Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ruh hastası insanlar. Ağzına sağlık.

Allah'ım densizlik de değil artık bu, bu başka birşey. Hani ağzı olan konuşuyor dedikleri durum, bilgi yok ama fikir kaynıyor hepsinde. ya bi susun, bir kapayın çenenizi. herkes kendi hayatına bir baksın önce, ama yoook öylesi zevkli değil tabi... o kabarmayan kek kadar anlamları yok aslında.... ağzına sağlık zamncım, çok güzel yapmışsın

Ağzına ve yüreğine sağlık, o kaşınmış:)
Hani seksenler dizisinde vardı ya. Ben demiyorum komşular diyo aynen öyle olmuş :))

en iyisini yapmissin arkadasim bir daha da muhattap olma bence once kendi bu dedikodulari yapar. cahil karı :)))

Aynen Bacım öyle oldu :)

canim ya sen istanbuldami basvuru yaptin.nerden ne zaman yaptin basvurunu. kacinci siradaydin şu an kacinci siradasin ben de istanbuldayim da. henuz basvuru yapmadım bilgi verirsen sevinirim Teşekkürler

canim ya sen istanbuldami basvuru yaptin.nerden ne zaman yaptin basvurunu. kacinci siradaydin şu an kacinci siradasin ben de istanbuldayim da. henuz basvuru yapmadım bilgi verirsen sevinirim Teşekkürler
Evet İstanbul dan 2013 yılında başvuru yaptık
Ozaman il müdürlüğü çağlolun da idi oraya gittik
Terk Kız için ilk sıramız 45 idi
Şimdi ise tekli rakamlara indik çok şükür

Evet İstanbul dan 2013 yılında başvuru yaptık
Ozaman il müdürlüğü çağlolun da idi oraya gittik
Terk Kız için ilk sıramız 45 idi
Şimdi ise tekli rakamlara indik çok şükür

az kalmis oh ne güzel iyiymis iki yil. ben 5 yili bulur saniyordum

bu konuya gözüm takılıyor cogunlukla
sizlere yazıp yazmamakta cok da kararsız kaldım
inanın kimsenin basaramadıgını yapıyorsunuz canınızdan olmasa da canınızdan daha cok seviyorsunuz
kendinizin dogurmasından hiç farkı olmuyo sizin için
üstelik anne babasının insafsızlıgı veya her ne sebepten olmussa o sevgiyi tadamayanlara onu vermek cok kutsal olsa gerek
hepinizi canı gönülden kutluyorum insallh tez zamanda kavusursunuz yavrularınıza
o mis kokusunu doya doya içinize cekersiniz doya doya öpersiniz sarılıp koklarsınız
ve tabi o miniğim ıslak mucuklarını sık sık maruz kalırsınız
ilk amininiz benden
kusura bakmayın belki hakkım olmadan yazdım topiğinize ama sizlere uzun zamandır yazmak istiyordum

kızım geldiğinden beri bambaşka bir hayatımız var. yavrusuna kavuşan tüm ailelerin olduğu gibi..

sevebilmek-ısınabilmek kaygısına hiç kapılmadık. ben de eşim de tüm günümüzü çocuklarla geçiriyoruz. bizimle vakit geçiren çocuklara hiç başkasının çocuğu diye bakmadık. bizimle oldukları süre boyunca kendi evladımız gibi davrandık.. başvuru sürecinde akla bir yığın soru takılıyor, beklemekten başka bir şey gelmeyince elden tüm olasılıklar düşünüyor ya, işte öyle zamanlarda "acaba beni sever mi" diye düşünmüştüm en çok.. şimdi annem-babam diye bize sarıldığında, ailenin diğer fertlerini dedem-anneannem-teyzem diye sıraladığında dünyalar bizim oluyor..

sevgiyle var ediyorsunuz bir çocuğu ve o sizden gördüğünü taklit ediyor. onun sevgi dolu olduğunu gören herkes de durumu bilsin bilmesin seviyor, tutkunu oluyor..

