Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Onerebiliceginiz bi kitap varmi.bebek buyutmekle ilgili sizn okudugunuz.
Dusunuyorumsa hiiic bisey bilmiyorum bebeklerle ilgili.
Nettende arastiriyorum ama karsima biton sey cikiyo bunaliyorum.
Yada dosyamiza bakan memurami sorsam acaba kitap icin

Onerebiliceginiz bi kitap varmi.bebek buyutmekle ilgili sizn okudugunuz.
Dusunuyorumsa hiiic bisey bilmiyorum bebeklerle ilgili.
Nettende arastiriyorum ama karsima biton sey cikiyo bunaliyorum.
Yada dosyamiza bakan memurami sorsam acaba kitap icin
Danışmanınızın size kitap önerileri olacak. 6-7 tane önermişti bize. Hatta öneri değil, okumamız gerektiğini söylemişti. Kitaplarla ilgili de bir görüşmemiz oldu.

Arkadaslar siranizi beklerken bebek icin hazirlik yapiyomusunuz.
Neler alinir mesela.
Bakiyorum almak isterim ama kac aylik gelir bilmiyorumki.
Yinede kendinizi tutamayip aldiginiz seyler varmi.
Yada olmazsa olmaz almamiz gerekenler neler

Ben başburudan birkaç ay sonra dayanamayıp birşeyler almaya başladım :) Kaç aylık ne zaman gelecek bilemediğimiz için kıyafet kısmına hiç girmedik. Ama ayından bağımsız ve neticede işe yarayacak şeyleri almaya başladım. ufak bir liste verecek olursam :)

- Ateş ölçer (ben temassızını aldım)
- Ağız bezi (bol bol)
- Burun aspiratörü, yedek ucu
- Battaniye
- Nevresim takımı
- Bebe yastığı
- Yorgan
- Battaniye
- Bebek bakım malzemeleri (şampuan, bebeyağı, bebek sabunu vs)
- Önlük (bol bol)
- Anne bebek çantası mı, bakım çantası mı ne deniyor ona, ondan
- Termos
- Emzik askısı
- Bebek küveti (bunda acele etmeyebilirsiniz, bazı anneler çok memnun, bazıları boşa almışım diyor)
- Biberon (emziği nasılsa aya göre değişebiliyor)
- Bebek odası dekor malzemeleri (duvar rafı, çerçeve, biblo, saat, sticker gibi)
- Alt değiştirme havlusu (ben iki tane aldım biri çanta tipi, bir yere gittiğimide kullanırız, diğeri de ev için yastıklı pofuduk olanlardan)
- Banyo havlusu
- Dönence
- Telsiz

Evet bunların hepsini isterseniz birkaç saatte de alabilirsiniz ama zamana yayıp her ay ufak ufak birşeyler almak, hem moral oluyor, hem biraz da olsa oyalıyorbence.

ilerleyen aylarda odasını hazırlamaya başlayabilirsiniz. boyanacaksa boyası vs. ben dolabını, şifonyerini, yatağını, içindeki yatağı, halısını da aldım. Kıyafet dışında sadece araba koltuğu ve perde eksiğim kaldı. Ha bir de duvarı için puzzle yapım kocaman, onu çerçeveleticem. Son aylarda sıralar atmıyor diye beklemeye aldım kendimi. Biraz daha ilerlesin devam edicem :)

Canta derken.almaya giderken yaninda goturmek icinmi.
ewt giderken lazım olcak şeyler anne bakım çantası gibi içine biberon emzik battaniye önluk ağız bezi suluk termos ıslak mendil birde haber geldiğinde pişik kremi bezi maması 2 takım kıyafetini alırım birde taşıma koltuğu hem araba için hemde elde taşımaya uygun olandan alırım bize kurum sehir dışına göndercek buyuk ihtimal 2 saat yolculuk rahat surer biz urfadan başvurduk bebeği almaya diyarbakıra gönderiyolarmış burdaki sistem öyle

bizim odamız bomboş boyası yapılı birde perdemiz var sıramız belli olsun bu liste bana yardımcı olcak dolabını sifonyerini yatağını takım olanlardanmı aldın ayrı ayrımı

bizim odamız bomboş boyası yapılı birde perdemiz var sıramız belli olsun bu liste bana yardımcı olcak dolabını sifonyerini yatağını takım olanlardanmı aldın ayrı ayrımı

