Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Yeni üyeliklerde bazı sınırlamalar oluyordur belki.

Bence karşı tarafın ayarlarda sınırlama var örneğin siz uzun süre üyesiniz ama şimdi denedim size de özel mesaj atamıyorum eskiden sıkıntısız oluyordu çok tuhaf ben 5 yıllık üyeyim

Ben şimdilik oyuncak almayı düşünmüyorum hele gelsin bakalım, ayına göre düşünürüz:) Benim annem de derdi çocuğun yediği helal giydiği haram diye, şimdiden çocukları doyumsuz alıştırmayalım. Bize bayramlık yada düğünde falan yeni kıyafet alınırsa sevinçten uyuyamazdık, şimdi çocukların umrunda değil. Her zaman her istedikleri oluyor genelde. Biz okul çantasını bile sırayla kullanırdık, şimdi çocuklar tableti bile sırayla kullanmıyorlar, herkesin kendinin olacak

oyuncakları sanırım kızımdan çok kendime aldım, elmde düşmüyor :) hatta ona aldığım ayıcıkla yatıyorum kaç gecedir. hani belki kokum siner, kızım da gelince onunla yatarsa kokuma daha kolay alışır dedim... bu aralar aldığım ilaçlardan mıdır nedir, acayip br uyku modundayım, o nedenle yatağa almaya cesaret edemeyebilirim (ilacı daha en az6 ay kullanıcam), en iyisi beşiğinde uyuması, bizim yatak çok yüksek düşerse diye korkarım.

tablet vs gelince şuan için acayip ideallerim var o konuda, mümkün olduğunca sokakta büyüyen bir çocuk olsun, tvden tabletten uzak dursun diyorum. bisiklete binsin, ağaca tırmansın, toprağ bulansın istiyorum :) şehirden uzakta oturuyoruz, oturduğumuz bölge bunları yapmaya müsait, akşam saat 10-11lere kadar sokakta bisiklete binen çocuk oluyor. benimki de öyle olsun, ilerde zaten teknolojiyi mecbur kullanacak :)

"Eskihisar’da devriye atan jandarma ekipleri yol kenarına bırakılmış bebek buldu"

Gebze Eskihisar’da jandarma ekipleri yol kenarına bırakılmış olan bebek buldu. Edinilen bilgilere göre; dün sabah saatlerinde Eskihisar’da meydana geldi. Devriye atan jandarma ekipleri yol kenarına bırakılmış bir günlük buldu. Ekipler bebeği bulunduğu yerden alıp Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne götürdü. Öte yandan, bebeğin durumu iyi olduğu bildirilirken, jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu ara terk bebek haberlerinde artış var.

- Şanlıurfa'da, yeni doğmuş kız bebek kundağa sarılarak parka bırakıldı.

- Bitlis’in Güroymak ilçesinde kırsal alanda bulunan iki günlük bebek hastanede tedavi altına alındı.

- Kilis'te, parktaki banka battaniyeye sarılmış halde yeni doğmuş erkek bebek bulundu.

- Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir apartın bahçesindeki çimlerin üzerinde 2-3 günlük olduğu sanılan bir erkek bebek bulundu.

Bunlar son bir ayda çıkan haberler, ve ne yazık ki bu bebekler kadar şanslı olamayan, zamanında farkedilemeyen bebekler de var.

Umarım bu bebekler en kısa zamanda biyolojik olmayan "gerçek" ailelerine kavuşurlar.

Evet bende öyle düşünüyorum sokakta oynamaktan ellerimiz yarılırdı, bizim kızın da öyle olsun:) Bisiklete binsin sokakta koştursun, babamlar köyde oturuyor sık sık köye götürüyüm tarlada çıplak ayak dolaşsın, toprağa bıraksın negatif enerjisini :)

sizi çok iyi anlıyorum aynı durum benim başımada geldi hayata küsmüştüm ama snra bu forumu buldum okudukça rahatladım ve artık sıraya girdik kızımızı bekliyoruz artık kimseyi takmıyorum bebeğinizin geleceğini bilince artık umursamıyorsunuz kimseyi ... üzülüp kimseyi takmayın kendimizi üzmekten başka birşey değil odaklanın bebeğinize hayata bağlanın ben artık öyle yapıyorum ve mutluyum herkese herşeye inat kızım için biran önce gelir inşallah

Daha sıraya bile girmedik, yolumuz çoookkk uzun. Bizim imtihanımız da buymuş, napalım...

Daha sıraya bile girmedik, yolumuz çoookkk uzun. Bizim imtihanımız da buymuş, napalım...
Ya Bacım boşver Dosyan da onaylanır sıranda gelir
Hepbir yolun başındayız yollar bitmez ki
Dosyadan sonra heray acaba ilerledi mi bebişin gelicek acaba dava nolucak
Yani boşver şöyle düşün
Sen artık bir anne adayısın
Anne olmak kolay mı değil
Kocaman bir amaaan çekip geçmek lazım
Gelicek yavruna güzel günlerine odaklan
Biz özel anneleriz kim ne düşünüyormuş çokda tın
Bak minnacık yavrun olucak
Onu düşün onun için araştırma yap
Bişeyler ör mesela yada kitap oku
Keçeden süsler yap
Bunlar güzel heyecanlar
Düşünsene Dosyan onaylanınca bir adım daha gelicek
Böyle böyle anne olucaksın
Zaten yıllarca acı çektik dahası niye

