Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
böyle şeyler yaşanmasın diye zaten sosyal hizmetler başvuruyoruz okadar işlemden geçiyoruz..

kızlar referans olacak beş kişinin numarasını istemişlerdi ya o kişileri arıyorlarmı acaba

Psikoloji raporu özel hastanelerden yada devlet hastanelerinden alinabiliyormu randevu verip 2 ay sonraya neden atılıyor istanbulda .ben ankaradayim burda ne şekilde ilerliyor bilmiyorum
Sadece onların yönlendirdiği ruh hastalığı hastanelerinden olabiliyor. Özel de olmuyor. Kolay gelsin arkadaşım.

Benim referanslardan birini aradılar son aşamada, sonrasında dosya onaya girmiş.
Benim soracagim soruyu sormus arkadas.
Hepsi aranmadimi yani sizde bi kisimi arandi.
Peki ne sormuslar.
Aranacak kisileri bizde pskoloji raporu icin gittigimizde hastanedeki sosyal hizmetler bolumundeki bayanda istedi.
Hastaneden ayri kurumdan ayrimi aricaklar

Psikoloji raporu özel hastanelerden yada devlet hastanelerinden alinabiliyormu randevu verip 2 ay sonraya neden atılıyor istanbulda .ben ankaradayim burda ne şekilde ilerliyor bilmiyorum
Valla bende anlamadim 2 ay sonraya pskoloji testi icin randevu verdiler.
Ve sadece test icindi bu randevu.daha sonra ordan cikacak sonuclarla falan tekrar randevu alip drla goruscez sanirim.
Dr 3 4 kere gelirsiniz daha dedi.
Rapor icinde randevu verirler kesin.
İnsallah ankarada ugrastirmazlar bukadar.
Bide bize soylenen hastane bize cok uzak 2 saatte gittik.
Ayrica arkadasinda dedigi gibi sadece onlarin soyledigi yerden alabiliyosun.
Diger istedikleri raporlarida ozelden kabul etmiyolar.sgk hastaneleri ve verem savastan alinacak seyler

Peki arkadaslar herseyimizi tamamlayip uzmanimizdsn randevu aldiktan sonra dosyamiza onayi ,ev ziyaretinden sonrami veriyolar siraya girmek icin.
Nekadar surdu sizlerde basvurunuzla onay tarihi araligi.
Yani basvurduktan nekadar sonra siraya alindiniz

Biz biberon, mama, termosta sıcak su, birkaç bez götürmüştük... Bir de arabada yatması için anakucağı götürmüştük.. Gerçi kucağımdan bırakmadım ki hiççç eve giderkenn :) Giysi götürmemiştik.. Zaten ilk gösterirlerken prensesler gibiydi miniğim, gelinlik gibi süslü bi elbise giydirmişlerdi.. Saçına da kurdeladan bant gibi bağlamışlar süslemişlerdi yavrumu.. O kadar zayıf ve minikti ki, elbise çok büyük gelmişti üstüne, canım yavrum yaa... Sonrasında biz evrak işlerini halletmeye gidip geldikten sonra ise daha sportif rahat bişeyler giymişti kızım.. Hava aşırı sıcaktı çünkü... Saklıyorum onu hala.. Minicik el kadar bir tulum... Vesselamm yanii üzerinde bir elbisesi oluyor zaten :) Onun dışında bize orda kullandığı biberonu verdiler.. Emziğini verdiler.. Üzerlerinde ordaki ismi yazıyordu... Ayrıca bir poşet verdiler... İçinde hiç kullanılmamış bir battaniyee, biraz bez , 1 paket mama, birkaç parça kıyafeti vardı miniğimin.. "Gerek yok bunlar kalsın, biz herşeyini aldık" dediysek de almadılar.. Orda zaruri ihtiyaçlarla ilgili sıkıntı yok anladığım kadarıyla... Yani devlet karşılıyor zaten , ayrıca bağışlar da çok oluyormuş... Bebişlerin istediği, mama, bez vss değil anlayacağınız arkadaşlarım.. Sıcakk birr yuvaa.. Aile sevgisi... Biz de bunu istemiyormuyduk zaten.. Sonuna kadar sevgimizi, herşeyimizi vereceğimiz minik bir kalp... Çokk şükürr bu günlerime... Allahım en kısa zamanda sizlere de göstersin inş... İnş doğum yaparken de (kısmet olursa) sizlere dua edicem arkadaşlarım.... Sevgiler...

