- 19 Ağustos 2015
- 1.737
- 2.394
- 53
- 37
Merhaba canim ben eşlerin birini otuz yaşında olması yetiyor diye biliyorum yalnıs biliyorum ozman canim ama dört yıllık evli olunca sıraya görebiliyorsunuz peki canim yani yirmi dokuzda başvuru yapılır otuzundami bebisine verilecek Allah gönlünüzce göre versin arkqdasim sizinde ❤❤Merhaba, ben 29,eşim 33 yaşında başvurduk ama ben 30 Yaşımı doldurunca bebeğimizi verecekler. O zamana kadar sıramız ilerleyecek tabi. Ama Eşlerden birinin 30 yaşında olması yetmiyor, biri 29 yaşında olması diğerinin de 30 yaşını doldurması gerekiyor.
ayy maşallah canım ne güzel kavuşmuşsun yavruna..bir ömür hep mutlu olun inşallah..rabbim bu duyguyu isteyen herkese en kısa sürede yaşatsın...canım ne kadar bekledin bebişi almak için uzun sürdümü
Evet canım doğru söylüyorsun uzmanımız öyle söylemişti ev ziyaretinden sonra kaç görüşme oluyor ve neler soruyorlar merak ediyorum bilgi verirsen sevinirim canım :)
Merhaba, ilk görüşmeye giderken nüfus Kayıt örneği, SGK kaydı, el yazısı ile özgeçmişi, tapu vb. Talep edilen evrakları gotursek kabul ederler mi?
Teşekkürler
Merhabalar arkadaşım sizdemi bursadan sıraya girip evladiniza kavustunuz bebisim izle bir ömür sağlık mutluluk dilerim...Tam 1 yıl diyende evladimiza Kavuştuk.
Sana çok teşekkür ediyorum canım verdiğin bilgiler için aydınlattığın için sen açıkladıktan benim için bir nebze rahatlıyor canımallah seninde gönlüne göre versin inşallahGörüşme detayları ve sırası şehirden şehire değişiyor sanırım :) 5 görüşme deniyor ama 3 görüşmede onay alan aile de oluyor bazen. bizde ilk görüşme, evrak teslimi, ev ziyareti ve sohbet havasında geçen bir görüşme daha oldu. bir de refereanslar arandı. ama bazı uzmanlar tek tek görüşme de yapıyorlarmış.
kaç görüşme veya nasıl yapılırsa yapılsın görmek istedikleri temel şeyler ve cevaplamaya çalıştıkları bazı sorular var. Maddi ve psikolojk şartları taşıyorsanız, temel olarak olaya ne kadar istekli olduğunuza bakıyorlar. Sonrasında sordukları sorular evlat edindiğiniz çocuğa da kendi doğurduğunuz çocuğa sağlanabilecek sevgi, bakım olacak mı yönünde bana göre. misal size birşey olursa çocuğa bakacak kimse var mı sorusu, doğursan da, doğurmasan da geçerli olabilir. veya okumak istemezse, derslerde başarısız olursa nasıl tepki verirsiniz? aynı şekilde, baş edemediğiniz bir sorunla karşılaşırsanız tepkiniz ne olur? Yada anne baba olmaya kendinizi hazır hissediyor musunuz? BBu tarz sorular belki gebelik testi sonucunu almadan sorulan sorular değil ama kendi kendimize zaten sorduğumuz sorular. içinizden geldiği gibi yanıtlayın, doğru cevapları yüreğiniz veriyor zaten :)
biz yeni karar verdik bebiş almak için eşimi ikna etmek biraz zor oldu.korkuları vardı ileriye dönük ilerde öğrenince ya bizi istemezse diye korkusu vardı ikna oldu sonunda.geçen hafta başvuru yaptık pazartesi de görüşmemiz var.5 buçuk senelik evliyiz.. 24 yaşındayım.biz seneden yırtıyoruz gerçi eşim 30 yaşında onunda yaşından dolayı sorun çıkmaz diye umut ediyorum
Evet canım hamileyim. Kızıma bir kız kardeş gelecek kısmetse..
