Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Bacılar nasılsınız
Bugün eşimle gene konuştuk
Bu dönem çok yoğunuz düğün işimiz var
Sonra ben gene çalışmaya başlıyorum
İş konusunda yeni planlar var
Onları halledip eğer kısmet olursa
2016 başında yeniden tercihimizi gözden geçiricez
Belki ozamana kadar sıramız da ilerlemiş olur
7 aydır sıramız hiç ilerlemedi
Hatta arttı
Bakalım haziran ayında neler olucak
Umutla bekliyoruz

Hakkınızda hayırlısı olsun...

Amin bacım
Yaş oldu 30
Artık anne olmak istiyorum
Şu düşükten sonra bir tuhaf oldum
Duygularımı bastırmaya çalışıyorum
Çok arzuluyorum anne olmayı
Rabbim hayırlısı ile nasip etsin inşallah
Ben napıyım yaş 40
Geçenlerde arkadaşlarla alışveriş merkezine gittik, 2 yaşında oğulları var oyuncaklara bindi bizde bakıyoruz. Bir çok çocuk vardı yoruldum ben oturdum onları izliyorum. Bir düşündüm bizim kızın peşinden böyle koşturabilecekmiyiz diye düşündüm, geç kaldık
Geç evlendik, önce eşim ikna olmadı sonra da bana sürpriz yaparak benden habersiz randevu almış, 1 senedir bekliyoruz işte kısmet bu zamanaymış napalım hayırlısı diyoruz...

aynı yorumu ben yapacaktım :) yaş oldu 36.. sen de sanki kendimi gördüm arkadaşım isimlerimiz de aynıymış.Sanırım ben de 40 yaşında bekleyeceğim bebeğii :))) ya kızlar bana tedavilerinizle ilgili bilgi verirmsiiniz.ona göre yoluma bakayım. eşimde varikosel var. benim de yumurta rezervim az. amh 0,84 fsh 10 hala umut varmı dersiniz

sizin sorunlar nelerdi ? 3 tedavi olumsuzluğu... aslında bu iş yürek işi, nice biyolojik anneler var, önemli olan kalpte büyütmek..

Ben tıp literatürüne girecek türde bir hastayım. Ben 4. evre endometeriyozis hastasıyım. Rahim dokularının rahim dışında bir bölgeye yerleşmesi ve orada rahimi taklit edip, yapışıklıklar oluşturması. benim bağırsakta oluşturdu, çok şiddetli ağrılar çekiyodum, 4 defa tüp bebek denedik embriyo oluştu her seferinde 2 tane yerleştirdiler ama rahim yapısı bozuk olunca tutunamadılar. Sonra tedaviler hastalığımı iyice ilerletti, iğneler ilaçlar hiçbirşey fayda etmedi, yurtdışından gele bir ilaç vardı çok kişi faydasını görmüş bana En sonunda rahim alınmak üzere hastaneye yattım bir hafta tahliller falan derken ağrılarım azalınca ben vazgeçtim ameliyat olmaktan.
Doğal tedavilere yöneldim, sülük, ozon, hacamat, bitkisel ilaçlar. Şu an Allahın izniyle rahatsızlığım %50 oranında azaldı, adet sancılı günlerim azaldı, bağırsak yapım düzene girdi. Tamamen iyileşmedim ama şükür daha iyiyim. Artık kızımızı bekliyoruz, tekrar bebek için tedavi düşünmüyorum yoruldum artık, Şu ağrılardan tamamen kurtulsam çok şükür diyecem.

Olsun önemli olan sağlığın,o ilaçlar varya insanı mahfediyor.ilk tedavimde bana menogon 9 kutu kullandırıldı gonal f de 5 kutudan fazla ve kalp çarpıntısından kaç defa kötü oldum. evet artık ben de çok uğraşmayı düşünmüyorum. bir kez daha deneyeceğm ondan sonra da artık kız erkek farketmez bebeğime kavuşmak istiyorum. dün eşim patronunun tanıdığı bir bayan varmış o bebeği vermeyi düşünüyormuş. bana söyledi. ama yakın çevreden almak sizce doğrumu sonra gelip bana geri verin derse nasıl ayrılırım demi..

