- 30 Eylül 2014
- 203
- 265
- 23
- 50
Eğer derin dondurucun büyükse domatesleri tüm koyabilirsin ablam öyle yapmıştı, güzel oluyor dedi. Patlıcanları da közleyip atabilirsin çıkarınca çok güzel taze gibi oluyor. Fasülyeleri ayıklayıp doğradım, biraz da doğranmış domates koydum, kışın çıkarınca doğrudan düdüklüye koyuyorum yağı, soğanını da koyup 1 bardak su, pişir mis gibi oluyor:) Vişneleri de cam kavanozlara koydum kaynattım, hem kızıma hem de gelen misafirlere katkısız doğal meyve suyu.Bacılar nasılsınız
İnşallah yarın temizlik işleri bitiyor
Kısmet olursa salı günü dolaba bişeyler atmayı düşünüyorum
Sıramız gene düşmüş
Kızım gelmeden yapabildiğim kadar yapmak istiyorum ki kızım gelince mümkünse hiçbirşey yapmayayım
Öyle alıp tencereye atim yemek olsun
Şimdi biz kavanoza melemen koyarız ama pilav da falan gene menemen tadı oluyor
Aklıma geldi derindondurucu da domates saklayan varmı nasıl koyuyorsunuz ve çıkarınca kokuyor mu
Birde patlıcan biber falan nasıl koyuyorsunuz
Bilen varsa acil yardım lazım
Kızıma hazırlık
Çat kapı görmeye gelenlere ikram olucak inşallah
Bizim uzmanımız nişgun hanımarkadaşlar ankaradan sosyal hizmet uzmanı Nilgün hanım NİLGÜN DEMİR olan varmı nasıl biridir yaklaşımı nasıldır
İyi birisi güler yüzlü sorularınıza cevap veren birisiBizim uzmanımız nişgun hanım
Hayırlı olsun.. Bizim ev ziyaretimizde 2 saat kaldı.. Geldi zaten sizi hiç strese sokmuyor.. Neden evlat edinmek istediğimizi sordu.. Tedavilerimizi sordu.. Sonra hayat hikayemi soruyor çocukluğundan itibaren.. Eşinle nasıl tanıştığını soruyor.. Onu nasıl tanımlarsın diyor.. Ben anlatmayı bitirdikten sonra pasta falan yapmıştım çay falan onları getirdim yemişti.. Sonra sana sorulan aynı şeyleri eşine soruyor.. En son kalkarkende evi dolaşıyor bebeğin odasına bakıyor yani nereye yapacaksınız diye o kadar..İyi akşamlar bizimde uzmanimiz Nilgün hanım kısmet olursa bu aralar ev ziyaretine gelecek güler yüzlü bi bayanmis buradaki bir bayan söyledi yeni mi müracaat ettiniz
Zaman maalesef onlar var ve hep olacak, alışmamız lazım. Bana en çok koyan ne biliyomusun, çevremde uzunca mücadeleden sonra çocuğuna kavuşanların şımarık tavırları, beni görünce en azından biraz dikkatli olmalarını beklerdim tam tersine çocuklarıyla şımarıkça hareketler falan, en çok o kızdırıyor beni. Bilerek yada bilmeyerek hep yapıyorlarBacılar beni rahatsız eden bir konu var
Şimdi kızımdan bahsederken bazıları yazık çocuğu olmuyor ya bakışları atıyor
Sanki basit yada ikinci el miş muamelesi yapılıyor
Buda beni çok rahatsız ediyor
Bunları yapanlar da çok yakın olduğum insanlar
Biliyorum kötü bir niyetle demiyorlar o an acıdıkları için nasıl tarif etsem bilemedim
İşte öyle davranış ve sözleri oluyor
Arada bir de Allah kendinden versin demiyorlar mı benim de sinirlerim zıplıyor
Şimdi çok da kırmadan cevap veriyorum
Baktım hala devam ediyor sözümle söyledim davranışımla da belli ettim
Kırmak istemiyorum illa kırmam için zorluyorlar
Bakalım kızımız gelince nolcak
Bizim sitede dedikodu tavan yapıyor
Oysa ki ben bunlarla uğraşmak istemiyorum
Tavrını belli etsende anlamayanlar var
Görüşmemek kökten çözüm de görüşmek zorunda oldukların var
Ben çok heyecan yaptım bize verilen soruları cevapladik bekliyoruz bakalım sağlık raporuna mi basladinizHayırlı olsun.. Bizim ev ziyaretimizde 2 saat kaldı.. Geldi zaten sizi hiç strese sokmuyor.. Neden evlat edinmek istediğimizi sordu.. Tedavilerimizi sordu.. Sonra hayat hikayemi soruyor çocukluğundan itibaren.. Eşinle nasıl tanıştığını soruyor.. Onu nasıl tanımlarsın diyor.. Ben anlatmayı bitirdikten sonra pasta falan yapmıştım çay falan onları getirdim yemişti.. Sonra sana sorulan aynı şeyleri eşine soruyor.. En son kalkarkende evi dolaşıyor bebeğin odasına bakıyor yani nereye yapacaksınız diye o kadar..
