canım bende söylemedim bilmediklerini söyleme çünkü ailenin bilmesini çok önemsiyolar biliyorlar de zaten sonra öğrenecekler benim kendi annem asla olmaz dedi eski kafalı biraz el ne der kafasında ama elalem benim mutsuzluğuma çare değil bu yüzden söylemedim sıraya girince bebişimin gelmesine az kalınca söylicem bende anneme ailem üzülmesin diye yanlarında ağlayıp üzülmüyorum sanıyorlar ki umursamıyorum bu yüzdende karşılar çok üzüldüğümü görse belki bişey demeyecek ama annemin üzülmesinede dayanamıyorum öğrenince bir müddet benimle konuşmicak ama napim
herkese merhaba ben de uzun zamandır üyeyim ama doğru düzgün bir şey yazmadım evlatlık için başvurunca aranıza katılmak istedim...
aslında benim hikayem biraz farklı... henüz 29 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. hayatım boyunca hep evlatlık bebek almak istedim, 29 yaşıma girer girmez de başvurdum. çevremdekiler henüz çok erken diyor ama ne için erken? ben zaten çocuğum olsa bile bir çaresize anne olacaktım. benim kaderimdi bu hatta çocukluğumdan beri rüyalarıma bile giriyordu. sanki bir bebek doğmak için beni bekliyor, ben de anne olmak için o bebeği...
geçtiğimiz salı başvurduk, ev ziyaretini bekliyoruz şimdi. kendimi hamile gibi hissediyorum :) içimde kelebekler uçuşuyor şimdi :))
size sorum da şu, başvurumuzun reddedilme gibi bir ihtimali var mı?
hayırlı olsun öncelikle ama evlatlık kelimesi gerçekten çok çirkin, evlat çünkü onlar bize.
evet reddedilme ihtimali tabi ki var, herbaşvurana verilse zaten bu kadar incelemeye gerek kalmazdı. maddi durum veya sağlık/psikolojik rahatsızlıklar veya bunu gerçekten isteyip istemediğiniz, çevrenin yaklaşımı ve sizin olumsuzluklar karşısında durma kararlılığınız vs durumu etkiliyor.
aladığım kadarı ile sizin çocuğunuzun olmama durumu yok, yarın birgün hamile kalarak bir çocuğunuz daha olduğu takdirde, "evlatlık" diye siz veya ailenizin çocuğa tutumu değişir mi, onu da sorgularlar mesela. burda bilerden öce çocuğun çıkarı ön planda oluyor, ona sağlayacağınız gelecek önemli....
ve tabi onu evlatlık değil, evlat olarak bağrınıza basmanız...
herkese merhaba ben de uzun zamandır üyeyim ama doğru düzgün bir şey yazmadım evlatlık için başvurunca aranıza katılmak istedim...
aslında benim hikayem biraz farklı... henüz 29 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. hayatım boyunca hep evlatlık bebek almak istedim, 29 yaşıma girer girmez de başvurdum. çevremdekiler henüz çok erken diyor ama ne için erken? ben zaten çocuğum olsa bile bir çaresize anne olacaktım. benim kaderimdi bu hatta çocukluğumdan beri rüyalarıma bile giriyordu. sanki bir bebek doğmak için beni bekliyor, ben de anne olmak için o bebeği...
geçtiğimiz salı başvurduk, ev ziyaretini bekliyoruz şimdi. kendimi hamile gibi hissediyorum :) içimde kelebekler uçuşuyor şimdi :))
29 bitip 30a girdiyse kabul etmiş olabilirler cnm.. İlla 5 yıllık evli olacaksın diye bişey yok yaşın uyuyorsa eğerÖncelikle karariniz hayirli olsun..yalnız benim anlamadığım basvurmak icin yas kadar evlilik suresi de önemli, en az 5 yıl diye biliyorum. .ev ziyaretine is gelinceye kadar size böyle bir bilgilendirme yapilmadi mı yoksa yeni bi uygulama mı var
Öncelikle karariniz hayirli olsun..yalnız benim anlamadığım basvurmak icin yas kadar evlilik suresi de önemli, en az 5 yıl diye biliyorum. .ev ziyaretine is gelinceye kadar size böyle bir bilgilendirme yapilmadi mı yoksa yeni bi uygulama mı var
E29 bitip 30a girdiyse kabul etmiş olabilirler cnm.. İlla 5 yıllık evli olacaksın diye bişey yok yaşın uyuyorsa eğer
aromathiçinde post: 41737617 .!.:Saol valla benim icin de yeni bir bilgi oldu..ben 5 yildan daha fazla evli oldugum icin basvuruda bu konu neredeyse hic konusulmadi, bir de geçmiş sayfalarda bi arkadas basvurmak icin 5 yilin dolmasini bekliyoruz demisti, o aklımda kalmis :)
E[/QUOTE
Bazen detaylar içinde boguluyoruz ..
