Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ne kadar güzel şeyler bunlar okuyunca çok heveslendim tebrik ediyorum sizi ne güzel şeyler düşünmüşsünüz.. öyle onlara hediyeler top çikolata kitap felan götürmemize izin veriyorlar mı
Şimdi aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ile görüştüm başka şehirler de olabilir ama burda öyle bişey yok dendi pek fazla inandırıcı gelmedi üstüne gitmeli miyim sizce ?

her il ne yazık ki farklı uygulamaya gidebiliyor. belki yıl sonra okul bittikten sonra kendi yaşadığın/yaşayacağın şehirde tekrar deneyebilirsin...

ha dediğim gibi ben de ilk aramamda ihtiyaç yok vs diye cevap aldım, arada yoklamakta fayda var :)

Sevebilir miyim ne demek arkadaşımm.. Ölüyoruz onlar için ölüyoruzzzz.... İnsanların tepkilerine gelince de tırttttttt de geçsinn :) Kii ben şahsen hiç olumsuz tepki almadım... Yavrun oluyor işte o senin ya canın kanın oluyorrr.. Nasıl anlatayım... İyi ki senelerce beklememişiz. 1 yıllık evliykenn daha başvurmuşuz, iyi ki balıma kaymağıma kızıma kavuşmuşum... Tavsiyem tedaviye devam bile ediyor olsanız, biranönce başvurun ve sıraya girin.. En az 1-2 yıl beklemeniz gerekecek çünkü... En kısa zamanda yavrunuza kavuşmanız dileğiyle...

hem evlat edinmeye hem kotucu aileliğe başvurabiliyorsunuz ayı anda. büyük ihtimal koruyucu ailesi olduğunuz evladınız geliyor ilk etapta :) hatta bazen birkaç ay içinde gelebiliyor :) koruyucu ailesi olduğunuz çocuğu belli bir süre onra evlat edinilebilir duruma gelirse evlat edinebiliyorsunuz zaten, kurum arayıp size bilgi veriyor ve öncelik siizn oluyor. bu arada yıllarca koruyucu aileliğini yaptığı halde, çeşitli nedenlerle evlat edinmeyi kabul etmeyip koruyucu aileliğe devam eden aileler de var. (mesela kendi çocukları olan aileler miras bölünmesin diye koruyucu aile oldukları çocukları nüfuslarına geçirmek istemeyebiliyrlar veya hasta bir çocuğa koruyucu ailelik yapılıyorsa ve masrafı çoksa, devlet masraflarını karşıladığı için koruyucu ailelikte kalınabiliyor, aynı şekilde özel okullarda devlet bakımında olan çocukların kontenjanları var, ücretsiz faydalanıyorlar, özel bir okulda başarıyla devam ediyorsa ve koruyucu olan ailenin kendi imaknı o okula yollamaya yetmiyorsa koruyucu aile olmaya devam edilebiliyor.)

ama ikisi iin de direk evlat edinme diyorsanız ya başta kardeş istiyorsunuz mesela, ya da ilk başvurunuzdan sonra 1 yıllık geçici bakım sözleşmesinden sonra açılan evlat edinme davası kesin olarak sonuçlandıktan sonra yeniden başvuru yapabiliyorsunuz...

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :) umarım bebişinize kavuştuğunuzda bu güzel yürekli kadının kim olduğunu bebişini öğrenip görebiliriz :)

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :) umarım bebişinize kavuştuğunuzda bu güzel yürekli kadının kim olduğunu bebişini öğrenip görebiliriz :)

,belki burada resim vs paylaşmak zor olabilir ama kızımın gelişini dünyaya davul zurnayla haber vermeye dünden hevesliyim zaten :)

herşey senin de gönlünden geçtiği gibi olsun inşllah :)