Merhaba canim ben diğer aylar tüp bebek tedavisi gorumcem ama iki yıldır ne yasadigimi Rabbim ve ben biliom benim esimde sıkıntı canim ama evlat edineler die kendi kayinvalidem dedi çünkü çok yıpratti Bu süreç evlat edindik ten sonrada denerim tüp bebeği de onu tüm kalbinle istediğini anlat ikna olacaktır ınsallh canim bizim bir yıl beklemeniz laxim sıraya girmek için eğer siz seneniz doldurma bence daha fazla zaman kaybetmeyin caniim bol şans..Ayy yaşın bayağı küçükmüş, ben de hala ikna etmeye çalışıyorum. 2 tedavim oldu. hep kötü sonuç. eşim evlat ediniriz diyordu bir kaç gündür başvuralım diyorum. yok istemiyorum diyor. sabahtan beri çok canım sıkkın ya.ağladım sabah kaç saat. ya bu kadar mı zor bir çocuğa babalık yapmak. niye bu kadar bu konudan uzak duruyorlar anlamıyorum.
canım bayanlar anneliği tatmak istiyor biz her çocuğa kendi çocuğumuz gibi davranırız bağrımıza basarız.ama erkekler nedense kendi çocuğu olsun istiyor..ilerde sorun çıkar diye korkuyorlar..onlara da hak vermek lazım ..2 ay önce kuzenimin bir arkadaşı vardı eşinden ayrılmış doğum yapcaktı kadın çocuğu kuruma vercem diyomuş onlarda bana dedi hazır çocuk gelmişti elimize ama benimki istemedi..3 hafta önce olumsuz tüp bebek denemem oldu ağlaya ağlaya ikna ettim eşimi. .onlar bizden çok istiyor babalığı aslında ama..düşünceler farklı işte bence oda çok dayanamayıp kabul edecek. ne kadarlık evlisin canım yeni evliysen belki ondan istemiyordurAyy yaşın bayağı küçükmüş, ben de hala ikna etmeye çalışıyorum. 2 tedavim oldu. hep kötü sonuç. eşim evlat ediniriz diyordu bir kaç gündür başvuralım diyorum. yok istemiyorum diyor. sabahtan beri çok canım sıkkın ya.ağladım sabah kaç saat. ya bu kadar mı zor bir çocuğa babalık yapmak. niye bu kadar bu konudan uzak duruyorlar anlamıyorum.
Merhaba canim ben diğer aylar tüp bebek tedavisi gorumcem ama iki yıldır ne yasadigimi Rabbim ve ben biliom benim esimde sıkıntı canim ama evlat edineler die kendi kayinvalidem dedi çünkü çok yıpratti Bu süreç evlat edindik ten sonrada denerim tüp bebeği de onu tüm kalbinle istediğini anlat ikna olacaktır ınsallh canim bizim bir yıl beklemeniz laxim sıraya girmek için eğer siz seneniz doldurma bence daha fazla zaman kaybetmeyin caniim bol şans..
canım bayanlar anneliği tatmak istiyor biz her çocuğa kendi çocuğumuz gibi davranırız bağrımıza basarız.ama erkekler nedense kendi çocuğu olsun istiyor..ilerde sorun çıkar diye korkuyorlar..onlara da hak vermek lazım ..2 ay önce kuzenimin bir arkadaşı vardı eşinden ayrılmış doğum yapcaktı kadın çocuğu kuruma vercem diyomuş onlarda bana dedi hazır çocuk gelmişti elimize ama benimki istemedi..3 hafta önce olumsuz tüp bebek denemem oldu ağlaya ağlaya ikna ettim eşimi. .onlar bizden çok istiyor babalığı aslında ama..düşünceler farklı işte bence oda çok dayanamayıp kabul edecek. ne kadarlık evlisin canım yeni evliysen belki ondan istemiyordur
aynen canım ona umut bağladı sanırım.sen tedavini dene belki olur olmazsa o zaman başvuru yapın.eşinde ikna olur belki o zaman.hatta peşin peşin konuş eşinle olmazsa alalım diye.anneliği bu kadar istediğini görüp de sana kıyacağını sanmıyorumişte senin eşin de bence o tedaviye umut bağladı aynı benim eşim gibi :) biz 5,5 yıllık evliyiz de çocuğu 2,5 yıldır istiyoruz. tedaviye erken başladık. tedaviler çok kötü gidince çok uğraşmak istemiyorum.çünkü benim için farketmez amaç çocuk yetiştirmek anne olmak onu büyütüp emek vermek. çaremiz yoksa bu imkansız değil ah bir erkekler de böyle olsa.gerçi onlar kendi çocuklarını bile doğup biraz ele gelince benimsiyorlar.
