Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Evlat edinilebilir duruma gelmesi ne demek tam anlayamadim arkadaşım. Ornekleyebilirmisin
Hayatışıltısı nın dediği gibi aileler evlat edinilmesin diye kuruma bırakıp gidiyor ne arıyor ne soruyor bu durumda 5 yıl boyunca sürünce kurum dava açıyor
Aile rızası aranmaksızın evlat edindirile bilir diye ve çocuk sizin yanınızda olduğu için eğer isterseniz sizin nüfusunuza geçiyor
Zaten kurumda ki ler biliyor şunun ailesi gelir şunun ki gelmez şunun ki 1-2 yılda bir araya çıkar diye
Müdüre anne bize orda 5 tane bebek gösterdi bunlar sadece prosedür olrak evlat edindirilemiyor diye ama orda mesela dedi bir bebek var annesi her hafta geliyor dedi
İlgileniyor dedi
Bir bebek de var aylarca arayıp sormuyormuyor lar sonra da ortaya çıkıyorlar dedi
Yani kurumda uzmanın ile görüşürsen arayanı soranı olmayan bir yavruya kavuşursunuz

Merhaba arkadaslar.Ben ailemin son cocuguyum ama evlatlik oldugumu dusunuyorum.Cunku sulalede hep bana bir ilgi var.Aileme benzemiyorum.Tc kimlik numaram farkli.Kimlikte dogum tarihim yasima gore kucuk gorunusume gorede.Ve kimligim 2001 de ya da 2003tu heralde o zaman cikartilmis.Bebeklik ve cocukluk fotografim yok.5 yasinda falan var o da vesikalik.Bir kere annemle babam kavga etmisti babam bana simdi sana bir sey soylesem bizi tanimazsin dedi ablami aradim panikledi abini ara ben bir sey diyemem dedi.Eger evlatliksam ben suan ailemden cok memnunum cunku gercekten cok emekleri var ve hayal ediyorum baskasini benimseyemem.Gidip gormekte istemem belki.Merak ediyorum sadece ama evlatliksam bunu ogrenmek istemiyorum Ne yapsam bilemedim kizlar sizce bu durumu kurcalamasam mi ki daha fazla gercekleri kaldiramayacagimi dusunuyorum.

Ha bide babam surekli kizim uzaklara gitme sakin bizi birakma bir yere falan der.Hep yanlarindayim simarttilar biraz en kucugum diye.Cok karisik kafam off

Son düzenleme:
İlk önce evlatlık değilsin evlatsın
Sayki öyle nolcak bir çırpıda silicekmisin
Anneni babanı
Sadece doğurmamış okadarcık bir fark var
Zaten sende diyorsun en küçüğüm tüm ilgi bende diye
Eğer aklını kurcalıyorsa sor
Yok onlara soramam dersen kuruma git
Ordan da bilgi alırsın
Hernolursa olsun onlar senin ailen
Sen onların kıymetlisi canısın

Yok asla silmem aksine minnettar olurum cunku cocuk esirgemede kalsam belkide sokaklarda kalirdim ama suan annem babam var bana sahip cikiyolar Allah bin kere razi olsun
Bakis acim asla degismez onlara ne kadar merhametliler ki bu zamana kadar hic ayirmadilar yeri geldi tartistik yeri geldik sarildik
Merak ediyorum ama ogrenince nolacak diye dusunuyorum yani gerek yok ne degisecek ne gerek var bosuna uzmeye cunku babam surekli korkuyor benim gitmemde mesela arada blof yaparim bi daha gelmicem diye hemen ariyor ben gelir alirim seni falan diye uzuluyorumda
Dogru diyorsunuz gercekten cok sevildigimi hissediyorum anne baba yani sonucta tirnagima zarar gelse canlari gider cok tesekkur ederim..Peki herhangi bir ildeki kuruma gitsem olur mu ve ailemin haberi olmasini istemiyorum cunku cok uzulurler

Onemli olan dogurmak degildir cnm. Onemli olan emek vermektir. Hepimiz dogdugumuz zamani hatirlamayiz. Ama baglilik yine de olur. Çünkü paylasimlarimiz var.birlikte surdurdugumuz bir hayat var. Ben de büyük yaşta 17 yasinda annemin ikinci evliligindeki adama baba diyorum.kendi babamdan cok onu baba goruyorum. Çünkü kendi babamin hic emegi yok. Arastirmak istersen arastir ama kan bagi olan ailen varsa da emin ol onlar sana yabanci gibi gelecek. Cok sanslisin bunu unutma. Boyle bir annen ve baban oldugu için.

Allah nasip eder de kızımız gelirse biz 6 yaşına kadar alıştıra alıştıra, bir uzmana da danışarak söylemeyi düşünüyoruz. Çevremde geveze ve çekemeyen insan çok, başkasından duymaktansa bizden duysun, hem çocuk açısından hem de bizim açımızdan gizlemek çok sıkıntı olur. Hayatım boyunca ya öğrenirse diye stres yaşamak istemiyorum. Bir arkadaşım istersen gizle hiç kimse bilmesin dedi, istesek yapardık Ankara dışına tayin isteyip çocuk biraz büyüyünce gelirdik, ama ne gerek var RoseGirl'ün yaşadığı gibi sıkıntılar yaşamasın, aklında soru işaretleri olmasın.

