Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaşlar birden aklıma takıldı. Rıza bebekte de mahkemede veya başka bir yerde, biyolojik aileden birini hiç görmüyoruzdur değil mi? Yani karşılaşmak doğru olmaz sanırım
Malesef karşılaşa biliyorsun
Bu hakimin insafına kalmış
Önceden böyle bir uygulama yoktu
Bir aile kızlarına kavuştuktan 5 yıl sonra biyolojik aile çıkıp mahkeme açıyor
Bundan sonra genel de hakimler biyolojik aileyi de çağırıyor

aaa öylemi ben şaşırdım.hani o aileye hiç bir şekilde bilgi verilmiyordu. benim eşim sırf bu yüzden vazgeçti ben de o aileye bilgi vermiyorlar dedim.eğer oyleyse eşimi bu konuda ikna etmem zor

kızlar son göruşmemizi tamamladık bir evrağımız eksimiş pazartesi tamamlayıp kuruma bırakcaz bayramdan sonra dosyanızı gönderirim ankaraya dedi 2 ay surermiş sıranın onaylanıp onaylanmadığı sıranın belli olması bu arada bazı dosyalar unutuluyormuş diğer dosyalarının altında filan kalabiliyomuş ev ziyaretleri geçikiomuş sıraya alındığında başvuru tarihi baz alınıomuş o yuzden uzulmeyin 3 ay sonra geldiler geç oldu diye bu arada şanlıurfa da bırakılan bebek sayısı cokmuş ama biz urfadan başvuruyoruz diye bize burdan bebek vermiyolar eğere verilseydi bu ay 6 aile bebeğine kavuşurdu dedi ve 4 tane bebiş varmış 4 aile daha bebişlerine kavuşcak kızlar ev eşyalarını nasıl aldınız filan diye sordu duğunuz nasıl yaptınız masrafları filan araba ev vs mulk soruyolar en önemlisi eşler arasındaki uyuma nekadar çok istenildiğini filan mesala son göruşmede kayınvalidemde yanımdaydı olumlu etkiyi arttırdını duşunuyorum ailelerin onayı çok önemli

aaa öylemi ben şaşırdım.hani o aileye hiç bir şekilde bilgi verilmiyordu. benim eşim sırf bu yüzden vazgeçti ben de o aileye bilgi vermiyorlar dedim.eğer oyleyse eşimi bu konuda ikna etmem zor
Bilgi veriliyor mu bilmiyorum ama hakim isterse biyolojik ailede mahkemeye geliyor

bilgi verilceğini sanmıyorum mahkemeye tek çağrıolardır sizin hakkında bilgi vermiyolardır tahminen..

Canım sıkılıyor
Napsam bilemedim
Bazen artık gelsin diyorum
Sonra da vardır vakti saati onu bekliyordur diyorum
Artık şu sıralar azalsa da hazırlıklara başlasak
Öyle canım çok sıkılıyor
Hiçbirşey yapmak istemiyorum

inş bu sıkıntılar bitcek hiç boş vaktimiz kalmıcak canım

Arkadaşlar birden aklıma takıldı. Rıza bebekte de mahkemede veya başka bir yerde, biyolojik aileden birini hiç görmüyoruzdur değil mi? Yani karşılaşmak doğru olmaz sanırım

Ben bütün işemleri bitmiş bir anne olarak cevap veriyorum. Biz hiçbir şekilde biyolojik tarafla ilgili bir bilgi edinemedik.
Bizimlede ilgili bilgi verilmiş olduğunu düşünmüyorum. Mahkeme sürecini de atlattık çok şükür. İlgili hakimimiz de böyle bir istekte bulunmadı. Her mahkeme ve her hakimin tavrı aynı olmuyormuş bildiğim kadarıyla. Gerek duyarlar ise çağırabilirler. Ama gitmek zorunda değilsiniz vekaleten avukatınız gidebilir.

Ankaradan katılanlar çoğalmış biz de Ankaradan. İnşallah biz baya bir yaklaştık 1,5 sene oldu nerdeyse biz başvuralı, kız olunca geç oldu. Geç olsun güç olmasın inşallah.:)
Sıraniz bellimi çok beklemissiniz ben kız erkek farketmez dedim bir an önce gelsin diye ama sizin az kalmış belli tebrik ederim allah tez zamanda kavuştursun yavruna yavrularimiza

Çok teşekkürler bilgilendirme için:)

belki biz istisna olabiliriz...hakim karar aşamasında biyolojik aileyi de çağırdı....maalesef karşı karşya kaldık salonda....sosyal hizmetler engelleyemedi...
kanune olmaması gereken bir durumdu....ayrıca...çok önemli not::birbirimizin adreslerini biliyoruz...karar kağıdında yazılı.........
belki vazgeçen olur diye yazmamam gerekirdi ...amcak...herşeye hazırlıklı olunmalı adına bilgilendiriyorum....
unutmayın...belk, kötü piyango bize vurdu...herkesin başına gekecek diye bir şey yok...bu konuda sosyal hizmetlere istatistiki, olarak bunun olasılığını sorabilirsiniz...herkese kucak dolusu sevgiler..