Amin bacım
Yaş oldu 30
Artık anne olmak istiyorum
Şu düşükten sonra bir tuhaf oldum
Duygularımı bastırmaya çalışıyorum
Çok arzuluyorum anne olmayı
Rabbim hayırlısı ile nasip etsin inşallah
canım arkadaşlarım; sessiz sedasız sizi izlemeye devam ediyorum üzüntünüzü yüreğimde hissederek katılıyorum hayatınıza. Ben 5 yıl önce 40 yaşında anne oldum, Tam 5 sene sürdü bekleyişim bekleyişim sırasında çok kızdığım şeyler oldu bu yada şu nedenle bu kadar bekledim vs vs oysa ki asıl olanı düşünmemişim Rabbim ne zaman tamam derse o zaman olacaktı oldu da. Şimdi o nedenlerin hepsine şükürler olsun ki böyle olmuş ben evladımı bekliyormuşum diyorumYoksa bu denli mutlu olurmuydum bilemiyorum. Yaşa gelince hiç korkmayın 18 lik ceylan olacağınızdan emin olabilirsiniz 48 oldum ve 7 yaşında bir kuzunun karşısında basketbol maçı yapıyorum Rabbime güvenin mutlaka sizin için en hayırlı olanını yazdı

arkadaşlarım sosyal hizmet görevlim koruyucu aileye yönlendiriyor bizi yaş 40 çok uzun beklermişiz evlat edinme sırasında birde koruyucu ailede yaş sınırı yok galiba yani bebekte gelebilir ama kafam karıştı ya sonra ailesi geri alırsa birde şöyle bir cümle kurdu bazen evlat edinilmek istenmeyen kuzular varmış hafif sağlık bozukluğu olanlar mental bozukluk değil onlar olabilir dedi aileler ikna edilip sonra evlat edinebilirsin dedi Bilginiz düşünceleriniz nedir pzt birdaha görüşeceğiz ama aklım karıştı bu yolla evlat edinen veya koruyucu aile olan varmı yardım lütfen sevgiler hepinize

bence yaş önemli değil yani doğurmayı beklesek menopoza kadar bekleyecektik yine aynı olacaktı. koruyucu aile daha farklı bişey. diğer türlü tam aile oluyorsun. sağlık durumu kötü olması sizi de yıpratabilir.hakkınızda hayırlıs olsun ama internette bazı siteler var bebeğini veren kişiler o sayfaları da takip edebilirsin..

Korucu ailelik korkulacak bir şey degil
Kurum bizide yönlendirdi hatta çok ısrar ettiler
Kurum bizi yuvaya gönderdi
Orda 5 tane kuzucuk gösterdiler
Eğer uzmanınızla konuşursanız evlat edinmeye müsait arayanı soranı olmayan bir yavruya kavuşursunuz
Mesela ipek diye bir bebek vardı
Annesi doğurup hastanede kaçıyor
Sonra bir gün polis kontrolünde yakalanıyor
Kadın gece hayatında çalışan biri imiş
Polis bu hanımın adresine bakmış bulamamış işte bir gün kimlik kontrolü sırasında bakıyorlar ki böyle bir durum var
Sonra kuruma getiriyorlar kurum maddi destek verelim diyor yok diyor
Evlat edindirelim diyor devletin işine baksın diyor
İşte böyle müdüre anne dediki eskiden olsa terk bebek di bunlar
Şimdi tc numarası var hastane de doğum yapınca anne belli oluyor dedi
Babasını soruyorlar kim bilmiyorum diyor
Para karşılığı olarak bir çok kişi ile birlikte oluyorum tanıyorum gibi şeyler diyor
Bebek doğduğun dan beri kurum da
Müdüre anne bir kere bile aramadı gelmedi dedi
Gelmicekde burası böyle bebeklerle dolu dedi
İşte böyle sadece prosedür gereği evlat edindirilemiyor
Ama zaten 5 yıl olunca eğer arayanı soranı da olmazsa direkt üzerinize alıyorsunuz
Hatta eğer aile önce den ikna olursa daha çabuk bile üzerine alıyorsun

Bisey soracaktim. Acaba baştan koruyucu aile olunup sonra ayni bebek evlat edinilebiliyormu.bunu yapmayi cok istiyorum da..