Ben takım almadım. ahşap beşik kullanan arkadaşlarımın çok kısa süre kullandıkları ve sonrasında çok yer kapladığı için saklamasının zor olduğu vs ile ilgili yakınmalarından yola çıkarak ben park yatak aldım. Park yatağı alırken alt kısmında fermuarlı kapı olmasına dikkat ettim. böylelikle büyüyüp yataktan çıkma girişimlerine başladığı yaşlarda o kapı sayesinde yatağın kenarına tırmanıp düşme tehlikesi olmadan yatağına girip çıkabilir diye düşündüm. Böylelikle büyük yatağa geçene kadar işimi görür beklentisindeyim :) bir de bebek odası takımlarının dolapları 2 veya 3 kapılı küçük geldi bana (odada eski bir dolap vardı, onu çıkarınca içindekilere yer bulmakta zorlandım). Dolabın kurulumunu da kendim yaptım, hem bana oyalanma oldu, hem de kızım için birşey daha yapıyor olmanın zevkini aldım. Şifonyeri de dolaba uygun seçtim. altında 3 çekmece üst kısmında küçük bir dolap var. dolap kısmını ilk etapta bez, bakım ürünü vs için sonrasında oyuncak veya kitaplar, kırtasiye malzemeleri için kullanabiliriz. benim için işlevsel olması ve uzun süre kullanılabilmesi önemli.

Herkesin zevki farklı tabi, çok şirin bebek odası takımları da var. ama bana takım almak gereksiz pahallı geldi. İş bebek olunca herşeyin fiyatı iki katı oluyor bir anda. Ben dolap, şifonyer ve yatağa yaklaşık 1300 Tl verdim. ama bana göre aldıklarım uzun süre kullanılabilecek ürünler.

Ama her ne olursa olsun, odayı hazırlamak çok çok zevkli ve hayalinizin gerçek olmasına çok yakın olduğunu kendi kendinize ispatlamanın bir yolu sanki :) Yine de çok erken hazırlmayın derim ben. hep söyledim, söylüyorum. oda hazır ve boş olunca canınız acıyor, sabretmek daha zor oluyor. son sıralara bırakırsanız daha keyifli olabilir

Başvuralı hemen hemen 5 ay oldu daha . 19 ekim de 3. görüşme için randevu aldım kurumdan nasıl bir görüşme olacak neler sorulacak bilmiyorum bundan sonraki süreç nasıl ilerler sıramızı ne zaman öğreniriz şimdilik bunlara kafayı takıyorum kitap okuyorum fırsat buldukça . İlk muracat ettiğimizde anneme söylemiştim annem le telefonda konuşuyorduk o gün annemin morali çok bozuktu boşver be anne bu dünya boş her geçen günümüze şükredelim hem sen boşver bak seni bekliyordum yüz yüze sana söyliyecektim ama bir sey paylaşıcam dedim senle inşallah sevinirsin dedim ve biz kuruma müraccat ettik kızımız olacak demiştim annem ağladı ağladııııı sevinmemmi dediii kızımız hemencik gelsin dedi ne güzel bakar buyuturuz dedi ramazan dı haziran ortası iftara davet ettim annemleri karşıda anadolu yakasında oturuyor annem ve kardeşim annem yıllardır hazırladığı mağzalara girdikçe aldığı pembe sarı mavi neyi beğendiğse aldığı kıyafet minicik kilot şort corapplar 1 poşet :) parayla ördurdüğü yeleklerrr rengarenk, yine ellerı ile yaptığı ağız bezleri renkli renkli oyaladığı ,8 tane ince battaniye tersi düzü iki renkli , yastık 2 tane alt açma minderleri bunlardan benim hiç haberim yoktu ve gelirken bir burçun içine koymuş ve nasıl bir sevinçle merdivenlerden yukarı çıkıyor yarabbim nasıl da yıllardır hasretle özlemle içine atarak beklediği anı yaşatmışım yaşadık o an arabayla geliyorum nasılsa torunuma neler yapıcam dedi dedi durdu .... Ben şimdilik bir şey almadım ama verdiğiniz liste çok faydalı her zaman yazdığım gibi iyiki varsınızzzzz ... Ben şöyle düşünüyorum biz çok sabrettik çok hayal kurduk çok uğrastık yıllarımız tedavilerle geçti çokkkkk üzüldük benim yavrummmm minik kızımız bize hayat verecek yeniden doğacağız o gün ne zaman gelecek bilmiyorum 1 yıl diyorum ama inanın beklemek zor gelmiyor bana artık içim çokkk rahat biliyorum ki kucağımıza alacağız bizimde evimizde ,elinden hep tutacağımız miniğimiz olacak iyiki bu kararı vermişiz diyorum SADECE ZAMAN ÇABUCAK GEÇSİNNN GÜNLER AYLAR GEÇİYOR MU :) GEÇİYOR HER GECE YATMADAN 1 GÜN DAHA BİTTİ DİYORUM ... hEPİMİZ YENİDEN DOĞALIMMM DUALARIM HAYIRLI ÇOK AMA ÇOKKK GÜZEL YAVRULARIMIZ OLMASI BİZLER ÇOK ŞANSLI EVLATLARIMIZ DAHADA ŞANSLI OLACAK ÇOKKK KIYMETLİLER ÇOKKKKKK.. NE GÜZEL BEKLEYİŞ ... SEVGİLER

