Öncelikle hayırlı olsunMerhaba biz evlatlık için sosyal aile politikalar il müdürlüğüne dilekçe verdik hangi hastaneden hangi doktordan sağlık raporu alacağız bilgisi olan varsa paylaşırsa memnunun olurum.
Hayırlı olsun. Geçmiş yazıları okursanız faydası olacaktır. Bakırköy veya erenköy ruh ve sinir hastalıklarından rapor alınacak. Ayrıca devlet hastanesinden de sağlık raporu alınacak. Biraz meşakatli ama sonu güzel olsun da:))Merhaba biz evlatlık için sosyal aile politikalar il müdürlüğüne dilekçe verdik hangi hastaneden hangi doktordan sağlık raporu alacağız bilgisi olan varsa paylaşırsa memnunun olurum.
Aminnnmnnnn hayırlı olsun çok büyük sevinç tatlı kosusturmaca başlayacak o kadar çok rahatlayacaksiniz ki bileceksin iz ki kucaginiza alacaksınız tekrar TebriklerMerhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.12 yıllık mutlu bir evliliğim var 1aşılama 3tüp bebek tedavisinden sonra benim de psikolojim mah olmuştu ki 2 hafta önce evlat edinmeye karar verene kadar.ilk randevumuzu aldık bu cuma görüşmeye gidip ilk başvurumuza yapıcaz ama suan bile heyecandan içim içime sığmazken nasıl bekliycem bilmiyorum.allah hepimize evlat sevgisini tattırsın inşallah
Hayırlı olsun sizi kurumdan yönlendirirler size evrak verecekler zaten o evrak ile muracatinizi yapacaksınız bol şansMerhaba biz evlatlık için sosyal aile politikalar il müdürlüğüne dilekçe verdik hangi hastaneden hangi doktordan sağlık raporu alacağız bilgisi olan varsa paylaşırsa memnunun olurum.
Hele başvurudan sonra sanki omuzunda tonlarca yük varmışta bırakmış gibi rahatlarsınızMerhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.12 yıllık mutlu bir evliliğim var 1aşılama 3tüp bebek tedavisinden sonra benim de psikolojim mah olmuştu ki 2 hafta önce evlat edinmeye karar verene kadar.ilk randevumuzu aldık bu cuma görüşmeye gidip ilk başvurumuza yapıcaz ama suan bile heyecandan içim içime sığmazken nasıl bekliycem bilmiyorum.allah hepimize evlat sevgisini tattırsın inşallah
Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.12 yıllık mutlu bir evliliğim var 1aşılama 3tüp bebek tedavisinden sonra benim de psikolojim mah olmuştu ki 2 hafta önce evlat edinmeye karar verene kadar.ilk randevumuzu aldık bu cuma görüşmeye gidip ilk başvurumuza yapıcaz ama suan bile heyecandan içim içime sığmazken nasıl bekliycem bilmiyorum.allah hepimize evlat sevgisini tattırsın inşallah
hayırlı olsun sureciniz su gibi aksın Allah bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah biran önce...Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.12 yıllık mutlu bir evliliğim var 1aşılama 3tüp bebek tedavisinden sonra benim de psikolojim mah olmuştu ki 2 hafta önce evlat edinmeye karar verene kadar.ilk randevumuzu aldık bu cuma görüşmeye gidip ilk başvurumuza yapıcaz ama suan bile heyecandan içim içime sığmazken nasıl bekliycem bilmiyorum.allah hepimize evlat sevgisini tattırsın inşallah
O kadar güzel anlattın ki, ben bile heyecanlandım. Biz de bugün sıramızı öğrendik, 10. sıradaymışız. Ramazandan önceki hafta aramıştık 15 di. Bazen çok hızlı ilerliyor, sonra birden duruyor. Daha odasını hazır etmedik şöyle 5 e falan düşsünde inşallah alırız diyoruz, bizim kız kış bebeği olacak herhalde:)Kızlar bugün öyle güzel bir tabloyla karşılaştım ki anlatamam size. pazartesi günleri gönüllülük için kuruma gidiyorum. tam işim bitti çıkıcam, birinin ismimi seslendiğini duydum. arkamı döndüm ve öyle güzel bir tabloyla karşılaştım ki anlatamam...
Masal2004 arkadaşımız o minnacık bebişi kucağında karşımda duruyordu. Rabbim korusun nasıl güzel bir bebek anlatamam teyzeleri. Babayı da biraz andırıyor gibi ama ben en çok anneye benzettimMinacık ağzı, burnu olan 2 aylık bir prenses, annesinin kollarında huzurla uyuyordu. görür görmez aşık olduk, dedi Masal2004. aşık olunmayacak gibi değil ki... Maşallah milyonlarca kez... Çok da usluymuş teyzeleri, öyle dedi annesi ve babası...
Öyle güzel öyle değişik bir duygu ki, ilk defa karşılaşıyoruz Masal2004'le ama gözyaşlarımızı tutamadık karşılıklı. Görmeye gidene kadar 2 gün boyunca heyecandan zaten yerinde duramamış, gözyaşlarına kim hakim olabilir ki.... sonra bir uçak yolculuğu ve prensesle karşılaşmaları. "Çok çok faarklı bir duygu. tüm geçen zaman herşey unutuluyor ve herşeye değer" dedi Masal2004 annemiz.