sen çok melek bir annesin. ne mutlu sana. hayatta çok istediğim şeydi bu ama ikisi de yok.senin çocuk olmamasında sorun neydi canım, şimdi hamilelik olabildi. aslında onun sevabına karşılığı diye düşündüm. Rabbim iki evladından da yüzünü güldürsün inaşşalh
Sperm sayı ve hareketliliğimiz düşüktü canım.. 2 kez tüp bebek denedik.. Olmadı... Yumurtam da çok cıkmıyordu zaten 1-2 tane ancak... Gerçi kuruma başvurduğumuzda daha 1 yıllık evli bile değildik :) O zamanlar neden olmadı diye üzülüp çok ağlamıştım.. Ama şimdi diyorum ki iyi ki olmamış.. Varmış bir hayır... Yoksa ben prensesime nasıl kavuşurdum yaaa. Canım yavrum...
Canım, tavsiyem tedavine devam bile ediyor olsan, başvurunuzu biran önce yapın... Bu arada sıranız ilerler.. Çünkü 1-2 sene gibi bir bekleme süresi oluyor.. Eşinin karşı çıkmasıyla ilgili de, açıkcası bizde böyle birşey olmadı ama birçok arkadaşta duyuyoruz başta pek istemiyorlar.. Ama emin ol yavrunuz gelince senden çokk babasıı sevecek onu... Tepesinden indirmeyecek.. Oynayacak gezdirecek, mamasını yedirecek, hatta altını bile değiştirecek :) Çevrende evlat edinmiş aile varsa onlarla eşini tanıştırabilirsin oldukça etkili olur... Yoksa da bu forumda evladına kavuşmuş bizler gibi kişilerin hikayelerini ona okutabilirsin canım... Zamanla o da isteyecektir emin ol...
Yavrularımla ilgili güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim.. Darısı en kısa zamanda senin de başına...
Canım seni canı gönülden tebrik ediyorum iki evladinida Rabbim bagislasin esine ve Sana peki bir yıllık evlilikte başvurunuz 30 yaşını geçkin oldugunuz için sıraya girebildiniz dimi ..?Sperm sayı ve hareketliliğimiz düşüktü canım.. 2 kez tüp bebek denedik.. Olmadı... Yumurtam da çok cıkmıyordu zaten 1-2 tane ancak... Gerçi kuruma başvurduğumuzda daha 1 yıllık evli bile değildik :) O zamanlar neden olmadı diye üzülüp çok ağlamıştım.. Ama şimdi diyorum ki iyi ki olmamış.. Varmış bir hayır... Yoksa ben prensesime nasıl kavuşurdum yaaa. Canım yavrum...
Canım, tavsiyem tedavine devam bile ediyor olsan, başvurunuzu biran önce yapın... Bu arada sıranız ilerler.. Çünkü 1-2 sene gibi bir bekleme süresi oluyor.. Eşinin karşı çıkmasıyla ilgili de, açıkcası bizde böyle birşey olmadı ama birçok arkadaşta duyuyoruz başta pek istemiyorlar.. Ama emin ol yavrunuz gelince senden çokk babasıı sevecek onu... Tepesinden indirmeyecek.. Oynayacak gezdirecek, mamasını yedirecek, hatta altını bile değiştirecek :) Çevrende evlat edinmiş aile varsa onlarla eşini tanıştırabilirsin oldukça etkili olur... Yoksa da bu forumda evladına kavuşmuş bizler gibi kişilerin hikayelerini ona okutabilirsin canım... Zamanla o da isteyecektir emin ol...
Yavrularımla ilgili güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim.. Darısı en kısa zamanda senin de başına...
Canım seni canı gönülden tebrik ediyorum iki evladinida Rabbim bagislasin esine ve Sana peki bir yıllık evlilikte başvurunuz 30 yaşını geçkin oldugunuz için sıraya girebildiniz dimi ..?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?