Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
2 haftadır aynı moddayım bende. Ata ata bitiremedim. Dediğin gibi yıllardır kolilemekten başka bir işe yaramamış hepsi. Torba torba atıyorum, sağa sola dağıtıyorum bitiremedim hala. :) Hafa sonu mutfak aşağı indi , tekrar yukarı çıktı. Haftasonu gelsin de tekrar iş yapayım diye bakıyorum. Daha o kadar çok şey var ki yapılacak.

ah iş bitmiyor ya, yaptıkça yenisi çıkıyor :) gerçi böylece oyalanıyoruz vakit geçiyor en azından o ayrı... bugün yine devam, bakalım ev ne zaman yeniden eve benzeyecek :)

sen başladın mı alışverişe?

battaniye, nevresim takımı, yastık, dönence için oyuncaklar, önlükleri, alt açma bezi gibi şeyleri aldım. Annemde epey bişey hazırlamış. Geçen hafta memlekete gittiğimde verdi kuzumun eşyalarını. Hatta benim bebekliğimden kalma bir kaç parça eşyayı saklamış onları da verdi :) Gecelik ve elbisemde varmış o kadar minikler ki .... Biberonları da hazır. Kıyafet almıyorum daha doğrusu alamıyorum kaç aylık geleceği belli olmadığı için. Sonuçta onlar kolay iş haber gelsin çıkıp hemen alırsın diye düşünüyorum. Oda konusunda karar verdim sanıyordum ama sanırım vazgeçtim. Şimdi kafamda başka planlar var. İkea'da beğendim. Karyola, dolap ve şifonyer. Fiyatta daha uygun hem önceki beğendiklerime göre. Bide odasını tamamen boşalttık. Babasıda boyadı pembiş pembiş. Rengi de o beğendi "şirin pembe" :)

Ama ev beni cidden delirtti. Herşeyden fazla fazla varmış. Mesela günlük yemek takımı 3 takım. Dedim ne gerek var. Kendime o kadar çok kızdım ki. Böyle olan her şeyi ihtiyaç sahiplerine verdim. Ve bundan sonra karar verdim eve ihtiyacım olmayan hiçbirşey girmeyecek.

ah bir mutfak malzemesi olsa keşke :) ya bakınca ben ayağı istifçilik yapmışım yıllardır. kötü olan tencereleri atmışım ama hepsinin kapağı duruyor lazım olursa diye :)dünya yoğurt kasesi, boş kavanoz çıktı dolaplardan dün mesela :) eski gazeleri boş kolileri falan toparladım. yok kağıt atık çöpüne git, yok cam toplama ünitesine git, dün sıcakta torba torba onları taşıdım bir de :) kullanım tarihi geçmiş ilaçlar, 36 bedenken aldığım irgün zayıflarsam diye sakladığım kıyafetler (şuan 42 bedenim nasıl zayıflayacaksam o kadar :)) hepsini ayıkladım. kızılayın ikici el eşya kutusu var bizim burada kıyafetleri de oraya götürdüm. düün anca ayıklama ve taşımayla geçti. bugün de sil yerleştir yapıcam ama daha ona başlayamadım, tüm avizeleri söktüm yağ çöz cif yıka kısmını yeni bitirdim :) ellerim haşır haşır

sanki kızlar gelince hiç iş yapılmayacakmış veya bunlar ömür boyu dayanacakmış gibi bir gazla çalışıyorum valla

iz de odayı prenses pembesi mi pamukşeker pembesi mi neydi öyle bişeye boyadık :) ya pembe almıycam diyorum ama elim hep pembeye gidiyor, arabası da pembe :))) termosunu aldım o nlar da pembe, tüm önlükleri pembe, biberonlar pembe, havlusu tıtnak makası vs hep pembe :) ama yatağını yeşil aldım, pembesi yoktu şimdi bir perde beğendim o da pembe üstü beyaz puantiyeli ama almıycam bakıcam daha, renkli bişeyler bulmam lazım. inşallah kıyafetleri alma aşamasına gelince onlarda daha geniş renk seçeneklerine gidebilirim :)

senin sıra aslında oldukça başlarda sanırım artık odasının vakti de gelmiş bence o oda bir yerleşmiyor, ben ha bire şekil değiştiriyorum, bir de tek kişilik yatak koydum odaya, geceleri lazım olur belki diye. oda dönüp duruyor. bir de yeni mobilyanın kendine has bir kokusu oluyor, birkaç gün gerekiyor onun çıkması için de.

ay çok konuştum, kalk kızım işler seni bekler

Simdi yapin kizlar yarin bebisler gelince zor oluyor...onceden sagda solda toz kil tuy gorunce alirdim elime elt supurgeyi dip kose bucak supur....simdi nerdeeee...esimin temizligine nur nimet diyorum...gece 11 de basliyor bizim yasam ...afacan yatinca...:))))

Dolaba börekler atıldı
Ev toparlandı
Yorgunluk çöktü
Çokta sıcak bastı bugünlük benden bukadar
Belki akşama biber dolması yapıp onlarıda atarım
Ayy durduğum yerde uyucam
Kaç gündür oturmayı unuttum

ayy çok sevindim ne güzel yaaa..... bayramdan sonra hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah

