Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
ya kızlar yemin ediyorum isyandayım şuan... şu sıra atma konusu... neden benimle aynı koşulları taşıyan kişilerle sıram aynı hızda atmıyor olabilir bir akıl verin. kurum zaten mırın kırın ediyor, yok öyle bir şey diyor.. sırası benden hızlı atan aile ile ilgili isim vermiyorum konuşurken ama kabul etmiyorlar öyle de... telefonla kırk yeri aradım şikayet etmek için, hepsi ayrı bir numara verdi, hepsine derdimi anlatım. sonuç mu, en son zaten şikayetçi olduğum birimin numarası verildi orayla görüşün diye...

ben onu bunu bilmem istedikleri kadar torpil yok desinler, var bu işlerde bir bit yeniği... ve hakkımızı çalan hiçbir aileye hakkımı helal etmiyorum ben arkadaş...

Sıranın ilerlememesi olayı ben de sinir oluyorum. Mayıs ayından beri sadece 1 kişi ilerledi sıramız. Böyle giderse 2016 sonlarına doğru kavuşacağız sanırım yavrumuza. Bize de kesinlikle kendimize dahi olsa torpil yok dediler ama insanın aklına bin bir türlü senaryo geliyor işte.

kızlar sıraya girmişiz kızımız gelecek inşallah 12 sıradaymışız bunuda atlattık eve yazı gelene kadar stresteydim acaba olacak mı diye sonunda geldi kurum kabul etti şükürler olsun... sıra biraz uzun ama gelecek ya beklemeye değer....kızımın haberiyle birlikte uzun zamandır olmayan bir işimiz vardı bizi çok yoran üzen bir işimiz vardı ondan da güzel haber aldık 2 gün sonra yavrum bereketiyle gelecek haberi bile bereket getirdi kuzumun şükürler olsun.... şimdi ona kavuşmak kaldı su gibi akar inşallah zaman sıramız gelir

kızınıza kavuşmuşsunuz ne güzel hayırlı olsun sevgiyle büyütün darısı bekleyen bizlerin başına inşallah tez zamanda

Böyle bir konuda torpil peşinde koşanın aklına şaşarım..hayatın hiçbir alanında yeri olmaması gerekir bu torpil işinin ama söz konusu evlat olunca bir değil bin kere düşünmek lazım..neden hakkımızda olanı şükranla karşılayamıyoruz,korkmuyor muyuz hiç 'acaba bu evlat bana hayırlı olur mu ya da acaba diğer ailenin yanında olmak onun için daha mı hayırlı olacaktı 'diye... eminim ki bu şekilde hareket eden insanlar (ki olmadığını düşünmek istiyorum) marketteki sırada da milletin gözünün içine bakarak araya sıvışmaya çalışıyorlardır çünkü onlar için pek fark yoktur ekmek almakla evlat sahibi olmak arasında..ekmek alırken yapıyorsa evlat alırken de yapabilir,düşünce yapısı budur.oysa ki hak haktır nerede olursa olsun..Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın,inşallah bu şekilde düşünen arkadaşlarımız yanılıyordur..

Araya birilerini sokarak dosyalarını hızlandırmaya çalışanlar olduğuna eminim. Hangi kurumda böyle işlerini ayarlamaya çalışanlar yokki bu konuda da olmasın. Burada sosyal hizmetlerin tavrı önemli. Umarım bu kişilere olumsuz yanıt veriliyordur. Vicdan meselesi. Evlat beklemek başka hiçbirşeye benzemiyor.

