istanbuldan başvurduk, 1 yıl onay için bekledik, geçen hafta kavuştuk... 1 haftadır evimizde bayram havası var.. inşallah bir ömür sürecek bir bayram...
en güzeli, niyet ettiğiniz anda kuruma gidip, ne soru varsa aklınızda hepsini onlara sormak...
ilk başvurduğumuzda sıra hiç gelmeyecek gibi geliyordu.. özellikle forumlardaki yazılar çok ama çok kafa karıştırıyor..
Özellikle de başvuru kriterleri için interneti çok ciddiye almamak lazımmış.. 5 yıllık evlilik şartı var diye 5 yıl bekledik, ama özel sağlık sebeplerimizden dolayı meğer bizim beklememiz gerekmiyormuş, 5 yılımız sırf kulaktan dolma bilgiler yüzünden heba oldu.. Neyse ki, oğlumuzun bize ilk gülüşüyle her şey geçmişte kaldı..
yaş 40 deyince birşeyi merak ettim. şimdi ben 36 yaşına girdim. 40 yaşımda bana sıra gelse. o zaman da 1-5 yaş grubumu veriyorlar.yoksa başvuru yaşınımı önemsiyorlar.
Acaba tercihlerinizde il disinida tercih ediyormusunuz
Sağol canimCanım tercihler tamamen size bağlı. Terk mi olsun rıza mı... Erkek mi olsun kız mı yoksa farketmez mi? ... Kardeş veya ikiz olsun mu? Şehir dışı kabul mü.? vs vss... Ama ne kadar geniş tutarsan seçenekleri sıran o kadar çabuk ilerler.. Tamamen senin tercihin... Mesela biz herşeye evet demiştik :)
listeyi inceledim de, istanbuldan herkes 1 en fazla 1,5 yılda bebişine kavuşmuş. 3-5 yıldan bahsedilince ben de korkmuştum açıkçası. senin neden uzun sürdü canım.istanbulda hangi ilçeye başvurdun. nerdeysen 3 yıl olacak
Çok özel durumlar dışında o kadar uzun sürdüğünü duymadım ben cnm.. Mesela bir tanıdığımın sağlık sorunları olduğundan çok uzamıştı.. Sürekli ordan burdan rapor istediler falan zaman aldı... Zaman arkadaşımız ise rıza bebek değil de terk bebek istediği için bu kadar uzun sürdü... Hem terk hem de kız olunca daha da uzun... Genelde kızlar tercih ediliyormuş... Terk bebek de cok gelmiyor sanırım.. Artık o da inşş çok yaklaştı bebişine.
(Bu arada bilmeyenler için Terk Bebek; herhangi bir yere bırakılan, biyolojik ailesi bilinmeyen bebek.. Rızalı Bebek ise; biyolojik ailenin bilerek isteyerek kuruma teslim ettiği bebekler..) . Başvurun sırasında terk, rıza veya farketmez seçeneğini söyleyebiliyorsun... İşte böyle canım...
Çok teşekkür ederim, beklemek zor, ama kavuşmak her zorluğu unutturuyor bir anda.. Bir an önce kavuşmanızı dilerim...gözün aydın çok sevindim biz daha yolun başına bile gelemedik ama inşallah bu günleri de görürüz
"Özel sağlık sebeplerinden dolayı" 5 yıl aranmama gibi bir durum var demişsin.. Belki seninle aynı durumda olup boşuna bekleyen arkadaşlarımız olabilir...
sağol canım. sayenizde bir çok konuda bilgi ediniyorum. öyle ortalığa çöpe bile atan var, yazık keşke biri getirse evimin kapısına koysa hemen alır bakarım bir dakika bile düşünmem.o durumda eşim de bence ikna olur diye düşünüyorum. hayalimde ne güzel dimi :)))
Sen Bursa'da değil misin arkadaşım? Eşinle gel de bizim prensesi bi görsün eşin.... Bi gülücükler atsın bi oyunlar yapsın ona da... O zaman isteyecek mi istemeyecek mi bakalım :) Bak benim eşim de mesela hiç itirazı olmamasına rağmen, bu konu gündeme geldiğinde, onu evlat edinen bir tanıdığım vardı onlarla tanıştırmıştım... Oğulları vardı bir görsen kıvırcık uzun saçlı 2-3 yaslarındaydı o zaman... Onu gördü bayıldı zaten :) Şimdi de hem forumdan hem dışarıdan tanıştığım aileler var.. İstiyorum ki kızıma ileride bu durumu anlattığımızda kendini yalnız hissetmesin.. Çevresinde evlat edinilmiş çocuklar olsun...