O günleri görmek bizede nasip olursa ayni düşünüyoruz
Kesinlikle söylemekten yanayım

Allahım bizi zor imtihanlardan geçirmesin öyle dua edelim, şu mübarek günlerde başka elimizden bir şey gelmez. Kaderimizde ne yazılmışsa o başımıza gelecek, olumsuz şeyler düşünüp de karalar bağlamaya gerek yok. Kendi evladımız olsa da elimizden gitmeyecek diye bir şey yok. Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin. Etrafımda çok güzel örnekler var öz anne babası olmadığını bilip de çok mutlu aileler ve çocuklar var iyi düşünelim iyi olsun:)

Kötüyü düşünüp çağırdığım yok
İki kardeşin birbirine sarılması o an çok başkaydı
Çok duygusal dı
Bunun kötü bir tarafı yok ki
Hemen herşeyi bir gün giderseye yormanın da manası yok

Yok ben onceden belirttigim gibi asla ve asla birakmam ailemi.Evlat mi edinildim bilmiyorum ama daha fazla desmeyecegim galiba bu konuyu cunku bosuna hirpalanacagim

Oncelikle simdiden tebrik ederim cocugunuzu.Aslinda bence gizleseniz daha iyi cunku benim suan kesin olmasa da dusunuyorum evlat edinilmis olma ihtimalimi ve diyorum ki farz edelimki buldum beni doguran insani sonra ne olacak? Annem babam surekli kaybetme korkusuna girecekler ben strese girecegim suan parlak bir gelecegim var belki benim aklimi celmeye calisacaklar.Ne guzel hayatim var evlatligim veya degilim umrumda degil sadece kafam karisti o kadar.Ama bence arkadasinizin dedigi gibi yapsaniz daha iyi olur belli bir sure.Zaten karakterli bir evlat olursa sizi birakma. Ama bana 6 yas cok kucuk geliyor.Kucukken ablamgil her kardes gibi seni bohcacidan aldik evlatliksin falan derdi cok uzulurdum annem 1 saat gec gelse aglardim ben ne olacagim diye.Siz bilirsiniz yinede..

Sana özel söylemedim canım yaa. Genel manada söyledim, artık çok hassas olduk, böyle şeyler daha çok etkiler oldu bizi ondan söyledim

Okula başlamadan bilmesi gerekiyor, uzmanlar da en geç 6 yaş diyor. Ayırt etmeye başlıyorlar herşeyi anlayabiliyorlar. Okulda da olumsuz birşeyle karşılaşmaması için. Biz oturduğumuz çevreyi değiştirmeyeceğiz, kendi evimiz kira değil, hem de çocuğun yetişmesi için güzel bir çevre. Çocuklar da çok acımasız, bir şekilde komşulardan biri çocuğun yanında söyler onlar da okulda çocuğa söylerse biz bu riske girmek istemiyoruz. Hayatımızı bir yalan üzerine kurmak istemiyoruz, masum bir yalan gibi gözükse de gerek yok, bu bizim fikrimiz. Söylemeyecek olanlar da herkesin kendi düşüncesi tabi ki saygı duymak lazım.

Dogu diyorsunuz aslinda biri soylerse bu sefer guveni kirilir falan heleki cocuk yasta.Ve herkes biliyormus cevrenizdeki.Rabbim bir omur mutlu etsin esinizle cocugunuzla

Dogu diyorsunuz aslinda biri soylerse bu sefer guveni kirilir falan heleki cocuk yasta.Ve herkes biliyormus cevrenizdeki.Rabbim bir omur mutlu etsin esinizle cocugunuzla

Kimse bilmiyorsa söylememek çok daha iyidir.fakat biliniyorsa biri söyleyince kötü olur. ben o konuda çok kararsızm açıkcası..

Slm gönlü güzel anneler 7 yil dolacak evliligimde ,bebis sahibi olabilmek icin 4 ameliyat 1 asilama 3 tup denedik yumurta kalitem olmadigi icin olmadi Rabbim insallah hayirli bir evlat nasip eder suan son tedavimde ohss oldugum icin raporluyum her yanim sis vaziyette yatiyorum cok sukur annem ve babam yanimda ,esim destekci,evlat edinmek istiyorum,esim onceleri sicak bakmiyordu ama simdi tamam diyor erkek olsun ama diyor,tabi benim gonlum kizdan yana ama hayirlisi tabi.... esimle ayni yastayiz 33,bize nufusumuza alacagimiz bir bebek verirler mi ?yoksa belli bir yasa gelmis olmak mi gerekiyor?

Canim sira nasil artiyor ?neye gore artiyor ?bu islerde torpil gibi bisey mi donuyor yoksa???

Merhabalar.. Öncelikle kararınız hayırlı olsun.. Artık hamile sayılırsınız :) İlk şart olarak ya her iki eş de 30 yaşını geçmiş olmalı. Veya evliliğiniz 5 yılı doldurmuş olmalı... Bunun dışında kurumun incelediği çok fazla durum var.. İşiniz gücünüz, maddi durumunuz, iş aile çevreniz, kişiliğiniz, sosyal yaşamınız vss.. Bulunduğunuz ildeki sosyal hizmetlere başvurursanız ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.. Ama tavsiyem vakit kaybetmeyin.. Çünkü oldukça sıra var ve bekleme süreci var...
Yavrusuna kavuşmuş bir anne olarakk dilerim en kısa zamanda siz de bizler gibi bir meleğe sahip olursunuz.. Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…