Bu konuda en dertli olanlar dan biride benim
Kurum yok diyor ama duyduğumuz gördüğümüz nolcak
Ben yıllardır bekliyorum 1 yıl da alan oluyor
Hak ise eğer kesinlikle helal etmiyorum
İşte tek teselli hakkımız da hayırlı olan kaderimiz olan bebeğin bir gün gelecek olma umudu
Bu umutla oynayanları ise havale ediyorum

Bacılar temizliğe başladım
Bu sefer kendim yapmaya karar verdim
Bugün yorganları yıkadım
Allahım çıkan kiri tarif edemem
Hayatım da hiç okadar çıkan kir görmedim
Şok oldum
Oysaki hep yıkamaya veriyordum
Artık nasıl yıkadılarsa gayet kirliydi
Bu yüzden kendim yapmaya karar verdim
Her tarafı bir güzel temizlicem inşallah
Yıllardır mutfak dolabı içlerini ben silmedim
Yorganlardan çıkan kiri görünce aklıma ilk orası geldi
Kızım gelmeden şöyle dip köşe herşeyi yıkıcam
Artık 1 hafta da ancak yaparım galiba

of of kolay gelsin valla, hele bu sıcakta iş yapmak ölüm resmen. mutfak dolaplarının içine ben de geçen başladım ama in çık, indir kaldır derken terden gözüm kapandı resmen. biraz daha serin havaya bıraktım o işi. ama yorgan vs yıkamanın tam zamanı, güzelce kurur, nemli kaldı koktu derdi olmaz. büyük kolay gelsin.

ben bir de şey sorucam sana, cahiliğimi af buyur :) ben öyle yaprak sarması falan konusunda maharetli değilim maalesef. hani sen hazırlayıp buzluğa atıyorsun ya, çiğden mi atılıyor pişirilip de mi kalkıyor yoksa? ben de heves ettim, taze yaprak bulabilirsem sarmak istiyorum ama ben de bi tencereyi 1 haftada sararım herhalde :)

Sorma ben de çok yavaş sarıyorum
En iyisi yanına birini bulmak daha çabuk sarılır
İçini kavurduktan sonra su koyup azcık pişiriyorum
Sandıktan sonra öylece poşetliyip kaldırıyorum
Pişireceğim zaman çıkarıyorum
Tencereye dizip pişiriyorum
Zaten çabuk ayrılıyor yapışma olmuyor

teşekkür ediyorum, sen yazdıkça heveslendim ben de :) hazırlarken kulaklarınnı çınlatırım

sıram 20lerde ama olsun hazır olsun ne olacak :)

teşekkür ediyorum, sen yazdıkça heveslendim ben de :) hazırlarken kulaklarınnı çınlatırım

sıram 20lerde ama olsun hazır olsun ne olacak :)
Geçen sene de koymuştum sıralar ilerlemeyince biz yedik
Bu senede gene gelirse Aralık Şubat arasında bekliyoruz
Gerçi evde ki hesap hiç tutmadı
İşte her ay sıranın durumuna göre tahmini zaman belirlemeye çalışıyorum
İnşallah temizlikten sonra erişte kesicem
Şu sıcakları kaçırmamam lazım

Merhaba kizlar;ben sık sık yazamasamda ara ara girip ne var ne yok okuyup çıkıyorum. Kimler bebeğine kavuşmuş kimler bekliyor biliyorum ve kavuşmayan herkes için en kisa zamanda kavusabilmesi için dua ediyorum.Kavuşan arkadaşlarım gözünüz aydin.Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah.Ben 2013 Eylülde kavuşmuştum bebeğime. 1 yıl sonund a davasını açmıştik . Çok şükür davası 2.duruşmada sonuçlandı arkadaşlarım. Çok mutluyum en kisa zamanda kimliğini de çıkarınca inşallah hiç bir sorun kalmayacak.İnşallah sizlerde bir an önce bu sonuca ulasirsiniz.Aynı yola baskoymus bizleri Allah utandirmasin inşallah. Sevgilerle...