Yok biz o aşamaları çok oldu geçeli.. Biz başvuralı 1 yılı geçti sıradayız beklemedeyizBen çok heyecan yaptım bize verilen soruları cevapladik bekliyoruz bakalım sağlık raporuna mi basladiniz
Allah bir an önce sağlıkla ve mutlulukla kucağına almayı nasip etsin inşallah.Darısı bizim başımızaah şu sıralar anneler ya :)
şimdi benim sıram aslında gerilerde ve son dönem psikopat şekilde depresiftim aslında. sıraların işleyişine isyanım vs var önceki sayfalarda...
dün kuruma gittiğimde uzman da, sırayı takip ettiğimiz bayan da izinliydi ve kurumun müdüründen sıra öğrenmeye girdim. listeyi uzun uzun inceledi, kendince yazdı çizdi müdür bey... sonra resmi sıranız şuan bu ama dedi, sırada kız/erkek farketmez denen aileler var büyük ihtimal erkek bebek alacaklar onlar. donduranlar var, terk bebek bekleyenler var... bunlar sıranızı oldukça öne çekiyor. bayramdan sonra heran telefon gelecekmiş gibi hazır olun, zaten eylül ekim sıralar hızlanıyor. en kötü ihtimalle aralıkta zaten sıra gelir dedi.
bayrama kadar hazırlan, sonrasında bekle diyen sen misin :) kızlar evin altı üstüne geldi şuan :) sabahtan beri çamaşır makinesi durmadı, torba torba çöp atıorum evden. çöp dediklerim de, evde kalabalık yapan ıvır zıvırlar, belki bir gün kullnırım işe yarar diye kenara koyduklarım ve yıllardır ev taşırken kolilemek dışında elime almadığım şeyler :) misal eski ütü masam bile duruyordu, yenisi kırılırsa yedekte dursun diye; hepsini attım.
saat 8den beri ayaktayım iş yapıyorum ama evi görseniz yeni mi taşıdın dersiniz. sanırım şuan yaptığım tek şey döküp ayıklamak daha temizleyip yerleştirme kısmına geçemedim
bir de tabi alışveriş kısmı var, en zevklisi.... tamam biliyorum hepsi geldikten sonra da yapılır birkaç saatlik iş, internetten de alırsın ertesi gün gelir falan filan :) ama yok ya, kim bekleyecek al gitsin modundayım şuan. arabasını aldım dün, zaten ne zamanddır bakıyordum, aklımda seçenekleri azaltmışttım. dün hazır olun deyince dayanamadım aldım :) sonra dişlikler, çongıraklar aldım. peluş oyuncaklar, uyku arkadaşım vs gibi şeyler aldım. ah çok param olsa bir ev dolusu oyuncak alabilme kapasitem olduğunu keşfettim bu aradaya birini alsan diğerinde kalıyor gözün ne güzel şeyler yapmışlar
termos aldım, en acilinden cam rende aldım, sanki az almışım gibi geldi 3-5 daha önlük aldım :) yaklaşık 25-30 tane önlüğü oldu, kıyafet yerine önlük giydircem sanırım bizim kızabir de küvet kova maşrapasını aldım. eşim durdurmasa ne olur ne olmaz diye bez kıyafet falan da alacaktım da, kartıma el koydu şükür bir halısı bir de perdesi kaldı ilk etapta, onları da bu hafta sonu hallederim.
halı konusunda şeyi sorucam kızlar, merinosun çok güzel çocuk halıları var. ama beyaz ana renk üstünde resimler baykuşlar falan var. ana rengi beyaz olsa çok mu çabuk kirlenir... siz nasıl aldınız/alacaksınız?
ama kıyafet namına 1 yaş için 3-5 elbise dışında bişey yok, ha bir de iki yelek var :) onlar da kızım gelince inşallah...
ah internete girince oturup kalıyorum kızlar ne alsam daha diye.... en iyisi işe dönmek sanırım, halı konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum
Seni çok iyi anlıyorum :)ah şu sıralar anneler ya :)
şimdi benim sıram aslında gerilerde ve son dönem psikopat şekilde depresiftim aslında. sıraların işleyişine isyanım vs var önceki sayfalarda...
dün kuruma gittiğimde uzman da, sırayı takip ettiğimiz bayan da izinliydi ve kurumun müdüründen sıra öğrenmeye girdim. listeyi uzun uzun inceledi, kendince yazdı çizdi müdür bey... sonra resmi sıranız şuan bu ama dedi, sırada kız/erkek farketmez denen aileler var büyük ihtimal erkek bebek alacaklar onlar. donduranlar var, terk bebek bekleyenler var... bunlar sıranızı oldukça öne çekiyor. bayramdan sonra heran telefon gelecekmiş gibi hazır olun, zaten eylül ekim sıralar hızlanıyor. en kötü ihtimalle aralıkta zaten sıra gelir dedi.