Kızlar öyle heyecanlandım ki, kucağıma alamaddım ilk etapta, ellerim titriyordu ve o öyle minikti ki... anlatmak mümkün değil, tutmaya kıyamıyorsu, bakmaya, dokunmaya kıyamıyorsun. öyle güzel bir duygu ki kızlar.
Masal2004 arkadaşımız haliyle bilgisayar telefon vs ile ilişkisii şuan için unutmuş durumda, sizlere haber vermemi istedi benden.
Masal gibi bir bebek ve masal gibi güzel uzun bir hayatı olur inşallah. (kırkbin kere maşallah) hep ve çok mutlu sağlıklı olsunlar... Ve bugün gördüğüm o mutluluk tablosu, Allah'ım her türlü nazardan korusun, ömür boyu sürsün inşallah.
Burada okuyoruz zaman zaman kavuşma hikayelerini ama benim bugün gördüğüm hikaye değil, gerçekti. Rabbim hepimizin yüzünü Masal2004 gibi güldürsün inşallah.
bir de maşallah deyin teyzeleri prenses masal'a
Arkadaşım merhaba yardımına ihtiyacım var Biz yaştan dolayı 1-5 yaş grubundayız ve çooook uzun bir süreçten bahsediliyor yaşım 40 zaten koruyucu aileye yönlendiriyor uzmanımız ama kafam karışık ailesi çıkıp geri alırmı nasıl bir bebek verirler gibi BİR tanıdığım hastalıklı sorunlu çocukları verdiklerini söyledi ben bir an evvel anne olmak istiyorum nasıl bir süreç ne kadar sürüyor hangi bebegi alacagınıza kim karar veriyor gerçekten aranıp sorulmayan evlat edinilmeye uygun olma ihtimali olan bir bebek verirlermi gibi lütfen bilgilerini paylaşırmısın Ankaradan başvurduk biz nebugun minik kuzum geleli tam bir yil oldu dun gibi sanki hayatimizi degistirdi evimizi neselendirdi iyiki tereddut etmeden karar vermisiz koruyucu aile olmaya anneligi yasatti bana cok alistik birbirimize evimizin nesesi guzel gozlu yavrumuz insalaah omur boyu bizimle olacak lutfen koruyucu ailelik icin tereddut etmeyin yuvada buyumesin minik yavrular kizimizi beklerken karar verdik biz oda gelicek insallah kisa zamanda kocamanmutlu bir aile olucaz
İnşallah en kısa sürede darısı başımıza Rabbim analı babalı büyütsün inşallahKızlar bugün öyle güzel bir tabloyla karşılaştım ki anlatamam size. pazartesi günleri gönüllülük için kuruma gidiyorum. tam işim bitti çıkıcam, birinin ismimi seslendiğini duydum. arkamı döndüm ve öyle güzel bir tabloyla karşılaştım ki anlatamam...
Masal2004 arkadaşımız o minnacık bebişi kucağında karşımda duruyordu. Rabbim korusun nasıl güzel bir bebek anlatamam teyzeleri. Babayı da biraz andırıyor gibi ama ben en çok anneye benzettimMinacık ağzı, burnu olan 2 aylık bir prenses, annesinin kollarında huzurla uyuyordu. görür görmez aşık olduk, dedi Masal2004. aşık olunmayacak gibi değil ki... Maşallah milyonlarca kez... Çok da usluymuş teyzeleri, öyle dedi annesi ve babası...
Öyle güzel öyle değişik bir duygu ki, ilk defa karşılaşıyoruz Masal2004'le ama gözyaşlarımızı tutamadık karşılıklı. Görmeye gidene kadar 2 gün boyunca heyecandan zaten yerinde duramamış, gözyaşlarına kim hakim olabilir ki.... sonra bir uçak yolculuğu ve prensesle karşılaşmaları. "Çok çok faarklı bir duygu. tüm geçen zaman herşey unutuluyor ve herşeye değer" dedi Masal2004 annemiz.
Kızlar öyle heyecanlandım ki, kucağıma alamaddım ilk etapta, ellerim titriyordu ve o öyle minikti ki... anlatmak mümkün değil, tutmaya kıyamıyorsu, bakmaya, dokunmaya kıyamıyorsun. öyle güzel bir duygu ki kızlar.
Masal2004 arkadaşımız haliyle bilgisayar telefon vs ile ilişkisii şuan için unutmuş durumda, sizlere haber vermemi istedi benden.
Masal gibi bir bebek ve masal gibi güzel uzun bir hayatı olur inşallah. (kırkbin kere maşallah) hep ve çok mutlu sağlıklı olsunlar... Ve bugün gördüğüm o mutluluk tablosu, Allah'ım her türlü nazardan korusun, ömür boyu sürsün inşallah.
