Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Yoooo sakın !!! Aylar hatta yıllardır tanıdığım zaman böyle düşünmemeli. Şimdiye kadar yazdıklarında ne kadar ince eleyip sık dokuduğunu her cümlenden, her kelimenden hissettim ben. Kendini gayette güzel ifade ediyorsun. Yanlış anlaşılacak hiç bir şey yazdığını da düşünmüyorum. Küçük bir yanlış anlamadan dolayı olaylar çok büyümüş. Buraya yazan ve yazmayıp ta takip eden o kadar çok kişi var ki , hepsi senin hikayenin sonunu merak ediyor. Buna emin olabilirsin.

masal2004 arkadaşımızın başvurma tarihi belli zaten nasıl böyle anlam cıkarılmış hayret bişey hem bu kavuşma ilden ile kız veya erkek ay veye yaş terk veya rıza şeklinde değişir 3 aydada kısmetse olur 3 yıl da surer herkez gergin hepimizin gözu kapıda telefonda yanlış anlamadan iyi bi araştırsın böyle itamlar yuklemeyin kimseye

Güzel dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ev ziyaretim güzel geçti ama heycandan ölücektim nerdeyse çok şükür ki atlattık ama uzmanımız çocuk yetiştirme konusunda kitap okuyun diye tavsiyede bulundu bana önerebileceginiz kitap varmı sizin uzmanınız da sordumu çocuk yetiştirme ile ilgili kitap okudunuzmu falan diye bu arada uşaktan başvurduk biz.

Canım ben evladımı doğal yoldan bekliyorum 2 senedir. Kurum ile başvuruya kriterlerimiz tutmadığından 3 yıl daha beklemedeyiz. Neyse kitap önerisine gelince adem güneş é bayıldım ben. Nette radyo programlarını bulabilirsin. Ben bikaç Program dinledikten sonra kitaplarının serisini aldım. Sonra da baktım ki ortada çocuk yok okudukça hayallere dalıp üzülüyorum hamilelik yada kuruma başvuru yapabileceğimiz zamanı beklemeye karar verdim 3 kitap okuyup bilerek bıraktım yani.
Ama çocuk eğitiminin sevgiden geçtiğini dayakla ceza ile yada ödül ile ancak hayvanın terbiye edileceğini söyleyince vuruldum Pedagog adem güneşin tarzına.
Kitaplarını almadan önce netten bir araştır istersen

Hayırlı olsun arkadaşım... İnşallah çabucacık sonuçlanır herşey, yavrunu alırsın kucağına...
Kitap konusuna gelince, biz de başvuru yapınca araştırmalar yapmıştım sormuştum vs. Şu listeyi oluşturmuştum.. Alıp hepsini okuyacaktım sözde.. Bizim fıstık çabuk gelincee, birkaçını okuyabildim ancak..

ROBERT MACKENZİE - Çocuğumuza sınır koyma

FATİH KILIÇARSLAN - Çocuğumu nasıl eğitmeliyim

Adem Güneş’in kitapları

DR HARVEY KARP - Mahallenin en mutlu yumurcağı

ELİZABETH PANTLEY - Çocuğunuzla işbirliği yapın ******

ELİZABETH PANTLEY – Bebeğinizi ağlatmadan uyutmanın mucizevi yolları *

SİBEL ERASLAN – Nil’in Melikesi

ÜMİT MERİÇ - İçimdeki Cennete Yolculuk

HALUK YAVUZER - Çocuğunuzun ilk 6 yılı

HALUK YAVUZER – Çocuğu tanımak ve anlamak

HALUK YAVUZER – Çocuk eğitimi el kitabı

HALUL YAVUZER – Çocuk psikolojisi

ALİ ÇANKIRILI - Çocuklara söz geçirme sanatı

ALİ ÇANKIRILI – Akıllı bebekler akademisi

ALİ ÇANKIRILI – Benimle oynar mısın anne?

ALİ ÇANKIRILI – Çocuklarınız Mutsuz ve Başarısız Olmasın *

DR. CİHANGİR ERTEKİN – Bebek beslenmesi ve bakımı

KRİSTEN BOIE – Şanslı aile (Evlat edinilmiş bir çocuğun hikayesi)

ATALAY YÖRÜKOĞLU - Çocuk Ruh Sağlığı

Z.BENGİ SEMERCİ – Çocuklarımızla cinsellik hakkında nasıl konuşmalıyız

KORAY KARABEKİROĞLU - Çocuğuma nasıl davranmalıyım

SİBEL GÜNGÖR KIZILTAN - 6-24 Ay Beslenme

PROF. SELAHATTİN ŞENOL - Çocuk ve gençlik ruh sağlığı

LEYLA NAVARO - Gerçekten beni duyuyor musun?