Rabbim herkesin muradıni versinkyirmibsekiz yaşında olduğum için koruyucu aile lik istiom ilk etapta ben şunu anlamak istedim yani ben koruyucu aile olsam şimdi bir yavruna evlat edinebilir mi başka aile onu çünkü otuz değilim esimde evlat edinen konusunda ısrarcı inanirmisin iz arkadaşlar bana kayinvalidem evlat edinin dedi onun içinde çok mutluyum yani o soktu aklıma bakalım Rabbim büyük ...sixi çok seviyorum ve hep takip ediom bence kann önemli değil can önemli sonuçta eslerimiz bizim kasimiz dan mi Hayır onla nasıl can oldu hersey oldu bebisle iyle olucak sevcegimden şüphem yokk hayatımın anlamı kaç çocuk evlat edinilebilirmi birde sen kaç çocuk dusunuon gönlümün güzelliğiyle Elif adanın annesi niye takip ediom arkadaşlar bilmeyen varsa bence takip etmeli cokk tatlilar bazı biyolojik anne kız ilişkilerinde daha özel kalbiyolojik ler. .

koruyucu aile olduğunuz çocuk eğer evlat edinilebilir duruma gelirse kurum ilk size soruyor, sizin önceliğiniz var bu konuda. evet derseniz zaten daha önce bkımını üstlendiğinizden direk evlat edinme davası açılıyor.

yani sizden alıp başkasına vermiyorlar o konuda kanun değişti, eskiden öyle bir sıkıntı varmış ama düzenlenmiş artık sorun yok merak etmeyin :)

güzel haberler bekliyoruz sizden

Inş arkadaşım allah razı olsun bu arada hamile misin maşallah ...allah herkesinyardmcsi olsun

Merhabalar arkadaşlar ben yeni kaydoldum bir süredir sizleri takip ediyorum sizinle üzülüp sizinle heyecanlanıyorum bizde yeni başvurduk eşimle kuruma daha çok başındayız şimdiden sabırsızlanıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun niyetimiz çok güzel ras getirsin inşallah size sormak istediğim o kadar çok şey varki iyiki böyle bir site var biz 9 Haziran 2015 te evrakları teslim ettik daha ev ziyaretimiz bile olmadı ev ziyaretinde nelere dikkat ediyorlar bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
birşey merak ediyorum çocugu olanlarda evlat edinebiliyor mu? bu evlat edinilicek cocuk için güzel birşeyken, hiç çocugu olmayıpta sıra bekleyenlere yapılan bi haksızlık mıdır?

Son düzenleme:
Amin canım biz daha basindasin hayatımın anlamı ben senden güzel haberler almak için bekliyorum hep takip ediyorum seni zamanı Rabbim muradıni zi versin sular gibi Aksın ınsallh tüm arkadaşlarımın önünü senden çok şey öğrendim gizli takipçisi olarak☺Allah Razı olsun

birşey merak ediyorum çocugu olanlarda evlat edinebiliyor mu? bu evlat edinilicek cocuk için güzel birşeyken, hiç çocugu olmayıpta sıra bekleyenlere yapılan bi haksızlık mıdır?
Evet veriliyor die biliyorum ikinci çocuğunu evlat edinenler okudum bu sitede canim

Bir gün maddi durumum çok iyi olursa bir çocuğa daha anne olmak istiyorum gördüğüm her çocuğa kendi evladım gibi yaklaşıyorum elimden gelse sokaklardaki bütün çocukları toplar bakarım ama mümkün değil çoğu kadın neden bu kötü bişeymiş gibi yaklaşıyo anlamıyorum. Minicik mis kokulu bir bebeğe annelik yapacaksın onu koruyup karnını doyuracaksın illa doğurmak mı gerek anneliği yaşamak için? Dünyalar güzeli bi kızın annesi olmama rağmen diyorumki ha evlat edinmişsin ha kendin doğurmuşsun senin içinde o annelik içgüdüsü olmadıktan sonra doğurma zaten...