Burada okuyoruz zaman zaman kavuşma hikayelerini ama benim bugün gördüğüm hikaye değil, gerçekti. Rabbim hepimizin yüzünü Masal2004 gibi güldürsün inşallah.
bir de maşallah deyin teyzeleri prenses masal'a
Arkadaşım merhaba yardımına ihtiyacım var Biz yaştan dolayı 1-5 yaş grubundayız ve çooook uzun bir süreçten bahsediliyor yaşım 40 zaten koruyucu aileye yönlendiriyor uzmanımız ama kafam karışık ailesi çıkıp geri alırmı nasıl bir bebek verirler gibi BİR tanıdığım hastalıklı sorunlu çocukları verdiklerini söyledi ben bir an evvel anne olmak istiyorum nasıl bir süreç ne kadar sürüyor hangi bebegi alacagınıza kim karar veriyor gerçekten aranıp sorulmayan evlat edinilmeye uygun olma ihtimali olan bir bebek verirlermi gibi lütfen bilgilerini paylaşırmısın Ankaradan başvurduk biz ne
Yazdığın herşeyde çok haklısın. çok ama çok istiyorum anne olmayı çok teşekkür ederim sana Yönlenmeme yardımcı olsun evladınla beraber kocaman sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorumUzmana kalmış her bir şey aslında, uzmnaınız eğer size diyorsa ki, kısa zamanda size bebek yerleştiririm ona güvenin. her ilde ve kurumd hatta ayı il aynı kurumda uzmanlar arasında bile farklılıklar oluyor. illa hasta çocuk diye bir şey yok kesinlikle. ben ilk koruyucu aileliğe başvurmak istedim, çok araştırdım, çok fazla koruyucu aile olmuş aile ile görüştüm. büyük veya hasta çocuk alan da vardı, bebek ve sağlıklı alan da.... en basit örneği Mutlu Tönbekici, googledan facebooktan bakın, gazzetec yazar. evlat edinmeye gidiyor ve yaşı büyük çocuk veririz, o da ya hasta ya sorunlu olur vs diye koruyucu aileye yönlendiriyorlar. mini minnacık bikaç aylık bir kız bebeğe koruyucu anne oluyor. şimdi o bebek sanırım 4 yaşlarında falan, biyolojik aileden hala ses seda yok mesela...
hem illa bebek de değil bence, 2 yaş da bebek değil mi aslında mesela... Belki ilk dişini veya ilk adımını kaçırcaksınız ama size annecim diye seslenip kollarını boynunuza dolayacak mini minnacık bir can... evlat olmaz olur mu? bize ilk koruyucu aile görüşmesine gittiğimizde mesela 9 yaaşında bir kızdan bahsettiler, tamam dedik.... 9 yaş büyük mü.... kendi 9 yaşınızı düşünün, ihtiyaçlarınızı... anne ve abanıza olan sevginizi.... hani herşeyi annemle babam bilir, onların herşeye gücü yeter dediğiniz yaşlar...
kaç aylık veya kaç yaşında olursa olsun sizin tavrınız, yaklaşımınızla alakalı bir yerde herşey. burada lee diye bir arkadaşımız vardı. 2 kardeş geldi onlara, 2 si de bebek değildi. bebek olamasıne sizin ne onların sevgisini değiştirmez.
ha sadece kimlikte yazan anne baba ismi değişir. ama bu sizi daha az anne, eşinizi baba yapmaz. üstellik belli bir süre aranıp sorulmuyorsa zaten devlet sizin adına önce evlat edinilebilir çocuk olarak dava açıyor. oun sonucuda da siz evlat edinebiliyorsunuz, yani remi nüfusa geçirme işlemi de gerçekleşiyor. belki 3-4 yıl veya daha fazla acaa sıra ne zaman ize gelecek diye beklemek veya irkaç ay sonra arayanı soranı olmayan bir çocuğunun evinizi neşelendirmesi var.
sizin sırada beklediğiniz her bir yıl zaten +1 yaş demek gelecek çocuk için. misal bebek değil 3 yaşında bir can... 3 yıl sonra değil, bugün şenlendirecek evinizi... siz 3 yıl daha kavrulmayacaksınız bu özlemle....
kurum benim koruyucu aile taalebimi kabul etseydi ben şimdiye anne olmuştum, kızmla her türlü kalp bağı çoktan kurulmuştu bile. kurum bii koruyucu ale değil evlat edinmeye uygun buldu diye evlat edinmeye başvurduk... ama bence duygu açısından ikisi arasında hiç bir fark yok...
ve o 9 yaşındaki kı hala aklımın bir köşesinde... acaba güzel bir ailesi oldu mu diye....
Çok teşekkür ederim.insallah tek duam bu Allah hepimize hayırlısını nasip etsinhayırlı uğurlu olsun başvurunuz şimdiden. karar verip bu yola girdikten sonra iliyorsuuz ki, eninde sonunda evinizde minnacık eller ayaklar kımıldanacak, gülücükler yankılanırken siz oyuncaklara basmadan oradan oraya koşturacaksınız. süreç başlıyor, hayırlısıyla kucağınıza aldığınızı da okuruz inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?