biz yaşını başını almış bireyler olarak kimseye sormadık başvuru yaparken falan.. başvurumuzu yaptıktan sonra ailelerimize tebliğ ettik durumu.. olumsuz bir tepki gelmedi. kızımla tanıştıktan 4 gün sonra eve getirebildik. o arada komşu teyzelere de anlattım.. sorusu olan şimdi sorsun, çocuk geldikten sonra laf-söz istemiyorum dedim. çocukluğumdan beri aynı mahallede oturduğum için komşularımın çoğu 30-35 yıldır tanıdığım teyzeler.. "iyi yapmışsın" dediler.. kapılarda karşıladılar cimcimemi.. kızım onlar camdan bakarken öpücük atıyor, şimdilerde "nasılsın" diye soruyor, deliriyorlar. çoğu torunundan böyle saf sevgi görmemiştir..dedikodu olmamış mıdır, bunca yıldır tanıdığım insanların ağzının torba olmadığını biliyorum. mutlaka oldu.. ama ben çalışıyordum, kızımı bekliyordum, kızım geldikten sonra zaten bütün hayatım değişti.. açıkçası oralı olmadım.. ilgilenmeyince duymadım da.. genellikle yaşlı komşularım olduğu için kızıma yaşlılara nasıl davranmamız gerektiğini, annem bana nasıl öğrettiyse göstererek öğrettim.. elinde poşetle gördüğümüz beli iki büklüm teyzemizin elinden poşedi alıp evine götürmemizi yadırgamıyor artık kuzum.

açık seçik saçmalayan olmadı çevremizde, hafiften "tüp bebek deneseydiniz" falan diyenleri samimiyet durumuma göre gerekli ayarları vererek uzaklaştırdık çevremizden.. bazen birşey demeden..

büyükler değil de çocuklar çok acımasız oluyor.. hele kısacık hayatlarında yeteri ilgiyi göremedilerse, örselendilerse.. eski bir arkadaşımın 8 yaşındaki kızı eşime öyle laflar etmiş ki, akşam eşim anlattığında ağlamıştım.. çocuk adına üzülmüştüm bencil ve sevgisiz-ilgisiz yetişiyor diye.. "annem beni doğurmuş, biliyorum senin kızını doğurmamışsınız" demiş mesela.. eşim de "doğurmadık ama şimdi bizim kızımızın da annesi-babası var, ve biz onu çok seviyoruz" demiş.. büyüklerden ziyade çocuklarla ilişkilerinde dikkatli olmam gerektiğini öğrenmemi sağlamıştı o küçük kız çocuğunun acı dolu sözleri. kafasının karışmasını istemiyorum kızımın, üzülmesini hiç istemiyorum. her anne gibi..
ilk geldiği günden beri anlattığımız tanışma hikayemizi şimdi kızımız bize anlatıyor. "seni seçtim anne oldun, babamı seçtin baba oldu, ben kızınız oldum. iyi oldu" diyor.. "mutlu oldum" diyor.. Mutlu olmaktan başka çaren yok diyorum :) Allah iyi insanlarla, vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın diye dua ediyorum en çok.. hepimizi ve yavrularımızı..