Mahallenin en mutlu bebeği ve yumurcağı

Mucize çözümler

YASEMİN IŞIK TANER – Ah bir büyüse

merhaba,
hayırlısı olsun. bir adım daha atmış oldunuz bebeğinize doğru. Tez zamanda kucağınızda olsun inşallah.
Kitap önerilerine gelince bize kurumdan BAHARIM1 arkadaşımızın hazırladığı gibi bir liste vermişlerdi. İçinden iki kitap seçip okuyun demişlerdi. HALUK YAVUZER - Çocuğunuzun ilk 6 yılı-ALİ ÇANKIRILI - Çocuklara söz geçirme sanatı kitaplarını okumuştum. Tavsiye ederim. Bir arkadaşıma hediye ettim. Genelde çocuklara nasıl davranılması gerektiği ile ilgili bir iki soru yöneltiliyor. Ezber yapmaya gerek yok. Adem Güneş i de faceden hala takip ediyorum.Umarım faydası olmuştur. Okumanızı tavsiye ediyorum. Yavrunuza giden yollar hemen açılsın.....

hayırlısı olsun... Heyecandan ölüyor olmalısın. Neyseki hafta sonu girdi. Rahatlaman gerek. Bencede ismine karar verin artık. Bebeiş gelmiş adı yok. Benden tavsiye onu kucağınıza ilk aldığınız andan itibaren adıyla hitap edin bebeğinize. ve diğer adını kullanmayın. Soranlarada ismini söyleyin. Çok dilden dile dolaşmasın. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Kız bebiş bekleyenlerr, isim olarak neler düşünüyorsunuz hadi bakalım... Benim kızımın adı yıllardır hayalini kurduğum isimdi. Çok şükür koymak nasip oldu... İnşallah kimliğine de biran önce geçiririz..
Şimdi kızımın kardeşi sürpriz oluncaa isim konusunda kararsızız.. Belki fikir olur sizinkiler. Ne dersiniz ???

Size
size okumanız gereken kitaplarla ilgili liste vermediler mi ben şu anda çocuğunuza sınır koyma Robert J Mackenize nin kitabını okuyorum listemde yanımda değil şuanda gerisini yazamıyorum ayrıca
Aslınur isimleriyle yasasinlar uzun ömürlü hayırlı saglikli evlatlar olsunlar sevgilerrrr inşallah cabucak kimlikte halolur

Bunda senin ne suçun var zaman, kötü niyetli insanlar yanlış anlamak istediyse. Bir kaç gündür girmiyordum açınca çok üzüldüm yaa. Yapmayın Allah aşkına sen değil asıl kötü niyetli insanlar çıksın bu forumdan, biz burda çok şeyler öğrendik birbirimizden, çok faydalandık. Sevinçlerimize üzüntülerimize ortak olduk, çok üzüdüm

Slm bayanlar.ben hergun yazdiklarinizi okuyorum.arada bikac sorumda oluyo sizlere.
Ama oncelikle evladini bekleyen sizlere gonulden sabir diliyorum.insallah di gibi akip gider zaman bi an oncsu kavusrsunuz.

Ben 1 senedir karar vermistim acikcasi.bu karar cebimdeydi arada cikarip bakiyodum heycanlaniyodum umutlaniyodum.
Benden yana engel yoktu ama esimi ikna edemiyodum.o hala tedavilerle olur diyodu.
Son yani 4.tupbebek denemesinden sonra acida olsa oda kabullendi gercegi.
Negatif sonucunu aldigimiz gun ben aglarken "aglama evlad ediniriz istiyosan dedi"
Bu bile bi adim.
Bu konusmanin uzerinden 4 ay gecti.
Benm bebek hasretim artik dayanilamaz hale geldi.
Etrafimdaki insanlara tahamulum kalmadi.
Kimseyi gormek istemiyorum.
Cok mutsuzum.
Yataktan cikmiyirum.sabahlara kadar uyumuyorum.
Yanimda yegenimi sevmelerine katlanamiyorum artik.
Yengemin bebegini emzirmeye odaya gittiginde benm arkasindan bakmami kaldiramiyorum.
Kimse anlamiyo anlayamaz sizden baska.
Herkes kendi hayatinda.
Dun esimle tekrar konustum.
Biraz heveslendirici biraz uzulerek baktim olmuyo kizarak kuserek.
Esim benden muhlet istedi 1 hafta.
Biliyorum karari olumlu olacak ama sadece fikre alisma sureci olacak bu 1 hafta.

