Gitmeden önce kurumu arayıp randevu alıyorsunuzgünaydın arkadaşlar, biz de dün eşimle konuştuk ve bana dedi "tamam başvuralım o zaman". tabi karar değiştirmesse.. yani biliyorsunuz erkekleri bu konuda ikna etmek zor bir süreç. şimdi ne yapmamız lazım.istanbulda olanlar bilgi verebilirmi ? gitmeden önce ve gidince yapmamız gerekenler neler. bir de eşim diyor 2 yaşında falan olsun ben diyorum daha yeni doğmuş bebek olsun. hangisinde daha çok sıra oluyor.
Evlat edinmeyi düşünme araştırma evresinde böyle düşünceler oluyorMrb arkadaşlar benimde esimde kaynaklı azosperm sürekli tedavideyiz ama bi sonuç yok 2 yıldır.Ben de evlat edinmeyi ilerde düşünüyorum ama samimi olayım sevebilirmiyim diye çok korkuyorum anneolan arkadaslarm nasıl bi duygubahsederseniz sevinirim.ainsanlarin tepkileri nelerdir .Çok sağolun.İyi gunler
Gitmeden önce kurumu arayıp randevu alıyorsunuz
Sonra eşinizle beraber gidiyorsunuz
İlk görüşmede bilgilendirme oluyor
Sizi hafiften tanımak için sorular soruluyor
Kesin kararlı mısınız ona bakıyorlar sonra dilekçeyi imzalıyorsunuz bazı evraklar var onların listesini veriyorlar böylece süreç başlamış oluyor :)
Evet dosyayı gördükten sonra vazgeçme hakkınız varzaten sizi başbaşa bırakıyor uzman düşünüp karar vermek içinçevre yorumuna takılmak hiç istemiyorum ben. sanki bu içimizdeki acıyı çok bilen insanlar. bu arayıp kaç aylık olduğunu söyleyince ya da görmeye gidip vazgeçme hakkımız varmı sıramız yanıyormu hastalığı ve daha önceki ailesi konusunda bilgi veriliyormu acaba aslında merake ttiğim çok şey var da sizleri de sorguya çekmek istemiyroum
İstanbul da taksim Tarlabaşın da yeni yerine hiç gitmedim yolu tarif edemiyorum :)aaa randevuyu bilmiyordum.hatta eşim gidip bir bilgi alalım dedi sanki hemen çat kapı gidecek gibi :) istanbulda nerelerde var bilgisi olan varmı ? internette araştırmaya çalıştım da doğrumu acaba yerler emin olmak için soruyorum.
İstanbul da taksim Tarlabaşın da yeni yerine hiç gitmedim yolu tarif edemiyorum :)
İstanbul İl müdürlüğüne müracaat ediliyor
Arayıp sorabilirsin de
Ne yapmamız lazım nasıl oluyor diye
Malum 5 yıllık evlilik veya 30 yaşı geçmiş olmak lazım başvurmak için
İşte öyle arayıp sorabilir bilgi alabilirsiniz
Merhaba arkadaşlar günlerdir yazılarınızı yorumlarınızı okuyorum Allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah ben daha 24 yaşındayım evli de değilim fakat yıllardır bu konular hep dikkatimi çekmiştir bir bebeğe sahip çıkmak hep istediğim şeylerden biri. Sizlere birşey sormak istiyorum gönüllü ablalık için danışmak istedim neler yapmam lazım nereye nasıl başvurmam lazım ? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim İnşallah en kısa zaman da bebişinize kavuşursunuz burda yorumlarınızı okurken farkettim sanırım hikayenizi bir blogdan takip ediyordum.. İnşallah yaşadığınız bütün zorlukları bebişinize kavuşunca unutursunuz.. Yani gönüllü olmak da bir nevi zor kabul etmeme ihtimalleri de olabiliyor anladığım kadarıyla.. ben üniversite okuyorum fakat son yılım ondan sonra o şehirden ayrılmak zorunda kalıcam 1 sene için gönüllü olarak kabul edilebilir miyimmerhabalar, öncelikle duyarlılığını takdir ve tebrik ediyorum :)
hem kızını bekleyen hem de 2 aydır gönüllü olarak yuvaya giden bir anne adayıyım. ben gönüllü olabilmek için dönem dönem çocuk yuvasını aradım, ilk 2 aramamda ihtiyaçları olmadığı söylendi. ama son aramamda gelin görüşelim dediler. öncelikle bunu neden istediğinize bakıyorlar ve uzun vadeli gelip gitmmeniizi istiyorlar. bir hevesle gidip 2 hafta sonra vazgeçer misiniz vs onları sorguluyorlar. mesela kurum iile evim arası benim 4 vasıta ve üstüne yürüme mesafesi, gelip gider miyim o kadar yolu diye çok sordular. sonra hakkınızda genel bilgiler alıyorlar, eğitim düzeyiniz aileniz vs... hangii gün hangi saatler arasında gidebilirsiniz onu soruyorlar. gittiğinizde nasıl birşey yaptırabilirsiniz; misal derslerle ilgili desteğe ihtiyacı olan çocuklar da var.... bu arada yaşı biraz daha büyük olan kızlar üniversiteli abla istiyorlarmış, bizi yaşlı buluyorlarmış (yaşım 36)
görüşmede uygun olursanız evrak istiyorlar. vesikalık resim, aile hekiminden sağlık raporu, ikametgah, nüfus cüzdanı fotokopisi ve adli sicil kaydı.
