Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

sizde genetik sorun varsa önce bir tüp bebek denemeni tavsiye ederim. çünkü tüp bebekte en azından sorunlu olanları ayırıyorlar. tabi embriyo oluştuktan sonra da muhakkak pgt yaptırman gerekir. bir şansını denemiş olursun.

Beş yıllık evlilik sarti var bir yılınız kalmış bes yil dolunca yasa bakilmıyo canim sıraya görebiliyorsunuz.

bu arada istanbuldan basvuru yaparim diye düşünmüştüm boyle bir hakkim var mi bilmiyorum ama sadece yasadigimiz ilden mi basvuruyoruz acaba
Canım ben yaşadığın yani ikamet ettiğin yerden başvuru yapabiliyoruz die biliyorum ama bende tam bilgim yok ben kendi yaşadığım şehirde başvuru yapıcam zaten oraya yönlendiriliyo hayatımın ışıltılı daha bilgili bu konuda senin yazdığın bilgilenme istediğin sorulara cevap verecektir bende merak ettim

yasim 27 doguda gorev yapiyoruz uzun bir surede orada kaliciyiz gibi görünüyor bu arada 4 yillik evliyiz sartlara uymuyorum suan
Öncelikle çok geçmiş olsun
İnşallah seninde kucağın dolar
Sorularına gelince hiç merak etme ev kredisi sorun olmuyor
Sadece bulunduğun ilden başvuru yapabilirsiniz
Sizin zaten 4 yıl olmuş 5. Yıla girince başvuru yapabilirsiniz yaşı beklemenize gerek yok
Rabbim yardımcınız olsun Çifter Çifter kucağın dolsun

5 yillik evli oldugunda basvuru icin yasi beklememiz gerekmiyor diye biliyordum yanlis mi biliyorum acaba biz suan 4 yillik evliyiz

evlilikte 5. yılınızı doldurur doldurmaz başvurunuzu yapabilirsiniz, evlilik yılı tuttuğu için yaşın önemi kalmıyor.

Ve evet sadece ikamet ettiğiniz ilden başvuru yapabiliyorsunuz. ama başvuru yaptıktan ve tercih belirlerkenmesela tüm Türkiye deme şansınız var. bu durumda sadece yaşadığınız şehirden değil, ülke genelinde herhangi bir yerden gelebilir bebeğiniz...

şuan eğer sizzin için çok yıpratıcı olacaksa son bir seceneği de deneyin bu arada evlilik ile ilgili 5. yıl sınırını da aşmış olursunuz. eğer o yolla olmazsa buradan kesilikle sonunda anne olursunuz :)

bu arada ben hiç tedavi olmadım, hiç tüp bebek denemedim, hiç hmile kalmadım. neden hiç hamile kalmıyorum diye dokora da gitmedim. cok erken yaşta kanser başlangıcı nedeniyle rahmimin nerdeyse yarısı alındığı için hamileliğim yüksek düşük ile sonuçlanacaktı. buların bana söylendiği dönem bekardım, eşimle çıkıyorduk o zaman...

belki kazara hamile kalsam denerdim şansımı... ama kalmadım da... ölü doğum, düşük vs risklerini alamadım ben, tek bir kez şüphelendim hamile kaldığımdan, onda da günlerce gördüğüm kabusları ve uyandığım zamanki halimi anlatamam. hamile olmadığımı, sadece bir kist olduğunu öğrendiğimde nerdeyse sevindim hatta.... 3 aydan sonra düşüreceğim bir bebek, ömür boyu atlatamayacağım bir travmaya neden olabilirdi bende...

o yüzden taa evlenmeden önce bile anne olmayı isterken hep minnacık bir canı ilk kucağıma alacağım anın hayal ile direndim. sonunda anne olacağımı biliyordum, biliyorum kızımın gelmesine az kaldı...

sonradan, birkaç önce olduğum yumurtalık ameliyatı öncesi öğrendim zaten doğal yollarla hamile kalamayacağmı. ama ben o dönemde kızımın gelişini beklemeye başlamıştım bile.

o nedenle bana göre belki doğumdan çok daha sancılı (çünkü beklemek çok çok çok zor) bu yöntemle anne olmak, eşinizi baa yapmak, aile olmak; normal doğumdan, sezeryaandan veya tüp bebek veya başka nasıl bir tadavi varsa ondan farklı değil...

hepimizde yazılı bir kader var, belki şuan olduğunuz ama boşa giden tedaviler bile sırf o alnınzda yazılı evladınıza kavuşabilmek için doldurmanız gereken zamanın bir parçası...