Bisey soracaktim. Acaba baştan koruyucu aile olunup sonra ayni bebek evlat edinilebiliyormu.bunu yapmayi cok istiyorum da..

evet edinilebiliyor. koruyucu aile olduğunuz çocuk evlat edinilebilir duruma geldiğinde kurum direk sizi arıyor ve durum hakkında bilgi veriyor, evlat edinmek ister misiniz diye soruyor. koruyucu aile olarak başlamış ilerde evlat edinmiş aile oldukça var.

koruyucu ailede çocuğun yaş sınırı varmı arkadaşlar evlat edinmede 1-5 yaş grubundayım koruyucu ailededemi öyle oluyor yoksa bebiş şansım varmı birde koruyucu ailede ne kadar bekliyoruz uzun sürüyormu bilginiz varmı sevgiler

koruyucu ailede yaş sınırı yok diye biliyorum

çok haklısınız işte insan sabır noktasın da zayıf
muhakkaki bir gün hayırlı vakitde gelecektir

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]10.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Dea-tacita[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td]11.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[td]12.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]01.2015[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sukran61[/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2015 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]

[tr]

[td]scuba[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]

[tr]

[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]
[tr]

[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]04.2015[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]myangels [/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]haticem2014[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Emet43Endrose83 [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]menzil54[/td]
[td]02.2015[/td]
[td]Tekirdağ-Terk-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]

[tr]

[td]renklay[/td]
[td]03.2015[/td]
[td]İstanbul -Rıza -Kız_ Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Evlat edinilebilir duruma gelmesi ne demek tam anlayamadim arkadaşım. Ornekleyebilirmisin

Evlat edinilebilir duruma gelmesi ne demek tam anlayamadim arkadaşım. Ornekleyebilirmisin

Koruyucu aileye verilen çocuklar evlat edindirilmeye müsait olmayan çocuklar olarak geçiyor. yani anne-baba yuvaya bırakırken siz bakın, ama evlatedindirilmesin koşulu ile bırakıyorlar. bunda ya bir gün durumum düzelirse geri alırsam düşüncesi kadar, misal kız çocuğunu belli bbir yaşta alıp başlık parası ile evlendirmek veya işe başladığında (kurumda büyüyen çocuklara devlet memuriyeti hakkı var) mmaaşından pay alma umudu gibi kırk neden olabiliyor. ama çoğunlukla çocuklar orada kalıyor ama geleni giden arayanı soranı olmuyor. zaman arkadaşımız yukarda örneğini vermişti bir beekle ilgili. bu tarz evlat edindirilmesi koşulu ile bırakılan çocuklar koruyucu ailelere yerleştirilebiliyor en fazla. ama eğere arayanı soranı yoksa belli bir süre (yasal süre ne kadar emin değilim) arayanı soranı olmadığı takdirde kurum aileye dava açıyor ve çocuğu evlat edinilebilir statüye taşıyor. bu sırada misal çocuk zaten 3-5 yıldır sizinle olmuş oluyor, sonra arıyor size diyor ki, çocuk evlat edinilebilir duruma geldi, evlat edinmek ister misiniz? bu durumdaki çocuklarda öncelik koruyucu ailenin.

eğer çocuk daha erken yaşlarındaysa ve evlat edinmek ister misiniz sorusuna hayır dediytseniz, bu durumda başka bir aileye evlat edindirme işlemi gerçekleşebilir. amcak belli bir yaşın üstündeki çocuklarda hayır deseniz bile çocuk sizinle kalmaya devam ediyor. (ne yazık ki belli yaşın üstündekileri kimse istemiyor)

diğer taraftan, koruyucu ailelik yaptığınız çocuğun ailesi kendileri fikir değiştirip evlat edindirebilirsiniz de diyebiliyor. bu durumda kurum işlemleri başlatıyor ve koruyucu ailesi olduğunuz çocuğu sonuçta yine evlat edinebiliyorsunuz.

her ne yolla olursa olsun, eğer koruyucu aile yanındayken bir çocuk evlat edinilebilir duruma geçti ise öncelik koruyucu aileye veriliyor.

kurumdaki uzmanlar az çok hangi ailenin ikna edilebileceğini veya yasal sürecini doldurup evlat edinilir duruma geçeceğini tahmin edebbiliyorlar. yani süreçte sizi yönlendiriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…