ben evrakları teslim etmeye gittiğim gün tanıştım, gönüllüsü olacağım çocukla.
duygusal olarak gerçekten hazır olmalısınız, çünkü sadece ilgilendiğiiz çocuğu değil, başka başka hikaeleri de yaşıyorsunuz oraya gidince. ve meseela şu an gönüllüsü olduğum oğlan ben de sizinle yaşasam ne güzel olur değil mi diye sormaya başladı. bunun mümkün olmadığını anlatmak bile bazen zor olabiliyor, yada yanından ayılma vaktiniz geldiğinde yarım saat daha lütfeeen deyişlerine mecbur kalıp hayır demeniz gerekiyor.
benim oldum olası erkek çocuklarıyla iilişkilerim çok iyi değildi, hep kız çocuklarıyla daha kolay iletişim kurmuştum. görüşmede yaş/cinsiyet kısmına hep farketmez dedim ama. madem böyle bir işe girdim, kendimi düşünmek yerine faydalı olabileceğim birşey yapmak istedim. şimdi 9 yaşındaki oğlanla iletişimde hiçbir sıkıntı olmadığı gibi, değişik bir bağ bile kuruldu aramızda... evet erkek çocukları duygularını kızlar kadar mıncırarak öperek sarılarak veya sözle ifade edemiiyorlar belki ama satır aralarıda sizin onun için önemli ve özel olduğunu anlayabiliyorsunuz ve bu anca yaşanılara anlaşılan bir duyguymuş...
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim İnşallah en kısa zaman da bebişinize kavuşursunuz burda yorumlarınızı okurken farkettim sanırım hikayenizi bir blogdan takip ediyordum.. İnşallah yaşadığınız bütün zorlukları bebişinize kavuşunca unutursunuz.. Yani gönüllü olmak da bir nevi zor kabul etmeme ihtimalleri de olabiliyor anladığım kadarıyla.. ben üniversite okuyorum fakat son yılım ondan sonra o şehirden ayrılmak zorunda kalıcam 1 sene için gönüllü olarak kabul edilebilir miyim
Ne güzel birşey bunu yaşamak :) gönüllü olmak istediğiniz yaş grubunu ve cinsiyeti siz mi belirliyorsunuz pekiburayı okumayan ama benzer sorunları yaşan kişilere ulaşabilmesi açısından, sağolsun hikayemi paylaşan bir anne var evet :)
ben ilk görüşmeye giderken evlat edinme sürecinde olduğumu ve bebeğim geldikten sonra geliş gidişimin zor olacağını söylemiştim. bu belki 3-5 ay belki 1 sene sürer bilemeyiz demiştik. şartınıza uygun çocuk varsa zaten onu öneriyorlar, misal ailevi sorunlar nedeniyle yeni bırakılmış ve yüksek ihtimal ailesini yanına dönme ihtimali olan, amabu süreci en az yarayla atlatabilecek bir çocuk olabilir veya okuma güçlüğü çeken çocuklara derslerinde yardımcı olabilirsiniz veya daha küçük yaş grubuna hikaayeler okuyan ala veya bir gruba spor yaptıran abla da olabilirsiniz. 1 sene az bir zaman değil, bulunduğunuz şehirdeki çocuk esirgeme kurumununun numarasını internetten bulabilir ve arayıp görüşebilirsiniz. minnacık kaçamak bir gülümseyiş bile eve gelip başınızı yastğınıza koyunca döktüğünüz gözyaşlarını inanın hiç sayıyor, o gülümseyiş için herşeyi yapabiliyorsunuz :)
ve bu arada bebeğim geldikten sonra bile belki haftada bir olamaz belki ama mutlaka gitmeye devam edeceğim... yaşı büyük çocukla zor bağ kurulur diyenlere kocaman bi peeehhhh diyorum... bana ismimle hitap eden o küçücük adamla aramdaki bağı hangi kelime anlatabilir ki :)
Ne güzel birşey bunu yaşamak :) gönüllü olmak istediğiniz yaş grubunu ve cinsiyeti siz mi belirliyorsunuz peki
Anladım peki gönüllüsü olduğunuz çocukla siz neler yapıyorsunuz?bana sormuşlardı, ben farketmez demiştim... ama her uzman farklı davranabiliyor, bu konularda bir stadart yok sanırım, bunu öğrendim ben :)
Anladım peki gönüllüsü olduğunuz çocukla siz neler yapıyorsunuz?