Ama simdi beni bi dusunce sardi.
Acaba ona haksizlikmi ediyorum.
Kendi kanindan canindan bi evladi olma ihtimalini elindenmi aliyorum acaba.
Cunku tedaviler hep benm icindi onda gram sorun yoktu.
Belkide bencillik ediyorum.
Sirf kendim bebek hasretim dinsin diye onu istemedigi biseye zorluyorum.
Ya sonra vicdan azabi cekersem.
Artik ciddilesti cunku bu konu.
Ve ben endiselenmeye basladim.
Esimi bi kenara birakirsak ya ben pisman olursam.ya yapamazsam bakamazsam alisamazsam.

Sizlerde bu yolda boyle sorular geldimi akliniza.
Kolaymiydi bu karari vermek.
Nolur yardimci olun bana
Bi siz anlarsiniz beni

foruma girmeye ara vermeye gelmiyor sanırım, çok üzüldüm son olayları okuyunca. zaman zaman benim de sıraların atma hızı vs konularında isyanım oldu ama olay çok daha farklı. nasıl tek bir mesaj baz alınarak, en mutlu olması gereken günleri zehir edilir bebeğine yeni kavuşmuş bir ailenin aklım almıyor. 1684 sayfa mesaj var burada şuan ve sen git arasından tek bir kelimeyi çek al. pes... aslında söylenecek çok şey var ama sadece pes diyebiliyorum şuan...

sadece tek bir soruyu cevapla kendi içinde. eğer sende sorun olmasaydı da, eşinde olsaydı... o zaman bunu eşinin başına mı kakardın, ayırılır mıydın eşinden, eşini suçlar mıydın bu durum nedeniyle?

kalan yapamazsam, alışamazssam, bakamazsam sorularının cevabını zaten diğer soruyu kendi içinde cevaplayınca vermiş olacaksın.

evet zor bir karar, evet çok büyük bir sorumluluk istiyor... ama cevaplar tamamen yüreğinde

Nezmn bi sorum olsa yardimci oldun sana cok ama cok tesekkur ederim.oncellikle.
Ama hala kafamida gonlumude rahatlatmak istiyorum.
Cunku nekadar burda yazilanlari okusamda yinede bi bilinmezi bekliyoruz.
Biyandanda burda yazilanlari okudukca gazami geliyorum acaba diyorum.

Kisacasi her bu yola giren arkadaslar bu dusunceleri gecirdimi.
Yada kaygilari oldumu olduysa nasil yendi nasil basetti

Merhaba, Eğer eşinle ilgili böyle bir sorun çıkacağını düşünüyorsan kendini onun yerine koyabilirsin. Sorun onda olsa terkeder miydin onu? Bence bebeğinize kavuşunca bütün bu endişeler uçup gidecek. Başvuru sürecinin başında benim de kafamda bazı sorular vardı. Hep biyolojik ailenin endişesi. Ama en nihayetinde şöyle düşünüyorum. Başımıza ne gelecekse gelecek, başka yolu yok. Ben sürekli düşünsem de düşünmesem de güzel/kötü şeyler olabilir. Allah hep güzelliklerle karşılaştırsın hepimizi. Ve bir insana sevgini, yuvanı açmaktan daha güzel bir şey olabilir mi? Böyle düşününce kendi adıma stresimi azaltıyorum:))

Senin yaşadıklarını çoğumuz yaşadık. Ben de eşime denemeler sonuç vermeyince çocuk sahibi olmak senin de hakkın boşanabiliriz demiştim çok kızdı, benden dolayı olmasaydı beni bırakacakmıydın dedi. Eşine biraz zaman tanı, silkin kendine gel. Bu da bizim imtihanımız. Ben hep şunu söylüyorum, kendi doğurduğuna analık yapmak kolaydır zor olan bizimki ve biz zor olanı başaracağız ve eminimki biyolojik annelerinden daha iyi bakacağız o çocuklara. Biraz sabır. Benim eşim pek sıcak bakmıyordu evlat edinme işine daha doğrusu dur bir hele acele etme diyordu. Ben de bir daha bu konuyu açmadım. Bir gün akşam geldi, bana sürpriz yaptı. Benden habersiz SHÇEK ten randevu almış. Bir arkadaşı vesile olmuş, abi ne bekliyosun başvurusu yapsana demiş o da ilk randevuyu alarak bana sürpriz yapmıştı. Bakarsın senin eşinde kararını olumlu yönde verir, sabırla ve sevgiyle yaklaş eşine. Strese girersen bunu çevrene yansıtarak herkesi kırarsın yapma bunu, hep yaşadık bunları. Herşey Allah'tan, bizim yan binada Ramazan ayında 6. kattan bir çocuk düştü ve maalesef öldü, ben bunu anlatmak istememiştim, hepimizin yüreği cız ediyor, ondan sonra dedimki böylesi daha kötü. Biz yok deyip avunuyoruz, evladın varken kaybetmek daha acıdır, benim aylardır aklımdan çıkmıyor. O yüzden herşeyin hayırlısını istemek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…