O yüzden moralinizi yüksek tutun... ya tedavi sonucu ya başvuru sonucu anne olacaksınız sonunda. kucağınızda minnacık bir beden size bakacak, gülümseyecek, anne diyecek...

canım ya sen bayağı şeyler atlatmışsın ama inan bana belki de böylesi daha iyi,en azından belki olur umuduyla uğraşıp da tedavi stresi çekmiyorsun. umutlanıp umudun kırılmıyor. inşallah çok yakın zamanda kızına kavuşursun.

Elif Ada'nın annesin'e bir kardeşimiz yazmış bugun. Okumayan varsa okusun lütfen...

16 yaşında kazara öğrenmiş evlat edinildiğini... Ve diyor ki

"Şimdi sizin sayenizde buradan evlat edinen ailelere sesleniyorum;

Ne olur bu durumu gizlemeyin. Bunu sonsuza kadar gizleyemezsiniz ayrıca da. Evladınızın size sevgisi asla azalmayacak, buna inanın! Asla sizi bırakıp gitmeyecekler.

Ve evlat edinildiğini geç öğrenen arkadaşlar,

Kendinizi bir annenin yerine koymayı deneyin ve ne olur onlara kızmayın. Zamanı geri getiremeyiz. Anneniz babanız da getiremez.
Yaşamınızın bundan sonra ki evresinde onlara sımsıkı sarılın ve

" İyi ki beni evlat edinmişsiniz."deyin."

Gözyaşları içinde okudum arkadaşlar, hepimize böyle evlat nasip etsin Rabbim...

bana versiginiz cevaplar icin cok tesekkur ederim benimle ayni duygulari paylasan insanlarin olmasi beni cok rahatlatiyor son gebeligimin sonlanacagini ogrendigimde hayatim karardi ve o gun anladim ki benim derdim illa ki hamile kalmak degil ben sadece anne olmak istiyorum ve bu sürece girince o gunun bir gun gelecegini biliyorum

AMİNNNMNNNN Aynen Takip ediyorum bende ve benim karar vermemi sağlayan kişidir elifada nın annesi duygu hn .Nekadar güzel bir aile ve elbette ELİF ADA ....

evet ben de kendimde bunu buldum. olmayınca ve de uğraşınca ve son çare evlat edinmek olduğunu görünce, üstelik ben çocukları çok sevdiğimi düşünürdüm evet seviyorum ama yine de başkasına anne diyen çocuğa emanet annelik yapamayacağımı aslında benim olana bu hamilelikle olması gerekmiyor, benim evladım olmasının aslında daha önemli olduğunu anladım. meğer ben anne olmak istiyormuşum

Ben de benzer bir durumdayım canım, hiç denemedim, hiç tedavi de olmadım, hiç hamile kalma şansım var mı diye muayene de olmadım. Bir gün şans eseri olursa doğururum diye bekledim, ama ille de olsun diye uğraşmadım. Şimdi ise yaşım 40 ı geçti ve inanır mısın hala da bilmiyorum, doğal yolla veya tüp bebek yoluyla olur mu bebeğim diye. Ama aklımda nedense hep evlat edinme fikri bana hep sıcak gelmiştir...Neden bilmiyorum, o çocuklardan birine sahip çıkmak , birine kucak açmak, birini kurtarmak, sıcak bir aileye kavuşturmak... Hep gönlümde vardı... Oysa şimdi öğreniyorum ki, bunun için geç kalmışım... O yüzden kendi kanımdan olsun, ille de kendim doğurayım diyen arkadaşlara sesleniyorum, lütfen bu fikrinizden vazgeçip, "evlat" fikrinin sevgiden geçtiğini ve emekten geçtiğini ve bir gün kucağınızın tamamen boş kalabileceğinizi ,ayrıca gözlerini yollara dikmiş, ellerini sevgiye uzatmış, aile ve anne şefkatine hasret küçücük yürekleri bizleri beklediklerini unutmayalım lütfen.....