KOCAMAN NOT: EVLADINIZ HER ŞEYE DEĞER............

Siz ne zaman

Siz ne zaman Baş vurdunuz ☺sıraniz bellimi

Ben yavruma kavuştum çok şükür... 1 yılımız doldu. Mahkeme sürecindeyiz biz de şu anda.. Vee bu arada sürprizzz yumurtadan cıkan :) kucuk kızımızı bekliyoruz... Abla olacak bizim minnoşş kısmetse... En kısa zamanda bekleyen herkesin evladına kavuşması dileklerimle...

Denizgeldi, inan bunu hiç duymamıştım, sizde özel bir durum mu vardı da biyolojik aile istendi ? Yoksa tamamen hakimin taktiri mi? Biz de şu anda 1 yılımız doldu ve başvurumuzu yaptık mahkemeye.. Mahkeme günü verilecek bekliyoruz... Bize uzmanımızın söylediği; "biyolojik aile rıza mahkemesinden sonra hiçbir şekilde bilgilendirilmiyor.. Bu dava sizinle kurum arasında olan bir dava, diğer tarafın bilgisi dahi olmuyor" demişti.. Şaşırdım inan ki.. Ayrıca, biyolojik aile mahkemeye çağrılmasa bile, karar onlara da tebliğ mi ediliyor? Yanlış anlamışımdır umarım... Mahkemede karşı karşıya kalmanız ne kadar da zor olmuştur.... Ayrıca yine uzmanımızın bize söylediği, çokk çokk nadir de olsa, bırakan kişiler arayıp, çocuğum verildi mi, iyi yerde mi vss soran oluyormuş.. Ama bizim kesinlikle bu konu hakkında bilgi vermemiz yasak demişti... Dediğim gibi çok nadirmiş bunlar...
Neysee, sonuç olarakkk, yavrumunn ANNEEEEEEEEEEE, BAABBBAAAAA demesi dünyalara bedel... Her zorluğa katlandık, yine de katlanırız.... Ama yine de umarım böyle bir durum yaşamayız...
Teşekkürler bilgilendirmen için....

Allah tamamına erdirsin çok güzel bi haber.darisi bizlere olsun ev ziyaretini bekliyoruz heyecanla dosyamız onaylansın hemen alışverişe başlıcam böyle boş oturmicam

Allah tamamına erdirsin çok güzel bi haber.darisi bizlere olsun ev ziyaretini bekliyoruz heyecanla dosyamız onaylansın hemen alışverişe başlıcam böyle boş oturmicam

Heyecanlı bekleyişler.... Gönlünden ne geçiyorsa yap arkadaşım.. Ama o kadar çok hediye de geliyor ki.. Kızımın hala sıra gelip giyemedikleri var... Kardeşi giyecek artık Allah nasip ederse... Tam kac aylık olacağını bilmediğin için, bir de yaz mı kış mı olacak vs.. giysi almak biraz zor oluyor ama diğer eşyalarını alabilirsin. Battaniye biberon vss.. Ya da almasan da marka model fiyat araştırırsın gezersin... Bebek mağazalarına, başkasına hediye almak için değil de, kendin için gidip bakıyor olabilmek bile harika bişeyyy :):):)

Allah tamamına erdirsin. Mutluluklar getirsin:))

Allah tamamına erdirsin. Mutluluklar getirsin:))

Amin inşallah arkadaşım... Bizim fıstığın bugünlerdeki en büyük eğlencesi, tişörtümü kaldırıp, göbek değilime parmağını sokup kikirdemekk... Benn "yapmaa gıdıklanıyorummm kızım" deyip kapattıkcaa nasıl gülüyorrr eğleniyor.. Tekrar açmaya çalışıyor... Şimdilikkk eğlence onun için.. Bakalım Rabbim kısmet eder kavuşursak miniğimize de, abla kardeş maceralarını paylaşırım inş.... Darısı isteyen herkesin başına.. Dualarımdasınız hepiniz..

senin adina sevindim. niye bu kadar mal mülk konusuna takiliyorlar anlamiyorum. sanki bu cocuklar kurumda yaşasa bizim verdigimiz imkanlari devlet verebilecekmi. bir de urfadan basvurunca niye urfadan vermiyorlar onu anlayamadim.

olsun sonuçta gelecegini biliyorsun bu bile guzel bir duygu. bunu bile yasayamayan insanlar var. inş en yakin zamanda kavusursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…