Ben 36 yaşındayım, 5 yıllık evliiym fakat 2,5 yıldr çocuğum olmuyor.bu konuda geç kalmadan hastaneye gittik.Eşimde varikosel ben de yumurta rezerv azlığı çıktı. 2 defa tüp bebek yaptırdık. 1.tedavimde 2 yumurta toplandı biri gelişti fakat 3.güne gitti tutmadı.2.tedavimde de embriyomda döllebirken kromozom bozukluğu çıktı. yumurta kalitesizliğinden kaynaklanıyormuş. Doktorum bir kaç defa denersin yine kromozom bozukluğu olursa,artık vazgeçer evlatlık alırsın dedi. Zaten Aklımda hep bu düşünce vardı. Evlatlık alan başvuran arkadaşlar bilgi verirmisiniz.Gerçekten bir çocuk büyütmeyi ve anne olmay çok istiyorum. o duyguyu hissetmeden ölmek istemiyorum :)
Öncelikle evlatlık kelimesinden nefret ediyoruz, evladımız diyoruz :) Süreç gerçekten çok duygusal işliyor, ilk adımı attığın zaman anlayacaksın ne demek istediğimi :)
öncelikle bulunduğun şehirdeki ilgili yeri arayarak randevu alıyorsun ve eşinle beraber gidiyorsun. Bu ilk görüşmeniz sayılıyor. sonrasındaki süreç şehirden şehire değişmekle beraber, görüşmeler, evrak hazırlama, ev ziyareti vs ile geçiyor. bu arada tercihini belirliyorsun. kız/erkek- terk/rıza, kardeş/ikiz/tek vs vs. yaptığın tercihlere göre bekleme süren değişiyor. yaşın itibari ile 0-1 yaş grubunda bebek alabilirsin. eğer terk beek demezseniz bekleme süreniz 1-1,5 yıl arası olur, bu süre kuruma başvurduğunuz tarihten sonra işlemeye başlıyor, yani bir yandan görüşmeler ev ziyareti falan yapılırken sıraya girmiş oluyorsunuz. sonrası sabırsızlıkla geçen, hayaller kurulan, merak dolu bir süreç, bbazen zaman duruyor sanki, bazen ooo diyorsun aylar geçmiş başvurunun üstünden, hadi gelsin artık evladım...
sıran geldiğinde kurumdan seni arıyorlar. diyorlarki şu kadar aylık şöyle bir bebek var, görmek ister misin. evet dersen ertesi gün eşinle gidiyorsun uzmanın yanına. sana bebekle ilgili bilgi veriyor, tekrar soruyor görmek ister misin diye. sen zaten koşa koşa gitmek istiyorsun o esnada. sonra evladınla bbululuyorsun, onu kucağına alıyor, öpüyor kokluyorsun. oradaki yetkili bayan istiyor musun diye kararını soruyor. eğer olaya pazardan meyve alır gibi bakmıyorsan zaten çoktan bağlanmış oluyorsun kalp bbağıyla kucağındaki cana, evet istiyorum diyorsun. sonra bir koşuşturma, imzalar, evrak işleri. bazen aynı güne bitiyor. bitince gidip alıyorsun meleğini...
vaktin varsa forumu okumanı tavsiye ederim, kavuşma hikayeleri var bol bol, acaba sevebilir miyim kim ne der korkularıyla bbaşlayan süreçlerin nasıl işlediğini, sonunda o soruların ne kadar anlamsız olduğunu anlatan birçok hikaye okuyabilirsin bu forumda...
bir de geç kalmadn yap başvurunu, sonra boşa geçen her gün içinn kendine kızıyorsun, neden u kadar ekledim başvurmak için diye :)
sormak istediğin ne varsa burada sorabilirsin, hepimiz yol arkadaşıyız burada... şansın ol, şimdiden hayırlı olsun diyeyim son olarak da
ya tabiki evlatlık diyecek değilim... sözde öyle o sebeple yazdım. o benim evladım olacak öyle görsem zaten neden bu kadar istekli olayım :) bilgiler için çok teşekkür ederim. tabiki forumu bugün daha yeni gördüm zamanım oldukça okuyacağım. bir tedavim daha var onu atlatınca başvuru yaparım diye düşünüyorum. sadece bu konuda geç kalmamak için ön bilgi almak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?