Sen Bursa'da değil misin arkadaşım? Eşinle gel de bizim prensesi bi görsün eşin.... Bi gülücükler atsın bi oyunlar yapsın ona da... O zaman isteyecek mi istemeyecek mi bakalım :) Bak benim eşim de mesela hiç itirazı olmamasına rağmen, bu konu gündeme geldiğinde, onu evlat edinen bir tanıdığım vardı onlarla tanıştırmıştım... Oğulları vardı bir görsen kıvırcık uzun saçlı 2-3 yaslarındaydı o zaman... Onu gördü bayıldı zaten :) Şimdi de hem forumdan hem dışarıdan tanıştığım aileler var.. İstiyorum ki kızıma ileride bu durumu anlattığımızda kendini yalnız hissetmesin.. Çevresinde evlat edinilmiş çocuklar olsun...
İstanbul da ilçeye başvuru yapılmıyor il genel müdürlüğüne başvuru yapılıyorlisteyi inceledim de, istanbuldan herkes 1 en fazla 1,5 yılda bebişine kavuşmuş. 3-5 yıldan bahsedilince ben de korkmuştum açıkçası. senin neden uzun sürdü canım.istanbulda hangi ilçeye başvurdun. nerdeysen 3 yıl olacak
Evet ama henüz çok yeni, iki ay olmadı.Bu aralar yavaş cnm.. Sen başvuru yaptın mı
Canim benimbenim esimde pek sıcak bakmiyodu ben 2013 yılından beri diyorum alalım diye en son kendi haline bıraktım ama yinede ara ara hatirlatiyordum sıkmadan yazılanları okuyorum bide evde dolaşan bi çocuk olsa tependen hiç inmese falan diye diye söylüyordum sende bu şekilde bir dene bunlar mi etkili oldu bilmiyorum ama biranda alalım dedi carsambagünü ilk görüşmemiz var cok heycanliyim bir o kadar da duygusalim hemen herşeye ağlıyorum aa bu sefer sevinçten insallah herşey yolunda giderse benimde kuzum yavrum gelcekbir de ilk yazını okuduğumda kızını görmeyi çok istedim de belki istemezsin diye bişey demedim. :)
Canim benimbenim esimde pek sıcak bakmiyodu ben 2013 yılından beri diyorum alalım diye en son kendi haline bıraktım ama yinede ara ara hatirlatiyordum sıkmadan yazılanları okuyorum bide evde dolaşan bi çocuk olsa tependen hiç inmese falan diye diye söylüyordum sende bu şekilde bir dene bunlar mi etkili oldu bilmiyorum ama biranda alalım dedi carsambagünü ilk görüşmemiz var cok heycanliyim bir o kadar da duygusalim hemen herşeye ağlıyorum aa bu sefer sevinçten insallah herşey yolunda giderse benimde kuzum yavrum gelcek
Hadi hayırlısı cnm.. Ahh bi de yavrunu alacağın günü düşün.. Biz imza için valilikmiş başka resmi yerlermiş dolaşırken bile salya sümükkk hep ağladım heppp... Duygusallık biz kadınlarda var zaten, bir de anne olunca, anneliğe adım atınca heptennn salıveriyosunn :) Ben şimdi mesela yarı zamanlı çalışıyorum.. Kızım yanımda yokkennn fotolarına bakıyorum bakıyorummm ayy bi bakıyorumm gözümden yaşlar boşalmaya başlayıvermiş... :):):) Ya da yanındaykenn uyurken hele de, ayy ayyy bak şimdi yine ağlıycam...
Çok sevindim senin adına arkadaşım... İnşallah kuzunuz hayırlısıyla gelir çok bekletmeden...
Hadi hayırlısı cnm.. Ahh bi de yavrunu alacağın günü düşün.. Biz imza için valilikmiş başka resmi yerlermiş dolaşırken bile salya sümükkk hep ağladım heppp... Duygusallık biz kadınlarda var zaten, bir de anne olunca, anneliğe adım atınca heptennn salıveriyosunn :) Ben şimdi mesela yarı zamanlı çalışıyorum.. Kızım yanımda yokkennn fotolarına bakıyorum bakıyorummm ayy bi bakıyorumm gözümden yaşlar boşalmaya başlayıvermiş... :):):) Ya da yanındaykenn uyurken hele de, ayy ayyy bak şimdi yine ağlıycam...
Çok sevindim senin adına arkadaşım... İnşallah kuzunuz hayırlısıyla gelir çok bekletmeden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?