Kızlarr uzunnn bir aradan sonra tekrar merhaba....Annemin durumu iyice zorlaştı arkadaşlar artık yemeğini bile ben yediriyorum hem annem hem oğlum hem ev işi hem de eşim derkeeeen kendimi yatağa nasıl atıyorum bilemezsiniz Allahım güç versin ama çook zorlanıyorum üstüne üstlük ailelerimizin nankörlüğü derken depresyona girmemek mümkün değil iyiki oğlum var. Oğlumm 20.ayını doldurdu.Çoook şükür kimliğimizi de çıkardık.Zaman tatlım kızın daha gelmemiş inşallah tez zamanda gelir, bekleyen herkesi Allahım tez zamanda meleklerine kavuşturur inşallah.Kızlar onun ANNE demeye başlaması varya paha biçilemez bir mutluluk.Keşke diyorsunuz keşke daha önce gelseydin hayatıma bebeğim.Allahım bebeklerimizi (Hoş benimki delikanlı oldu ama hala gözümde bebek :) ) bizden bizi de onlardan ayırmasın birr ömürr musmutlu yaşayalım.
Tekrar görüşünceye kadar Sevgilerrrr....Saygılarrrr....

Kızlarrr geriye doğru 1-2 sayfa bakayım dedim çook bekleyenler var kısa sürede kavuşanlar var Zaman bilir benim yaklaşık 4 sene beklediğimi listede yazan tarihten öncesi var bizim başvurunun o tarih onay tarihimiz kaynanamın istememesinden kaynaklanan uzuuun bir onay süremiz oldu kuruma defalarca gidip geldim resmen sorguya alındım ama pes etmedim çok şükür oğlum yanımda.Neyse anlatmak istediğim şu biz 4 sene kız bebek bekledik sırf sorun çıkmasın diye seslenemedik ama nasip oğlummuş ya son 1 ay kala sırf erkek bebek rüyaları görmeye başlayınca cesaretimizi toplayıp kuruma gittik meğerse dosyamızda kız erkek farketmez dediğimiz dilekçemiz gözden kaçmış kaynanam yüzünden uzmanımız sorun çıkarıp duruyordu dayanamayıp şikayet ettim uzmanımız değişti o cesaretle gittik kuruma rüyalarımı anlatınca yeni uzmanımız tüylerim diken diken oldu bir erkek bebek var doğumunu beklediğimiz içinize doğmuş dedi yeni dilekçe yazdık vee oğlum benim geldiğimi hissedip 8 aylık doğmuş 1 ay küvözde kalmış çıkınca uzmanımız aradı hemen o bebekmi dedim evet dedi o heyecan anlatılmaz yaşanır tez zamanda isteyen herkes yaşasın inş.Üstüne üstlük doğum tarihi benim son tüp bebek düşüğümün eğer yaşasaydı doğacağı tarih.Bu bir mucize değil de ne kızlar sorarım sizlere.Bırakın olumsuz düşünceleri inanın benim kadar olumsuzluk yaşayan çok azdır Allah yaşatmasın ama kader sizin kısmetinizdekini erken de doğsa karşınıza çıkarıyor siz durumunuz ölçüsünde alışveriş yapıp oyalanın inanın en iyi terapi o.Hem ne demiş MEVLANA : Nasip etmişse Mevla el getirir,yel getirir,sel getirir...