Kızlar bugün sıramızı öğrendik, çok yaklaşmış belki bayramdan sonra kızımıza kavuşabiliriz, 2 gündür garip duygular içindeyim. Bir tuhafım nasıl derseniz tarif edemicem

Canımmmm ben de çok heyecanlandım şimdi :)
Ne zaman başvurmuştun? Ne kadar bekledin? Seninle birlikte gün sayacağım....

Moralini bozma canım, hiç kimseye öncelik verdiklerini sanmıyorum, onca başvuruyu didik didik edip inceleyecek vakti nerden bulsunlar. Başvuru sırasına göre kriterleri tarıyorlardır ancak. Ben görüştüğümde kimseye öncülük tanımadıklarını söylediler en azında. O yüzden boşuna kafan takılmasın gereksiz ayrıntılara, sadece en doğru zamanda en doğru evlatın seni bulacağından emin ol :)

İnşallah canım...

ben de hep istemiştim. annesiz babasız bir bebeğe sahip çıkmayı hatta bir çocuğum olur da maddi durumum el verirse bir de evlat edinirim diye hep aklımdan geçmişti. ama işte maalesef eşler bunu biraz zor kabulleniyorlar. ikna etme süreci uzun sürüyor. sen 40 yaşındayım dedin. peki sana 40 yaşından sonrakilere 1 yaş üstü bebek veriyoruz dedilermi. çünkü ben de 36 yaşındayım. bu konu için bir tedavi daha atlatacağım. eşimin ikna olması zaman alacak. ondan merak ediyorum 40 yaş üstüne ne dediklerini

Arkadaşlar 40 yaş üstünde şansınızı kaybediyorsunuz diye birşey yok.. Eşiniz ve sizin yaş ortalamanıza bakılıyor... Örneğin 40 yaşında bayanın eşi kendinden kücükse birkaç yaş, yine bebek alma şansınız var.. Ama ortalamanız örneğin 41 ise en kucuk 1 yaşında 43 ise 3 yaşında gibi çocuk veriyorlar.. Bu forumda 6 yaşında bile yavrusuna kavuşan anneler var.. Ve hepsi de çok mutlu... Genelde bebek isteniyor tabi ama yaşı da çok takmayın bence... Çocukların hepsi çok güzel...

Ben geçen hafta kurumla görüştüğümde ya en az 30 yaşında olacaksınız ya da 5 yıllık evli olacaksınzı diye söylemişlerdi. Bu koşullar olmadan başvuru almıyorlarmış.

EPey zaman önce kaydolmuştum buraya, çatlatma iğnesi vs konularında tanıştığımız arkadaşlar oldu. Uzun zaman sonra yeniden buraya uğradım ve bir kaçının bebişleri için sorular sorduğunu gördüm. Hatta birinin üçüzleri olmuş. Tutamadım gözyaşlarımı, çok duygulandım.

Ben bu sene evliliğimin 4. yılını ve 30. yaşımı tamamladım. Aşılama vs den sonra 2. tüp bebek tedavimde hamile kaldım. Nasıl bir bayram havası esti evimizde görmeniz lazım. Hamile kaldım diye adanan adaklar yapıldı, hayırlar yerine getirildi. Herkes coşuyor mutluluktan. 3 gün sonra kan değerlerim düştü ve sağlıksız gebelik oluşmuş düşürüyorsun dediler. O an neye uğradığımı şaşırdım. Negatif sonuçlara alışkındık ama bu pozitif sonucun,neşenin üzerine çok ağır geldi, kaldıramadım. Bu sonlanan ikinci gebeliğimdi. Bu olayın üzerine bir daha asla bir tek iğne vurulmam, bir tek ilaç kullanmam olmuyorsa olmuyor, yeter kaldıramıyorum dedim.