bayrama kadar hazırlan, sonrasında bekle diyen sen misin :) kızlar evin altı üstüne geldi şuan :) sabahtan beri çamaşır makinesi durmadı, torba torba çöp atıorum evden. çöp dediklerim de, evde kalabalık yapan ıvır zıvırlar, belki bir gün kullnırım işe yarar diye kenara koyduklarım ve yıllardır ev taşırken kolilemek dışında elime almadığım şeyler :) misal eski ütü masam bile duruyordu, yenisi kırılırsa yedekte dursun diye; hepsini attım.
saat 8den beri ayaktayım iş yapıyorum ama evi görseniz yeni mi taşıdın dersiniz. sanırım şuan yaptığım tek şey döküp ayıklamak daha temizleyip yerleştirme kısmına geçemedim
bir de tabi alışveriş kısmı var, en zevklisi.... tamam biliyorum hepsi geldikten sonra da yapılır birkaç saatlik iş, internetten de alırsın ertesi gün gelir falan filan :) ama yok ya, kim bekleyecek al gitsin modundayım şuan. arabasını aldım dün, zaten ne zamanddır bakıyordum, aklımda seçenekleri azaltmışttım. dün hazır olun deyince dayanamadım aldım :) sonra dişlikler, çongıraklar aldım. peluş oyuncaklar, uyku arkadaşım vs gibi şeyler aldım. ah çok param olsa bir ev dolusu oyuncak alabilme kapasitem olduğunu keşfettim bu aradaya birini alsan diğerinde kalıyor gözün ne güzel şeyler yapmışlar
termos aldım, en acilinden cam rende aldım, sanki az almışım gibi geldi 3-5 daha önlük aldım :) yaklaşık 25-30 tane önlüğü oldu, kıyafet yerine önlük giydircem sanırım bizim kızabir de küvet kova maşrapasını aldım. eşim durdurmasa ne olur ne olmaz diye bez kıyafet falan da alacaktım da, kartıma el koydu şükür bir halısı bir de perdesi kaldı ilk etapta, onları da bu hafta sonu hallederim.
halı konusunda şeyi sorucam kızlar, merinosun çok güzel çocuk halıları var. ama beyaz ana renk üstünde resimler baykuşlar falan var. ana rengi beyaz olsa çok mu çabuk kirlenir... siz nasıl aldınız/alacaksınız?
ama kıyafet namına 1 yaş için 3-5 elbise dışında bişey yok, ha bir de iki yelek var :) onlar da kızım gelince inşallah...
ah internete girince oturup kalıyorum kızlar ne alsam daha diye.... en iyisi işe dönmek sanırım, halı konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum
oo baya birşeyler yapmışsın. Sana duyduğum birşeyi aktarmak istyorum. Patlıcanı kızartıp dondurucuya atmanın sağlıklı olmadığını duydum, kansorejen etki yapıyomuşBacılar çook yorgunum
Bugün bir güzel domatesli fasulye sonra biber patlıcan kızarttım
Ayrıca biber patlıcan domates soslu koydum
Türlü koydum
Domates koydum bol biberli konserve yapmadım derindondurucu ya attım
Yarın da kısmet olursa börek sarıcam
Birde biber dolması yapıp onlarıda derindondurucu ya atıcam
Durmak yok tam gaz hazırlıklara devam
Şu sıraların ilerlemesi beni baya gaza getirdi
Tam tekmil hazır olayım ki kızımız gelince elim ayağım birbirine dolaşmasın
Daha çok işim var
Erişte kesilecek kalan yapraklar sarılcak
Ufak tefek süs işleri var
İlk 5 e girince zaten tutmayın beni
Odası arabası puseti derken
Ayyyy inşallah yetişir
Ben de ara ara evde temizlik operasyonu yapıyorum ama, nerden çıkıyor bilmiyorum her seferinde yine birsürü çıkıyor:)Seni çok iyi anlıyorum :)
Bende temizlik yaptım
Yorgan yastık tül artık aklına ne gelirse herşeyi yıkadım
Evde suya girmedik kalmadı
O atılanlar zaten
Ben evde pek bişey tutmam
Buna rağmen okadar çok attım ki
Eşim bizim evden atılacak bulabiliyorsun ya ne diyeyim dedi
Görevli zaten günde iki kere gelip çöpü boşalttı
Ne kadar attıysam artık
Ayyyy çok güzel temizliği bile ne güzel şeymiş
Hadi inşallah çok beklemeden bayram sonrası müjdeni alırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?