bayrama kadar hazırlan, sonrasında bekle diyen sen misin :) kızlar evin altı üstüne geldi şuan :) sabahtan beri çamaşır makinesi durmadı, torba torba çöp atıorum evden. çöp dediklerim de, evde kalabalık yapan ıvır zıvırlar, belki bir gün kullnırım işe yarar diye kenara koyduklarım ve yıllardır ev taşırken kolilemek dışında elime almadığım şeyler :) misal eski ütü masam bile duruyordu, yenisi kırılırsa yedekte dursun diye; hepsini attım.
saat 8den beri ayaktayım iş yapıyorum ama evi görseniz yeni mi taşıdın dersiniz. sanırım şuan yaptığım tek şey döküp ayıklamak daha temizleyip yerleştirme kısmına geçemedim
2 haftadır aynı moddayım bende. Ata ata bitiremedim. Dediğin gibi yıllardır kolilemekten başka bir işe yaramamış hepsi. Torba torba atıyorum, sağa sola dağıtıyorum bitiremedim hala. :) Hafa sonu mutfak aşağı indi , tekrar yukarı çıktı. Haftasonu gelsin de tekrar iş yapayım diye bakıyorum. Daha o kadar çok şey var ki yapılacak.
battaniye, nevresim takımı, yastık, dönence için oyuncaklar, önlükleri, alt açma bezi gibi şeyleri aldım. Annemde epey bişey hazırlamış. Geçen hafta memlekete gittiğimde verdi kuzumun eşyalarını. Hatta benim bebekliğimden kalma bir kaç parça eşyayı saklamış onları da verdi :) Gecelik ve elbisemde varmış o kadar minikler ki .... Biberonları da hazır. Kıyafet almıyorum daha doğrusu alamıyorum kaç aylık geleceği belli olmadığı için. Sonuçta onlar kolay iş haber gelsin çıkıp hemen alırsın diye düşünüyorum. Oda konusunda karar verdim sanıyordum ama sanırım vazgeçtim. Şimdi kafamda başka planlar var. İkea'da beğendim. Karyola, dolap ve şifonyer. Fiyatta daha uygun hem önceki beğendiklerime göre. Bide odasını tamamen boşalttık. Babasıda boyadı pembiş pembiş. Rengi de o beğendi "şirin pembe" :)ah iş bitmiyor ya, yaptıkça yenisi çıkıyor :) gerçi böylece oyalanıyoruz vakit geçiyor en azından o ayrı... bugün yine devam, bakalım ev ne zaman yeniden eve benzeyecek :)
sen başladın mı alışverişe?
battaniye, nevresim takımı, yastık, dönence için oyuncaklar, önlükleri, alt açma bezi gibi şeyleri aldım. Annemde epey bişey hazırlamış. Geçen hafta memlekete gittiğimde verdi kuzumun eşyalarını. Hatta benim bebekliğimden kalma bir kaç parça eşyayı saklamış onları da verdi :) Gecelik ve elbisemde varmış o kadar minikler ki .... Biberonları da hazır. Kıyafet almıyorum daha doğrusu alamıyorum kaç aylık geleceği belli olmadığı için. Sonuçta onlar kolay iş haber gelsin çıkıp hemen alırsın diye düşünüyorum. Oda konusunda karar verdim sanıyordum ama sanırım vazgeçtim. Şimdi kafamda başka planlar var. İkea'da beğendim. Karyola, dolap ve şifonyer. Fiyatta daha uygun hem önceki beğendiklerime göre. Bide odasını tamamen boşalttık. Babasıda boyadı pembiş pembiş. Rengi de o beğendi "şirin pembe" :)
Ama ev beni cidden delirtti. Herşeyden fazla fazla varmış. Mesela günlük yemek takımı 3 takım. Dedim ne gerek var. Kendime o kadar çok kızdım ki. Böyle olan her şeyi ihtiyaç sahiplerine verdim. Ve bundan sonra karar verdim eve ihtiyacım olmayan hiçbirşey girmeyecek.
ayy çok sevindim ne güzel yaaa..... bayramdan sonra hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallahah şu sıralar anneler ya :)
şimdi benim sıram aslında gerilerde ve son dönem psikopat şekilde depresiftim aslında. sıraların işleyişine isyanım vs var önceki sayfalarda...
dün kuruma gittiğimde uzman da, sırayı takip ettiğimiz bayan da izinliydi ve kurumun müdüründen sıra öğrenmeye girdim. listeyi uzun uzun inceledi, kendince yazdı çizdi müdür bey... sonra resmi sıranız şuan bu ama dedi, sırada kız/erkek farketmez denen aileler var büyük ihtimal erkek bebek alacaklar onlar. donduranlar var, terk bebek bekleyenler var... bunlar sıranızı oldukça öne çekiyor. bayramdan sonra heran telefon gelecekmiş gibi hazır olun, zaten eylül ekim sıralar hızlanıyor. en kötü ihtimalle aralıkta zaten sıra gelir dedi.
bayrama kadar hazırlan, sonrasında bekle diyen sen misin :) kızlar evin altı üstüne geldi şuan :) sabahtan beri çamaşır makinesi durmadı, torba torba çöp atıorum evden. çöp dediklerim de, evde kalabalık yapan ıvır zıvırlar, belki bir gün kullnırım işe yarar diye kenara koyduklarım ve yıllardır ev taşırken kolilemek dışında elime almadığım şeyler :) misal eski ütü masam bile duruyordu, yenisi kırılırsa yedekte dursun diye; hepsini attım.
