Sıramı öğrenmek için aradım bnm ki tatildeymişHavalar çok sıcak
Topik de çok sessiz
Kurum da hiç haraket yok
Tatilemi girdiler
Uzun zamandır müjde bekliyoruz
Nerden başvuru yapmıştın, Ankarada da bu sene sıralar yavaş ilerliyorTemmuz ayında 2 sıra ilerlemiş. Böyle devam ederse gelecek yaza ancak sıramız gelecek. Bu sene sıra daha yavaş ilerliyor sanki
Geçen seneye göre çok yavaşmış uzmanım öyle demişti..Nerden başvuru yapmıştın, Ankarada da bu sene sıralar yavaş ilerliyor
Kesinlikle bu sene çok yavaşTemmuz ayında 2 sıra ilerlemiş. Böyle devam ederse gelecek yaza ancak sıramız gelecek. Bu sene sıra daha yavaş ilerliyor sanki
Sevinsek mi üzülsek mi onu da bilmiyorum. İlk başvuruyu alan uzman bize şunu söyledi. Çocuğu yurda vermek isteyen biri olunca öncelikle ikna etmeye çalışıyoruz. Çocuğu vermeyin de biz kurum olarak size maddi yardımda bulunalım diyorlarmış, belki bu durumda sayının azalmasında bir sebep olabilir. Her ne kadar gecikince biz üzülsek de en güzeli bir çocuğun ailesinin yanında yetişmesi tabiki.Kesinlikle bu sene çok yavaş
Geçen sene 14 tane kız bebek yerleştirildi
Bu sene yarıyı geçti daha 3 tane yerleştirme oldu
Rızada da durum farksız
10 ayda engeç yerleştirme olurken 1.5 seneyi aşanlar oldu
Ortalıkta çok karışık inşallah düzelir
Sevinsek mi üzülsek mi onu da bilmiyorum. İlk başvuruyu alan uzman bize şunu söyledi. Çocuğu yurda vermek isteyen biri olunca öncelikle ikna etmeye çalışıyoruz. Çocuğu vermeyin de biz kurum olarak size maddi yardımda bulunalım diyorlarmış, belki bu durumda sayının azalmasında bir sebep olabilir. Her ne kadar gecikince biz üzülsek de en güzeli bir çocuğun ailesinin yanında yetişmesi tabiki.
İstanbuldan başvuru yaptık. Başvuru yapalı 15 ay oldu. Daha çok gerilerdeyizNerden başvuru yapmıştın, Ankarada da bu sene sıralar yavaş ilerliyor
Vardır bunda da bir hayır demek lazım.İstanbuldan başvuru yaptık. Başvuru yapalı 15 ay oldu. Daha çok gerilerdeyiz
kesinlikle katılıyorumNe yazık ki son yazılanlara katılmıyorum ben. dayakçı veya tacizci bir baba veya hayat kadını olan ve kızını/oğlunu bu yola sürükleyecek bir aanne, sadece biyolojik diye senden benden, kocamdan kocandan daha mı çok hak ediyor o çocuğu.... meselaaa evlat edindirmeyin ama siz bakın diye kuruma bırakılan çocuklardan kaçı aranıp soruluyor? bu çocukların yuvada olmasının, bırakılmasının, unutulmasının tek nedeni para değil... Mutlaka istisnalar vardır, olacaktır da... ama genele bakınca sorun çok çok daha başka...
üstelik ailelerinin yanında yaşasın madem de, bizler de aile olmayacak mıyız onlara? öz/üvey mi olacak anne babalığımız... elbetteki hayır. evet her çocuk ailesi ile yaşamayı hak ediyor; ama aile sadece doğuran demek değil... Bunu en iyi biz bilmiyor muyuz???
Kesinlikle.Sevinsek mi üzülsek mi onu da bilmiyorum. İlk başvuruyu alan uzman bize şunu söyledi. Çocuğu yurda vermek isteyen biri olunca öncelikle ikna etmeye çalışıyoruz. Çocuğu vermeyin de biz kurum olarak size maddi yardımda bulunalım diyorlarmış, belki bu durumda sayının azalmasında bir sebep olabilir. Her ne kadar gecikince biz üzülsek de en güzeli bir çocuğun ailesinin yanında yetişmesi tabiki.