Ama ben çocuk sahibi olmak istiyorum, anne olmak istiyorum.Geçmişte toplum gönüllüsü iken çocuklar için yürüttüğüm bir proje vardı o zaman 'Bir gün evlendiğimde bakacak gücüm olursa çocuğum dışında evlatlıkta alırım inşallah' demiştim. Çocuğumun olmayacağını hiç düşünmemiştim ki. Şimdi ise kararımı verdim ve evlat edinmek istiyorum. Yakın arkadaşımın ablası evlat edindi, karı koca hiç bir problem olmadığı halde hala kendi doğurmuş olduğu çocuğu yok. 12 yıl sonra başvuru yaptılar ve 3 sene sıra bekledikten sonra kızları İpek'e sahip oldular. Kadın şimdi 'Keşke kimseyi dinlemeseydim de daha erken başvursaydım' diyor. 2 aylıkken almışlardı şimdi 6 yaşında ve okula başlayacak. Doktorla birlikte evlatlık olduğu söylenmiş.Durumunu sorduğumda annesi ''Ufak ufak anlıyordu, doktoru zamanı geldi söylemeliyiz deyince söyledik. Çocuğum şimdi bana ' anne ben çok şanslıymışım ki beni almışsınız annem babam olmuş' dedikçe içim sızlıyor'' diyor.

Konunun ilk başında yazan arkadaşın dediği gibi korkularım var hemde çok... en büyük korkum acaba sonrasında benden alırlar mı diye. 1 sene nasıl geçer diye... yoksa başkaları ne dermiş umurumda değil, çocuk sahibi olacağım diye çabalarken, tedavi görürken etrafa bunları açıklamak daha zormuş, benim çocuğum olmuyor diye kabullenmek daha koılaymış bunu anladım.

Evlat edinen bir arkadaşım, istersen şehir dışıda seçim yapabiliyorsun öyle sıra daha erken geliyor dedi bu bilgi doğru mu acaba? Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Hayırlı olsun kararın arkadaşım.. Artık sen de hamile sayılırsın. Ve eninde sonunda bir yavruya kavuşacaksın.. Evet seçeneklerini biraz geniş tutarsan sıran daha çabuk ilerler.. İl dışı da kabul ediyorum dersen, sana haber geldiğinde, o şehre gidebilmen gerekiyor.. Kız- erkek farketmez dersen, yaş aralığı illa ki bebek istemezsen, veya hasta bebek kabul ediyorum dersen, bunları kabul etmeyen kişilerden bir adım önde olmuş oluyorsun.. Ayrıca terk bebek-rıza bebek durumu var.. Her ikisi de olur dersen gibi gibi... Kurumda ayrıntılı bilgi veriyorlar zaten....
Ben de, yıllarca bekledikten sonra evlat edinmek suretiyle yavrusuna kavuşan annelerden hep "keşke daha önce başvursaymışım" şeklinde duygularını ifade ettiklerini gördüm. Ama herşey kısmet... Umarım kısa sürede kucağına alırsın yavrunu...

Güzel dileğin için çok teşekkür ederim arkadaşım. Terk- rıza konusunu yeni öğrendim anlamaya çalışıyorum, birinde mahkeme vs epey sürüyormuş diye bir yorum okumuştum tırstım biraz. Ben bulunduğum ilden olsun istemiyorum zaten, sanki başka şehir olunca gelip almaya çalışmazlar gibime geliyor içimi rahatlatıyorum:)) 0-2 yaş arası olması konusunda biraz ısrarcıyım ama bazıları biraz daha büyük olursa sağlıklı olduğunu anlarsın gibisinden laflar ettiler, evlat edinenlerden birinin çocuğu zihinsel engeli olduğu anlaşılmış yıllar sonra dediler.Kısmetinde ne varsa o olur dedim bende, sonuçta istenmeyen bebeklerin çok ta sağlıklı gebelik sürecinden geçmedikleri bir gerçek.

