Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
7 sefer tüp bebek denemiş bir insan olarak. Buradan insanlara tavsiyem .acele edin ömür geçiyor. Bir an önce baş vurunuzu yapin. Allah bu yola çıkan herkese yardım ediyor. Ben evladima kavusali 3 ay oldu.o kadar güzel bir mutluluk ki size anlatamam. Yaşamak gerekiyormuş. İnsanları boş veriniz. Ağzı olan konuşur. Onlar sizin ve bizim durumumuzdan anlayamazlar. Hayatınızın değişeceğini göreceksiniz. Şuna da emin olun ki bu fedakarlığı ve cesareti herkes gösteremez. Bu ancak kendine güvenen ve kendinden emin olan insanların verebileceği karar. Haftaya izine memleketimizegidecegiz. Oğlumu akrabaları ile tanistiracagim. Kimseden utanmiyorumvecekinmiyorum. 18 sene sonra biz bu mutluluğu tatmisiz. Kimse bizim umrumuzdadegil. Eşimin ve benim psikolojimiz düzeldi. O artık evlat olmuyor.artik bir can oluyor onsuz hiç bir şey yapamıyorum. Acele edin ne olur.onlarin size o kadar ihtiyaçları var ki. Sizin sevginize. O hasretleboynunuza sarildikca. Siz neden bunca yıl bekledim diyeceksiniz ve göz yaslarinizi tutamayacaksiniz. Allah herkesi bir an önce evladına kavuştursun.

Ahh ahhh ne tatlı dimi arkadaşım evlat... Biz evliliğimizin 1 yılı dolmadan başvurduk iyi ki de başvurmuşuz.. Bu süreçte 2 tüp bebek denemiştik olmamıştı.. Daha gençsiniz altı üstü 1 yıllık evlisiniz daha olur kendi bebeğiniz gibi saçma sapan şeyler söyleyenler oldu tabii ama hiççççççç umursamadık... Herkes her durumda hep birşeyler konuşacaktır emin olun arkadaşlar.. O yüzden siz kendinize bakın... Çok şükür eşim de ben de hiç acabalarımız olmadı. Uzunnn bir düşünme aşamasııı, veya eşimii ikna cabalarım vs olmadı..... Aileleri ikna etmeye ugraşmadık. Cünkü biz kimseden izin almadık.. Önemli olan ailelerimizdi zaten. Onlara da torununuz gelecek diyerek kararrımızı bildirdik... Kii zaten onlar da hep destektiler.. Çevreden konuşan olmuştur belki.. Pek yüzümüze karşı olumsuz birşey duymadık açıkcası... Konuşsalar da tın tınnn... Benim yavrum sağolsunn canım kızım... Ki herkes o kadar çok sevdi ki yavrumuzu. Zaten öyle tatlı bi bıcırık ki kendini zorla sevdiriyor.. Hep gülücükler atıyor, oyunlar yapıyor.. Eşleri veya aileleri başta karşı çıkanlar bile sonradan iyi ki başvurmuşuz iyi kii diyorlar.. O yüzden lütfen evlat sevgisinden mahrum kalmayın acele edin başvurun arkadaşlar.. Sonra beklerken keşke daha önce başvursaydım diyeceksiniz.. Şimdi ben sürpriz şekilde ve tedavisiz olarak hamileyim.. Allahım izin verirse bir kızımız daha olacak.. Şimdi de bazı densizlerin söylediği şu.. "Amann sakın ayırma ötekini kendikinden. Çok günah..." Ya havle..... Sağolun ya iyi ki söylediniz.. Ben de ayıracaktım... Diyorum "sen iki cocuğunu ayırıyor musun birbirinden, merak etme ben de ayırmam." Falan filan.. Yani hala kararsız olanlar veya çevre faktörünü çok takanlar varsa , herkes her durumda bişeyler mutlaka konuşacaktır... O yüzden siz yolunuza devam edin.. İyi ki senelerce beklememişiz 1.senemizde kavuşmuşuz kızımıza.. Yoksa annemmm deyip boynuma kim sarılacaktı şimdi.. Canım kızım .. Çok şükür... Sevgiler hepinize...

Arkadaşım, sana tavsiyem, çevrende evlat edinmiş aile varsa eşinle onları tanıştırman.. Emin ol etkili olacaktır.. Veya bu forumdaki yazıları okuduysan evlat edinip çokkk mutlu olmuş olan bizler gibi arkadaşlarının yazılarını eşine okutman.. Veya sırada bekleyenlerin nasıl heyecanla beklediklerini eşine okutman. Emin ol etkili olacaktır..