Aynen öyle arkadaşlar o bu bunu dedi o şunu dedi hiç takılmayın. Bazı insanlar mutsuzluğun kokusunu alıyor resmen, alıncada peşini bırakmıyor buranın bir grup terapisi yeri olduğunu düşünüyorum artık aktif olarak pek yazmasamda 1 yıla yakındır takip ediyorum sizleri. Bu can sıkıcı yorumlar siz dik durmadığınız sürece bitmez. Artık dikkatimi çekem yeni yorum da evladımızın geleceğini bile bile inşallah sizin kendinizin de olur cümlesi. Böyle okunduğunda bi temenni gibi gelse de hiç masum bulmuyorum ben. Malesef bizim kadın milletinin temennileri bitmio yani ev toparlamalarınızı bitirmişsinizdir umarım. Benim sıram da henüz belli değil ama hazırlıklar tam gaz sürüyor. Bu noktada size sorumlarım var. Nevresim, yorgan, yastık, pike, çıngırak eğitici oyuncaklar bunlar net de giysi konusunda ne tür hazırlıklarınız var. Geldikten sonra hemen alırım diodum ben ama o zaman da yıkamadan giydireceğiz. Müzikli, ışıklı dönencelere merak saldım bu ara tek eksik o sanki SiZler neler alıyorsunuz merak ettim. Bu hazırlıklar beni hem mutlu ediyor hem de oyalıyor

Bizim de dün aldığım duyuma göre yurda iki kız bebek gelmiş böyle olunca sıramızda 8 e düşüyor inşallah. Bende hediyelik ve kapı süsü için faaliyet geçeyim artık diyorum. Küçük nakışlı mutfak havluları aldım dikişten anlarım, uçlarına fisto dikecem, küçük torbalar dikip içine koyup, bebek görmeye gelenlere hediye olarak vereyim diyorum. en azından kullanışlı bir şey olsun, gereksiz şeylere para vermek istemiyorum, alanın da işine yarasın:)

Aynen zamancığım boşver diyeceksin, zor da olsa öğreniyorum bende boşveer demeyi. Sen temizlik işlerini bitirdinmi, kışlık hazırlıklar falan tamam inşallah:)
Ben de ara ara dolaba birşeyler atıyorum, taze fasülye konservesi ve domates sosları hazırlıcam inşallah. Bayramdan önce izin alıyım biraz diyorum hem dip köşe bir temizlik yaparım hem onları hallederim diyorum, bizim kız belki bayram sonuna gelir belli mi olur:)

Can sıkıcı yorumlara öyle çok örnek var ki, ama ben artık duymuyorum çoğunlukla. Zaten çevrem ilk günden beri biliyor artık tepki veren çıkmıyor, kalanı da çok da tınnn diyor geçiyorum.

kıyafet konusunda çok bir hazırlık ben de yapamadım. küçük alsam diyorum, misal 7 aylık gelse hiçbirini giydiremem. sadece birkaç tane yarım kollu 6-9 ay body almayı düşünüyorum, yarım kollu baharda da giyer, kışın içine de giyer. ilk aradıklarında kaç aylık olduğunu söylüyorlarmış ya, o telefon geldikten sonra çıkıp ilk etap için birkaç parça şey alıp, o gece yıkayıp kurutup ütülemeyi planlıyorum. sonrasında zaten rahat rahat alınır neye ihtiyacı varsa.

ışıklı dönencelere ben de baktım ama her bebeğin ilgisini çekmiyor sanırım, forumun bi yerinde alıp da pişman olduklarıız gibi bir konu buldum okudum geçen gün, orada genel olarak ışıklı dönenceler vardı, ama tabi seven onunnla uyuyan bebekler de varmış. o tarz şeyleri geldikten sonra ilgisine göre almayı düşündüm ben. park yatak aldım, onun içinde ışıklı titreşimli bişey vardı zaten. eğer onu sever ve görsele de tepki verirse... ama o oyuncaklar, dönenceler ahh ahhh, nasıl cezbediyor beni :)

günaydın arkadaşlar, biz de dün eşimle konuştuk ve bana dedi "tamam başvuralım o zaman". tabi karar değiştirmesse.. yani biliyorsunuz erkekleri bu konuda ikna etmek zor bir süreç. şimdi ne yapmamız lazım.istanbulda olanlar bilgi verebilirmi ? gitmeden önce ve gidince yapmamız gerekenler neler. bir de eşim diyor 2 yaşında falan olsun ben diyorum daha yeni doğmuş bebek olsun. hangisinde daha çok sıra oluyor.

çevre yorumuna takılmak hiç istemiyorum ben. sanki bu içimizdeki acıyı çok bilen insanlar. bu arayıp kaç aylık olduğunu söyleyince ya da görmeye gidip vazgeçme hakkımız varmı sıramız yanıyormu hastalığı ve daha önceki ailesi konusunda bilgi veriliyormu acaba aslında merake ttiğim çok şey var da sizleri de sorguya çekmek istemiyroum

Mrb arkadaşlar benimde esimde kaynaklı azosperm sürekli tedavideyiz ama bi sonuç yok 2 yıldır.Ben de evlat edinmeyi ilerde düşünüyorum ama samimi olayım sevebilirmiyim diye çok korkuyorum anneolan arkadaslarm nasıl bi duygubahsederseniz sevinirim.ainsanlarin tepkileri nelerdir .Çok sağolun.İyi gunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…