Kesinlikle dogru arkadaşım .Ben karnımda büyütemediğim evladımı yüreğimde büyütürken onu bi kitle gibi karnında taşıyıp sonra bırakıp giden mi benden daha iyi anne olacakNe yazık ki son yazılanlara katılmıyorum ben. dayakçı veya tacizci bir baba veya hayat kadını olan ve kızını/oğlunu bu yola sürükleyecek bir aanne, sadece biyolojik diye senden benden, kocamdan kocandan daha mı çok hak ediyor o çocuğu.... meselaaa evlat edindirmeyin ama siz bakın diye kuruma bırakılan çocuklardan kaçı aranıp soruluyor? bu çocukların yuvada olmasının, bırakılmasının, unutulmasının tek nedeni para değil... Mutlaka istisnalar vardır, olacaktır da... ama genele bakınca sorun çok çok daha başka...
üstelik ailelerinin yanında yaşasın madem de, bizler de aile olmayacak mıyız onlara? öz/üvey mi olacak anne babalığımız... elbetteki hayır. evet her çocuk ailesi ile yaşamayı hak ediyor; ama aile sadece doğuran demek değil... Bunu en iyi biz bilmiyor muyuz???
Kafam karıştı benim Yaştan dolayı 1-5 yaş grubundayız yani çooooooook daha fazla bekleyecekmişiz Ankaradan başvurduk biz sosyal hizmet uzmanımız koruyucu aileye yönlendiriyor bizi arayıp sorulmayan bir bebek alabilirsiniz diyor Ama daha önce yetiştirme yurdunda çalışmış tanıdığım var diyorki sosyal hizmet uzmanları yönlendirdiği her koruyucu aile için ek ücret alıyormuş zaten bebek vermezlermiş daha büyük sorunlu çocukları veriyorlarmış yurtlarda çocuk sayısı çok olduğundan problemli çocukları vermeye çalışıyorlarmış yanlış anlaşılmasın onlarda evlat ama ben evlat edinebileceğim bir kuzu istiyorum bebek kokusunu içime çekmek istiyorum fikri bilgisi olan varmı
Bu durum İstanbul da da varKafam karıştı benim Yaştan dolayı 1-5 yaş grubundayız yani çooooooook daha fazla bekleyecekmişiz Ankaradan başvurduk biz sosyal hizmet uzmanımız koruyucu aileye yönlendiriyor bizi arayıp sorulmayan bir bebek alabilirsiniz diyor Ama daha önce yetiştirme yurdunda çalışmış tanıdığım var diyorki sosyal hizmet uzmanları yönlendirdiği her koruyucu aile için ek ücret alıyormuş zaten bebek vermezlermiş daha büyük sorunlu çocukları veriyorlarmış yurtlarda çocuk sayısı çok olduğundan problemli çocukları vermeye çalışıyorlarmış yanlış anlaşılmasın onlarda evlat ama ben evlat edinebileceğim bir kuzu istiyorum bebek kokusunu içime çekmek istiyorum fikri bilgisi olan varmı
Elbetteki haklısın, benim kastettiğim o değildi. Mesela benim halamın üvey kızı evlilik dışı bir çocuk dünyaya getirdi, ama bütün ailesini karşısına alarak çocuğa sahip çıktı. Şimdi kızı üniversiteyi bitirdi koca kız oldu. Aile de zaten çoktan kabullendi ve sahiplendi kızı. Tabiki dediğin gibi taciz gören, çok kötü şartlarda yaşayanlar için bir kurtuluş. Eminimki çoğu aile bizim bu çocuklara sahip çıktığımız üzerine titrediğimiz kadar çocuklarının üzerine titremiyor.Ne yazık ki son yazılanlara katılmıyorum ben. dayakçı veya tacizci bir baba veya hayat kadını olan ve kızını/oğlunu bu yola sürükleyecek bir aanne, sadece biyolojik diye senden benden, kocamdan kocandan daha mı çok hak ediyor o çocuğu.... meselaaa evlat edindirmeyin ama siz bakın diye kuruma bırakılan çocuklardan kaçı aranıp soruluyor? bu çocukların yuvada olmasının, bırakılmasının, unutulmasının tek nedeni para değil... Mutlaka istisnalar vardır, olacaktır da... ama genele bakınca sorun çok çok daha başka...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?