Öncelikle hayırlı olsun başvurunuz :) Sanırım Bursa'dan başvurmuşsunuz :) Bursa en hızlı bebek veren il sanırım. ev ziyareti ve peşinden görüşmelerle pat diye gelebbbilir evladınız hazırlıklı olun :)

Ev ziyaretinde aslında korkulacak birşey yok. genel olarak evin durumuna bakıyorlar. bazı uzmanlar dolapları falan da açıyormuş, deterjan keskin alet vs nerede diye, öneride bulunuyormuş. onun dılında bebişin dasına bakıyorlar, havadar mı, güneş alıyor mu vs diye. ev parka okula hastaneye yakın mı diye soruyorlar. Bir de eşlere sorular soruyorlar, eşinizi nnasıl tanımlarsınız diye :) Çay ve ikramlık birşeyler hazırlayabilirsiniz. Uzmanına göre yarım saat ile 2 saat arası değişiyor ziyaret. inşallah tez zamanda atlatıırsınız :)

Evet edinebiliyorsun. Forumunn geçmiş sayfalarında da var örnekleri.

Ben haksızlık olduğunu düşünmüyorum, herkes kısmetinni yaşıyor sonuçta. ilk çocuğunu evlat edindikten sonra ikinci çocuk için başvuran aileler de var sonuçta... Kardeş sahibi olmayı her çocuk isteyebiilir, senin zaten var çık sıradan doğru birşey değil bence, yani içiniz rahat olsun :)

Âmin canım inşallah hepimiz tez zamanda kavuşuruz evlatlarımıza telefonumda bir sıkıntı var galiba yanlışlıklar olursa kusura bakmayın ilgin için çok teşekkür ederim:)) bizim uzmanımız aniden gelebiliriz dedi o Yüzden her an bekliyorum inşallah sorunsuz atlatırız

Kolaylıkla geçecektir ziyaret ve sonraki görüşmeler eminim :) gelişmelerden haberdar et bizi de, güzel habeerlerle sevinelim hepberaber :)

Kızımın geleceğini bilen komşumla kahve içtik
Ordan burdan derken sırayı sordu
Nezaman gelir çok oldu falan muhabbeti sonrası başladı aklındaki leri dökmeye
Bizim sitede dedikodu çok onu zaten biliyoruz
Eeee işte efendim kızım geldikten sonra sitede çok dolaşma parka götürme
Millet hep laf edermiş sürekli beni gözlerler miş kızıma da yazık mış
Hani diyorum ya illa sınırları zorlayacaklar işte öyle bir durum oldu
Ne alakası var ya dedim
Ben onların ilişkilerini mi takip ediyorum beni ne diye takip etsinler
Öyle deme seninki evlatlık olacak
Evlatlık olacak eh artık tutmayın beni
Başladım saydırmaya
Evladım o benim marketten alınan karpuz sanki
Evlat alınan birşey değildir beklenendir özlenendir nefestir candır ömürdür
Sanki bir suç bir günah mış gibi ne diye evladımı saklıcam onun da sosyalleşmeye ihtiyacı var onun da her çocuk gibi arkadaşa ihtiyacı var
Hiçte umrumda değil kim ne demiş veririm lafını oturur
İlk oturmayıda sitede komşum yaşadı
Ayy ne bileyim ben işte öylesine dedim falan özürdilerim
Yok yani bunlar özür dileyerek olacak konular değil
Neymiş efendim kızımız biraz büyüyünce hemen taşımmalıymışım 3 kişilik bir aile olarak bilmeyen bir yere gitmeliymişim
Ama şimdi hemen değilmiş kızımın azcık büyümesini beklemeliymişim sonuçta hiç doğum yapmış gibi halim olmayacak mış gene anlaşılır mış
Sanki dersiniz utanç kaynağı
Sanane kime ne biz zaten saklamıcaz ki bunu
Saklanacaklar ayıplar günahlardır
Ayy işte böyle çok sinirlendim yerin dibine soktum çıkardım
Söylediğine söyleyeceğine pişman oldu
Aslında iyi de oldu
Çok nadir görüştüğüm insanlar dan biriydi
Ya evde temizlik hazırlık yapıyorum yada işteyim o yüzden öyle çok komşu ilişkim yok
Komşuluk yapmayı da zaten pek beceremedim
Onun evi tozluymuş yok öbürünün keki kabarmamış
Bu ne ya böyle komşuluğu yapamıyorum
Bu vesileyle birini daha çizdim
Ne hakla kızım için böyle konuşur
Bu konuda kimseyi tanımam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…