Ülkemizde evlat edinme malesef hala saklanması gizlenmesi gereken birşey olarak görülüyor. Çevremdeki yakınlarım bile ben senin yerinde olsam söylemem kimseye, evlat edineceğin çocuğa da söyleme diyorlar. Yıllardır çocuk sahibi olamamaktan dolayı çevre baskısıyla yaşadım. Bundan sonra da evlat edinmeyle ilgili çevredeki önyargılarla yaşayacağım galiba. Umurumda değil kimin ne dediği ama yıllardır gelen yıpranmışlıklar var. Bende izler bırakmış yaşadıklarım. Şimdi tek endişem bunca anlayışsız düşüncesiz kötü niyetli insanların olduğu çevrede bebeğimi en sağlıklı nasıl yetiştirebilirim. Yıllardır beni yıpratan çevre kızımı da sen evlat edinilmişsin diye yıpratır mı ? Benden çok onun psikolojisi önemli. Kendine güvenli hayata karşı sağlam yetişsin istiyorum. Daha çok erken biliyorum daha bebeğim gelmedi bile ama düşünmeden edemiyorum. Kitap araştırdım çocuk gelişimiyle ilgili binlerce kitap var evlat edinmeyle ilgili hiç kaynak yok. En fazla kitapların içinde 1 paragraf yer ayrılmış. Bir de evlat edinen ailelerin görüş alışverişi yapabileceği dernek ve topluluklar var mı acaba. Çevremde evlat edinen aile yok. Çocuğumun evlat edinilmenin normal olduğunu anlamasına yardımcı olmak için kendisi gibi evlat edinilmiş arkadaşları olsun isterdim. Umarım ileride evlat edinme sadece sevap işleme olarak görülmez, her çocuk sahibi olan gibi aile olmak olarak görülür. Geçen gün bir tv programında rastladığım gibi biyolojik aile artık "gerçek" aile olarak görülmekten vazgeçilir.

EflatunA tam endişelerimi yazdığım sırada sizden mesaj gelmiş. Yazdıklarınız endişeli bekleme sürecinde ilaç gibi oluyor inanın. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

sevgili sedef_x, biz kendimizi zayıf hissettiğimiz, beklentilerimiz-isteklerimiz gerçekleşmediği için mutsuz olduğumuz zamanlarda izin veriyoruz çevremizdekilerin de bizi yıpratmalarına.. hiç kendini bırakmamak gerekiyor, ama bunu yapabilen yok.. biz umursamadığımızda o tip insanlar söylemlerinden vazgeçiyor..
çocuk gelişimi ile ilgili yığınla kitap karıştırdım. aynen söylediğinize katılıyorum, doğru düzgün yönlendirme-bilgi yok. hatta psikologlar bile vakalarla karşılaşmadılarsa kitabi bilgilerden öteye geçemiyor..bildiğim kadarıyla bir dernek yok. Elif Ada'nın annesi, evlat edinen aileler gibi sayfalar, bloglar var. diğer ailelerle deneyimlerimizi paylaşabiliyoruz. bizim uzmanımız benim forumdan tanıştığım bir aileden bahsetmem üzerine, fikrimizi beğenip bizi benzer dönemde çocuklarına kavuşan ailelerle tanıştırmıştı. zaman zaman görüşüp konuşuyoruz. çocuklarımız büyüdüğünde bu durumun olağan bir hal olduğunu anlasınlar istiyoruz..

O tv programlarını hiç sorma derler ya işte öyle
Bu dönemde algıda seçicilik den midir nedir gözüme çok çarpar oldu
Yada reyting uğruna gündeme gelir oldu
Sanki böyle acınası buruk besleme gibi bir hayatları varmış da bulunca zafer kazanmış gibi gösteriliyor
Ah be yavrum analık babalık sadece o olsa

Bizim çevremizde herkes biliyor. Bu durumu o kadar rahat ifade ediyoruz ki, karşımızdakilerde bizim rahatlımızı görünce onlarda doğal davranıyorlar. İnsanlara eğer bu durumu çekinerek, ürkek, söylenmesi zor birşeymiş gibi anlartırsanız onlarda bilinçsizce size karşı tavır sergiliyorlar. Özellikle aynı durumdaki aileleri bulup görüşmek bence çok önemli.

Ayrıca hayatta yapılabilecek en büyük hata gizlemektir. Çünkü sizden değilde çok alakasız birinden öğrenirse yaşadığı herşeyin yalan olduğunu düşünür ve size olan güveni biter. 4-5 yaşından itibaren yaşına uygun sorularına doğru cevap vermek en doğrusu.

Unutmayın çocuklar ve çevre sizin ne dediğinizi değil, nasıl dediğinizi, vücut dilinizi çok iyi tahlil eder. Rahat olun ve çevrenizi rahatlatın :)) Şu kısacık dünya, yolun yarısını geçtik, kalanı da ne kadar sürer allah bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…