herkese merhaba, sırada beklemek zor... ama beklediğinize değiyor sonuçta.. benim kızçe 4 yaşına girecek.. en meraklı ve en hareketli dönemimiz.. sürekli herşeye niye niye diye sorup cevaplar istiyor. tatmin olursa hmmm anladım, olmazsa niye anne niye diye ısrarcı sorular :)
kızımız geldiği günden beri "iyi ki geldin, iyi ki bizim kızımız oldun" diye seviyoruz. ara sıra masal niyetine onunla tanıştığımız günü, oynadığımız oyunları falan anlatıp canlandırıyoruz, çok eğleniyor. bu aralar dilimiz iyice çözüldü. ara ara durup "ben bebektim; ben babayı seçtim babam oldu, seni seçtim annem oldun. iyi oldu" diyor .. söylediklerimize anlamlar yüklediğini anlıyorum.. bu aralar ben büyüdüm diye takıntısı var, yemek yedikten sonra zaman zaman boy ölçüyoruz :) okulda en sevdiği arkadaşının kardeşi oldu. tatile gittiğimiz otelde bebekler falan gördü, şimdi kardeş istiyor.. daha önce yine bebek istediğinde bebekle çok vakit geçirmem gerekeceğinden bahsedip vazgeçirmiştim.. ama bu kez ne desek de kar etmedi.. biz de rahat bıraktık istediği gibi konuşup kardeşle ilgili istediği hayali kuruyor.. aslında ikinci bir çocuk istiyorum, ama daha ilerleyen zamanlarda.. kızçe o kadar ilgimizin odağında ki, bu ilgiyi kimseyle paylaşmak isteyeceğini sanmıyorum şu anda.. yeniden evlat edinmek için yaşımız geçiyor, koruyucu aile oluruz, hatta kızçeye bir abi ya da abla olur diye düşünüyorum..
koruyucu ailelikle ilgili soru işaretleri olan arkadaşlar, uzmanınızla görüşüp açık açık istediğinizi anlatırsanız size olurunu olmazını söyleyeceklerdir. bu arada sosyal hizmetlerde koruyucu aileliğe yönlendirilen kişiler için ayrı bir prim falan verilmiyor uzmana.. tam tersi koruyucu ailelik uygulamasında koruyucu aile olan kişiye aylık bir bakım ücreti ödeniyor.. uzmanların koruyucu aileliği önermesi, prosedürler gereği evlat edindirmeye uygun olmayan çocukların yurt-sevgi evi yerine ailelerin yanında büyümesini sağlayabilmek.. bazı çocukların arayanı, görüşmeye giden yakınları var. ama çoğunun hiç arayanı soranı yok. ama kuruma bırakılırken evlat edinilmesi yönünde rıza verilmediği için kurumdalar.
umarım bir an önce yavrularınıza kavuşur saf sevgi ve mutluluğu yaşarsınız.. sevgiyle kalın..

ard arda kavulmuştuk yavrularımıza.. mahkeme kararı kesinleştikten 20 gün kadar sonra aldık kimliğimizi.. umarım sizin de bir an önce çıkar yeni kimliğiniz.. mutluluğunuz daim olsun..

Bacılar nasılsınız
İnşallah yarın temizlik işleri bitiyor
Kısmet olursa salı günü dolaba bişeyler atmayı düşünüyorum
Sıramız gene düşmüş
Kızım gelmeden yapabildiğim kadar yapmak istiyorum ki kızım gelince mümkünse hiçbirşey yapmayayım
Öyle alıp tencereye atim yemek olsun
Şimdi biz kavanoza melemen koyarız ama pilav da falan gene menemen tadı oluyor
Aklıma geldi derindondurucu da domates saklayan varmı nasıl koyuyorsunuz ve çıkarınca kokuyor mu
Birde patlıcan biber falan nasıl koyuyorsunuz
Bilen varsa acil yardım lazım
Kızıma hazırlık
Çat kapı görmeye gelenlere ikram olucak inşallah

Zamancığım her cümlende tatlı heyecanlar saklı ne güzel az kalmış kızına :)

Ben de senin gibi Ramazandan önce dolaba börek, sarma yapıp attım, dip köşe temizlik yapmıştım, halıları falan yıkamaya verdim. Gecikince dolaptakileri yedik, sağlık olsun dedim bir daha yaparız
Kurban bayramını geçiririz diye tahmin ediyorum ama kısmet işte belli olmaz. Yine de bir taraftan kışlık hazırlığına başladım, yeşil fasülye, bezelye v.s attım dolaba, fırsat bulursam yine sarma yapıp atsam diyorum. Çalışınca zor oluyor işte akşam sıcaktan bayılmış halde geliyoruz Babam bu sene sebze ekti, şükür tam organik olmasa da en azından ilaç v.s olmuyor, pazardakinden daha doğal, kızım gelirse onu köye götürecem inşallah, oynasın topraklarla bol bol D vitamini alsın doğal yoldan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…