. Arkadaşım kendi şehrinden 3 yılda kavuştu, onun arkadaşı ise 3 ayda sıra gelmiş kavuşmuş. Dİlerim her şey bizim içinde yolunda gider.

Başvurudan kulaktan dolma bilgiler genelde akıl karıştırıcı oluyor sanırım. herkesin bir tanıdığı, farklı farklı şartlarda farklı farklı bebekleri, farklı farklı süre bekleyerek almış oluyor. dışardan duyduklarınıza çok fazla kulak asmamanızı öneririm ben. bazılarında gerçeklik payı olduğu kadar bazıları kulaktan kulağa değişerek geliyor çünkü...

3 yılda veya 3 ayda sıra gelebilir size. bu ilk olarak bbulunduğunuz şehirdeki başvuru ve bebek oranına bağlı. bazı şehirlerde 1-2 ayda sıra gelirken, bazıları yıllar sürebiliyor. bekleme süresini etkileyen diğer şey de tercihleriniz... Mesela ben 0-6 yaş dedim, ama o öyle olmuyormuş :) 40 yaşın altındaysanız otomatik olarak 0-1 yaş sırasına giriyorsunuz zaten. ama derseniz ki, yok ben daha büyük istiyorum, bekleme süreniz bir o kadar uzuyor. eğer terk ve büyük çocuk derseniz o 3 yıl bile erken olabilir, çünkü genelde bebekken, çoğunlukla da doğumdan sonraki birkaç günde terkediliyor çocuklar... tercihlerinizi ne kadar geiş tutarsanız, evladınıza o kadar çabuk kavuşursunuz.

sadece şehir dışı seçilebiliyor mu bilmiyorum ama, aynı veya farklı şehir... sonuçta bu bebekler istenmemiş bir nedenden. kurum maddi yardım teklif etmiş, kabul edilmemiş, şimdi biz bakalım durumunuz, şartlarınız elverince geri alırsınız denmiş, yok denilmiş... o nedenle çok çok ekstrem bir durum olmadıkça ister terk, ister rıza, ister davası bitmiş, ister bitmemiş olsun öyle bir tatsızlık yaşama ihtimaliniz yok denecek kadar az. eğer oransal olarak bir risk olsa her yıl her bir şehirde bu kadar aile başvuruyor, belki ylda binlerce bebek yerleştiriliyor; allah'ım kimeye göstermesin ama öyle bir olay yaşansa insanlar mutlaka sesini duyurur, duyarız... geçmiş on yıllara bile bakınca nerdeyse 1-2 olay dışında yaşanan olay yok... Onbinde birlik bir risk yani belki de...

tercihler, gelecek beek, sağlığı vs ile ilgili endişeleriniz olması da çok çok normal. ilk adım atarken duyduğunuz bir takım korkular, bekleme aşamsında yok oluyor, belki farklı korkular alıyor yerini ama özellikle onay yazınızı aldıktan sonra resmen de anne olmaya başlıyorsunuz diyebilirim :)

mesela ben çok korkuyordum ya küçücük bir bebek gelirse ben ona nasıl bakarım diye, yıllarca hep 2-3 yaş gurubunu düşünmüştük... eşim kucağına bebek alamaz, tutamazdı, korkardı canını acıtıcam veya düşürücem diye... İkimiz de yendik korkularımızı; evellallah kızıma gül gibi bakarım, dilni anlarım, her ihtiyacını giderebilirm diyorum şimdi, eşim de 1 günlük bile olsa kucağına almaya can atıyor nerdeyse :)

Bu basit bir örnek elki ama zamanla oturacak aklınızdaki korkular da. Güzel bir yola çıkmışsınız. Sonu da güzel olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun şimdiden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…