Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Kalan ömrümüzu bebeislerimi lee geçirmek nasip olsun insqllh mutlu huzurlu sağlıklı Rabbim bize ömür versin o yavruları mız bizsiz kalmasın gitar sizin sıranın kaç acaba

Kalan ömrümüzu bebişlerimizlee geçirmek nasip olsun insallah. Mutlu huzurlu sağlıklı Rabbim bize ömür versin o yavruları mız bizsiz kalmasın gitar sizin sıranın kaç acaba

Amin, Tekli rakamlara ineli baya oldu, artık finaldeyiz, eylül sonu ekim başı kavuşuruz diye heyecanla bekliyoruz.

Günaydın
Şimdi benim için şu sıralar çok önemli bir konu var
Bebek arabası :)
Alan arkadaşlar hangi marka ve model aldınız memnun musunuz?
Hani içinde puseti olanlar varya onlar arabaya monte oluyormu yoksa araba için başka mı almak lazım
Baston tipimi yoksa normal mi kullanışlı olur
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Artık almak lazım

Ben Kraft Aura aldım. Önünde tepsisi var (tepsili modeli özellikle istedim, çünkü dışarda misal yemek yerken tepsisine köfte vs doğrayabilir, kendi yemesi ve oyalanmasını sağlayabiliriz), çift yönlü kullanılabiiyor, açması kapaması çok kolay, tam yatıyor, dik duruyor, içinde ufak bebekler için yumuşak yastık gibi bir padi var, tentesi tam kapanabiliyor tentesinde kapadığında pencere değil de bir kısmını şeffaf yapmışlar bebeği gayet rahat görebiliyorsun. klasik kış için ayak örtüsü ve yağmurluğu da var. frenleri kapalıyken gitmiyor gerçekten :) evin içinde koridorda dolandım, odadan odaya gittim durdum ilk gün, dönüşü falan rahat geldi, sağa sola çarpmadan döndürdüm kolayca. Yalnız çok ufak değil, ufak bagajlı bir arabada sıkıntı olabilir. Kız gelip büyümeye başlayınca bir de basit baston pusetlerden almayı planlıyorum.

Ama şimdi evin içinde olması bile pembiş pembiş moral veriyor :)

İçi pusetli olan modelden almadım ben, aldığım modelin içi pusetli olanı da var. İçi pusetli modellerin, internetten bakıyorsan, açıklama kısmında arabaya monte ediliyor mu , kemerle mi bağlanıyor yazıyor.

Eşimin yeğeni şuan 1,5 yaşında, sadece ilk birkaç ay kullandılar o anakucağı puseti, bayağıdır normal araba koltuğunda oturuyor. o puseti bize verdiler. ilk etapta arabada vs onu kullanmayı azıcık büyüyünce araba koltuğu almayı düşünüyorum, pusetini de ana kucaksız aldım o yüzden. Bir de bize çok yüksek ihtimal rıza bebek gelecek diye düşünüyorum, bu durumda zaten en küçük 3 aylık olur, daha büyük de olabilir tabi. yani çok az kullanabilir veya hiç kullanamayabiliriz diye anakucaklı almadım ben.

Peki bu oto koltuğunu kaç aylık dan itibaren kullanmaya başlanıyor
Şimdi böyle sen anlatınca gereksiz gibi geldi

0-36, 0-18, 9-18, 9-36 kilo aralıkları var yanılmıyorsam. ben 9-18 kilo arası olanlardan alıcam, ama kızın gelişini bekliyorum onun için :)

ya bir yığın şey var piyasada, insanın baktıkça hem hepsini alası geliyor, hem kafası karışıyor. ben çevremde kullanıma göre almaya çalışıyorum. sonuçta hepsi dünya para, kullanmayacağım birşeye heves için para vermek istemiyorum :)

şimdi baktım oto koltuğu 9-18 kilo 9 aydan itibaren kullanılıyormuş. daha marka model incelemedim onda ama bazıları, kilo aralığı geniş olanlar özellikle, küçük bebekler için çok rahat gelmiyor.

Beze paranız yetişmiyorsa bebeklerinizi 'Tİ'ye alın - http://mobil.zaman.com.tr/cumaertesi_beze-paraniz-yetismiyorsa-bebeklerinizi-tiye-alin_757875.html

Bahsettiğim bezsiz bebekle ilgili bir yazı buldum kitabın ufak bir özeti gibi
Aslında hani kurum bize okumamız için kitaplar öneriyor ya onlardan daha çok aylık gelişimle ilgili bilgi var içinde
Ti yöntemi bir iletişim
Nasıl acıktığını ağlamasın dan anlıyorsak işte buda böyle
Her bebek yeme uyuma ve tuvalet ihtiyacını anlatacak şekilde dünya ya geliyor
Başta çok saçma gelebilir
Bebekler fıtraten kendini kirletmeme dürtüsüyle yaşıyor aslında bir çok gaz savcısının sebebi bu
Japon bir hatun tarafından yazılan kitapta nasıl uygulanır gibi yöntem hakkında bilgi veriyor
Ben çok beğendim kesinlikle tam zamanlı olmasada yarı zamanlı kullacağım yöntem