Saol valla benim icin de yeni bir bilgi oldu..ben 5 yildan daha fazla evli oldugum icin basvuruda bu konu neredeyse hic konusulmadi, bir de geçmiş sayfalarda bi arkadas basvurmak icin 5 yilin dolmasini bekliyoruz demisti, o aklımda kalmis :)
E
Onların yaşı tutmuyordur ondan 5 yılı dolmasını beklemişlerdir.. Siz hangi şehirSaol valla benim icin de yeni bir bilgi oldu..ben 5 yildan daha fazla evli oldugum icin basvuruda bu konu neredeyse hic konusulmadi, bir de geçmiş sayfalarda bi arkadas basvurmak icin 5 yilin dolmasini bekliyoruz demisti, o aklımda kalmis :)
E
Hayırlı olsun.herkese merhaba ben de uzun zamandır üyeyim ama doğru düzgün bir şey yazmadım evlatlık için başvurunca aranıza katılmak istedim...
teşekkür ederim :)H
Hayırlı olsun.
Biz Ankara.. Artık sona doğru yaklaşıyoruz biz hayırlısı ileBiz izmirden basvurduk..sure olarak yolumuz uzun..siz nerden
Biz Ankara.. Artık sona doğru yaklaşıyoruz biz hayırlısı ile
Daha kavuşamadık maalesef bekliyoruz.. Sıramız az kaldı demek istemiştim .. Sizin uzman kim pekibiz de ankaradayız. ne kadar beklediniz bebeğiniz için? sıraya girmeniz ne kadar sürdü?
Çok sevindim, inşallah yakındır gelmesi. Merak etme sevgisiyle herşeyi aşarsın, uzmanlaşırsın burda bize tavsiyelerde bile bulunursun...
Ay zamancığım hadi inşallah çok sevindim
zzamancım tez zamanda gelir artık inşallah :)
bazen ben de korkuyorum ne yapacağım el kadar bebekle, ağlarsa ya anlamazsam ne istediğini, ya banyo yaparken elimden kaydırırsam vs gibi düşüncelerin akınına uğradığım anlar oluyor. sonra diyorum ki, kimler nasıl anne oluyor, nasıl bakıyorlar çocuklarına. ben mi akamayacağım diye cesaret geliyor. ben de hiç çocuk bakmadım, en son 15 yaşınnda falandım sanırım bir bebeğin altını değiştirdiğimde. ama ne olacak ki hallederim diyorum.
ama hallederiz zamancım herşeyi, yılların özlemi ile tüm tecrübeleri yıkar ve sevgiyle öğreniriz hrşeyi :)
ne kadar çocuk istememe rağmen bazı bazı ona sahip çıkamayacağımı düşünürdüm...mesela;bir yere giderken elinden tutup nasıl götürürüm,unuturum bir yerlerde sanırdım : ))
şimdi o asla elimi bırakmıyor...elim poşet dolu olsa bile...asla ve asla onsuz olamıyorsunuz....o da sizsiz.o sizi büyütüyor siz onu....anne kız oluveriyorsunuz...sevgi ile herşey oluyor.........
zamancım.....sıranın ilerlemesine sevindim....çokkk....takipteyim...
uykum çok ağırdı......şimdi derin uykum yok :))
sesini duyarsın hiç merak etme o seni çağırır....
herkese minik bir tavsiye;bebeğiniz evinize geldiğinde siz istediğiniz kadar sarın sarılın yanında olun...istediğiniz gibi yakınınızda uyutun....kucağınızda...yatağınızda...bizim acemiliğimiz.....deniz orada nasıl alıştıysa birkaç akşam öyle uyguladık....karanlık oda...yalnız bırak...ağlaya ağlaya uyusun....şimdi hatırladıkça vicdan azabı çekiyorum....öyle alışmış diye sakındık onu....hatta eve gelenleri bile geri çevirdik uyusun diye..yavrum 3günden sonra öyle bir ağlamaya başladı ki.....bizi istediğini sonradan anladık.bir daha da öyle uyutmadık....sevdik oynadık.seviştik....o yorulunca kendiliğinden uyudu..
bir de yuvada çocuklar gündüz kendi kendine yerde gezdikleri yerde uyumaya alışmışlar..siz izin vermeyin alın kucağınızda uyutun...sallana sallana...ninni ile..temas olsun...dokunma......sevginizi ona geçirin....sevgi ile ....
Artık sıra sana gelsin bende seni takip ediyorum çok bekledin missss gibi bakarsın bizler çok sabrettik anne olmak hakkımız şu akar yolunu bulur müjdeli haberini bekliyorum Rabbim gönlünce versin hazırlıklar tamamı
ayyy hadi inşallah uzun zamandır sende bekliyorsun .... korkma bakmaktan onlar kendilerine baktırıyorlar....komşum aldı oda senin gibi korkuları vardı şimdi kendine hayret ediyo uykusuda ağırdı şimdi çocuk ağzını açar açmaz uyanıyor :)... yeterki bebiş gelsin bizler onlara daha kıymet veririz... hasretleri içimizi yakıyor... sen mutlu ol... anı yaşa... bunları düşünme...yeterki gelsinler tez zamanda....bizim yolumuzzz daha çok uzun...başındayızzz... nasıl beklicem bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?