Merhabalar öncelikle. Evet çoğunlukla eşler bizler kadar kolay verip istekli olamıyorlar bu konuda. İkna etme süreci de başlı başına bir çaba bence, ben de 1,5 sene uğraştım. Şükür sıradayız artık.

Gönüllülük ile ilgili, ben de yeni başladım. önce kurumu aradım ve durumumu anlattım, gönüllü olmak istediğimi söyledim. bu arada bunu geçen sene başvurmadan önce ve yılbaşı döneminde de yapmıştım, ihtiyaç yok denmişti. bu sefer nasıl olduysa tamam gelin görüşelm dediler. ertesi gün gittim. uzun süreli gitmenizi istiyorlar herşeyden önce. benim evimle kurum şehrin iki ucunda, 4 vasıta değiştiriyorum gitmek için. sıkılır mıyım diye sorguladılar mesela. hangi gün müsait olduğunuzu ve gidebileceğinizi, hangi saatlerde orada olabileceğinizi, nasıl ilgileneceğinizi falan soruyorlar. ben ev hanımı olduğum için hergün olur dedim. heryaştan kız/erkek farketmez, işe yarasam yeter dedim. bir çocuk belirleyip arayacaklarını söylediler. jazırlamam gereken evrakları verdiler. çok bişey yok. ikametgah, adli sicil, aile hekiminden sağlık raporu, resim ve nüfus cüzdanı fotokopisi. onları hazırlayıp götürdüm. o gün gönüllüsü olacağım oğlanla tanıştım, 9 yaşında. şimdi her pazartesi sabahtan öğlene kadar gidicem.

yaz döemi olduğu için mesela dersler konusunda da yardıma ihtiyaç varmış burada. ilkokulda 2. sınfa gidip de okumayı tam sökememiş çocuklar varmış. onlara da yardımcı olunabiliyormuş. ben hepsine farketmez dedim. şansıma 9 yaşında oğlan çıktı. öyl masum ve ürkek ki... Güvensizliğini güvene çevirebilir, yüzünde bir gülümseme olursam ne mutlu bana...

Arkadaşım, yuvalarda bebek veya çocukları ziyaret etmek çok kolay değil. Yani biz geldik bebeklerle oynuycaz sevicez vs deyip direkt giremiyorsun. Sosyal hizmetlere başvurup "gönüllü annelik" e başvurmak istiyorum diyorsun. O da herkesi almıyorlar. Çocuklara verebileceğin bir şey varsa, işte ne bileyim ingilizce öğretmek, ders çalıştırmak resim yaptırmak, tiyatro müzik vss özel bir becerin varsa seni kayıt altına alıyorlar. Ve belli gün ve saatlerde gidebiliyorsun yuvalara...

Ama yazilanlarda bazi arkadaslar yazmis.esleri cocuklarla oynamislar falan bunlari yazanlar vardi.
keske mumkun olsaydi.
uzuldum simdi

Canım sen yine de ara sor. Girebiliyorsun ama dediğim gibi izinli olarak.. Gerekenleri yapar girersiniz inşallah..

ayy canim ne guzel anlatmissin.. ben calisiyorm ama. kabul etmeyebilirler. esleri ikna etme konusu zor evet. tedaviye acele diyen buna daha kotu der. sıkıntım 36 yasindayim. ikna ettin başvurdum sira bekledim. cok zaman gececek. acelem ondan zaten.

tanidigim kimse yokki. sadece bir kac defa elif adanin annesi sayfasindaki paylasilan resimlerde cocugun babaya ne kadar benzedigini gosterdim

Ama yazilanlarda bazi arkadaslar yazmis.esleri cocuklarla oynamislar falan bunlari yazanlar vardi.
keske mumkun olsaydi.
uzuldum simdi
Bizi kurum başvuru aşamasında yuvaya göndermişti
Oda evlat edinmekten vazgeçip koruyucu aile olmak için di
Yuvada 5 tane bebek göstermişler di
Koruyucu aile olmayı kabul etseydik en geç 1 hafta içinde yanımıza yerleştirceklerdi
Yanlız yuvada öyle her gidene göstermiyorlar
Bizede müdür aradı diye içeri aldılar
Yukarı zaten çıkarmadılar
Müdüre annenin odasına getirdiler
10 dk anca gördük
Siz neden yuvaya gidip görmek istiyorsunuz
Birde bundan yıllar evvel yuvaya mail atmıştım
Çok rahat 6 yıl önce
Evlat edinmeyi düşünüyorum ama kararsızım yapabilir miyim bilmiyorum demiştim
Bana cevap olarak bunun çok doğal olduğunu eğer düzenli gitme şartını sağlarsam gönüllü bakıcı anne olarak bebeklere bakabileceğimi böylece karar vermeme yardımcı olabileceklerini yazmışlardı

Ağzınıza sağlık.