Sanırım uzmanların yoğunluğuna göre değişiyor, kimide hiç referans aranmamış da olabiliyor, kiminde hepsini arıyorlar, bizde birini aramışlar. ne kadar zamandır tanıştığımızı, nasıl tanıştığımızı sormuşlar önce. sonra nasıl isanlar olduğumuzu, çevreyle, çocuklarla ilişkilerimizin nasıl olduğunu, evlat edinme sürecini girdiimizden bahsedip etmediğimizi, heyecanlı olup olmadığımızı vs sormuşlar.

Arkadaşıma kahveye gitmiştim sabah, eve geldikten 10-12 dk sonra aradı beni, aradıklarını söyledi; heyecandan konuşamıyordu bile :) ben bunun üstüne referans verdiğimz herkesi aradım, telefonlarını yanlarından ayırmamalarını ve yabancı numara arasa mutlaka açmalarını tembihledim :)

Bize hastaneden referans istememişlerdi, o kısmı bilmiyorum

Evrak teslim tarihimiz resmi başvuru sayılıyor ve o tarihte sıramız işlemeye başlıyor. ancak kaçıncı sırada olduğumuz bilgisi verilmiyor. sıramızı ancak dosya onayından sonra öğrenebiliyoruz. ancak işlemler sırasında sıranız işlemeye başladığı için çok önemli olmuyor

Canm ya yine herzamnki gibi ayrintilariyla aciklamissin cok saol :))
Sen olmasan napcaz bilmiyorum valla

Sanırım uygulamada bazı farklılıklar olabiliyor. Örneğin bize ilk başvuru tarihinin esas alındığı söylendi. Yani diploma ve nüfus cüzdanımızı götürdüğümüz tarih. O gün bize evrak listesini vermişlerdi. Bütün başvuru süreci ise bazen bir yılı bulabiliyor ama ilk başvuru tarihi esas alındığı için problem olmuyor.
Bir de her şey kısmet. Birinci sırada olup aylarca bekleyen de olabiliyor, sıranın hemen geldiği de olabiliyor. Her şey bizim için:))

İstanbuldan basvuran arkadaslar.bakirkoydeki pskoloji raporu icin sizde cok bekledinizmi.2 ay sonraya randevu verdiler.
Bizde hemn hallederiz zannediyoduk.
Biran once siraya girmek istiyoruz
Merhaba bizde İstanbul dan basvurumuzu yaptık. Bakırköy baya git gel ile oldu bizimde en zoru diyebilirim.Evet 2 ay sonra ya hemen hemen bizede randevu vermişler di daha sonra Dr randevusu tekrar aldık dosyamiza baktı bende heyete olacağım dedi hangi günlerde heyetin toplanacagi söylendi heyet günü erken saate tekrar randevu aldik nüfus cüzdanı fotokopisi 2 ser tane resim ve 400 tl para yatırdim rapor için heyet için baya bekledik o gün , bir oda dolusu Dr vardı tek bir soru sordular tüp bebek denediniz mi evet dedim ama olmadı, hayırlı olsun dosyanızı onayliyor ve kuruma gönderiyorum dedi..Hastane o gün bitti ve uzerimden büyük bir yük kalktı inan o ortam zor ama bitiyor, bu ay kurumdan randevu aldım tekrar görüşmemiz var bu 3. Görüşmemiz daha kaç kez olacak bilmiyorum bu sefer gittiğimizde hepsini soracağım yine paylasmak dileğiyle sevgiler cabucak halolsun inşallah sizinde

Sizinde hayirli olur ugurlu olsun.biran once sadece bekleme asamasina geliriz ins.
En zoru galiba bu bakirkoy isi.
Diger asamalara gelemedigimiz icin bilmiyorum tabi.insallah gerisi kolay olur.
Napalim sonu guzel olsunda

İstanbuldanmi basvurdunuz siz.
İstanbuldan de lutfennn :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…