Ne kadar güzel şeyler bunlar okuyunca çok heveslendim tebrik ediyorum sizi ne güzel şeyler düşünmüşsünüz.. öyle onlara hediyeler top çikolata kitap felan götürmemize izin veriyorlar mıher gidişimde bir çocuk dergisi alıyorum ben. 5-10 tl civarı dergiler. içinden oyun vs de çıkıyor. her seferinde bir heves açıyoruz dergiyi, içinde ilginç bulduğu şeyleri okuyoruz biraz. açıkçası bunu çok severek yapmıyor ama 2. sınıfı bitirmiş, okumaya alışsın, sevsin, okuması hızlansın diye ben biraz zorluyorum. sonra içinden çıkan oyun varsa onu oynuyoruz. hafıza oyunu vs çıkıyor bazen, daha çok seviniyorum ben. çoğunlukla da beni yenmesine izin veriyorum. sen çok akıllısın, sen daha şanslısın diye azıcık gaza getirip moral verecek ama bu kez daha arkadaşça cümleler kuruyorum. çak diyorum mesela, gülücüklerle çakıyor avucuma... son gidişimde dergiden çıkanlarla robotlar yaptık. sonra erkek çocuk malum top istiyor :) bzaen balon falan da götürüyorum, top yada balon oynuyoruz. geçen bana sen yaşlısın çabuk yoruluyorsun ben daha çocuğum yorulmadım dedi :) omuzuma alıyorum mesela o uçak oluyor, uçuyoruz beraber. bazen resim yapıyoruz. resimlerde denizi hep dağların arkasında uzakta çiziyor; izmirdeyiz ama başka bir şehirden gelmiş ve denizi görmemiş. beraber vakit geçirmeye başladıktan sanırım 4-5 ay sonra dışarı çıkarma hakkınız oluyor, kısıtlı da olsa. ilk götüreceğim yer deniz kenarı, denizi görsün istiyorum.
çocuk parkı var mesela kurumun içinde bazen orada bana nasıl kaydıraktan ters çıktığını, salıncakta nasıl sallandığını falan gösteriyor. ben tabi sürekli alkış ve tkdir modunda, bazen içim klkıyr, diyorum tehlikeli şeyler yaptığın zaman korkuyorum ben. tehlikeli değil diyor ama ben düşecekmiş gibi hissedyor ve engelliyorum ister istemez.
meyveli sütlerden götürüyorum, yarış yapıyoruz kim daha çabuk bitirecek diye, hep o yeniyor :)
bir de telefona bir oyun istedi, ailesi ile beraberken abisiyle oynarlarmış, onu indirdim. bazen onu da oynuyoruz.
arada sohbet ediyoruz. haftası nasıl geçti, neler yaptı onu anlatıyor veya ailesinden bahsediyor. geçen gittiğim gün dergide kayan yıldızlar vardı. onu okuduk önce. ben daha önce yıldız kayması gördüm dedi. gördüğünde dilek tut dedim ben de... tuttum dedi, ailemin yanına dönebilmeyi diledim dedi... böyle anlarda boğazınız düğüm düğüm oluyor, merak da ediyorsunuz mesela neden orada kaldığını. ama gülümsüyorsunuz, güzel cümleler kurup, oynuna devm ediyorsunuz.
zaten vakit kısıtlı, anlamıyorsunuz bile, bitiveriyor.
Herkese merhaba bende yeni üye oldum siteye benim eşinde azosperm siyah beyaz sizin gibi bizde bir arpa boyu yol katedemedik yaşınız 28 iki yol beklemeniz gerekiyo keşke sıraya gidebilsek hemen sıradaki arkadaşların heyecanına ortak oluyorum bende hep takip ediyorum buraya hayatımın anlamını zamanı onlara bakıyorum ınsallh hepimiz erkenden tatlı bebeklerinin kavusuruz ben bişey sorcam arkadaşlar bilgisi olan cevap verbilirmi şimdi ben koruyucu aile olsam iki yıl sırasında yaxilaniliyormuyum evlat edinenele o bebisim de kalabilir bende ama bir bebekte evlat edinmek istiom hakkımız varmi yada bebek geldikten sonra ikincide yaxilaniliyormuyum hepimizi seviyorum koca yüreklilerMrb arkadaşlar benimde esimde kaynaklı azosperm sürekli tedavideyiz ama bi sonuç yok 2 yıldır.Ben de evlat edinmeyi ilerde düşünüyorum ama samimi olayım sevebilirmiyim diye çok korkuyorum anneolan arkadaslarm nasıl bi duygubahsederseniz sevinirim.ainsanlarin tepkileri nelerdir .Çok sağolun.İyi gunler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?