İkinizin de yüzünden gülümseme eksik olmasın inşallah.

Evet eşleri ikna zor bir şey olmalı ama benim eşim kendisi teklif etti bana kurumdan almayı. Çevremdeki insanlarada söylediğim zaman eşimi tebrik ettiklerini söylediler. Ben biraz sansliyim galiba bu konuda. Allah herkese yardım etsin. İnşaallah bir anonce ikna edersiniz. .

rica etsem beni de ekleyebilir misiniz listeye? başvuru tarihimiz 7 temmuz 2015 il ankara kız-erkek farketmez :)))

coook sanslisin. benim esim de ikinci tedavi sonrasi. patronunun tanidigi bir kadinin bebegini soyledi.kadin vermek istiyormus. o sekilde acikcasi istemem.yarin gelir istiyorum cocugumu der.tedavi sonrasi üzüntü aninda dedi fakat simdi ya olurmuki yok millet ne derki yok gunahtiki saçma seyler bana gore. bilmiyorum nasil ikna edicem. yasim 36

eşimle ortak kararımızdı bizimde o benden çok bile çok seviniyo sabırsızlanıo benim kadar merak ediyo ailelerden hiç izin almadık direk başvurduktan sonra kararımızı bildirdik olumsuz birşey söylemediler sizin kararınız sadece acele etmeyin yaşınız genç filan dedi annemler bende bu zaten uzun bir sureç direk vermiyolar dedim eşim cocumuz gelsin ona neler yapıcam odasındaki avize ye kadar duşunuor isim bile bulduk ismimiz eymen olcak çok şanslı hayırlı demek anlamı yarın 3 cu göruşmemizi yapıoruz biz butun göruşmeleri evde yapıoruz oyuzden temizlik yaptım börek kek filan yapıcam şimci dosyamız ankaraya gitsin onaylansın sıramız bir belli olsun çok rahatlıcam o yuzden zaman bir an önce akmasını geçmesini istiyorum ....buarada burda olumlu geçio ankaradan olumsuza dönebilirmi..

bizde evrakları teslim ettik sıra ev ziyaretinde uzmanımız çok iyi rahatsız edici birşey yaşamadık şükür bir iki aya ev ziyaretine gelirim dedi eşim benden heyecanlı benden çok istiyo bayramda kayınvalidemin yanına gittik çarşıda gezerken eşim bir oyuncakcının önünde durdu baktım oyuncak alıyo hayırdır dedim kızına ilk oyuncağı aldı benden hevesli çok duygulandım o an

rabbim hayırlı etsin evet 2-3 ayda geliyolar banada geçen hafta geldi evrak bekliyorum cumaya kadar gelir dedi sıramızı öğrenmek için olup olmadığını inşallah olmuştur problem çikmaz benim için gelme gitme bitti çok stresli oluyor bende kızıma ilk su şişesi aldım baktıkça hevesleniyorum ama birşeyler almak insan daha bi heyecanlanıyor

meraba kızlar uzun süredir takip ediyorum sizi. 2 senelik evli 27 yaşındayım. kriterlere kesinlikle uymuyorum yani şimdilik. tedavi görüyoruz çocuk için ama benim hep aklımda yuvasız kalmış bir yavruya evlat deme vardı. daha ilk düşüğümden itibaren yuvasız annesiz babasız kalmış o kadar çocuk varken neden ille de biz yapalım diye uğraşıyoruz diye çok düşündüm. eşim başta kesinlikle karşıydı. sonraları sizlerden okuduğum birkaç cümleyi eşime gözyaşlarımı tutamayarak okutunca eşim de yumuşadı. beklememiz gereken 3 sene var her şartla. bu sürede yavruma doğal yolla kavuşamazsam kurum aracılığı ile kavuşma fikrini eşime iyice alıştırmak istiyorum. ama şu anki tahminim ailelerden çok sert tepkiyle karşılaşacakmışız gibi. aileleri destek olanlar çok şanslısınız gerçekten!maşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…