bende bebek odası takımı yerine çocuk odası takımı alsak birde park yatak alırım zaten yatağını yatak odasına veyahut oturma odasına koyarım cocuk odasıyla bebek odası fiyatları hemen hemen aynıya deng geliyor kullanışlı olurmu ki öle şu linkdeki gibi http://www.evidea.com/adore-tkgnc-03-nb-5-genc-odasi-takimi-noce-parlak-lake-beyaz-ADO230/p/422545

şuda çok kullanışlı geldi http://www.evidea.com/alpino-gulumse-genc-odasi-genc-odasi-takimi-beyaz-erik-verde-APM406/p/445297

ben yeşil beyazı beğendim :) Hem çalışma masası da var :)Yalnız o gülen ağız gibi olan yerler açık mı, açıksa tız girer mi, onu anlamadım... Genç odası artı park yatak son derece mantıklı :)

Nekadar sacma dimi.
Demekki okula gidemesek annelik hakkimizi elimizden alicaklar.
Yazik kadincagiza nekadar uzulmustur kimbilir..
malesef kadın perişan oldu ... son umut oda elinden alındı bu çok saçma ve kötü bende diplomamı bulamamıştım çok korkmuştum bulamicam diye ama buldum çok şükür komşumda perişan halde

ne güzel anlatmışsınız evet bizim bebeklerimiz çok şanslı olacak bizler gibi anneleri olacak onları hasretle sevgiyle bekleyen.... bende kızımı bekliyorum 8 sene sonra ama şimdi geleceğini biliyorum ya bekleriz napalım sonu kavuşmak yaa yavrumuza kısmet ederse mevlam ömür verirse...

Danışmanınızın size kitap önerileri olacak. 6-7 tane önermişti bize. Hatta öneri değil, okumamız gerektiğini söylemişti. Kitaplarla ilgili de bir görüşmemiz oldu.
Neler soruyolar kitapla ilgili.bilgimizimi test edecekler.okumayi seviyorum ama onlar sordugunda heyecan yaparim ben.
İlk gorusmemizde dogum gunumu sordular onda bile kalakaldim.neydi ya benm dogumgunum dedim dusun artik.

Valla hemen hemen herseyini almissin.ne guzel.gule gile kullansin yavrun insallah.
Darisi bize diyelim.
Bizde ev ziyareti icin evle ilgili sorunlari yani bize goze batan seyleri yenilemeye calisiyoruz.simdilik

Almaya giderken lazim olurmuki.
Ben yanimizda bisey goturmeyiz diye dusunuyodum.insallah ogunleri gorelimde bende yaparim bi canta :)

Ben ikeanin besiklerini cook begendim.
Onlardan istiyorum.hem gardurobu falanda takim yaparim.
Besikleri ayarlamali oluyomus.
En altkatina indirdiginde yatagi oyun alani gibi bisey oluyo.

Evidea sitesinden pek olumlu seyler duymadim ben.
Getirmiyolarmis cok ugrastiriyolarmis.yinede tam bilmiyorum.sikayet var.comdan okumustum zannedersem

Neler soruyolar kitapla ilgili.bilgimizimi test edecekler.okumayi seviyorum ama onlar sordugunda heyecan yaparim ben.
İlk gorusmemizde dogum gunumu sordular onda bile kalakaldim.neydi ya benm dogumgunum dedim dusun artik.
Yine sohbet havasında geçiyor. Kitaplarla ilgili konuşuyorsunuz. Bir örnek veriyor mesela. Böyle bir durumda ne yaparsınız diye konuyu başlatıyor. Kitapları okumak yeterli, endişelenmeye gerek yok:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…