Kızlar bebiş görmeye gittim
Nasıl pompiç nasıl tatlı kuş kadar minnak bişey
Rabbim bizlere de nasip etsin
Ayyyy bir hoş oldum
Hiç bırakasım gelmedi
Maşallah çok tatlı
Artık bizim de kuzumuz gelse
Bugün nekadar çok özlediğimi bir kere daha anladım
İnşallah çok beklemeden gelir
Çok nazlı bizim kız çok

Bebeğimiz geldikten sonra ilk 1 yıl şehir dışına çıkartamama gibi bir koşul varmıydı ? Sanki böyle birşey okumuştum ama tam hatırlayamıyorum. Ailem şehir dışında oturuyor aklıma takıldı ilk 1 sene onlara götüremeyecekmiyim diye.

Bacılar aylar önce hangi bez daha iyi diye araştırırken bezsiz bebek diye global bir grupla karşılaştım
Hata bunu ilk çıkaran bayanın kitabını da aldım okudum çok beğendim kızımızla birbirimize alışınca inşallah denemeye karar verdik höllük yapmayı bile düşünmüştük
Aklıma geldi paylaşmak istedim
bacılar ya odasını hazırlayan varmı
Biz hala karar veremedik
tecrübeli anneler nasıl yaptınız
Kullanışlı olsun istiyorum

Eğer bebeğimizi şehir dışına çıkaracaksak ilk bir yıl, yani nüfus cüzdanı çıkana kadar, kurumdan yazılı izin kağıdı almamız gerekiyor. Her seyahat için kağıt almak gerekliymiş. Özellikle uçak seyahatleri problem çıkarabilir. Haberiniz olsun

Teşekkürler, İlk sene biraz daha kısıtlı olacağız demekki.

Öyle bir şey duymadım eminmisiniz, yurt dışına çıkışlarda izin gerekli benim bildiğim, şehir dışında niye gerek olsun ki. Biz Kırıkkaleliyiz Ankarada oturuyoruz, sık sık gideriz köye, her hafta gittiğimizde olur her seferinde izin mi alacaz

Evet şehir dışına çıkarken bilgi veriyoruz. Yazılı olarak, şu şu tarih arasında şu adreste bulunacağız şeklinde bir dilekçe yazıp fakslıyoruz biz..

yurt dışı yasak canım şehir dışına her çıktığınızda haber vermeniz gerekiyor

Bez konusu önemli canım...biz ilk uç ay prima premium kullandım coook memnun kaldım ...şimdi prima aktif kullanıyorum hafiften tuvalet eğitimine başladık...
Oda olarak eğer ilk altı ay yanımızda yatsın dersen beşikler var ilk etapta alabilirsiniz tekerlekli istediğin odaya girer...
Ayrıca park yataklar var pratik katlayıp istediğin yere goturursun bebis her yerde rahat yatar...
Ana dizi pratik bir yatak evinde olsun...
Bir bir buçuk yasında ise büyüyebilen yatak ve gardrop alabilirsiniz...
Park yatakta 3 yaşına kadar yatar...

hayır götürüyorsunuz ama kuruma dilekçe vermeniz gerekiyor gittiğiniz yerin adresi tlf nmrası komşum bebişini tatile götürdü otelin adresi tlf nunu istemişler ve kaç gün kalacağınızı söylemeniz gerek benimde ailem il dışında

zaman şu bezsiz bebekten biraz bahsedebilir misin? ineternette baktım biraz ama sen kitaabını okumuşsun ya ana fikir, uygulama hakkında biraz bilgi verebilirsen sevinirim :)

kızlar halı konusunda kararsızım, çocuk halıları kızın odasını kapamıyor. yerler mermer, kışın soğuk olur diye büyük halı arıyorum öyle olunca da desenli falan birşeyler almam gerekecek sanırım. çocuk halısı alıp kenarlara yer minderleri mi atsam, yoksa büyük az renkli bir halı mı alsam karar veremedim. halısını almak istiyorum, kızım gelene kadar havı vs gitsin istiyorum.

bir de body ile ilgili birşey sorucam :) şimdi forumun bir yerinde aalıp da işe yaramayalar diye bir aşlık bulup okudum. tulumları kullanabilen çok az, ayaklı olduğu için en fazla 2 kere kullanılailmiş çoğunlukla. daha çok alt üst ve alttan çıtıçıtlı bodyler önerilmiş. bodyler de uzun kollu olunca kolları içerde toplandığı için çok tavsiye edilmemiş. kızım büyük ihtimal kışa doğru gelecek. birşeyler alma isteğimi bastırmam mümkün değil. şimd bodylere bakıyordum. 6-9 ay kolsuz ody alsam mı. kışın içine, büyük gelirse bahara yaza falan giydiririm dedim. siz bu tarz bir alışveriş yaptınız mı? nasıl aldınız aldıysanız :)

şu aklını alışverişle yitirmek olan meczuba bir yardım edin kızlaaaar

Benim eşim kesinlikle karşı ama ben karşı değilim kimsesiz çocuklar içimi acıtıyo ve ben alsam akrabalarım dahil kimseye evlatlık olduğunu söylemem çocuğada söylemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…