Eğer puset çok kullanılmıyor sa baston bebek arabası şuan daha mantıklı geliyor
Zaten her yere araba ile gidiyoruz
Sadece markete falan giderken kullanıcam
Ev içinde de puset kullananlar var
Alsam mı yoksa kuzum özgür döne yayıla mı büyüse kararsız kaldım
Anneme göre halı üstüne bir yorgan at orda dönsün dursun sabit bir pusette yada ana kucağında kalmasın
Peki mutfakta olsam nasıl yapıcam diyorum
Ufak bir şey at yere dursun diyor
Anneme göre bebek haraket edicek seni izlicek azcık etrafı karıştırcak
Öyle bir yere kemerle sabitlenmicek
Kendi rahatın için çocuğu bağlamıcaksın
Kemikleri kasları gelişecek
Hani aklıma yatmıyor da değil

YavruSu: Tuvalet İletişimi

Burada bir blog yazısı var

Linki kopyaladım ama kk nin linki de içine giriyor neyse birçok sefer düzeltme me rağmen olmadı

Google amcaya yazarsanız blog yazısı çıkıyor

Ayrıca youtube amcaya elimination communication diye yazınca bunla ilgili videolar var

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar, sizlere bir sorum var. Bir hafta sonra kuruma gorusmeye gidicez esimle. Ev ziyaretimiz iki ay once gerceklesdi.bu gorusme nasil oluyor neler soruyorlar? Ayri ayri goruseceklermis sanirim. Biraz bilgi verebilir mi tecrube edenler. Simdiden tesekkur ederim.

Bayramdan önce güzel bir haber duymak okadar iyi gelir ki hepimize hadi inşallah güzel haberler duyalim duyuralim bebegine kavuşan arkadaşlar bizi yalnız bırakmayın yazın bişeyler lütfen hep bakiom sesiz sedasız kalmamalı ...bir güneş doğar insqllh bir yuvaya en yakın zamanda

Merhaba arkadaşlar , 0-1 yaş rıza tercihinde hukuki işlemleri tamamlamış bebek alma şansı var mı ? Hukuki işlemler genelde uzun sürüyordur ama evlat edinmede de aynı mıdır acaba.

Merhaba arkadaşlar , 0-1 yaş rıza tercihinde hukuki işlemleri tamamlamış bebek alma şansı var mı ? Hukuki işlemler genelde uzun sürüyordur ama evlat edinmede de aynı mıdır acaba.

Evet uzun sürebiliyor işlemler. Ve çoğunlukla 1 yaşın üzerinde tamamlanıyor, uzman bize öyle demişti. Bu işlemleri sonuçta kurumdaki görevliler yapıyor. aynı görevli ilk önce biyolojik aile ile ilgili tüm görüşmeleri yapıyor zaten. sonra yuvaya nakli, dr kontrolü dosyasını hazırlamayı yapıyor. bir yandan biz başvuran aileler ile görüşmeleri vs yapıyor bizlerin dosyasını oluşturuyor. diğer yandan da mahkeme süreçlerini takip ediyor. mahkemeler zaten hep bilmem ne kadar sonrasına gün veriyor, yok şunu dinle, yok misal aile gelsin diyor, aileyi tekrar bulup ikna edip mahkemeye çıkarma vs. Yani işlem 1 yılı aşabiliyor çoğunlukla. Hatta öyle ki, bebişimizi il biliyorsunuz geçici bakım sözleşmesi ile alıp, 1 yıl sonra dava açabiliyoruz. o davayı açabilmemiz için o ilk hukuki işlemi bitmiş olması gerekiyor, bazen karar çıkmamış vs oluyor ve sürecin tamamlanmasını bekleyebiliyorsunuz.

Yani hem 0-1 yaş hem de hukuki işlemi bitmiş derseniz, sanırım bekleme sürenizi uzatmış olursunuz. ama her şehirde işleyiş farklı, uzmanınıza danışın yine de, o size en azından başvuru yeri için en doğru bilgiyi verecektir.

yanlış anlamayın ben hep bunu söylüyorum, kimsenin fikrini değiştirmek vs için değil... ama beklemek gerçekten çok çok zor geliyor bana. Zaman geçiyor, yaş ilerliyor ve tuhaf tuhaf korkularım çıkıyor meydana. her geç geldiği gün onunla geçireceğim eksi bir gün gibi geliyor bana. O kadar uzun vadeli ve ayrıntı düşünüp kurmaya başladım ki, belki 5 ay önce başvursaydım şunları şunları görecektim ama diyorum şu kadar zaman sonra gelse belki bunları bunları göremeyeceğim, kızımın yanında olamayacağım. Ömür tüketiyoruz ya beklerken, ne bileyim erkn gelsin istiyorum o yüzden.