saat 8den beri ayaktayım iş yapıyorum ama evi görseniz yeni mi taşıdın dersiniz. sanırım şuan yaptığım tek şey döküp ayıklamak daha temizleyip yerleştirme kısmına geçemedim
bir de tabi alışveriş kısmı var, en zevklisi.... tamam biliyorum hepsi geldikten sonra da yapılır birkaç saatlik iş, internetten de alırsın ertesi gün gelir falan filan :) ama yok ya, kim bekleyecek al gitsin modundayım şuan. arabasını aldım dün, zaten ne zamanddır bakıyordum, aklımda seçenekleri azaltmışttım. dün hazır olun deyince dayanamadım aldım :) sonra dişlikler, çongıraklar aldım. peluş oyuncaklar, uyku arkadaşım vs gibi şeyler aldım. ah çok param olsa bir ev dolusu oyuncak alabilme kapasitem olduğunu keşfettim bu aradaya birini alsan diğerinde kalıyor gözün ne güzel şeyler yapmışlar
termos aldım, en acilinden cam rende aldım, sanki az almışım gibi geldi 3-5 daha önlük aldım :) yaklaşık 25-30 tane önlüğü oldu, kıyafet yerine önlük giydircem sanırım bizim kızabir de küvet kova maşrapasını aldım. eşim durdurmasa ne olur ne olmaz diye bez kıyafet falan da alacaktım da, kartıma el koydu şükür bir halısı bir de perdesi kaldı ilk etapta, onları da bu hafta sonu hallederim.
halı konusunda şeyi sorucam kızlar, merinosun çok güzel çocuk halıları var. ama beyaz ana renk üstünde resimler baykuşlar falan var. ana rengi beyaz olsa çok mu çabuk kirlenir... siz nasıl aldınız/alacaksınız?
ama kıyafet namına 1 yaş için 3-5 elbise dışında bişey yok, ha bir de iki yelek var :) onlar da kızım gelince inşallah...
ah internete girince oturup kalıyorum kızlar ne alsam daha diye.... en iyisi işe dönmek sanırım, halı konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum
Eğer bebeğimizi şehir dışına çıkaracaksak ilk bir yıl, yani nüfus cüzdanı çıkana kadar, kurumdan yazılı izin kağıdı almamız gerekiyor. Her seyahat için kağıt almak gerekliymiş. Özellikle uçak seyahatleri problem çıkarabilir. Haberiniz olsunBebeğimiz geldikten sonra ilk 1 yıl şehir dışına çıkartamama gibi bir koşul varmıydı ? Sanki böyle birşey okumuştum ama tam hatırlayamıyorum. Ailem şehir dışında oturuyor aklıma takıldı ilk 1 sene onlara götüremeyecekmiyim diye.
Teşekkürler, İlk sene biraz daha kısıtlı olacağız demekki.Eğer bebeğimizi şehir dışına çıkaracaksak ilk bir yıl, yani nüfus cüzdanı çıkana kadar, kurumdan yazılı izin kağıdı almamız gerekiyor. Her seyahat için kağıt almak gerekliymiş. Özellikle uçak seyahatleri problem çıkarabilir. Haberiniz olsun
Öyle bir şey duymadım eminmisiniz, yurt dışına çıkışlarda izin gerekli benim bildiğim, şehir dışında niye gerek olsun ki. Biz Kırıkkaleliyiz Ankarada oturuyoruz, sık sık gideriz köye, her hafta gittiğimizde olur her seferinde izin mi alacazBebeğimiz geldikten sonra ilk 1 yıl şehir dışına çıkartamama gibi bir koşul varmıydı ? Sanki böyle birşey okumuştum ama tam hatırlayamıyorum. Ailem şehir dışında oturuyor aklıma takıldı ilk 1 sene onlara götüremeyecekmiyim diye.
Öyle bir şey duymadım eminmisiniz, yurt dışına çıkışlarda izin gerekli benim bildiğim, şehir dışında niye gerek olsun ki. Biz Kırıkkaleliyiz Ankarada oturuyoruz, sık sık gideriz köye, her hafta gittiğimizde olur her seferinde izin mi alacaz
yurt dışı yasak canım şehir dışına her çıktığınızda haber vermeniz gerekiyorÖyle bir şey duymadım eminmisiniz, yurt dışına çıkışlarda izin gerekli benim bildiğim, şehir dışında niye gerek olsun ki. Biz Kırıkkaleliyiz Ankarada oturuyoruz, sık sık gideriz köye, her hafta gittiğimizde olur her seferinde izin mi alacaz
hayır götürüyorsunuz ama kuruma dilekçe vermeniz gerekiyor gittiğiniz yerin adresi tlf nmrası komşum bebişini tatile götürdü otelin adresi tlf nunu istemişler ve kaç gün kalacağınızı söylemeniz gerek benimde ailem il dışındaBebeğimiz geldikten sonra ilk 1 yıl şehir dışına çıkartamama gibi bir koşul varmıydı ? Sanki böyle birşey okumuştum ama tam hatırlayamıyorum. Ailem şehir dışında oturuyor aklıma takıldı ilk 1 sene onlara götüremeyecekmiyim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?