Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Biz de daha söylemedik ama referans olarak aileden birini istediler mecbur annelerin telefonunu verdik. Hatta bize "süreç, aileler öğrenmeden tamamlanmaz" dediler. Ama birebir görüşmelerden sonra arayacaklarmış aileleri. O yüzden daha söylemedik. Son aşamada artık...

herkese merhaba ben de uzun zamandır üyeyim ama doğru düzgün bir şey yazmadım evlatlık için başvurunca aranıza katılmak istedim...

aslında benim hikayem biraz farklı... henüz 29 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. hayatım boyunca hep evlatlık bebek almak istedim, 29 yaşıma girer girmez de başvurdum. çevremdekiler henüz çok erken diyor ama ne için erken? ben zaten çocuğum olsa bile bir çaresize anne olacaktım. benim kaderimdi bu hatta çocukluğumdan beri rüyalarıma bile giriyordu. sanki bir bebek doğmak için beni bekliyor, ben de anne olmak için o bebeği...

geçtiğimiz salı başvurduk, ev ziyaretini bekliyoruz şimdi. kendimi hamile gibi hissediyorum :) içimde kelebekler uçuşuyor şimdi :))

size sorum da şu, başvurumuzun reddedilme gibi bir ihtimali var mı?

hayırlı olsun öncelikle ama evlatlık kelimesi gerçekten çok çirkin, evlat çünkü onlar bize.

evet reddedilme ihtimali tabi ki var, herbaşvurana verilse zaten bu kadar incelemeye gerek kalmazdı. maddi durum veya sağlık/psikolojik rahatsızlıklar veya bunu gerçekten isteyip istemediğiniz, çevrenin yaklaşımı ve sizin olumsuzluklar karşısında durma kararlılığınız vs durumu etkiliyor.

aladığım kadarı ile sizin çocuğunuzun olmama durumu yok, yarın birgün hamile kalarak bir çocuğunuz daha olduğu takdirde, "evlatlık" diye siz veya ailenizin çocuğa tutumu değişir mi, onu da sorgularlar mesela. burda bilerden öce çocuğun çıkarı ön planda oluyor, ona sağlayacağınız gelecek önemli....

ve tabi onu evlatlık değil, evlat olarak bağrınıza basmanız...

tabiki evladımız olacak... tabiki bağrımıza basacağız, kendi çocuğumuz olsa bile ayrım yapmayacağız. maddi durumumuz da iyi ve iyi birer anne baba olacağız. ben kendime güveniyorum ama eşime güvenmeseydim de bu yola başvurmazdım.

Öncelikle karariniz hayirli olsun..yalnız benim anlamadığım basvurmak icin yas kadar evlilik suresi de önemli, en az 5 yıl diye biliyorum. .ev ziyaretine is gelinceye kadar size böyle bir bilgilendirme yapilmadi mı yoksa yeni bi uygulama mı var

29 bitip 30a girdiyse kabul etmiş olabilirler cnm.. İlla 5 yıllık evli olacaksın diye bişey yok yaşın uyuyorsa eğer

çok teşekkür ederim :) sıraya girebiliyoruz, sıramızı bekliyoruz ancak yaşım tutana kadar yerleştirme yapılmıyormuş. zaten sıramız gelene kadar da yaş sorununu atlatırız gibi hissediyorum :)

Saol valla benim icin de yeni bir bilgi oldu..ben 5 yildan daha fazla evli oldugum icin basvuruda bu konu neredeyse hic konusulmadi, bir de geçmiş sayfalarda bi arkadas basvurmak icin 5 yilin dolmasini bekliyoruz demisti, o aklımda kalmis :)
29 bitip 30a girdiyse kabul etmiş olabilirler cnm.. İlla 5 yıllık evli olacaksın diye bişey yok yaşın uyuyorsa eğer
E

:))) ben de bilmiyordum çocuk esirgeme kurumunda bir tanıdığımız var da o söylemişti. yoksa biz de bekleyecektik.

O Onların yaşı tutmuyordur ondan 5 yılı dolmasını beklemişlerdir.. Siz hangi şehir

H
Hayırlı olsun.

Allah hakkınızda hayırlısini nasip etsin..bizim de uzmanimiz birkaç ay önce Ankara'dan gelmişti ama yakın zamanda yine tayini cikti.sehirdisindayim yeni uzmanimizla tanismadim, inş ii iletişim kurabilecegimiz biri olur, malum surec zaten stresli

Çok sevindim, inşallah yakındır gelmesi. Merak etme sevgisiyle herşeyi aşarsın, uzmanlaşırsın burda bize tavsiyelerde bile bulunursun...

Ay zamancığım hadi inşallah çok sevindim

Hepinize çok teşekkür ederim
Duygusal olarak bir hoşum
Zamansız ağlamalar başladı
Çok saçma şeylere
Okadar bekledik ama kendimi hazır hissetmiyorum
Korkuyorum
Benim bir bebeğim olucak
Ne bileyim işte öyle karmakarışık
Hazırlık konusunda ise daha bişey yapmadık
Sadece bir kaç parça kıyafetten başka bişey yok
Odasını hazırlamak lazım
Sıramız biraz daha düşsün diye bekliyorum
Bakarsınız gene durur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…