Bir de şu var tabi, ilk etapta yaptığınız tercihi değiştirme şansını oluyor. İlla içim rahat etsin, aklım kalmasın vs diyorsanız tercihinizi o yönde yapabilirsiniz. zamanla aklınızdakiler oturur, korkularınız artar/azalır, sabır dersiniz veya sabrınız tükenir, o zaman tercihinizi yine gözden geçirebilirsiniz.[/QUOTE]

Bu aralar sürekli kızımı görüyorum rüyamda, nerdeyse her gece olaylar farklı ama hep kızım var içinde. kiminde ilk kavuşma anımızı görüyorum, kiminde artık büyümüş görüyorum, bazen emzirdiğimi görüyorum, bazen eşimle oynarlarken izlediğimi... Sabahları hep sarhoş gibi uyanıyorum, böyle hep aklım rüyamdaki görüntülerde kalıyor. zor kendime geliyorum...

Özellikle sona yaklaştığımı hissettikten sonra tüm duygu düşünceler böyle karman çorman oldu. Kızımın saçlarını, gözlerini, ağzını, burnunu merak ediyorum, ama en çok gülüşünü.... Dün eşimin yeğeni vardı mesela, 1,5 yaşında. o anne-baba dedikçe kızımın bize seslenişi canlandı hep gözümün önünde... o totosunu sallaya salaya koşan hallerini görmek istedim.... Gece misafir gidip eşim de yattıktan sonra kızımın odasına girdim, yatağına baktım mesela, eğer şu an doğduysa acabba nerede yatıyor diye düşündüm. karnı tok mu dedim, rahat uyuyor mu, ağlıyor mu, ağlıyorsa kucağına alan, sakinleştiren, ilgilenen var mı?

Dün gelirken telsiz ve salıncaklı ana kucağı getirdiler. eşimle evin her yanında denedik telsizi...

Bir yan sabırsız, bir yan endişeli, bir yan panik, bir yan umut dolu, bir yan hevesli... ama odası bomboş hala. ve rüyalarım...

Ya ben kızımı çok özledim artık gelsin ne olur

[/QUOTE]
Bebeğim geldikten sonra aile vazgeçer mi diye korkuyorum. Ama dediğiniz gibi ya daha uzun süre beklemeye razı olacağız yada bu korkuları bir kenara bırakmak lazım. Başka seçenek yok. Beklemek çok zor

Bebeğim geldikten sonra aile vazgeçer mi diye korkuyorum. Ama dediğiniz gibi ya daha uzun süre beklemeye razı olacağız yada bu korkuları bir kenara bırakmak lazım. Başka seçenek yok. Beklemek çok zor [/QUOTE]

Yaşadığımız süreç ister istemez içinde korkuları barındırıyor fazlasıyla... bekleme korkusu, geldikte sonra belki mahkemeye kadar yaşan korkular, nasıl söyleyeceğim korkusu, nasıl tepki verecek korkusu... Sürece bakıyorum nasıl tercihte bulunulursa bulunulsun korkular hep aynı. Hiç bir tercihimiz kolay değil, bekleme süreci dersin, gelecek korkusu dersi, açıklama süreci dersin, açıklamaz ama ömrünce öğrenirse korkusu yaşarsın... Ama korkuları çıkarınca geriye kalan o sevgi ve mutluluğa sanırım kimse hiçbirşeyi değişmez :)

Bebek arabasi nda biz çift taraflı rahat surusu olan babymax markanın modelini seçtik canım kraftla aynı fabrikada cikiyormus satıcı tüm özellikleri aynı dedi kraft 1200 TL bi 469 aldık
Poseti var ilk zamanlar iyi oluyor ancak otomobil için ayrı olacak otomobile entegre olmuyor...ayrıca kullanım suresi uç ay uç aydan sonra bizum kız sigmadi kenarda duruyor...
O yüzden pusetli almak zorunda değilsin ancak çift yönlü olması buna dikkat et...
Baston tipi ileriki yaşlar için ama normal bebek arabası kadar rahat değil bilesin
Araba için eğer arabanda izofix varsa o modelleri öneririm tak çıkar kolay oluyor izofix yoksa çarpma emme değerleri yüksek olan zaten fiziksel özelliklerini mağazada incelersin dokusu yumuşak silinebilen yatma seviyesi yüksek bir oto koltuğu alabilirsiniz biz pierre cardin aldık memnunuz. Öyle 1000 TL filan vermeme gerek yok biz 290 aldık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…